Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki avea neden diğerlerinden farklı olarak 1800 kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: artcraft35

peki avea neden diğerlerinden farklı olarak 1800 kullanıyor

Lisanslar o şekilde verildi. Ama nedeni nedir derseniz, bence ilk iki operatörün 3. operatörün işini zorlaştırmak için yaptığı baskı sonucu oldu. Yoksa çok anlamsız.
  • Avea çekmiyor arkadaş Konyanın bir ilçesinde ki 35 bin nufusa sahip bir M.Y.O çekmiyor turkcellde hiç bir zaman kesinti olmazken bodrum katlar dahil vodafon ara sıra gidip geliyor ama avea kullanmak tam bir işkence anca çıkacaksın 3 kata öyle çekecek 19 luk tarifeye geçeceğim ama günümün yarısı okulda geçtiği için bu tarifeden de mahrum kalıyorum daha çok ekmek yemesi lağzım
  • safir terasta turkcell çekmio :) millet hala avea çekmiyo dio. avea hattım olmazsa arma yapamıoduk ! rezalet !!!
  • Konuma göre değişiyor. Daha geçen hafta Turkcell kullanıyordum ve Mersin-Tece'de 3G ile -105 db. çekiyordu. Bugün Avea ile Mersin-Mezitli'de bir okulun içerisinde denedim 3G -101 db. çekiyor. -109 db. mı ne sınır zaten, sonrasında şebeke yok. Ayrıca yukarıda yazdığım yerlerde Avea 3G sorun çıkartmıyordu. Ama Avea'nın sorun çıkarttığı yerde de Turkcell sorun çıkartmıyordu. Bu operatörlerin ortası Vodafone oluyorsa bilmiyorum, denemedim.
    Genç Paket'in aynısını Turkcell yaptıda kullanmadık mı ?
  • Mersinde yıllardır avea kulanıyorum çekmedigine hiç raslamdım
  • tcell faturalı kullanıyordum.70,322,224,157,61 gibi faturalar gelince hazırkarta taşıdım ona da alışamadım.hattımı aveaya taşıdım.19 tlye her yöne 500 dk+1 gb internet+her yöne 1000 sms.resmen faturalı hat kullanır gibiyim+arandıkça da dakika kazanıyorum çok memnunum.ancak ufak bir sorun var.telefonu açıyorum full çekiyor sonra 30 sn gibi bi süre telefon hiç çekmiyor sonra tekrar full e dönüyor.bunun dışında herhangi bir çekmeme gibi bir durumla karşılaşmadım.şu anlık memnunm ve bile bile kazıklanmaya hiç niyetim olmadığımdan uzun bi süre aveada olacağım gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sys3434

tcell faturalı kullanıyordum.70,322,224,157,61 gibi faturalar gelince hazırkarta taşıdım ona da alışamadım.hattımı aveaya taşıdım.19 tlye her yöne 500 dk+1 gb internet+her yöne 1000 sms.resmen faturalı hat kullanır gibiyim+arandıkça da dakika kazanıyorum çok memnunum.ancak ufak bir sorun var.telefonu açıyorum full çekiyor sonra 30 sn gibi bi süre telefon hiç çekmiyor sonra tekrar full e dönüyor.bunun dışında herhangi bir çekmeme gibi bir durumla karşılaşmadım.şu anlık memnunm ve bile bile kazıklanmaya hiç niyetim olmadığımdan uzun bi süre aveada olacağım gibime geliyor.

Telefon marka ve modeliniz nedir ?
  • Nokia e72 ama su an tamirde.nicin sordunuz?
  • istanbul kadıköyde oturuyorum ve yaşıyorum.avea hem bizim şirkette çekmiyor (kadıköy rıhtım) hemde evimde anca 3 diş çekiyor.açık alanda hepsi çekiyor zaten.avea kadar dandik bir gsm operatörü görmedim.3g side bi giriyor bi girmiyor.bazen hızlı bazen yavaş.dandik dandik dandik
  • bu arada şirkette vodafone ve turkcell full + full evimdede öyle.bahsettiğim yer tekrar hatırlatim kadıköy merkez.aveanın yüzde 3 lük kısmındayım sanırsam.müşteri hizmetlerini defalarca aradımçsinyaller cok iyi dediler.telefonunuz bozuk dediler :) iyide mübarek sadece ben degil diğer iş arkadaşlarınkide cekmiyor :) avea ile sözleşmemin bitecegi günü iple çekiyorum.ve asla kimseye tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme777

binaların içinde çekmiyor.. konuşmak için cam kenarı aramaktak bıktım.. ama ucuz :))

aynı durumdayım. evin içinde çekmiyor, konuşmak için bahçeye hatta bazen dama çıkmam gerekiyor. dediğim yer ilçe merkezi köy falan da değil yani.

ama şu anda bana en ucuz görüşme imkanını verdiği için aveayı tercih ediyorum. diğerleri aynı fiyata aynı süreyi verselerdi aveada 1 saniye bile durmazdım.

heryöne 1200 dk, avealılarla 3000 dk = 30 tl tarifem.
  • aveanın kullandığı gsm 1800 bandı gsm 900 bandından daha fazla şarj harcıyor diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz?
  • sultangazi tramwayında yer altına inince avea çekmiyor ama turkcell çekiyor
    bunun haricinde aveanın cekmediği hiç bir yer görmedim istanbul ve cevresinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

aveanın kullandığı gsm 1800 bandı gsm 900 bandından daha fazla şarj harcıyor diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz?

Bir ara operatörlerin şarj karşılaştırmaları yapılmıştı. Avea > Turkcell > Vodafone diye idi.
    Sadece frekans değil çok çeşitli etkenler var bunun içinde.
  • Aynı durumdan ben de rahatsizim. Kocaeli'nin ortasında 3G bağlantı çekmiyor. Bir de cikmislar %99 çekiyor diyorlar. Mail attım. Baya yazdım tüm forumlarda bu durumu paylaşacağım dedim. Ayrıca BTK ya şikayet edeceğim

• Heryerde yazdim aveaya,butun sosyal medyalarada ancak avea pert,hic bir yerde cekmiyor istanbulun guzide yerlerinden beykoz ustu tepetarla ve civarinda kesinlikle sinyal yok!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

aveanın kullandığı gsm 1800 bandı gsm 900 bandından daha fazla şarj harcıyor diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz?

Bir ara operatörlerin şarj karşılaştırmaları yapılmıştı. Avea > Turkcell > Vodafone diye idi.
    Sadece frekans değil çok çeşitli etkenler var bunun içinde.

Siralamayi cok sarj yiyenden az sarj yiyene gore mi yaptiniz?
    Macaristanda bir sure T-Mobile kullandim ve sarjim cok uzun gidiyordu
    Turkiyeye gelince avea hattimi taktim ve sarjimin daha hizli bittigini gordum

• Gsm 1800 bandi daha yeni ve kaliteli bir teknolojidir. Ses daha net iletilir, parazitlenme olmaz. Fakat soylenildigi gibi beton duvarlar, buyuk binalar sinyali keser, zayiflamasina neden olur.

Bu da cok daha fazla yatirim yapilmasi gerektigini gosterir. Avea bu konuda 5-6 sene oncesine gore hatiri sayilir bir yol katetti ama hala yeterli degil. Onlar tarifeleri ucuz tutarak buyuk sehirlerdeki musteri cekmeyi tercih ediyorlar.

Daha cok sarj yeme konusunu da 3g gibi dusunun. Edge ile baglanirsaniz sarj uzun gider ama internet yavas olur, 3g ile baglanirsaniz sarj cabuk biter ama internet hizlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, Avea sanırım 4 gündü, Turkcell 2 ve Vodafone 1 gün gibi bir şeydi.
    Ya pek çok etken var, baz istasyonuna yakınlıkla başlayıp telefonların içindeki radyoların farklı frekanslarda çektiği enerjiye kadar ve hatta SIM kartların kendi tüketimine vs...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.