Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avea mı çekmiyor, güldürmeyin beni. Siz dört çeken (!) Turkcell'inizle övünmeye ve yolunmaya devam edin. Benim köyde Turkcell'den eser yok ama Avea full çekmekten telefonu hoplatacak.
    Geçen bir hastanenin (Ankara) bodrum katında Avea hattımla görüşme yaparken yanımdan geçenler garip garip bana bakıyordu. Meğersem onların hatları (Turkcell) orada çekmiyormuş, sonradan öğrendim ve bir yerlerimle güldüm o dört çeker masallarına....
  • Valla hanimin koyundeydik bayramda. Gaziantep - islahiye ilcesi - Kozdere koyu. Turkcell ve Avea cok iyi olmasa da disarilarda cekiyordu. Turkcell yine de 1 adim ondeydi. Vodafone zaten hic cekmiyordu.

Ancak isler degismis. Avea baz isyasyonu kurmus koye. Sadece avea full cekiyor artik dolayisi ile. Tum koy numarasini avea'ya tasimaya baslamis. Ustelik oyle kucuk bir koy de degil. 1600 nufusu var. Belediye olma cabalari var.
  • turkcell 4 çeker zart zurt diyenler şu an turkcell 3g kullanıyorum ve tek çizgi ancak var sürekli kopuyor,vodafone 3 çizgi,avea 2 çizgi. yani turkcell en kötü burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

turkcell 4 çeker zart zurt diyenler şu an turkcell 3g kullanıyorum ve tek çizgi ancak var sürekli kopuyor,vodafone 3 çizgi,avea 2 çizgi. yani turkcell en kötü burada.

turkcelldeki kopmalar beni de delirtiyor. avea jet modem mi alsaydım
  • sadece hatta iş bitmiyor ama bu biraz da telefon ile de alakalı
  • konuyu uplama zamanı gelmiş arkadaşlar 1-2 gün öncesine kadar odamdan çok rahat çeken avea şimdi çekmiyor şebeke yok :S inanılması güç gerçekten
  • marka fanatikliğin gerek yok. Avea an itibarıyla çekmiyor. Bu kafayla giderlerse çekmezde. Ankara'nın göbeğinde örneğin kızılayda, hacettepe hastanesinin bütün katlarında, gazi hastanesinin büğtün katlarında, hastanelerin acil servislerinde, alış veriş merkezlerinin ( kentpark, ankamall, panora vb) otoparklarında ve zemin katlarında avea ÇEK-Mİ-YOR. Daha da kötüsü çoğu zaman full çekiyor görünen açık alanlarda bile arayn size ulaşamıyor, siz aradığınızla sorunsuz konuşamıyorsunuz. Gönül isterdi ki gözünü vatandaşın cebine diken Turkcell'e Avea bir alternatif olabilse, rakip olabilse, fakat nafile. Kasım 2011 itibarıyla avea çekmiyor. Başkent Ankara'da merkezde çekmiyor doğru dürüst.
  • kız arkadaşım bayramlarda denizliye köye gitti mi işkence oluyor.ulaşamıyorum arkadaş.1 diş çok nadir çekiyor.her aradığımda aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor.lanet olsun avea ya bu kadar söylüyorum.ayrıca tokatta öğrenci evinde 1.kattayım.mutfakta falan hiç çekmiyor.odaya geçince 2-3 diş zar zor.bu mu şehir efsanesi.bal gibi de çekmiyor.
  • 1 senede dikilen bunca baz'a rağmen çekmiyorsa avea,daha iki sene daha durmadan baz istasyonu dikmesi lazım.
  • Bazı telefonlar sadece 900/1200 frekanslı olduğu için avea çekmemesi oluyor belki.
    Avea cep kullanıyorum şimdiye kadar sorunla karşılaşmadım, ama vdf hattım da çekmeme sorununu sık sık yaşıyorum.

Bir ilginç nokta; avea cepte hiçbir sorun yaşamıyorum ama, avea jet modem de yaşıyorum. Avea'nın baz istasyonu evden yaklaşık 700 mt. uzaklıkta bulunan caminin minaresinde olmasına rağmen jet modem çekim sorunu yaşıyor. Modemin paneli genellikle 2,5G gösteriyor, bazen bu 2G'ye iniyor, çok çok nadiren 3G yazısını görüyorum.

Baz istasyonlarının zararı meselesine gelince, tümüyle palavra bir hikaye.
    Bizdeki istasyonların sar güçleri avrupa'dan daha düşük. Tabi çekim sorunu yaşama nedeni de oluyor bu düşüklük. Çaresi istasyonların daha sık yapılması.
  • Bizim burada iddaa bayisine girdiğimde çekmiyor , bayinin kapısından çıkınca çekiyor
  • binaların içinde çekmiyor.. konuşmak için cam kenarı aramaktak bıktım.. ama ucuz :))
  • liseden beri avea kullanıyorum suan cekme gibi bi sıkıntısı yok bence hiç telefonum bu yuzden kesilmedi

annem ataturk orman çiftliğinde çalısıyor burası ankara nın merkezi gibi bi yerde hattı da tcell ama konusmak tam bir işkence surekli kesiliyor daha once avea kullanıyordu hiç sorun yoktu ne zaman tcell e gecti 2011 in angarasında iletişime gecemiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

Google Avea yazdığımızda önerilen kelimeler arasında bile Avea çekmiyor yazar.Peki Avea niye çekim gücünde sorun yaratır hiç düşündünüz mü ? Öncelikle şunu söylemeliyimki Avea'nın çekmemesi eski günlerde kaldı.Sadece adı çıkmış.Tabi birde işin elektronik boyutu var.Turkcell ve Vodafone Gsm 900 frekansını kullanırlar.Gsm 900 yayını duvarları deler geçer.Yani nerede olursanız olun çeker.Yalnız Gsm 900 frekansı televizyon, wireless, radyo gibi başka frekanslardan yayın yapan cihazlardan etkilenir ve konuşurken parazitlenme yapar.Gsm 1800 frekansını ise Avea kullanır.1800 frekansı parazitlerden fazla etkilenmez ama çekim gücü azdır.Bir adım geride çekiyorken 1 adım sonra çekmez.Bunun için Avea, Turkcell ve Vodafone'nun 1 baz istasyonu koyduğu yerlere 2 veya daha fazla baz istasyonu kurmalıdır.

Evet, önceden vodafone kullanıyordum, ses cızırtılı geliyordu. Konuştuğum kişi de sesimin cızırtılı geldiğini söylüyordu. Ama şimdi avea'nın reklamlarına bakarsa %97 kapsıyormuş

• Bu konudan çok daha eski ama çok daha bilgilendirici bir konu mevcut aslında. Bu konu da 6 aylık ama madem hortlatılmış daha detaylı bilgiler bu konu da mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_10489897/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bu konudan çok daha eski ama çok daha bilgilendirici bir konu mevcut aslında. Bu konu da 6 aylık ama madem hortlatılmış daha detaylı bilgiler bu konu da mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_10489897/tm.htm

Güzel konuymuş
  • İşyerim İstanbul'un göbeğinde Beşiktaş Balmumcu'da. Bilenler için Ortaköy'ün biraz üstünde. Maalesef ofiste masamda avea zar zor çekiyor, bazen hiç çekmiyor. Konuşurken kapanıyor. MAsam cam kenarında, camdan bakınca boğaz köprisünü görüyorum ama avea çekmiyor. Diğer operatörler canavar gibi. Konuşmak için balkona çıkmak zorunda kalıyorum. Vdf na geçmeyi düşünüyorum ama onda da çekmeme sorunu var diyorlar.. Anladığım aveanın ve vdf nun çekmeme sorunu yere göre değişiyor. Birinin iyi çektiği yerde biri çekmeyebiliyor...
  • 2003 yılından beri avea kamu kullanıyorum. Yalnız bir yıldır sıkıntı yaşıyorum artık hattımı kapatmayı bile düşünüyorum. Nereye şikayet yazacagız bilen var mı?
  • quote:

Google Avea yazdığımızda önerilen kelimeler arasında bile Avea çekmiyor yazar.Peki Avea niye çekim gücünde sorun yaratır hiç düşündünüz mü ? Öncelikle şunu söylemeliyimki Avea'nın çekmemesi eski günlerde kaldı.Sadece adı çıkmış.Tabi birde işin elektronik boyutu var.Turkcell ve Vodafone Gsm 900 frekansını kullanırlar.Gsm 900 yayını duvarları deler geçer.Yani nerede olursanız olun çeker.Yalnız Gsm 900 frekansı televizyon, wireless, radyo gibi başka frekanslardan yayın yapan cihazlardan etkilenir ve konuşurken parazitlenme yapar.Gsm 1800 frekansını ise Avea kullanır.1800 frekansı parazitlerden fazla etkilenmez ama çekim gücü azdır.Bir adım geride çekiyorken 1 adım sonra çekmez.Bunun için Avea, Turkcell ve Vodafone'nun 1 baz istasyonu koyduğu yerlere 2 veya daha fazla baz istasyonu kurmalıdır.

hocam peki bunu kullanmasının sebebi nedir biliyormusunuz? ayrıca ben vodafone da kullandım avea da konuşurken arada hiçbir fark yok, kendi izlenimlerim telefon bilgisayarın yanında duruyor vodafone kullanırken çaldığında veya mesaj geldiğinde pc hoparlörü parazit yapıyor, aveada böyle bir olay yok

• quote:

Orijinalden alıntı: artcraft35

quote:

hocam peki bunu kullanmasının sebebi nedir biliyormusunuz? ayrıca ben vodafone da kullandım avea da konuşurken arada hiçbir fark yok, kendi izlenimlerim telefon bilgisayarın yanında duruyor vodafone kullanırken çaldığında veya mesaj geldiğinde pc hoparlörü parazit yapıyor, aveada böyle bir olay yok

dediğim gibi frekansla alakalı bi durum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.