Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • avisten 1 punto ,1 fiesta olmaz üzere iki 2 kere, budget tan 1 defa fiesta kiraladım,havalimanından aldım aracları..

puntoyla kaza yaptım ,sağ aynalıgı kırdım tekerlegin üstünde 1 karış çizik oldu baya belirgin birşekilde, tutunak tuttuk karşılıklı karsı tarafın ehliyet,ruhsat fotokopisi aldım,acil destek hattını aradım cok kibar bir beyefendi cıktı neredeyse yaptıgım kazanın stresini adamla konustuktan sonra attım ,son derece kaliteli personel calıstırıyorlar,hicbir sorun cıkmadı,

avisten 2.kiralamamda fiesta aldım full kasko,adamlar araca bile bakmadı

budgettan aldım fiesta full kasko, burasıda vodafone indirimiyle ucuza geliyor,memnun kaldım,

sixtten bakmak istiyorum,daha önce tecrübesi olan varmı ,kaza durumunda sıkıntı cıkarıyorlarmı? diğer firmalara baktıgımda sixt fiyatları daha uygun gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerZamankinden -- 13 Ekim 2013; 20:13:09 >

• sixten clio 4 aldım bakalım yarın için :)
  • Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gerçekten çok önmeli konular konuşulmuş. Bende sizlere tecrübemi anlatayım.
    Ben ilk araç kiralamayı merdiven altı dedikleri yerden yaptım o zaman avisten falan hiçbir bilgim yoktu tüm rent a car lar sadece merdiven altı sanıyordum.

Her neyse ben arabayı aldım 2 gün Bursa'da teslim ederken arabada minik bir çizik çıkmış belli bile değil yeminle söylüyorum tırnağımla çizik atsam daha derin olur.
    Adam benden tüm kaportayı boyatıp 1 günde yattı parası istedi ben kabul etmedim en son 150 tl ye anlaştık ve ödedim.
    Diyeceğim o ki güzel bir kazık yedik. Adam güya tanıdıktı. Bide bana senet değil sözleşme yaptı bende seviniyorum senet yok diye ama sözleşmenin altında senet varmış zaten. Ama haberim yoktu ve geri vermedi bana. 6 ay bekletip imha ediyoruz dedi.
    Yani şuan adamda iki tane senet var benim artık imha ettimi bilmem. 6-7 ay oldu sanırsam.
    Sonra ben avis firması duydum çok şaşırdım araştırdım kafama yattı.
    Ilk Adana havaalanından aldım araç mükemmeldi çok hoşuma gitti sıfır araçtı 6 bin km de.
    Arabayı teslim ettim kimse bakmadı bile Müşteri memnuniyeti çok yüksekti. Aynı şekilde 5 gün bursa avisten aldım Adana kadar kaliteli değildi ama çok memnun kaldım.

Arkadaşlar vel hasılı ben avis derim sadece başka tecrübe yaşamaya niyetim yok valla. 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bugune kadar hep avisten kiraladım biraz pahalı oldu ama kafam cok rahat oldu ve hicbir şikayetim olmadı acıkcası avis bu işin piiri bence şimdi de pegasusun sitesi üzerinden arac kiralamaya kalktım yarın alacagım bakalım bunun fiyatı ucuz inşallah bir sorun cıkmaz circular car hire diye bir şirket ama nedir ne degildir bilmiyorum citröen c3 diesel veya benzeri aracı 9 günlügüne 377 tl ye kiraladım ve bana ödeme sırasındaki kredi kartımı yanımda getirmem gerektigi söylendi depozito falan dendi nedir ne degildir bilmiyorum acıkcası bilen varsa yardımcı olursa sevinirim bana gelen mailde ayrıntılarda sunlar yazıyor ingilizce olarak

Rate Details
    Description Included In Rate Payable At Counter Amount Tax Included
    Tax Yes - - -
    Airport fee Yes - - Yes
    Breakdown assistance Yes - - Yes
    Unlimited mileage Yes - - Yes
    Collision damage waiver (CDW) Yes - - Yes
    Theft waiver (TW) Yes - - Yes
    Third party liability protection (TP) Yes - - Yes
    Snow chains Yes - - Yes

ve altında da türkce olarak
    Sigorta Kapsami
    Hasar sorumluluk (KASKO) sigortası(CDW): 18% Vergi Dahil; Fazla
    Hırsızlık koruma: 18% Vergi Dahil; Fazla
    Ferdi kaza sigortasý: her gün 18% Vergi Dahil
    Üçüncü Parti Kapsama: 18% Vergi Dahil
    Lastik, ön cam, diğer camlar ve kaportadaki hasar veya kayıplar sizin sorumluluğunuzdadır. Lütfen teslimat sırasında araç kiralama acentesi ile bağlantı kurun.
    Üçüncü bir taraftan Ek İade Sigortası satın aldığınızda, araç kiralama acentesinin depozitoyu onaylaması için kredi kartı sahibinin kredi kartını kiralama ofisinde sunması gerekir.

bunlar yazıyor anlayan bilen varsa bi acıklama yaparsa cok mutlu olurum cünkü aviste kredi kartımın fotokopisini alıyorlardı ama depozito falan vermemiştim ne olacagını bilmiyorum o yüzden.

• avisten 2 kez kiralayısımdada depo yarımdı bende oyle teslim ettim .ekstremi kontrol ettim eylül ayında yaptıgım kiralamadan 50 tl civarı yakıt ücreti cekmişler.araç teslim formunda 6. dişlide aldıgım ve 6.dişlide bıraktıgım gorunuyor ona ragmen cekmişler .aradım evet yanlıslık olmus bir daha kiralarsanız ekonomik sınıf yerine ücretsiz upgrade yapalım dediler. istemiyorum dedigimde ise muhasebelik olmuş artık yarın arayın dediler.2-3 gün aradım telefona cıkan yok.işlerim dolayısıyla pek üstüne düşmedim ama tekrar arayacagım.budgetta hicbir sorun yasamadım.
  • @hakankabaoglu
    güzel fiyat hocam alırken lastikleri inceleyin ve aracın dışını güzelce kontrol edin ve iç döşemede sigara izi var mı ona dikkat edin olan şeyleri kiralama formuna işaretlettirin avis bazen provizyon alıyor ama 3-4 defa kiralama yaptıysanız almıyor bu şirketin politikası nedir bilmiyorum ama provizyon alacaklarsa max1000 lira gibi bir bloke koyarlar kredi kartınıza ve aracı teslim ettiğinizde bloke kalkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

@hakankabaoglu
    güzel fiyat hocam alırken lastikleri inceleyin ve aracın dışını güzelce kontrol edin ve iç döşemede sigara izi var mı ona dikkat edin olan şeyleri kiralama formuna işaretlettirin avis bazen provizyon alıyor ama 3-4 defa kiralama yaptıysanız almıyor bu şirketin politikası nedir bilmiyorum ama provizyon alacaklarsa max1000 lira gibi bir bloke koyarlar kredi kartınıza ve aracı teslim ettiğinizde bloke kalkar

cevabınız için teşekkür ederim dediklerinize dikkat edecegim inşallah bi sıkıntı olmaz:)
  • Ödeme yapılan kredi kartı sahibi ile aracı kiralayan aynı kişimi olmalı yoksa farketmezmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkdenizLee

Ödeme yapılan kredi kartı sahibi ile aracı kiralayan aynı kişimi olmalı yoksa farketmezmi ?

ban yemiş ama olaki konuya bakacak olur diye yazayım. kiralamayı yapan ile kredi kartının ismi aynı olmak zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkdenizLee

Ödeme yapılan kredi kartı sahibi ile aracı kiralayan aynı kişimi olmalı yoksa farketmezmi ?

aynı olması gerekiyormus öyle dediler rent a cardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankabaoglu

quote:

@hakankabaoglu

cevabınız için teşekkür ederim dediklerinize dikkat edecegim inşallah bi sıkıntı olmaz:)

hocam ne yaptın kiraladın mı
  • Fsb holding F kullanıcısına yanıt
    Buda çakallık güya boş senet yerine boş sözleşme imzalattırıyorlar kendi kendilerine sözleşme kısmını boş bırakıyollar fiyat kısmınıda aynı sekılde ee ne anladım ben o zaman sözleşmeden işte soruyorum niye böyle diye işte kaza yaparsan felan diye aracı alırken neresınde cızık vardı yoktu yazdırmıyolar bıle alırken kı aracı kontrol ettıgınızdekı olayları sözleşmeye dökmüyolar ama boş olarak imzalatmayı bılıyorlar sözleşme adı altınta avisinde 21 yaş olayı ve ödemeyi kredi kartıyla yapma zorunluluğu sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 15 Kasım 2013; 21:00:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakankabaoglu

quote:

@hakankabaoglu

hocam ne yaptın kiraladın mı

evet hocam kiraladım kiralarken 3 kapılı citröen c3 dizel veya benzeri yazıyordu bana 5 kapılı 1.3 mjet linea verildi tekerlere ve icine baktım sorun yok dısında da ne varsa işaretlettim dolu depo olarak aldım ve dolu olarak teslim edecegim 300 euro muafiyetli kasko var şu anlık memnunum acıkcası yalnız aracta ufak tefek derin olmayan yüzeysel cizikler varmıs uzaktan bakınca farketmeyip yazdırmamısım inşallah biz bir sorun cıkarmaz kartımdan depozito almadılar ama aracı alırken herhangi bir kredi kartımın nosunu falan istediler nedenini de sordugumda kiralama süreleri icinde herhangi bir trafik cezası vs yersem ve bu sonra kendilerine gönderilirse o kartımdan cekim yapacaklarını söylediler.acıkcası hersey güzel oldu bayagı iyi bir fiyata 50 milyona bile gelmedi arac günlük hesabıyla.9 günlük 370 tl cekilmiş kartımdan.yalnız pegasusun internet sitesi üzerinden kiraladıgım icin bu kadar uygun oldugunu anladım carrental(Pegasus internet sitesi üzerindeki yabancı arac kiralama şirketibenim aracı kiraladıgım circular car hire şirketi)nin partneri imiş o yüzden sizde aracı pegasus üzerinden kiralayın size tavsiyem.şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar teslimden sonra genel izlenimlerii yazarım saglıcakla kalın:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 16 Kasım 2013; 1:19:20 >

• Arkadaşlar merhaba,

Ben 9 Kasım tarihinde Budapeşte havaalanında AVIS'ten araç kiraladım. Ayın 23üne yani cumartesi gününe kadar. Full kaza sigortası ile birlikte toplam 993 Euro gibi bir rakam tuttu. Bu ödemeyi peşin olarak yapacağımı söylememe rağmen kredi kartımı istediler. Daha sonra internet bankacılığını kontrol ettiğimde 993 Euro tutarında provizyonda bekleyen bir işlem olarak görünüyordu. Dün itibariyle bu provizyon kalktı ve limitim tekrar eski konumuna geldi. Şimdi sizlere sorum şu:

- Ben araç teslimatında ödemeyi peşin olarak yapınca bunlar tekrardan kredi kartımdan bu meblağayı çekmeye kalkabilirler mi? Aslında sorum kredi kartı işlemleriyle alakalı gibi ama forumda aramama rağmen böyle bir şey bulamadım. Yani şimdi AVIS benim kredi kartı bilgilerime sahip mi? Ben arabayı teslim ederken peşin ödeme yaptığımda kredi kartımı yeniden isteyecekler mi? Sonuçta, yorumlarınızdan okuduğum kadarıyla bazı ücretleri (eksik depo, trafik cezaları vs.) sonradan alıyorlarmış? Benim kredi kartı bilgilerime sahip değillerse böyle meblağları nasıl karşılayacaklar?

- Bir de yurtdışında trafik cezası yiyen oldu mu? Bu ceza arabayı teslim ederken mi ödediniz, sonradan mı geliyor? Beni polis hiç durdurmadı ama sanki radara girdim gibi hissediyorum .

Bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum.

• Kredi kartında provizyon ücreti kadar limit mevcut değilse yapılan uygulama nedir acaba bunla ilgili bişey tecübe eden var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmac61

Selam arkadaşlar,

metaloto diye bir yer var burası aynı zamanda vw bayisi, bir tanıdık uzun dönem polo kiraladı iki adet ben de merak ettim internet sayfalarında özellikle 4 gün üzeri olunca güzel fiyaltlardan (günlük 75tl polo)yepyeni araçlar veriyorlar.

metaloto dan günlük yada operasyonel liralama yapan oldu mu?

Benim şirket aracım metalotodan. Şimdilik bir sıkıntı yok, tabi Allah korusun kaza vs. durumlarında nasıl bir yol izlerler, bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahim_Koçak

Arkadaşlar merhaba,

Ben 9 Kasım tarihinde Budapeşte havaalanında AVIS'ten araç kiraladım. Ayın 23üne yani cumartesi gününe kadar. Full kaza sigortası ile birlikte toplam 993 Euro gibi bir rakam tuttu. Bu ödemeyi peşin olarak yapacağımı söylememe rağmen kredi kartımı istediler. Daha sonra internet bankacılığını kontrol ettiğimde 993 Euro tutarında provizyonda bekleyen bir işlem olarak görünüyordu. Dün itibariyle bu provizyon kalktı ve limitim tekrar eski konumuna geldi. Şimdi sizlere sorum şu:

- Ben araç teslimatında ödemeyi peşin olarak yapınca bunlar tekrardan kredi kartımdan bu meblağayı çekmeye kalkabilirler mi? Aslında sorum kredi kartı işlemleriyle alakalı gibi ama forumda aramama rağmen böyle bir şey bulamadım. Yani şimdi AVIS benim kredi kartı bilgilerime sahip mi? Ben arabayı teslim ederken peşin ödeme yaptığımda kredi kartımı yeniden isteyecekler mi? Sonuçta, yorumlarınızdan okuduğum kadarıyla bazı ücretleri (eksik depo, trafik cezaları vs.) sonradan alıyorlarmış? Benim kredi kartı bilgilerime sahip değillerse böyle meblağları nasıl karşılayacaklar?

- Bir de yurtdışında trafik cezası yiyen oldu mu? Bu ceza arabayı teslim ederken mi ödediniz, sonradan mı geliyor? Beni polis hiç durdurmadı ama sanki radara girdim gibi hissediyorum .

Bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum.

kredi kartını her türlü alırlar ileride olacak trafik cezası gibi şeyler için.budget tan kiralamamda bana gecen mesaj geldi 124.5 trafik cezası yemişim karttan çektiler.

• Arkadaşlar araştırmalarım sonucu Hertz, Budget, Avis, Sixt ve Central firmalarını öğrenerek bunlardan birinden kiralamak üzere fiyatlarını inceledim.
    Hem internet üzerinden ödeme planı çıkardım. Ki bazı firmalarda internet üzerinden daha uygun olabiliyor.
    Hem de İstanbul Atatürk Havalimanı'na özellikle giderek bire bir görüştüm.

3 gün için araç lazımdı. Cuma sabah alıp Pazartesi sabah teslim edecek şekilde. Yani haftasonu da dahil.

Hertz'in fiyatları 79'dan başlıyordu ve bu fiyata benzinli Acsent alınabiliyor. Dizel olanı 89 TL. idi. Km sınırı yok araçları kaskolu. Cam-lastik-far sigortası ekstra almanız gerekiyor.
    Budget 109 TL'den en düşük fiyatı verdi. 1,3 Mjet Linea. Km sınırı yok. Full kaskolu. Ekstra sigorta paketi almanız gerek. Ha bu paketler mecburi değil isteğe göre.
    Avis en pahalısıydı. 115 TL'den diesel Clio önerildi. Aynı şekilde Full kaskolu. Ekstra paket dahil mi değil mi hatırlamıyorum.
    Sixt aslında en uygun fiyata bu sahipti. 89 TL'den VW TDI Jetta teklifi vardı. Ancak günlük 400 km sınırı olduğu için işime yaramadı. 69 TL'den Fiesta teklifi vardı onun da km sınırı 220 km.
    Ben de aracı Central'den kiraladım. İnternet üzerinden ödeme yaptım. 78 TL'den TDI Polo aldım. 2013 model 9 bin km'de idi. Düz vites. Km sınırı yok ve lastik-far-cam sigortası da dahil.

Genel olarak bu firmaların araçları 2012 - 2013 model ve kilometreleri düşük. Central 15 bin km'den fazla araç vermeme sözü veriyor. Bu kıstaslardan dolayı Central'i tercih ettim.
    Bu ara fırsatlarda Almira'nın kampanyası var 59 TL'den i20 veriyor. 1 haftalık 49 TL. Central'de 1 haftalık 65'ten veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Arkadaşlar araştırmalarım sonucu Hertz, Budget, Avis, Sixt ve Central firmalarını öğrenerek bunlardan birinden kiralamak üzere fiyatlarını inceledim.
    Hem internet üzerinden ödeme planı çıkardım. Ki bazı firmalarda internet üzerinden daha uygun olabiliyor.
    Hem de İstanbul Atatürk Havalimanı'na özellikle giderek bire bir görüştüm.

3 gün için araç lazımdı. Cuma sabah alıp Pazartesi sabah teslim edecek şekilde. Yani haftasonu da dahil.

Hertz'in fiyatları 79'dan başlıyordu ve bu fiyata benzinli Acsent alınabiliyor. Dizel olanı 89 TL. idi. Km sınırı yok araçları kaskolu. Cam-lastik-far sigortası ekstra almanız gerekiyor.
    Budget 109 TL'den en düşük fiyatı verdi. 1,3 Mjet Linea. Km sınırı yok. Full kaskolu. Ekstra sigorta paketi almanız gerek. Ha bu paketler mecburi değil isteğe göre.
    Avis en pahalısıydı. 115 TL'den diesel Clio önerildi. Aynı şekilde Full kaskolu. Ekstra paket dahil mi değil mi hatırlamıyorum.
    Sixt aslında en uygun fiyata bu sahipti. 89 TL'den VW TDI Jetta teklifi vardı. Ancak günlük 400 km sınırı olduğu için işime yaramadı. 69 TL'den Fiesta teklifi vardı onun da km sınırı 220 km.
    Ben de aracı Central'den kiraladım. İnternet üzerinden ödeme yaptım. 78 TL'den TDI Polo aldım. 2013 model 9 bin km'de idi. Düz vites. Km sınırı yok ve lastik-far-cam sigortası da dahil.

Genel olarak bu firmaların araçları 2012 - 2013 model ve kilometreleri düşük. Central 15 bin km'den fazla araç vermeme sözü veriyor. Bu kıstaslardan dolayı Central'i tercih ettim.
    Bu ara fırsatlarda Almira'nın kampanyası var 59 TL'den i20 veriyor. 1 haftalık 49 TL. Central'de 1 haftalık 65'ten veriyor.

Central'dan aracı aldınız mı,yoksa daha sonra mı alacaksınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Central'dan aracı aldınız mı,yoksa daha sonra mı alacaksınız?

Aldım kullanıp teslim ettim bahsetmeyi unutmuşum. Sorunsuz vukuatsız geri verdim. Alırken yan aynada sağ arka çamurlukta ve bagaj altında nokta kadar boya atması vardı onları aracı götürmeden tespit edip sözleşmeye eklediler. Teslim ederken de 5 dakika sürmedi. Anahtarı elemana bırakıp direk evinize gidiyorsunuz

Provizyonum 5. gününde kullandığım 10 TL HGS bedeli düşülerek 490 TL olarak geri yattı.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.