Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Avea yazdığımızda önerilen kelimeler arasında bile Avea çekmiyor yazar.Peki Avea niye çekim gücünde sorun yaratır hiç düşündünüz mü ? Öncelikle şunu söylemeliyimki Avea'nın çekmemesi eski günlerde kaldı.Sadece adı çıkmış.Tabi birde işin elektronik boyutu var.Turkcell ve Vodafone Gsm 900 frekansını kullanırlar.Gsm 900 yayını duvarları deler geçer.Yani nerede olursanız olun çeker.Yalnız Gsm 900 frekansı televizyon, wireless, radyo gibi başka frekanslardan yayın yapan cihazlardan etkilenir ve konuşurken parazitlenme yapar.Gsm 1800 frekansını ise Avea kullanır.1800 frekansı parazitlerden fazla etkilenmez ama çekim gücü azdır.Bir adım geride çekiyorken 1 adım sonra çekmez.Bunun için Avea, Turkcell ve Vodafone'nun 1 baz istasyonu koyduğu yerlere 2 veya daha fazla baz istasyonu kurmalıdır.

• İstanbul içinde bir sorunla karşılaşmadım. Havalaanı-Aksaray metrosunda dahi 3G bağlantı bile kurabiliyorum ancak geçen ay Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi binasında zemin katta çekmiyordu. Camın dibine iyice yanaşıp denediğimde de çekmedi. Gökyüzünün açıkça görebilecek kadar açık olan bir yere geçtiğimde ancak çekmeye başladı. Cep telefonu değil, GPS cihazı mübarek

O bölgede sadece ve sadece Turkcell çekiyor. Avea'ya ilettiğim şikayet mailine "kontrol ettik, sorun yok" diye cevap verdiler. Yani sorun bendeydi, halbuki kimsenin telefonu çekmiyordu. Keyifleri bilir.

Bana sundukları 20 TL'lik yüklemeye 250 dk her yöne bedava konuşma kampanyası bitene kadar Avea'dayım. Ondan sonra teklifleri değerlendiririm.

• bunu biliyoruz zaten ama geçenlerde vodafone dan avea ya geçtim.korktuğum olmadı.ankara-antalya arası hiç avea yazısı düşmedi.birde 1 çizgi bile çekerken internete hızlı şekilde girilebiliyor.1800 mHz den dolayı.
  • Sonuç olarak çekmiyor. Daha kaliteli dersiniz ama bence kaliteli bir operatör değil.
  • iyi ama müşterisi 900 / 1800 e bakmaz ki çeksin onu ister yani avea bunu beyan etse bile müşteri iplemez.
  • Istanbuldan ciktim yaklasik 8 saattir yoldayim hatta su an iki dagin arasindayim. en ufak bi kesinti dahi olmadi. siz cekmiyo dio burda tartisa durun. ;)
  • Avea'nın rakiplerine göre daha çok yatırım yapması gerekiyor. Yaklaşık 1 senedir sinyal kalitesinde ciddi bir artış gözlemiyorum ben. Fakat daha çok çalışmaları gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TT la birya illa biryerden arıza yaparlar..
  • Avea nedense benim gittiğim her yerde çekiyor. Çekmiyor muhabbeti ağıza dolanmış gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yola devam kesintisiz iletisime devam ;) aveanin cekmedigi masalini dinlemeye gerek yok artik! su an sinopa gelmek uzereyim kesintisiz ve full. tebrikler avea ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

İstanbul içinde bir sorunla karşılaşmadım. Havalaanı-Aksaray metrosunda dahi 3G bağlantı bile kurabiliyorum ancak geçen ay Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi binasında zemin katta çekmiyordu. Camın dibine iyice yanaşıp denediğimde de çekmedi. Gökyüzünün açıkça görebilecek kadar açık olan bir yere geçtiğimde ancak çekmeye başladı. Cep telefonu değil, GPS cihazı mübarek

O bölgede sadece ve sadece Turkcell çekiyor. Avea'ya ilettiğim şikayet mailine "kontrol ettik, sorun yok" diye cevap verdiler. Yani sorun bendeydi, halbuki kimsenin telefonu çekmiyordu. Keyifleri bilir.

Bana sundukları 20 TL'lik yüklemeye 250 dk her yöne bedava konuşma kampanyası bitene kadar Avea'dayım. Ondan sonra teklifleri değerlendiririm.

Erciyes Ünv. acil girişi tarafında köşede bir totem var (Erciyes Üniversitesi 19XX yazıyor üstünde). işte onun içinde TCEllin vericileri var. o totemin 10m kadar uzağında duvar dibinde gayet şık bir köpek kulübesi var. ama içinde köpek yok, Tcellin işlemci ekipmanları var. demem o ki üniversite hastanesini gayet net görebilen noktada tek tcell var. Avea ve vdf ise oraya istasyon kurmak istediğinde üniversite yönetimi n'ayır, n'olamaz, kanser ediyosunuz bizi, bilim yuvasında böyle zararlı şeylere müsade etmeyiz demiştir. ee tcell var dendiğinde, onun da sözleşmesi bittiğinde söktüreceğiz demişler ancak sözleşme 5-6 ay önce yeniden yenilenmiş.

avea o kadar ciddiye almakta ki kira bedellerindeki sıfırlar kafa karıştırıcı oluyor, gelin sizin mühendislik fakültesine bir GSM laboratuvarı kuralım, öğrenciler buraya vereceğimiz ekipmanlarla deney yapsın, sektörde yetişsin denilmiş. Ericsson'dan 2G NSNden 3G, NECten transmisyon ekipmanları alınarak kurulması planlanan bu laboratuvarın bir rivayete göre maliyeti AVEAya 800milyar TL (eski parayla) tutuyormuş. kira bedeli hariç tabi. ee böyle kallavi bir teklife üni yönetimi tavrını değiştirmiş ve demiş ki; "goççum benim tabiyki kurun baz istasyonu dediğin nedir ki, çağımız iletişim çağı... ancak size yeni yer tahsis edemeyiz, TCell ile anlaşın onların totem ve sistem odasını kullanırsanız ancak..."

Tcell Aveaya totem verir mi? vermez.. avea bunu yer mi? yemez.. eee, yemeyen operatör çekmezz...

açık havada kampuse bakan 7 tane verici var, iki bina arasında değilse bir problem olmaması lazım. açık havada nasıl sinyal bulamadınız bilmiyorum...

• sorunsuz kullanıyorum.
  • bir de bizim köyde sağlıklı çekse
  • tarife:katlayan tarife

kombinasyon:50 tlye 200 tl hediye(500 dakika) 50 tlnin 20 tlsi 1000 dakika avea içi+1000 her yöne sms+ 1 gb internet

kalan 30 tl nin 20 tlsine her yöne 200 dakika paketi

artı uykusuz kampanyasından akşam9-sabah 9 avea 2000 dakika

10 tlde cepte

kısaca faturasız hatta faturalı keyfi yaşatan daha avantajlı bir gsm operatörü biliyorsanız söyleyin ona geçelim sene 90larda değiliz artık 2011 türkiyesinde çekiyor çekmiyor muhabbeti bile abes artık her üç şirketinde kapsama alanı farkı hemen hemen sıfıra inmişken ben hala türkcell kazığı yemeyi istiyorum türkcelle bağlan kazığa diyen varsa buyursun dağda tepede tüneldebir tane jipe atlayım selocuklarla aman burda çok iyi çekiyorum demek sadece halkı kandırmaktır bu devirde tartışılması gereken nokta hangi operatör fiyatlarda daha avantajlı şu an tarife konusunda avea rakipsiz onun geçin artık bu işleri zımba gibide çekiyor valla

• quote:

Orijinalden alıntı: şakirdayı

tarife:katlayan tarife

kombinasyon:50 tlye 200 tl hediye(500 dakika) 50 tlnin 20 tlsi 1000 dakika avea içi+1000 her yöne sms+ 1 gb internet

10 tlde cepte

kısaca faturasız hatta faturalı keyfi yaşatan daha avantajlı bir gsm operatörü biliyorsanız söyleyin ona geçelim sene 90larda değiliz artık 2011 türkiyesinde çekiyor çekmiyor muhabbeti bile abes artık her üç şirketinde kapsama alanı farkı hemen hemen sıfıra inmişken ben hala türkcell kazığı yemeyi istiyorum türkcelle bağlan kazığa diyen varsa buyursun dağda tepede tüneldebir tane jipe atlayım selocuklarla aman burda çok iyi çekiyorum demek sadece halkı kandırmaktır bu devirde tartışılması gereken nokta hangi operatör fiyatlarda daha avantajlı şu an tarife konusunda avea rakipsiz onun geçin artık bu işleri zımba gibide çekiyor valla

19'luk paket katlayan tarife için artık geçerli değil.
    Bilginize.

AVEA bizim köyde Süper.
    Turkcell'de çok sık sinyal kesiliyor.
    Vodafone'a mail attım iletişim kuleniz yok dedim;bekliyorum.

17 Ay sonra duruma göre ya avea , ya vodafone'a geçeceğim..

• Az önce köyden geldim eve. Avea ile sınırsız internete girdim. Hiçbir sorun yaşamadım. Aynı şekilde turkcell ile de girdim. Fakat vodafone ile internet tam bir eziyet oldu bana. Konuşurken de sürekli sorun çıkartıyor. Kısaca herkesin çekmiyor dediği avea ne hikmetse benim kullandığım her yerde turkcell gibi çekiyor.
  • Arkadaşlar 1 ay içinde 3 kere numara taşıma işlemi yaptım. Aveadan vodafone a vodafone dan turkcell e ve şimdi de tekrar avea ya geçtim artık daha da değişmem muhtemelen. O avea çekmiyor diyenleri artık görmezden geliyorum. Turkcell sözde 4 çeker. Ama bir halt çektiği yok.Maltepe'de merkez yerde çekmez mi arkadaş. Eski dandik telefonlarla çeker anca. İmzamdaki telefona taktım turkcell i dedim müthiş çekecek. Yok arkadaş sinyal alamıyorum. O kadar merkez yerde sinyal yok. 2g ye geçiyorum dedik hani 3g sinyali azdır. O da nesi 2g hiç çekmiyor. 3g 1 diş çekiyordu arada en azından. Şimdi avea hattım açıldı bugün. Full çekiyor 1 diş bile eksilmiyor. O yüzden asıl avea 4 çeker diyorum. En azından İstanbul'da 4 çeker.Turkcell falan hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 1 Eylül 2011; 12:06:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bico

quote:

10 tlde cepte

19'luk paket katlayan tarife için artık geçerli değil.
    Bilginize.

AVEA bizim köyde Süper.
    Turkcell'de çok sık sinyal kesiliyor.
    Vodafone'a mail attım iletişim kuleniz yok dedim;bekliyorum.

17 Ay sonra duruma göre ya avea , ya vodafone'a geçeceğim..

500 Dakika her yöne olan için dediginiz doğru şebeke içi olan genç paket alınabiliyor mevcut bilgi sitesinde mevcut

• 1100 km yol yaptim tunellerde dahi full. sifir kesinti. tebrikler avea ;)
  • quote:

10 tlde cepte

Çekme konusunda dediklerinize birebir tam anlamıyla katılıyorum ve yazdıklarınızın altına bende kabul ederseniz altına imzamı atıyorum. Ancak birde şu en uygun her yöne tarifelerini 20 TL. Civarlarına indirseler tadından yenmeyecek. 30 TL nin altına doğru düzgün faturalı tarifeleri yok. Ama bu tarife konusunda yazdıklarım her üç operatör içinde geçerli... Her ay yüzlerce dakikam boşuna yanıyor, ama ben parasını tıkır tıkır ödüyorum. Ama çekim konusunda en ufak bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Çekmiyor diyenlere sadece gülüyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.