Şimdi Ara

Avea faturalıdan Bimcell'e geçişte alınan ücret hediye bakiye olarak veriliyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: saycan

quote:

Orijinalden alıntı: remurat

Hocam ben biraz araştırdım edindiğim bilgi normalde Avea faturalıdan yine avea faturasıza geçerse aldığı geçiş ücretini iade ediyormuş Bimcell'de benim müşterilerim mağdur olmasın diye bizzat kendisi de Aveadan bağımsız olarak aynı 20 TL yi hediye diye yüklüyormuş benim anladığım bu hediye bakiye 20 TL ile Avea'nın direkt bir ilgisi yok...En azından bana söylenilen bu müşteri hizmetlerinden...Hatta ben buna binaen Aveayı BTK ya şikayet ettim aslında şikayetim toplu halde kesilen telsiz kullanım ücreti idi. Ancak Avea bunu iade edemeyiz dedi ancak isterseniz müşteri memnuniyeti adına geçiş ücretini isterseniz hattınıza ücretli bakiye olarak isterseniz banka hesap nonuzu verin gönderelim dediler ben ücretli bakiye olarak eklenmesini istedim eklediler...Zaten haksızlık olmasın diye o arada Bimcell'i arayıp hediye bakiyenin bu geçiş ücretiyle bir alakası olup olmadığını öğrendim ondan sonra iade istemiştim...

Siz Bimcele geçtiniz ve avea 20 tl son faturaya yansıttı sizde geri bimcell i kullanırken aveayı aradınız onlar Bimcell hatta mı yüklediler 20 tl yi birde bu yüklenilen tl ile paket alınıyor mu yok sa sadece bonus bakiyemi ?

Aveadan bimcell'e geçtiğinizde otomatik olarak 20 TL hediye bakiyeniz tanımlanıyor bununla paket alamıyorsunuz. Ancak Avea'ya itiraz edip geçiş ücretini talep ederseniz isterseniz banka hesabınıza isterseniz Bimcell hattınızı ücretli bakiye olarak tanımlıyorlar ve bununla paket alabiliyorsunuz bende aynen böyle oldu...Ben şikayet ederken telsiz kullanım ücreti iadesi için bavurmuştum onlar bana bunu iade edemeyiz ancak müşteri memnuniyeti adına geçiş ücretini iade edebiliriz dediler ve ettiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbkmelik

başka konuda okumuştum sanırım, yüklenen 20 TL ile paket alınmıyormuş

Hediye bakiye olarak yüklenenlerle paket alınamıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

avea hattımda 52 tl var bimcelle geçtiğimde bakiyem ne oluyor aynı geçiyorsa bimcellde ana bakiyemi oluyor paket alınıyormu? Kesinti yapılırmı?

Ana bakiye oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür54

quote:

avea hattımda 52 tl var bimcelle geçtiğimde bakiyem ne oluyor aynı geçiyorsa bimcellde ana bakiyemi oluyor paket alınıyormu? Kesinti yapılırmı?

Ana bakiye oluyor.

birisi hediye oluyor, o tl ile paket alınmıyor demiş.

Siz de ana bakiye oluyor demişsiniz, yani o tl ile paket alınabiliyor mu ?
  • quote:

quote:

quote:

Ana bakiye oluyor.

Önceki operatörünüzdeki kalan bakiye elbette Bimcell'de ana bakiye yani ücretli bakiye olur ve paket alabilirsiniz...Ancak bimcell'e geçtiğiniz için bimcell'in size hediye olarak yüklediği 20 TL ile konuşabilir mesajlaşabilir ancak paket alamazsınız...ikisi farklı şey birbirinin aynı değil...Ayrıca Avea ya itiraz edip sizden geçiş ücreti olarak tahsil ettiği 20 TL yi ücretli bakiye olarak yükletebilirsiniz ve onunla paket alabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: remurat

quote:

quote:

quote:

Ana bakiye oluyor.

Önceki operatörünüzdeki kalan bakiye elbette Bimcell'de ana bakiye yani ücretli bakiye olur ve paket alabilirsiniz...Ancak bimcell'e geçtiğiniz için bimcell'in size hediye olarak yüklediği 20 TL ile konuşabilir mesajlaşabilir ancak paket alamazsınız...ikisi farklı şey birbirinin aynı değil...Ayrıca Avea ya itiraz edip sizden geçiş ücreti olarak tahsil ettiği 20 TL yi ücretli bakiye olarak yükletebilirsiniz ve onunla paket alabilirsiniz...

tamam, ben yanlış anlamışım

teşekkürler

• 19.04.2013 tarihinde görüştüğüm avea yetkilisi bu 20 TL ücretin hediye bakiye olarak verildiğini söyledi. Ayrıca bu 20 TL'nin herkesten alınmadığını, sistemdeki bir sorundan kaynaklandığını söyledi. Ben hediye istemediğimi, 20 TL'yi para olarak almak veya 20 TL'nin faturadan düşülmesini istedim.

Birkaç gün önce Bimcell'e geçiş yapan arkadaşımdan 20 TL alındı ve bu parayı iade etmeyeceklerini söylediler. Benim yaptığım görüşmeyi söylemesine rağmen birşey değişmedi.

Avea yetkilisi beni yanlış bilgilendirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AveaDestek

quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Evet avea 25 TL Lik faturalı tarifeden bimcell'e taşıma yaptım taahhüt vermemiştim üstelik ve bu işlem için ücret almışlar 14 TL ayrıca son faturam tek kelimeyle kazık geldi, 1 ayı bile doldurmayan bir kullanımım vardı ve yansıtabilecekleri tüm ücretleri yansıtmışlar.

Şöyle ki :22/04/2012-22/04/2012 arasındaki kullanım bedeli

Aylık ücret : 8,53

KULLANIM ÜCRETLERİ
    Yurtiçi kullanım : Telefon görüşmeleri 0,31
    Yurtdışı kullanım : Telefon görüşmeleri (bir kez ağabeyimi aradım ondada görüşemedim) : 1,45

DİĞER ÜCRETLER
    Aylık tarife ücreti kalan tutar : 10,35
    Faturasız Hatta Geçiş (bimcelle taşıdığımı düşünüyordum hattımı): 13,99

SİZİN ADINIZA DEVLETE ÖDENEN VERGİLER
    KDV %18 : 6,23
    ÖTV %25 : 8,66

VERGİYE TABİ OLMAYAN TOPLAM TUTAR : 9,68 Bu ne oluyorsa artık????

Önceki aydan devir : 0,19
    Toplam Fatura tutarı : 59,39

Bu nedir şimdi kullanımım bir ay bile değil ve 25 LİK tarifedeydim üstelik. Buradaki rakamlardan ben birşey anlayamadım arkadaşlar. İşi yasal zeminini anlamaya çalışıyorum çünkü hakkımı arayacağım Bimcell bir kere ayrı bir operatör olarak lansmanını yapıyor ama taşıdığımızda sanki başka bir tarifeymiş gibi ücret yansıtıyorlar, hattımın ücreti numaramı taşıdığım tarihten fatura dönemine kadar olan kısım ama gördüğünüz gibi 25-30 TL değil 59 TL yansıtılmış.

Evet gıcık kaptığım reklamlarının üstüne bu fatura yüzünden iyice soğudum bunlardan. Ödemek sorun değil öderim ama peşini bırakmak istemem bunların yanına kalmasın. Anladığınız kadarıyla nedir bu ücretler?

Merhaba,

İletişim bilgilerinizihttp://****/FDH_Avea sekmesinden iletmeniz durumunda, konu hakkında inceleme yaparak size geri dönüş yapmak isteriz.

Teşekkürler.

avea ile yaşadığım bir dizi sorun sonrası umarım beinde arama lutfunu gösterirsiniz !

• sssss5 S kullanıcısına yanıt
    faturalı hattımı faturasız hatta taşımak istedim yaklaşık 2 hafta önce müşteri temsilcisi, müşteri memnuniyeti adına 2 hattım içinde geçiş işlemini ücretsiz yapacağını geçiş ücreti olan 20 TL lik tutarı almayacağını belirtti ve sonrasında tek hattımı taşadılar diğer hattım için aramışlar ulaşamamışlar bak bak tek hattım için aranıyorum geçiş sağlanıyor diğer hattım için ulaşamamışlar her neyse 2. hattımı taşımak için ise 20 TL geçiş ücreti istediler oysaki ücretsizdi. Ve 1. hattımı taşımak için arayan bayana geçişlerin ücretsiz olacağını teyit ettim geçiş yapıldı. Ama müşteri hizmetlerini aradığımda 2. Hattım için geçiş ücreti alınacağını ücretsiz geçişin kesinlikle mümkün olmadığını söyledi. Bukadar sorumsuzluk olamaz ya ses kayıdı denen bir şey var 1. hattımı taşımak için arayan bayana dedimki bakın bu numarayı iletişim olarak vermiştim 2. numara için de, dediki barış bey şu an bu hat için işlem yapıyoruz diger hat için aranaacaksınız ve aramışlar ulaşamamışlar bunun için onay vermiyorum diye talebi iptal etmişler önce teklif sunuyor sonra geri çekiliyor yazık sinirimden gülüyorum 20 dakika hatta deli ettiler beni

• Arkadaşlar merhaba,

Son durum nedir? Ben yeni Bimcell'e Avea faturalıdan geçiş yaptım ve fatura kesildi, 20 TL'yi faturaya yansıtmışlar, Bimcelleyse herhangi bir yükleme yapılmamış. Bimcell ile mi? Avea ile mi 20 TL yüklenmesi için irtibata geçeyim?

Bu uygulamayı da hiç doğru bulmadım açıkçası, hiçbir yük getirmeyen işlem için 20 TL alınması.
  • Arkadaşlar böyle birşey hala devam ediyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.