Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabam yokken birkaç defa National Rent a Car'dan araba kiraladım. Her defasında sorun yaşadım. O zamanlar bir arkadaşım tavsiye etmişti National'i dolayısıyla araştırma gereği duymadan direkt olarak netten rezervasyon yaptırmıştım.

Yaşadığım sorunlara gelince:
    Aracı teslim etmeden önce depoyu tam doldurmama rağmen adamlar her defasında depo eksik diye hizmet bedeli ve yakıt parası kesmeye çalıştılar
    Netten rezervasyon yaptırdığım aracı hiçbir zaman alamadım. Her defasında muadil araç altında dandik bir araba verdiler. Mesela adamların mantığına göre Ford Focus ile Renault Symbol ve Fiat Linea muadil araç Tahminimce adamlarda 2-3 tane Ford Focus, yığınla Fiat Linea ve Renault Symbol var. Millete yüksek fiyattan satıp dandik arabaları kakalıyorlar
    Tavsiyem o dur ki National Rent a Car'dan araba kiralamayın. 5-10 fazla verin daha kurumsal ve sağlam bir firmadan araç kiralayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre3748

başlıktaki şirketlerden birinde çalışıyorum soru olursa cevaplayabilirim...

hocam hangi firmadasın :)
  • sixt...
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

Yarin icin netten 72 liraya 301 icin rezervasyon yaptık bakalımp sixten ilk defa kiraliyacagim nasıl davranacaklar :)

memnun kaldınız mı ?
  • emre3748 kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı şartını sadece ilk kiralamalarda mı arıyorsunuz yoksa her seferinde mi ?
    Bana saçma geliyor biraz,kredi kartı kullanmıyorum diye kurumsal firmalardan araç kiralarken problem yaşıyorum.Provizyon çekecekse vereyim atm kartını oradan çeksin,neden illede kredi kartı ?
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    sonradan gelebilecek olan trafik cezası hasar eksik depo gibi masrafları karşılamak için kredi kartı bilgileri alınıyor debit kartlarla mail order sistemi çalışmıyor malesef ama her hangi bir işlem yapılacaksa da müşteri bilgilendiriliyor ondan sonra tahsilat yapılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dead_microbe

quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

Yarin icin netten 72 liraya 301 icin rezervasyon yaptık bakalımp sixten ilk defa kiraliyacagim nasıl davranacaklar :)

memnun kaldınız mı ?

hocam ben genelde hep uzun yol için kiralardım bu sefer piknik için aldım araç güzel sıfır gibi temizde fakat donanım olarak zayıf yan aynalar elle ayarlanıyor 2013 olmasına rağmen :) ama hız sabitleyicisi var gayet güzel bir sistem hoşuma gitti diğer kiraladıklarım üst segment olmasına rağmen yoktu :) ekonomik birşey arıyorsan kiralanabilir güzel araç
  • 4 gün önce Europcar Bursa'dan dizel clio symbol kiraladım günlük 90 lira. Eskişehir'e gittik 600 km civarı yol yaptık. Adamların merdiven altı çalışmadıklarını ofisinden ve ilanlarından anlıyorsunuz zaten. Merkez ofisi Sırameşeler metro durağının biraz üstünde. Öncelikle kredi kartsız işlem yapmıyorlar onu biliyorsunuzdur her türlü ceza tahsilatına yönelik bir uygulama galiba. Gayet memnun kaldım hizmetlerinden. Stadyum ve Çarşambadaki piyasacı rent a car bozuntuları yerine bu tür yerleri tercih ederseniz başınız ağrımaz. Her şey usulüne göre yapılıyor ve full kaskolu araçlar. Senet sepet yok teminat yok tavsiye ederim.
  • Merhabalar,
    Ben geçen sene kurban bayramında Hertz'den 2 günlük araç kiralamıştım.
    Yaklaşık 15 gün önceden günlüğü 109 TL'den rezervasyon yapmıştım. Aracı almaya gittiğimde günlüğü 99 TL, internette bir hata olmus sanırım dediler ve 99 TL aldılar.
    Üstelik bayram gününde böyle bir şey olunca çok şaşırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

https://www.yesnational.com/groupon.asp

dan araç kiralayan arkadaşlar herhangi bir sorun yaşadınız mı? ona göre hertz veya sixt e yöneleceğim

Formu komple okursaniz ismi gecen firmanin belkide forumda adi gecen en sorunlu firma oldugunu gorursunuz. Bilmiyorum belki kaza aninda veya ufak ciziklerde insana cok rahatsiz edici davranmiyor olabilirler ancak araclari tahminimce 2 yillik falan cogu 100.000 km uzerinde ve herseyden ote firmanin araclari cok bakimli degil oyuzden kesinlikle bir avisten budgetten sixt veya centralden aldigin hizmetin 100 de birini alamazsiniz. Ben sahsen tek o rent a car kalsa kurumsal ticari taksi ile giderim genede onlardan arac almam. Saygilarimla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blue0034

quote:

dan araç kiralayan arkadaşlar herhangi bir sorun yaşadınız mı? ona göre hertz veya sixt e yöneleceğim

Formu komple okursaniz ismi gecen firmanin belkide forumda adi gecen en sorunlu firma oldugunu gorursunuz. Bilmiyorum belki kaza aninda veya ufak ciziklerde insana cok rahatsiz edici davranmiyor olabilirler ancak araclari tahminimce 2 yillik falan cogu 100.000 km uzerinde ve herseyden ote firmanin araclari cok bakimli degil oyuzden kesinlikle bir avisten budgetten sixt veya centralden aldigin hizmetin 100 de birini alamazsiniz. Ben sahsen tek o rent a car kalsa kurumsal ticari taksi ile giderim genede onlardan arac almam. Saygilarimla..

sonuncusu 1 hafta önce olmak kaydı ile, yes nationel'dan 1 yıl içinde 10 kere falan araç kiralamışımdır heralde. (hepsinide şehirfırsatı sitesindeki indirim kodları ile kiraladım) mesela geçen hafta dizel fiesta vb araç ellerinde olmadığı için, fark talep etmeden 2013 model 1000kmdeki ford c-max verdiler. kaza yada ufak çizik olayına gelirsek, 5-6 ay kadar önce gene dizel fiesta vb araç olmadığı için, daha doğrusu albea vardı ben istemedim 10tl fark vererek gene 3000km civarında dizel otomatik citroen c4 almıştım, aracın sağ önünü kaldırıma sürttüm.. teslim ederken yazılı beyanda bulundum, bu kadar.. yani cebimden bi para çıkmadı. ama mini hasar sigortası almıştım, o olmasa para talep edilirdi heralde. yazdıklarınızdan centraldende 3-4 kere kiralama yaptım, evet genelde gayet yeni ve tamiz araçları sıkıntı yok.. fakat 83 tl olan poloyu yaz geldi diye sanırım 90 küsür tl yapmışlar.83 tl güzeldi ama 90 küsür tl poloya vermem açıkcası.. ve bide centralde şu olay enteresandı, aracı biyere sürtseniz dahi sizden görgü tespit tutanağı istiyordu.. yahu aracı biyere sürttüm diye polis neden gelsin olay yerine.?? şimdi onlarda mini hasar çıkarmış sanırım yada ben önceden hiç görmemiştim, görsem alırdım çünkü mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

quote:

Orijinalden alıntı: blue0034

quote:

sonuncusu 1 hafta önce olmak kaydı ile, yes nationel'dan 1 yıl içinde 10 kere falan araç kiralamışımdır heralde. (hepsinide şehirfırsatı sitesindeki indirim kodları ile kiraladım) mesela geçen hafta dizel fiesta vb araç ellerinde olmadığı için, fark talep etmeden 2013 model 1000kmdeki ford c-max verdiler. kaza yada ufak çizik olayına gelirsek, 5-6 ay kadar önce gene dizel fiesta vb araç olmadığı için, daha doğrusu albea vardı ben istemedim 10tl fark vererek gene 3000km civarında dizel otomatik citroen c4 almıştım, aracın sağ önünü kaldırıma sürttüm.. teslim ederken yazılı beyanda bulundum, bu kadar.. yani cebimden bi para çıkmadı. ama mini hasar sigortası almıştım, o olmasa para talep edilirdi heralde. yazdıklarınızdan centraldende 3-4 kere kiralama yaptım, evet genelde gayet yeni ve tamiz araçları sıkıntı yok.. fakat 83 tl olan poloyu yaz geldi diye sanırım 90 küsür tl yapmışlar.83 tl güzeldi ama 90 küsür tl poloya vermem açıkcası.. ve bide centralde şu olay enteresandı, aracı biyere sürtseniz dahi sizden görgü tespit tutanağı istiyordu.. yahu aracı biyere sürttüm diye polis neden gelsin olay yerine.?? şimdi onlarda mini hasar çıkarmış sanırım yada ben önceden hiç görmemiştim, görsem alırdım çünkü mutlaka.

Hocam oncelikle sizlerin konu ile sikinti yasamamasi gercekten cok mutluluk verici. Ancak benim bu yazdiklarim sadece forumdan okudugum degil birkac arkadasimin bizzat yasadigi olay. Kim olursa olsun bir bedel oduyor az yada cok firmalar bunun karsiliginda bir hizmet veriyor. Ben centralle calisiyorum diger firmalara gore bazi farkli ozellikleri var. Bende iki hafta once centralden jetta rezerve ettim. Araci almaya gittigimde 965 km passat verdiler. Bir kurus fark vermedim. Hatta uzatim kira suresini tekrar jetta fiyati odedim. Oradan bir arkadas dediki passatta kalmasa elimizde A5 audi bile verirdik. Durum boyle hocam bence centralin muadili avis olur bunu boyle dusunmek lazim bence
    Saygilarimla..

• Merhabalar,
    Bayram için Hertz ve Avis'den aynı bedelle aynı kategoride araçlar rezerve ettim. Daha önce Hertz'den almıştım, memnun kalmıştım. Şimdi Avis deneyeyim diyorum.
    Siz ne dersiniz?

Bu arada Avis'de mini hasar sigortasını ayrı seçmiyoruz sanırım. Zaten fiyat içinde değil mi? Hasar Sorumluluk Güvencesi adıyla geçiyor.
  • Hayvan eti Yiyen kullanıcısına yanıt
    kod denedim ama hep hatalı diyor deneyip tutturan veya sahip olan varsa pm lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Planterss

Merhaba,

Central ve Sixt arasında kararsız kaldım, forumda açılmış olan konulardaki bu iki şirketten araç kiralayan arkadaşların yorumlarını okuyarak, kararımı netleştirmek istiyorum,
    Central firmasına ilişkin tecrübelerinizden bahsedebileceğinizi belirtmişsiniz bu nedenle yardımcı olma konusundaki iyi niyetiniz için teşekkürler,
    Central ile ilgili aklıma takılan konuya gelirsek, hemen anlatayım,
    Gerek Sixt, gerek Avis ve gerekse de benzer diğer kurumsal firmalarda, günlük kiralama ücretine ilave olarak mini hasar sigortası, muafiyet sigortası adı altındaki sigorta paketleri yaptırdığımız zaman, aracın sınıfına göre 500 TL/ 750 TL/1000 TL'ye kadar olan oluşacak hasarların sigorta kapsamına gireceği, ayrıca söz konusu hasarın olması durumunda tutanak tutmaksızın beyana göre de işlem yapılabileceği belirtiliyor.
    Central firmasında ise yukarıda belirttiğim sigorta paketleri mevcut değil, buna ilişkin müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarla yaptığım görüşme de, her ne olursa olsun (İster bir kaza sonucu oluşan hasar isterse de park halindeyken oluşan hasar(araç çiziği veya çarpıp kaçan gibi) tutanak tutturmamız ve de sözleşme de yer alan koşulları sağlamamız halinde sıkıntı yaşamayacağımızı belirttiler.
    Bu konuşma üzerine ben de müşteri hizmetlerindeki arkadaşa, duran arabaya birisi gelip çarpsa ve kaçsa veyahut arabayı akşam vakti çizip kaçsalar ve ben de durumda tutanak tutturmak üzere polisi yada jandarmayı aradığımda gelecekler mi diye sorduğumda, tabi ki gelirler, zaten kiralık araç derseniz halinizi anlarlar diye yanıt verdi.

Siz yukarıda bahsettiğim duruma benzer bir durumla karşılaştınız mı? Biraz bahseder misiniz, nasıl çözdünüz sorununuzu,

Şimdiden teşekkürler...

Dostum selamlar
    Her iki firma ile uzun zamanlar calistim. Halada calisiyorum. Sixt firmasi arac siniflari bellidir. Her aracin belli bide muadili vardir. Orng; clio muadili Fiat albea, jetta muadili focus , polo muadili hyundai i20 gibi arac rezerve edeceksen muadili yazani dusun oyle rezervede bulun araclari maksimum 2 yasinda ve maksimum 75.000 km kullanilir. Kaza aninda mini veya tam kaza sigortan varsa muhtemelen 15tl. Ve uzeri bir fiyattan baslar beyanda bulunmadan far lastik ve cam ve 1000 lira altindaki hasarlari karsilar. Burada onemli olan su beyana ve rapora gereksim olmadan. Bunu karsilar. Bence bu su konuda iyi lastik ve cama tas geldigi an sikintin olmaz. Yoksa kendi kararimca fiyat yukseltmek icin dusunulmus cok tatli bir kurnazlik zaten arac full kaskolu cagir polisi isterse 100tl. Olsun hasar sen madursun Tuttur raporunu veya ikili raporunu tut olsun bitsin ama dedigim gibi sozlesmeyi iyi okumak lazim. Hatta oradaki beyanda polis raporu ile cam ve lastik kapsamida varsa fazladan 15tl vermeyebilirsin! Sixtle ilgili durum bu. Hee bide unutmadan havaalani ofislerinde 400 km siniri var. Sehir ici ofislerde km siniri yok bunu kesinlikle unutmamak lazim. Central ise avisin bana sorarsan tek rakibi hatta onlardan daha iyi bile demek eksik olmaz. Araclar vw yada audi audi maksimum 6000 km kadar kullaniliyor vw ise 15.000 km kadar. Firma cok duzgun araclar cok vok iyi anvak bazi kotu yanlari var. Orng; aracin icinde birsey yanarsa koltuk doseme veya leke olursa sen odersin. Digerlerinde nasıldır bilmiyorum ancak bu konuda hic uyarmadilar. Araci geri alirken asiri dikkatli araca bakiyorlar eger alirken gozden kacan bisey varsa üzerine kalabilir. Oyuzden alirken herseyi yaziya dokmek lazim. Firmada calisan cok fazla aldigin kisi ile verdigin ayni insan olmuyor genelde oyuzden ultra dikkatli olmak lazim. Centralde lastik ve jant kaskosu yok elinden geldigince pur dikkat olmak lazim. Cam ve far daha basit digerlerine gore yazili beyanlarla halledilebiliniyor. Mini hasar sigortasi centralde var 600 liraya kadar olan hasarlari karsiliyor. Beyan yazmadan ancak araclari dogusta tamir goruyor piyasaya gore daha pahali olabilir dogus bilmek lazim. Araclari ust paket diger firmalara gore yani comfortline veya highline cok cok nadir belki binde bir trendline olabilir. Araclar ultra temiz firma guler yuzlu ve cok guvenilir. Dedigim gibi decim sizin forumda eger aklına birşeyler takilan olursa bu firmalarla ilgili yardimci olmaktan cekimmem umarim yararli olabilmisimdir.
    Saygilarimla..

• hocam 2 gün önce bi kiralama daha yaptım nationel'dan, fiesta yerine fark talep etmeden fluence verdiler mesela bu sefer. ama memnun kalmadım açıkcası, aracın km 50 binde idi, ve debriyaj bitikti mesela ve şoför tarafındaki paspas paramparça idi:) benden saygılar.

o sallamasyon kodun tutma olayı, bi önceki kampanya için geçerli idi. 10 gün kadar önce yeni kampanya yapıldı şehirfırsatında, bu sefer düzenlemiş nationel kod girme kısmını, sallamasyon olmuyor artık;)
  • quote:

Avisten 7 günlüğüne araç kiralamak istiyorum. 128*7 fiyat verdiler.

1-G sınıfı focus dizel manuel... için. Fiyat nasıl?
    2-Araç kiralarken ayrı sigorta yaptırmalı mıyım
    3-Aviste km sınırı var mı?
    4- G sınıfı focus dizel muadili araçlar hangileri?

cevaplarınızı için teşekkür ederim:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahaak -- 22 Temmuz 2013; 16:07:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahaak

quote:

Avisten 7 günlüğüne araç kiralamak istiyorum. 128*7 fiyat verdiler.

1-G sınıfı focus dizel manuel... için. Fiyat nasıl?
    2-Araç kiralarken ayrı sigorta yaptırmalı mıyım
    3-Aviste km sınırı var mı?
    4- G sınıfı focus dizel muadili araçlar hangileri?

cevaplarınızı için teşekkür ederim:))

hocam 7 gün için bu fiyat çok pahalı yani bu fiyata jetta felan var daha güzel araçlar var
  • Hafatasonu Sixt'ten ikinci kiralamami yaptim. Cagri merkezi araciligiyla 208 otomatik dizel icin 3 gunluk rezervasyon yaptim. Araci almaya gittigimde size free upgrade yapip dizel otomatik golf verelim dedi gorevli arkadas, bizde tamam dedik. Araci teslim almak icin otoparka gittigimizde daha once hic 208'i yakindan gormedigim icin 208'i gorebilir miyim dedim. Oradaki arkadas su anda ellerinde 208 olmadigini soyledi yani bizimkisi zorunlu free upgrade olmus :) Sorun etmedim ama keske ilk bastan soyleseler cok daha profesyonel bir yaklasim olurdu diye dusunuyorum; sonucta istenilen bir durum olmasa da rent a car firmalarinda olabilen bir durum. Ilk bindigimiz golf'te malesef sigara kokusu vardi ve arabayi degistirmek istedigimizde guleryuzle yardimci oldular bunu da soylemem lazim. Son olarak da HGS'yi kullandim Istanbul Ankara arasinda ve fiyatlari not ettim. Arac tesliminde tekrar ofise gitmemize gerek olmadigini provizyondan duserek karsilayacaklarini soylediler. Bakalim fiyatlar aynen yansiyacak mi? Sonuc olarak hizmet ve arac kalitesi olarak bir oncekinde oldugu gibi memnun kaldigimi soyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Arabam yokken birkaç defa National Rent a Car'dan araba kiraladım. Her defasında sorun yaşadım. O zamanlar bir arkadaşım tavsiye etmişti National'i dolayısıyla araştırma gereği duymadan direkt olarak netten rezervasyon yaptırmıştım.

Yaşadığım sorunlara gelince:
    Aracı teslim etmeden önce depoyu tam doldurmama rağmen adamlar her defasında depo eksik diye hizmet bedeli ve yakıt parası kesmeye çalıştılar
    Netten rezervasyon yaptırdığım aracı hiçbir zaman alamadım. Her defasında muadil araç altında dandik bir araba verdiler. Mesela adamların mantığına göre Ford Focus ile Renault Symbol ve Fiat Linea muadil araç Tahminimce adamlarda 2-3 tane Ford Focus, yığınla Fiat Linea ve Renault Symbol var. Millete yüksek fiyattan satıp dandik arabaları kakalıyorlar
    Tavsiyem o dur ki National Rent a Car'dan araba kiralamayın. 5-10 fazla verin daha kurumsal ve sağlam bir firmadan araç kiralayın.

Ne zaman G.antep e gitsem Nationaldan kiralarım..
    Bu zamana kadar 8-10 defa kiralamışımdır... Her seferinde rezervasyonu Fiesta Tdcı olarak yaptırırım neredeyse hepsinde muadil olarak Fluence DCI verdiler aynı fiyata.......

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.