Şimdi Ara

AVEO LTZ DİZEL Mİ, ACCENT BLUE MU KARAR VEREMEDİM... YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten kafam çok karıştı.. Dizel sedan bir araç alacağım. Herkesin beklentilerinde olduğu gibi ben de ekonomik olsun, ezmesin üzmesin istiyorum. Aile arabası olacak. Her ikisinin de kendilerine özgü artıları ve eksileri var kendimce. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
    AVeONUN ARTILARI :
    1- yakıt Tüketimi daha az (100 km de 1 litre daha az)
    2- Fiyatı Uygun (4.000 TL daha ucuz)
    3- Güvenlikte sınıfının en iyisi(Euro Ncaptan maksimum puan olan beş yıldız almış)
    4- Bagajı büyük ( 502 Lt.)
    5- Yokuş Kalkış Desteği var
    6- Start-Stop özelliği var
    7- Üç cm daha uzun, 3,5 cm daha geniş
    8-Sekiz hava yastığı var, güven veriyor.
    9-Motorlu Taşıtlar Vergisi daha ucuz (yılda 288 TL)

BLUENUN ARTILARI
    1- Kliması Dijital
    2-Anlık Yakıt Tüketimini Gösteriyor
    3- Aynalarda sinyal var
    4- Garantisi 5 yıl ve ilk üç periyodik bakımda yağ değiştirme ücretsiz
    5-Dış görünümü ve iç plastik malzeme kalitesi daha iyi
    6- Diz mesafesi daha fazla( 5 cm)
    7-Yağmur sensörü var
    gerçekten kafam karıştı... sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: bahcerun

Arkadaşlar gerçekten kafam çok karıştı.. Dizel sedan bir araç alacağım. Herkesin beklentilerinde olduğu gibi ben de ekonomik olsun, ezmesin üzmesin istiyorum. Aile arabası olacak. Her ikisinin de kendilerine özgü artıları ve eksileri var kendimce. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
    AVeONUN ARTILARI :
    1- yakıt Tüketimi daha az (100 km de 1 litre daha az)
    2- Fiyatı Uygun (4.000 TL daha ucuz)
    3- Güvenlikte sınıfının en iyisi(Euro Ncaptan maksimum puan olan beş yıldız almış)
    4- Bagajı büyük ( 502 Lt.)
    5- Yokuş Kalkış Desteği var
    6- Start-Stop özelliği var
    7- Üç cm daha uzun, 3,5 cm daha geniş
    8-Sekiz hava yastığı var, güven veriyor.
    9-Motorlu Taşıtlar Vergisi daha ucuz (yılda 288 TL)

BLUENUN ARTILARI
    1- Kliması Dijital var
    2-Anlık Yakıt Tüketimini Gösteriyor
    3- Aynalarda sinyal var
    4- Garantisi 5 yıl ve ilk üç periyodik bakımda yağ değiştirme ücretsiz
    5-Dış görünümü ve iç plastik malzeme kalitesi daha iyi
    6- Diz mesafesi daha fazla( 5 cm)
    7-Yağmur sensörü var
    gerçekten kafam karıştı... sizce ne yapmalıyım?

Güzel kardeşim sen zaten kendin cevabını söylemişsin "aile arabası olacak, ezmesin, üzmesin, ekonomik olsun" diye.

Ben şimdi sana soruyorum bir aile reisi olarak, araba seçme aşamasında bir tarafta yakıt tüketiminin daha az olduğu, fiyatının 4000 TL daha az olduğu, MTVsinin daha az olduğu, sınıfının en güvenli, bagajının en büyük olduğu araç var diğer tarafta da anlık yakıt tüketimi gösterme artısı olan klimasının diğerine göre sadece dijital olma özelliğinin fazla olması olan,aynalarda sinyal özelliği olan bir araç var.

Kusura bakma ama garantisinin 5 yıl ve 3 periyodik bakımda yağ değiştirme ücretsiz olma özelliği dışında "bence" saydığın hiç bir özellik aile arabası diye alınacak bir araç için aklımda karışıklık yaratacak özellik değil. Heee 3 periyodik bakımda yağ değiştirme ücretsiz olması güzelmiş ama bunu da iyi araştırmak lazım acaba yağın parasını alıp, işçiliğe mi para almıyorlar? zaten birde şöyle birşey var zaten koydukları en kaliteli yağ bile taş çatlasın 100 TL' dir. 3 bedava 300 TL yapar sen diyosun ki Aveo 4 000 TL daha ucuz diye.

Ben bir aile reisi olarak, ekonomik, geniş, güvenli, dikkat çekici olduğu için sonuna kadar Aveo diyorum. (yukarıdaki 2' si arasında)

İç plastik kalitesi daha iyi, içeriye çok ses alıyor, süspansiyonu biraz sert gibi subjektif yorumları da işin açıkçası dikkate almıyorum.

Saygılar

• Ekonomik durumunuz elveriyorsa accent blue daha iyi bir seçenektir.
  • arkadaşlar sorun bu zaten... bakın soruma iki kişi yanıt verdiniz şu an... biriniz blue biriniz aveo dedi... ikisinin olumlu olumsuz yanları var... dış görünüm ve malzeme kalitesini görünce.. dijital klima ayrıcalığına bakınca... gösterge tablosunun maviliğine ve şık tasarımına bakınca blue diyorum... ama bunun yanında blue da bi cruise control bile yok... yokuş kalkış desteği yok(eşim için önemli) güvenlik durumunun ne olduğu muamma(çarpışma testi sonucu yok bildiğim kadar), iki hava yastığı daha az... aveoda bunlar bol bol var hem de 4 bin tl daha ucuz... ama kırk bin verdiğin arabada insan görsellik de arıyor, dizayn da...
  • O kadar eksik saydınız Blue'da, Aveo'da da bi o kadar artı saydınız hala düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Ekim 2012; 14:09:59 >
  • fakat kesbi kardeşim blue da tip var, görsellik var, albeni var.... ha bunlar diğer eksikleri ortadan kaldırır mı hayır... zaten o nedenle karar veremedim
  • quote:

fakat kesbi kardeşim blue da tip var, görsellik var, albeni var.... ha bunlar diğer eksikleri ortadan kaldırır mı hayır... zaten o nedenle karar veremedim

iyide aveonun tipide ilyas salman değil herhalde. Tamam blue' da çok fiyakalı da aveoyuda yemeyelim lütfen. Miyop olmuş babaanne tipli lineadan da, din dersi sınavında kopya çekerken yakalanmış ergen öğrenci tipli symbolden de yakışıklıdır bizim oğlan.

Valla ben boğaz köprüsünü ve kartal gişeleri geçince 95' e bi sabitliyorum cruise controlü 5,0 - 4,9 - 4,8 - 4,7 - 4,6 -4,5 - 4,4 - 4,3 derken bi mutlu oluyorum bi gaza geliyorum daha ne kadar düşürebilirim diye

Ben oyumu aveodan yana kullandım ama bence sizin bilinçaltınızda blue yatıyor gibi (aveodan daha kaslı ve agresif göründüğü bir gerçek)

Belkide gerçekten bilinçaltınızda olanı alsanız ileride yaşayacağınız olası pişmanlıkları azaltacaktır.

Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Colt mu ,clio mu?
    12 yıl önce açıldı
    Qashqai mi corolla mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fakat kesbi kardeşim blue da tip var, görsellik var, albeni var.... ha bunlar diğer eksikleri ortadan kaldırır mı hayır... zaten o nedenle karar veremedim

Bana göre aveonun ön ve iç tasarımı daha güzel. Blue'nun arkası uzaktan mercedes gibi. Ancak ben görüntüye önem vermem zaten. İçi geniş diyorsunuz, vergisi daha az diyorsunuz, daha az yakıyor diyorsunuz, bagajı daha büyük diyorsunuz, çok daha güvenli diyorsunuz, daha çok donanım var diyorsunuz (hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği vs.), stop start var diyorsunuz, alırken daha ucuz diyorsunuz, diyorsunuz da diyorsunuz ama hala kararsızım diyorsunuz. Başka farklar da var. Mesela fren performansında aveo çok daha iyidir. Test edin karar verin madem. Eski bir karşılaştırma var burda (benzinli 1.4ler):

http://forum.donanimhaber.com/m_55396354/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Ekim 2012; 15:22:34 >

• Cuma günü 1.3 dizel LTZ aracımı teslim aldım .Extra çok özel bir hediye olmadan (sadece paspas+lastiklere nitrojen gazı) araç bana 39.600 liraya geldi(Eski 2008 model aveo 1.4 100 hp SX aracımı takasa verdim)Araç ile c.tesi günü adapazarına olan yolcuğumu sizlerle paylaşayım ve ilk izlenimlerim (6 yıllık chevrolet deneyimi =2 yıl 1.0 spark ve 1.4 aveo)

-Görüntü olarak süper ve LTZ modeli iyi ki almışım zaten donanım/dizayn belli bi şey söylemeye gerek yok.
    -İlk çalıştırmada 100 km de 14 L gibi bir tüketim gösteriyorduve bu değer Adapazarına gidiş (4 yolcu yaklaşık250 kg ve bagazj dolu ) 100-120-150 km arası kullanım ve dönüş yolunda ciddi bir trafik (4,5 saatte adapazarı -fatih kıztaşı) ile full depo (188 lira) yarı depo bitti sayılır ve fatihte arabayı parkettiğimde ortalama 100 km de 6.2 L oldu.Aracın ilk depo dolumu olması ile ki 1-2 depoyu harcayıp öyle değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.Kısacası 1 depo ile 800 km nin belki biraz üstü olacak bu ilk kullanımda ve bi ara sırf denemek için adapazarı yolun yarısında 170 gördü araba gram titremedi hoplamadı.Arkada k.valdem ve eşimin ablası anlamamış bile bu hızı - Bu hızda klima 1 derece açık teyp açık kunuşmalarımız gayet anlaşılırdı. Sonuç olarak motor sesini dizel olması nın da etkisi ile içeriye alıyor ama çevre gürültülerini emmede gayet başarılı buldum .Normalde eski aveo ile aynı şartlarda uğultudan araba içinde durulmazdı ve gayet güvensiz bir sürüş oluyordu.
    -Hill holder başarılı 2 saniye kadar gzl tutuyor aracı.
    -Stop /start gayet başarılı sadece ilk kez kullandığım için alışmak gerekti ki o da uzun sürmedi.
    -Frenler başarılı kayma yok.
    -Cruse control - süper uzun boş yollarda arkadan sıkıştıran yandan önüne geçen fazla olmazsa cok başarılı.İster fren ister gaz pedalı hemen standart sürüşe geçiyor ve bunu hissettirmiyor.
    -Çok garip ama bendeki araçta tam bir hidrolik direksiyon hiç te sert değil bilakis sıkılan bi değeri varsa ayar isteyebilir ama ben hemen alıştım , direksiyon hissi evet az gibi çok sert virajlarda biraz sıkı kavramak gerekir ama genel olarak virajlarda araç çok başarılı idi.
    -Gece ışıklandırmaları ilk sürüşte beni biraz yordu açıkçası yeğenlerim disco mu bu araba gibi espriler yaptılar ama ilk görenler çok beğendier aracı , gece kullanmak çok zevkli bence:)
    -Aracın kokpit genişlikleri - kulanım alanları gzl ama bardak tutucuları keşke 10 cm önde olsaymış geride kalmış çok rahat değil.
    -Müzik sistemi harika bence yani basları çok doyurucu ve hoparlörlerde cazırtı -cozutru-uğultu yapmadı ben gayet başarılı buldum( bu arada yaşım 41 ama ben hala yüksek volümlü müzik dinlemeyi çok severim.)
    -Bluetooth başarılı hemen devreye giriyor gayet net bir konuşma yaptım.
    -Direksiyonda sağda volume ayarı koymuşlar ya , keşke konsoldaki teybin volume ayarınıda sağ tarafa yapsalardı iki ayar yeride aynı tarafta ne alaka? hanım teyp ayarları yaparken eli direksiyona denk geliyor bende vites değiştirirken vites yukarda olduğu için eller orada çarpışıyor :)
    -Kapı kumandaları keşke ışıklandırılsaydı + vites tepeside de hafifte olsa ışıklandırılabilirdi .
    -Hızlanma bir numara özellikle 2 . vitesden sonra araç öyle bir atlıyor ki sanki istediğim araçla kapışabilirim.Adapazarında araçtan anlayan arkadaşım 10-15 dk kullandı abi süper bi araç almışsın acayip fırlıyor bu ne ya gibi konuştu bende tabi acaip mutlu oldum :)))))

Sonuç olarak bu ilk kulanımım ilerde karşıma daha ne + lar yada - ler çıkacak yada ilerleyen aylarda / yollarda neler göreceğim bilemiyorum.Bayramda kısmetse Niğdeye gideceğiz ve daha uzun bir yol olacak ve çok daha farklı yorumlarda yapabileceğim.

Aracı almış olmaktan gayet mutluyum benim beklentilerimi karşılayabilecek bi araç yapmışlar.Bundan önce 2 sene spark ve 4 sene aveo kullandım ve bu 2 araçta beni hayal kırıklığına uğratmadılar.Bu özellilkeri ile yeni aveo yollarda daha sık karşılacağınız bir araç olacaktır ki her geçen gün caddelerde - park halinde sokaklarda daha fazla görüyorum ve tabi ki seviniyorum. Tüm araç sahiplerine sevgi saygılarımı sunuyorum , o kadar para ödeyip beklentilerin karşılanmamış olması çok kötü ama zaten hayatta beklentilerimizi her daim karşılamıyor önemli olan öncelikle herkese ağız tadı ile kazasız belasız sürüşler diliyorum..

• microbe kardeşim, aslında bilinç altımda blue yatmıyor. Bir süredir aveonun takipçisiyim. Sunduğu donanımsal özellikler ve güvenlikteki iyi durumu beni cezbediyor. Buna ilaveten yakıt ekonomisi ve fiyat avantajları(araç ve vergi) da cabası. Ve ciddi ciddi aveo sedan almaya hevesliyim. Paramı denkleştirme sürecindeyim. Ve benim gibi bir kişi emin olun bu parayı kolay bir araya getiremiyor. Zaten bu tür araçlarla ilgilenen diğer tüm kişiler gibi ben de parayı zor kazananlardanım. Ve benim için 40 bin TL(LTZ için) az bir para değil. Hal böyleyken kalkıp üzerine bi 4000 tl daha koymaya çalışmak hiç de arzu ettiğim bir şey değil. Ancak dün Altunizade açık otopazarına şöyle bir uğrayayım diye giderken dolaşırken, hyundai bayinin önünden geçtim. Kapıda bir blue vardı şöyle bi alttan üstten, yandan filan bi baktım. Bayi beni içeri davet etti, aracın içini filan da bir güzel inceledim. Daha önce (7-8 ay önce) çiftkurtlarda aveoyu da incelemiş, hatta test sürüşü yapmıştım. İkisini ister istemez mukayese ettim. Bir an için sunduğu donanımsal, tekniksel ve fiyatsal özelliklerini gözardı edip, sadece görünüm olarak karşılaştırdığımda blue çok daha cazip ve albenili geldi. İşçilik ve malzemenin daha iyi olduğunu hissettim. Kokpit daha güzel ve çekici geldi. Yoksa aveo dediğim gibi teknik, güvenlik, fiyat/performans açısından elbette daha önde. YOksa neden 4 bin TL daha fazla vermeye uğraşayım. Aklım hala aveo diyor, ancak gönlüm blue diyor. Bi türlü fikrimi netleştiremedim.

• Yukarda ki yorumumu okumadınız galiba yada aklınız öyle bir takılmış ki Hyundai diye bakmıyorsunuz bile.Sorun yok her zaman kendi içinizi dinleyin ve buna göre hareket edin ama sadece kokpiti biraz daha güzel / farklı yada albenili diye de araç alınmaz başta bende de böyle bir iç dizayn la ilgili kuşkularım vardı ama bi de aracı gece kullan öyle gör derim.Donanım / kullanım bu araç bence kendi sınıfında lider dir va daha çok satar, sonuç olarak karar sizin derim ama zam gelmeden acele hareket edin derim..Selamlar..
  • quote:

microbe kardeşim, aslında bilinç altımda blue yatmıyor. Bir süredir aveonun takipçisiyim. Sunduğu donanımsal özellikler ve güvenlikteki iyi durumu beni cezbediyor. Buna ilaveten yakıt ekonomisi ve fiyat avantajları(araç ve vergi) da cabası. Ve ciddi ciddi aveo sedan almaya hevesliyim. Paramı denkleştirme sürecindeyim. Ve benim gibi bir kişi emin olun bu parayı kolay bir araya getiremiyor. Zaten bu tür araçlarla ilgilenen diğer tüm kişiler gibi ben de parayı zor kazananlardanım. Ve benim için 40 bin TL(LTZ için) az bir para değil. Hal böyleyken kalkıp üzerine bi 4000 tl daha koymaya çalışmak hiç de arzu ettiğim bir şey değil. Ancak dün Altunizade açık otopazarına şöyle bir uğrayayım diye giderken dolaşırken, hyundai bayinin önünden geçtim. Kapıda bir blue vardı şöyle bi alttan üstten, yandan filan bi baktım. Bayi beni içeri davet etti, aracın içini filan da bir güzel inceledim. Daha önce (7-8 ay önce) çiftkurtlarda aveoyu da incelemiş, hatta test sürüşü yapmıştım. İkisini ister istemez mukayese ettim. Bir an için sunduğu donanımsal, tekniksel ve fiyatsal özelliklerini gözardı edip, sadece görünüm olarak karşılaştırdığımda blue çok daha cazip ve albenili geldi. İşçilik ve malzemenin daha iyi olduğunu hissettim. Kokpit daha güzel ve çekici geldi. Yoksa aveo dediğim gibi teknik, güvenlik, fiyat/performans açısından elbette daha önde. YOksa neden 4 bin TL daha fazla vermeye uğraşayım. Aklım hala aveo diyor, ancak gönlüm blue diyor. Bi türlü fikrimi netleştiremedim.

Evet söylediklerinize katılıyorum;

Bizler 30 000 - 40 000 TL aralığında araç alabilecek gelir düzeyi belli olan orta sınıf vatandaşlarız. Daha önceki bir soruya verdiğim cevabımı yineliyorum "Aveonun en beğenmediğim özelliği kredi ödemeleri"dir. Evet bu paralar hiç de kolay bir araya getirilmiyor. Özellikle ben aynı anda ev taksiti - araba taksiti - kreş ödüyorum ailemin zaruri ihtiyaçları haricinde. Bundan dolayı hiçbirimizin sokağa atacak parası yok biliyorum.

Bundan önceki aracım 1.2 benzinl 2008 model opel Corsaydı. Bakmayın 1.2 olduğuna İstanbul Avrupa yakasında %8 yakıyordu. Bir yere giderken 3 defa toplayıp 4 defa çıkartıyordum. İşin açıkcası artık bu korkum bitti. Memlekete gittiğimizde oradan eşya getirirken eski aracımın içi tıka basa dolup, kaynanayla sinir harbi yaşıyoduk şimdi buda bitti. (Kaynanayla sinir harbi devam ediyor ama başka başka konularda )

Unutmuyorum geçen sene kurban bayramında memlekette doğuş otoya gittim bacanakla, oturdum jettanın içine. Oturmaz olaydım o gün bu gün jettayı ayrı tutuyorum. Yani g.t güzele çabuk alışıyor. Aslında alışan sadece popomuz değil, gönülde çabuk alışıyor. Mesela aveo bana göre gerçekten diğer arabalara nazaran (aynı segmentte olan symbol, linea vs) daha yakışıklı, şık görünüyor ama artık sanırım onu elde etmemin verdiği doygunluktan olsa gerek tapılacak bir araç olarak görmüyorum. Yani şunu demek istiyorum, evet belkide blue daha çekici bir araba olabilir ama ilk heves gidipte doygunluğa ulaştıktan sonra size kalan daha fazla yakması, daha yüksek vergi ödemeniz, daha düşük güvenlik vs vs vs olacak.

Ve benimde zaten jetta hevesim geçti, borçları bitireyim kısmetse ilk hedef mondeo

Saygılar

• Ben bu araçlara zam geleceğine çok inanmıyorum. Ben geçen sene sene sonu kampanyasından almıştım o zaman liste fiyatı 42 000 TL gibi bişeydi 39 000 TL ye LTZ Sedanı veriyorlardı eee şimdi bakıyorum 42 küsür TL yazıyor liste fiyatında ama hala 39 500 TL civarında araç alanlar var.

Ben zaten artık sene sonu kampanyalarına gerçekte çok inanmıyorum.

Ulen amma inançsızlaşmışım bu arada
  • sevgili microbe çavuş belki de aradığım cevap buydu "ilk heves gidipte doygunluğa ulaştıktan sonra size kalan daha fazla yakması, daha yüksek vergi ödemeniz, daha düşük güvenlik vs vs vs olacak." gerçekten aveoyu zaten alınır kılan da bu ifade ettiklerinizde yatan anafikir. Dolayısıyla aveo hala 1. seçenek olarak karşımda duruyor. tabi şu sert süspansiyonlar, hissiz direksiyon, manuel klima, z rot sorunu gibişeyleri de aşmayı başarabilirsem. Şu kadarı da varki olması gereken para bir araya gelmeden yapacak bir şey yok. Ötv zammı da gelse, başka zamlar da gelse beklemekten başka çare yok. Şu an araç almak benim için erken. Sadece bir hedef belirleyerek üzerinde kafa yoruyorum. Aldıktan sonra zaten bir anlamı kalmayacak. Hiç olmazsa doğru karar vermiş olmanın mutluluğu geriye kalır. Acaba aveo ile blue arasındaki kıyaslamayı sadece ben mi yapıyorum bilemiyorum. Çünkü B segmentinde dizel ve sedan olan başka araç yok.

• Yakında peugeot 301, skoda rapid, seat toledo, yeni logan gibi araçlar gelecek. B sınıfı sedan biraz karışacak ama ben aveoyu güvenlik, donanım ve fiyat oalrak zorluyacak araç çıakcağını sanmıyorum. 208 en boşu bomboş mesela. 301 de öyle olacaktır gibi.
  • Ben bu araclari detayli olrak inceledim. aslinda ikinci arac olarak dusunuyorum. agirlikla esim kullanacak. bu iki araci dusunmemin sebebi guvenlik donanimlarinin dolu olmasi. neticede biz yalnizca sehir icinde kullanacagiz ama ankarada 90-100 km hizla kullanim oldukca sik yani guvenlik donanimi mumkun mertebe dolu olacak. aveo nun arti yonlerini zaten yazmissiniz. benim icin en onli yani hill holder. motoru da fiattan bildigimiz sorunsuz az yakip cok kacan motor. benim tek soru isaretim su z rot problemi bir de ariza halinde yedek parca icin cok beklendigi soyleniyor. esim sadece tipni begenmedi ama arti yonleri ve fiyati ortaya koyunca o da ikna oldu. insallah 2013 de bir aveo sahibi oluruz. size de tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu araclari detayli olrak inceledim. aslinda ikinci arac olarak dusunuyorum. agirlikla esim kullanacak. bu iki araci dusunmemin sebebi guvenlik donanimlarinin dolu olmasi. neticede biz yalnizca sehir icinde kullanacagiz ama ankarada 90-100 km hizla kullanim oldukca sik yani guvenlik donanimi mumkun mertebe dolu olacak. aveo nun arti yonlerini zaten yazmissiniz. benim icin en onli yani hill holder. motoru da fiattan bildigimiz sorunsuz az yakip cok kacan motor. benim tek soru isaretim su z rot problemi bir de ariza halinde yedek parca icin cok beklendigi soyleniyor. esim sadece tipni begenmedi ama arti yonleri ve fiyati ortaya koyunca o da ikna oldu. insallah 2013 de bir aveo sahibi oluruz. size de tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni bir Aveo kullanıcısıyım. Araç alırken bu ikilemi ben de yaşamıştım. Accent Blue benim de hoşuma gidiyordu. Ama Aveo bence çok daha güzel bir dış görünüme sahip. Özellikle yuvarlak farları çok hoşuma gidiyor.

Ama kararımı verirken en önemli soru şu oldu: Allah korusun bir kaza anında beni hangisi daha iyi korur veya kaza riskimi en aza indirir? Burada Aveo güvenlik özellikleriyle Accent'i geçiyor. Bu noktada hiç düşünmenize gerek yok.
  • quote:

microbe kardeşim, aslında bilinç altımda blue yatmıyor. Bir süredir aveonun takipçisiyim. Sunduğu donanımsal özellikler ve güvenlikteki iyi durumu beni cezbediyor. Buna ilaveten yakıt ekonomisi ve fiyat avantajları(araç ve vergi) da cabası. Ve ciddi ciddi aveo sedan almaya hevesliyim. Paramı denkleştirme sürecindeyim. Ve benim gibi bir kişi emin olun bu parayı kolay bir araya getiremiyor. Zaten bu tür araçlarla ilgilenen diğer tüm kişiler gibi ben de parayı zor kazananlardanım. Ve benim için 40 bin TL(LTZ için) az bir para değil. Hal böyleyken kalkıp üzerine bi 4000 tl daha koymaya çalışmak hiç de arzu ettiğim bir şey değil. Ancak dün Altunizade açık otopazarına şöyle bir uğrayayım diye giderken dolaşırken, hyundai bayinin önünden geçtim. Kapıda bir blue vardı şöyle bi alttan üstten, yandan filan bi baktım. Bayi beni içeri davet etti, aracın içini filan da bir güzel inceledim. Daha önce (7-8 ay önce) çiftkurtlarda aveoyu da incelemiş, hatta test sürüşü yapmıştım. İkisini ister istemez mukayese ettim. Bir an için sunduğu donanımsal, tekniksel ve fiyatsal özelliklerini gözardı edip, sadece görünüm olarak karşılaştırdığımda blue çok daha cazip ve albenili geldi. İşçilik ve malzemenin daha iyi olduğunu hissettim. Kokpit daha güzel ve çekici geldi. Yoksa aveo dediğim gibi teknik, güvenlik, fiyat/performans açısından elbette daha önde. YOksa neden 4 bin TL daha fazla vermeye uğraşayım. Aklım hala aveo diyor, ancak gönlüm blue diyor. Bi türlü fikrimi netleştiremedim.

accent blue ve Aveo Sedan arasında kalmıştım ben de, galeriye LTZ almak için girdim ama LT aldım cıktım.
    donanım olarak sadece asagıdaki farklar var, Park sensörü zaten her bayi hediye ediyor. o yüzden daha fazla yakan 95hp motora girmene cok da gerek yok.

LT Modeline ek olarak
    16'' Hafif alaşımlı jantlar
    Ön sis farı
    Arka park sensörü
    Otomatik farlar
    6 hoparlör
    Ön yolcu koltuk altı eşya saklama gözü

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Yakında peugeot 301, skoda rapid, seat toledo, yeni logan gibi araçlar gelecek. B sınıfı sedan biraz karışacak ama ben aveoyu güvenlik, donanım ve fiyat oalrak zorluyacak araç çıakcağını sanmıyorum. 208 en boşu bomboş mesela. 301 de öyle olacaktır gibi.

kesbi 301 iddialı geliyor.208 gibi olmayacak.
    http://www.peugeot.com.tr/kesfet/301/sedan/
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.