Şimdi Ara

Avea faturalıya mı geçeçeksiniz, bir kez daha düşünün!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıllı kamu tarifesinin 2gb internet paketi içerdiğini, tarifenin aylık 35tl olduğunu öğrenince, kanıp geçmeye karar verdim.
    Geçen ay ilk faturası 100 liranın üzerinde gelince şok oldum. Müşteri hizmetleri internet limitini aştığımı söyledi.
    Halbuki bu dönemin büyük bölümünde EGDE şebekesinin bile iyi sağlanamadığı şehir dışı bir bölgede tatildeydim.

Detaylı faturada, tatilde olduğum dönem de dahil, her gün için farklı saatlerde yapılmış 76 adet net 18000kB, 59 adet net 14400kB kullanım kaydı bulunuyordu. Acaba sistem bu değerlerde veri tüketiminde bir kayıt mı alıyor diye düşündüm, ama baktığımda geri kalan kayıtların büyük çoğunluğu günlük kullanıma karşılık gelebilecek rastgele değerlerde idi (724, 16168, 17817, 57408 gibi).

Sonra kayıtların bir kısmının iletişim protokolü kapasitesi ile sağlanamayacağını düşündüğüm ortalama hız değerlerine karşılık geldiğini fark ettim (kullanılan veri/bir önceki kayıtla arada geçen süre>5Mb/s).

Müşteri hizmetlerine şikayet yazdırdım, birkaç saat sonra standart bir "faturanızda bir yanlışlık yoktur" mesajı geldi. Btk web sitesinden şikayet yazdım, ordan da bir sonuç çıkmadı.

Gün içerisinde takip edebilecek durumum yok, dolayısıyla peşinden daha fazla koşamayacağım.
    Buradan, gelecekte benimkinden daha fazla mağdur olabileceklere emsal olsun diye yazmak istedim, malum bu şekilde 100tl gelebiliyorsa, 500 de 1000 de gelebilir.

Detaylı faturanın örnek bir bölümünü mesaja ekledim (süre ve hız sütunlarını ben ekledim), şaka gibi ama bazı kayıtlar güya 50, 80, 100, 150Mbps hız sağlandığını gösteriyor...

Bence avea faturalı hat sahibiyseniz, "bir musibet bin nasihatten evladır" atasözüne özne olma ihtimalini göz ardı etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cattug -- 11 Ekim 2012; 21:14:15 >

• avea nın bu tip saçmalıklarını bende yaşadım. mehmet ali erbil in reklamlara çıkıp heryöne sınırsız 55 tl diye bağırarak reklamını yaptığı tarifenin çok büyük mağdurlarından biriyim.sizide çok iyi anlıyorum.ama burası türkiye elden birşey gelmiyor malesef , adalet sistemi çok zayıfında altında.
  • İnternet yuzunden 3. defa magdur olunca tekrar avea kullanmamaya karar verdim

Btk baslarda iyi çalışıyordu.Sanırım onlarda bıktı avea&vodafone dan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tarifeden bende var. Telefonun üzerindeki veri görüntüleyici programının gösterdiği veri miktarı ile paralel fatura geliyor. Her ay ödediğim fatura 37 lira civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iLLEGAL

Aynı tarifeden bende var. Telefonun üzerindeki veri görüntüleyici programının gösterdiği veri miktarı ile paralel fatura geliyor. Her ay ödediğim fatura 37 lira civarı.

Bu fatura mağduriyeti yaşayan arkadaşlar her ay 100 tl fatura odemiyor tabiki
    5 6 ay yada bir kac sene normal daha sonra şişkin fatura
    Giripi buraya "benimki normal" yazmanın ne alemi var?
    Aveada kaldiginiz surece fatura mağduru adayısınız.Bunun bilincinde olmanız yeterli..

• Mağdur arkadaş yazmıs 2G de 80mbit hız göstermişler, birisi çıkıyor "benimki normal" !? .Normal olcak tabi avea 13 milyon kişinin de faturasını şişirmez ki
    Post mu kasarsınız anlamam ki..

• avea'ya faturasızda bile güvenilmez. ya bir yerlere üye yapar ya da liralar durduk yere gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Mağdur arkadaş yazmıs 2G de 80mbit hız göstermişler, birisi çıkıyor "benimki normal" !? .Normal olcak tabi avea 13 milyon kişinin de faturasını şişirmez ki
    Post mu kasarsınız anlamam ki..

Siteye kayıt tarihime bakın, bir de mesaj sayıma. Sizce post kasmaya ihtiyacım olan birine mi benziyorum.

Rastgele dolaşırken konuya denk geldim fikrimi söyledim. Bu arada söyleyeyim 13 senelik faturalı Turkcell, 9 senelik de faturalı Avea hattım var. Her ikisini de kullanıyorum. Şu ana kadar abartı bir fatura gelmedi hiç birinde.

Başıma gelen tek vaka Turkcell hattımda gelen bir servis mesajını açınca beni otomatik bir yere üye yapmaları oldu. 3-4 ay bir paralar kesmişler. Sonra müşteri hizmetleriyle uğraşa uğraşa zor iptal ettirdim. O ücretleri de geri alamadım.

Bu demek değil A firması kusursuz, B firması müşteriyi kazıklıyor. Her sektörde her işletmede hatalar olabilir. Firmanın hata sonrası yaklaşımı asıl önemli olan. Bu örnekte Avea firmasının yaklaşımı yanlış görünüyor. Bariz bir hata var belli ki. Yapmaları gereken hatayı üstlenip telafi yoluna gitmeleridir.

• Avea nin tarifelerinin bu kadar uygun olmasinin nedeni sisirdigi faturalar olabilir mi? Once insanlari kampanyalarla kendine cekiyor sonra hoooppp birazinin faturasini sisiriyor benimki gibi nerdeyse 1000 tl normalde 30 tl lik kampanyadayim. Sonrasi sen sag ben selamet... Avea never again!!!! Kesinlikle uzak durun...

• çevremde aveanın fatura şişirmesinden şikayet eden kimseye rastlamadım

aktivasyon v.s gereken paketlerde vs. aktivasyon tamamlanmadan paket içeriği kullanılırsa faturada şişme normaldir

Aveadan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorsanız BTK'ya şikayet etkili bir yoldur, kullanın lütfen...........
  • @gaggag
    Avea nin yanlis faturalari ile ilgili kesilen ceza icin asagidaki linke bakiniz, bilmiyorum sizi tatmin eder mi? Sizden baska herkes durumun farkinda cunku...

http://www.teknokulis.com/Haberler/Kurumsal/2012/08/01/btkdan-avea-turkcell-ve-vodafonea-agir-ceza

• quote:

Orijinalden alıntı: Starship80

@gaggag
    Avea nin yanlis faturalari ile ilgili kesilen ceza icin asagidaki linke bakiniz, bilmiyorum sizi tatmin eder mi? Sizden baska herkes durumun farkinda cunku...

http://www.teknokulis.com/Haberler/Kurumsal/2012/08/01/btkdan-avea-turkcell-ve-vodafonea-agir-ceza

benim ve çevremdekilerin böyle bir olayla karşılaşmaması, böyle bir usulsüzlük olmadığı anlamına gelmez...

sorun yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun....

arkadaş BTK.'dan sonuç çıkmadı demiş ama keşke cevabın ne olduğunu da yazsaymış...........

• ben de AVEA 'lı oldum, olduğum gün avea internet mağdurlarından birisi de olmuş oldum. Biz biliyoruz da tongaya düşüyoruz da, bilmeyenler ne yapsın?

harrram zıkkım olsun.

şikayetvar.com avea'ya sesini ciddi bir şekilde avea'ya duyurabilmek için işe yarıyor, seni arıyorlar 2 güne kadar.
    Fakat ellerindeki kayıtlara göre herzaman onlar haklı olduğundan, bir halta yaramıyor, nedir, avea'nın şikayetlerine bir daha eklendiğiyle kalıyor.

Sevgili steve amcanın dediği çok doğruymuş arkadaşlar,
    "BİZ TELEFONU GERÇEKTEN ÇOK YANLIŞ TUTUYORUZ".
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.