Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz haftasonu Sixt Ankara Esenboğa'dan 3. yada 4. kiralamamı yaptım. 170TL'ye 2 günlük VW Polo KMS dahil. Peugeot 208'i daha çok sevdiğime kanaat getirdim.

Birkaç firma daha yer açmış havalimanında. Central, Payless ve Travelium diye 2 firma.
    Central zaten yabancısı olduğumuz bir şirket değil. Sixt ile kıyaslayınca fiyatları pahalı biraz.

Payless'i merak edip internetten bakayım dedim. İlk izlenimlerim işe yaramayacağı yönünde. Yerli internet sitesi yok. Yabancısından ise Türkiye bilgilerine ulaşamıyorsunuz. Direk tırt.

Travelium ise premium araç kiramala iddiasında olan bir şirket. İnternet sitesi var ama kullanıcı dostu değil. İlk izlenim olarak olumsuz. Tırt #2.

Bu son ikisi anca son dakikada araç ihtiyacı olanlardan ekmek toplar. Koca sürüden sona kalan 1-2 ceylanı aslanların kapması misali.
  • Budgettan kiraladım aralık ayında. 2013 yeni fiesta dizel. 19bin km de usb aux vardı. bluetooth ve cruise control hariç dolu bir araçtı. 2 gün, vodafone inidirmi ile günlüğü 75 liraya geldi. Full depo alıp full depo bıraktım. Hiçbir sorun çıkmadı. Süratli olarak 550km yol yaptım. 155lira mazot yaktım. 300 lira depozito çekmişlerdi. Yaptığım geçiş ücretlerini kesip 297TL iade yapıldı kartıma.

Önceki kiralamam da budget idi. 1.3 Linea kiralamıştım. yaklaşık 25bin km idi. Aracı yarım saat kadar geç teslim ettiler.Depo 8/6 gibiydi ama görevli 8/5 yazmıştı aracı alırken. Bende 8/5 gibi bıraktım. O şekilde bir yardımcı olmuşlardı.

Ben çok memnunum budgettan. Merdiven altı ile işim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 6 Ocak 2014; 16:46:09 >
  • Ben son 3 kiralamamı Avis'ten yaptım, gayet memnunum, araçları temiz, araç parkı geniş, hizmet kalitesi iyi vs vs. En son BMW 3.20d ve S60 kiraladım. BMW biraz enteresan oldu, internette 3.16i, C180, S60 sınıfı araçlar 150 TL yazıyordu, rezervasyonu yaptım. Ofise gittiğimde bu sınıfta araç yok üst sınıf vereceğiz dediler aynı fiyata, boşta da 3.20d varmış sonra bir baktılar ki o güne özel o sınıfta %30 indirim varmış, araç geldi mi 105 TL ye süper oldu. Aracı getirdiler inceleme imza falan bindim, sunroof, deri koltuk vs vardı ama cruise yoktu inanamadım. Kaç km de diye bakayım dedim bir türlü anlayamadım 14 km yazıyor ama dedim herhalde bu anlık km sıfırlanmıştır, sonra anladım ki araç 0 km de ve ilk ben kullanıyorum ruhsat falan 1 hafta önce çıkmış. Bol bol gezdik 6.8lt ortalama ile teslim ettim, motor tüketim süperdi. Sonraki hafta acaba gene 3.20 verirler mi dedim, S60 getirdiler, siyah, taba renk deri döşeme falan. Kiralama belgelerinde 2.0D yazıyordu, dedim gene üst sınıf gelmiş sevindim çaktırmadan, ilk kalkış gidiş falan gayet iyi ama 3.20d daha iyiydi diyorum, sonra ruhsata baktım 1.6D, bu sefer papaz pilav yemedi . Pazar teslim ettiğimde Salı günü provizyonu hep geri yatırdılar. Velhasıl Avis iyidir, tavsiye ederim.

• yurt dışında internetten polo kiraladım günlük 65 liraya (sixten ) geldi pegasususn sitesinden 4 kişiyiz bi ihtmal 5 kişide olabiliriz sizce fark verip aracı golfe yukseltmelimiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

öncelikle zamanınızı ayırıp tecrubelerini bizimle paylaşan herkese teşekkürler.
    peki arkadaşlar ödemeyi, provizyon çekilen kredi kartından mı yapmak zorundayız?
    birde mesela bu 25 yaş olayında doğum tarihimizlemi yaşı doldurmak zorundayız yoksa 2014 itibariyle direk yıl hesabımı yapılıyor?

Provizyon yapılan kart, kiralama yapan şahsa ait olmalı...Yaş olayı ise ay gün itibariyle hesaplanır...Diğer markaları bilmiyorum ama Avis' te genç sürücü olayı var...Ufak bir meblağ karşılığında yaş sınırı kalkıyor üst sınıf premium araçlar için...İstediğin aracı kiralayabilirsin yani....
  • Avisde 38 budget da 40 lira genc yas sürücü sigortası ama bunun dısında ekstra daha alabileceğiniz sigorta yok bilgilendirmek istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki kez sixt'ten kiraladım son 3 aydır. Samsun ve Adana'da kiraladım.
    Samsundakinde istediğim yerde teslim ettiler ve istediğim yerden istediğim saatte geri aldılar. Araç olmadığından bir üst sınıf getirdiler.
    Gece üçte teslim ettim arabayı

Diğerinde de aynı gün içinde aracı teslim edince provizyonu hemen iptal ettiler.

Kısacası sixt'ten memnun kaldım.
  • Budgetdan yasadigim bir olayı anlatıyım rezervasyonumu Mercedes a180 olarak yaptim ofise gittigimde arac yok alfa romeo Yada bmw 1.16 aynı klasman bunlardan birini verelim dediler daha oncede aynı sorunu yasadım aracı aldim evime gittim . Daha sonra disari ciktim ustume doru kıran bir araba kornaya asiliyorum ama calmiyor :( neyseki biraz hızlı refleks sayesinde kazadan kıl payı donduk . Daha sonra kiralama çağrı merkezini aradım aksam saatleriydi bu anlaticagim avisdede aynı mesai saati dışı oldugu icin ofisi arayın dediler arıyorum acmiyorlar çağrı merkezinden 4 numara aldim tam 2 saat sonra ulasabildim tamam dediler aracı getirin baska arac verelim . Arac ne dedim bakımı gelen 1.16 daha var ama sorun olmaz dediler belli dedim bndeki aracda bakimli istemiyorum dedim ozaman fiesta dediler onuda istemiyorum dedim aracı bırakmaya gittim para iadesi istedim vermediler ellerinde üst clasman birsuru arac varken bana bi alt sınıf fiestayi verdiler. Elimizde arac yok bahanesiyle otoparkda calisana sordum hayır müsait aracimiz var dedi . Tmm ofisi arayın onu verin dedim ofis arkadasi azarladi karistirma o aracı ver dedi bi alt klasman aracı zorla verdiler . Daha sonra maille şikayet ettim maildede o tarihde arac kalmamistir vs kalıplasmıs cumleler kullandilar. Bir sonraki kiralamanizda ücretsiz uprade edelim dediler memnuniyet icin a sinifi bir ezervasyon yaptim BMW 3.20 istiyorum dedim onun icin BMW 1.16 kiralamaniz gerekio deyip yokusa surduler bole saçma sapan bir firma güvenim kalmadi acikcasi birçok firmayı kullandim en pahalı fiyatlara kiraliyoruz ama musteri memnuniyeti sifir . Belki ilk benim basıma geldi böyle birsey kötülemek icin soylemiyorum ama diğer firmalarda bile arac ellerinde kalmamisken bir 2 üst sınıf arac veren firmalar oldu ama budgetda üst yerine alt sınıf kiralayacaklari bilgilendirmek istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: an_k_ist

Budgetdan yasadigim bir olayı anlatıyım rezervasyonumu Mercedes a180 olarak yaptim ofise gittigimde arac yok alfa romeo Yada bmw 1.16 aynı klasman bunlardan birini verelim dediler daha oncede aynı sorunu yasadım aracı aldim evime gittim . Daha sonra disari ciktim ustume doru kıran bir araba kornaya asiliyorum ama calmiyor :( neyseki biraz hızlı refleks sayesinde kazadan kıl payı donduk . Daha sonra kiralama çağrı merkezini aradım aksam saatleriydi bu anlaticagim avisdede aynı mesai saati dışı oldugu icin ofisi arayın dediler arıyorum acmiyorlar çağrı merkezinden 4 numara aldim tam 2 saat sonra ulasabildim tamam dediler aracı getirin baska arac verelim . Arac ne dedim bakımı gelen 1.16 daha var ama sorun olmaz dediler belli dedim bndeki aracda bakimli istemiyorum dedim ozaman fiesta dediler onuda istemiyorum dedim aracı bırakmaya gittim para iadesi istedim vermediler ellerinde üst clasman birsuru arac varken bana bi alt sınıf fiestayi verdiler. Elimizde arac yok bahanesiyle otoparkda calisana sordum hayır müsait aracimiz var dedi . Tmm ofisi arayın onu verin dedim ofis arkadasi azarladi karistirma o aracı ver dedi bi alt klasman aracı zorla verdiler . Daha sonra maille şikayet ettim maildede o tarihde arac kalmamistir vs kalıplasmıs cumleler kullandilar. Bir sonraki kiralamanizda ücretsiz uprade edelim dediler memnuniyet icin a sinifi bir ezervasyon yaptim BMW 3.20 istiyorum dedim onun icin BMW 1.16 kiralamaniz gerekio deyip yokusa surduler bole saçma sapan bir firma güvenim kalmadi acikcasi birçok firmayı kullandim en pahalı fiyatlara kiraliyoruz ama musteri memnuniyeti sifir . Belki ilk benim basıma geldi böyle birsey kötülemek icin soylemiyorum ama diğer firmalarda bile arac ellerinde kalmamisken bir 2 üst sınıf arac veren firmalar oldu ama budgetda üst yerine alt sınıf kiralayacaklari bilgilendirmek istedim

Hangi şehirde yaşandı bu olay acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

quote:

Orijinalden alıntı: an_k_ist

Budgetdan yasadigim bir olayı anlatıyım rezervasyonumu Mercedes a180 olarak yaptim ofise gittigimde arac yok alfa romeo Yada bmw 1.16 aynı klasman bunlardan birini verelim dediler daha oncede aynı sorunu yasadım aracı aldim evime gittim . Daha sonra disari ciktim ustume doru kıran bir araba kornaya asiliyorum ama calmiyor :( neyseki biraz hızlı refleks sayesinde kazadan kıl payı donduk . Daha sonra kiralama çağrı merkezini aradım aksam saatleriydi bu anlaticagim avisdede aynı mesai saati dışı oldugu icin ofisi arayın dediler arıyorum acmiyorlar çağrı merkezinden 4 numara aldim tam 2 saat sonra ulasabildim tamam dediler aracı getirin baska arac verelim . Arac ne dedim bakımı gelen 1.16 daha var ama sorun olmaz dediler belli dedim bndeki aracda bakimli istemiyorum dedim ozaman fiesta dediler onuda istemiyorum dedim aracı bırakmaya gittim para iadesi istedim vermediler ellerinde üst clasman birsuru arac varken bana bi alt sınıf fiestayi verdiler. Elimizde arac yok bahanesiyle otoparkda calisana sordum hayır müsait aracimiz var dedi . Tmm ofisi arayın onu verin dedim ofis arkadasi azarladi karistirma o aracı ver dedi bi alt klasman aracı zorla verdiler . Daha sonra maille şikayet ettim maildede o tarihde arac kalmamistir vs kalıplasmıs cumleler kullandilar. Bir sonraki kiralamanizda ücretsiz uprade edelim dediler memnuniyet icin a sinifi bir ezervasyon yaptim BMW 3.20 istiyorum dedim onun icin BMW 1.16 kiralamaniz gerekio deyip yokusa surduler bole saçma sapan bir firma güvenim kalmadi acikcasi birçok firmayı kullandim en pahalı fiyatlara kiraliyoruz ama musteri memnuniyeti sifir . Belki ilk benim basıma geldi böyle birsey kötülemek icin soylemiyorum ama diğer firmalarda bile arac ellerinde kalmamisken bir 2 üst sınıf arac veren firmalar oldu ama budgetda üst yerine alt sınıf kiralayacaklari bilgilendirmek istedim

Hangi şehirde yaşandı bu olay acaba?

ahl dıs hatlar termınalı
    kısacası calısanlarla merkez arasında bılgı kopuklugu var ofıs cok relax merdiven altı fırmalardan farkı yok kurumsallıkdan uzak
    soyle soyleyeyım cagrı merkezını arayıp arac kıralamak ıstedıgınızde cagrı merkezı ofısı arıyor musaıt arac varmı dıyor tamamen ofısın insiyafatinde ofıs yok derse onlarda ofısden aldıgı bilgiye istinaden yok dıyorlar. tercihim budget yerıne avisi kullanmanız sonucda 2 side aynı fırma 3 5 lıra fazla odersınız en azından musterı memnunıyetıyle kalırsınız bugune kadar avısde proplem yasamadım budget da her kıralamam ayrı bır proplem oldu

• tel aviv havalimanından dollar thrifty firmasından 6 gün benzinli ve otomatik fiestayı 300 tl ye kiraladım. araç kiralama sözleşmesinde
    Collision damage waiver (CDW): (Includes Tax); Excess 400 USD
    You may be held responsible for damage to or loss of tyres, windscreens, glass and undercarriage. Please check with the car rental agent on arrival.
    şeklinde ibare var. yani önce 400 dolara kadar kaza sigortası veriyor. Sonra kaportaya birşey olursa karşışmam diyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Zeytin dağında otelin önünde insancığın biri sağ kapı kolunu çizmiş boydan boya. Bakalım kaportaya dahil edip çalabilirler de dahil etmeyip yine bekleriz de diyebilirler. Teslim ederken göreceğiz. Bu arada araba 8lt yakıyor ki çok yüksek bir değer.
  • Yeni firsat ggördün siz değerli forumculari bilgilendireyim..
    Sixt sen esenboğa ankara için, orta sinif diesel accent blue veya p 301, 7 gün alti kiralamalarda, günlük 62 TL...

7 gün üzeri iiçin, 59 TL lik fiyat vermekte.. Çok sicak firsat.. Fiyat mükemmel.. Üstelik, internet üzeri ödemelerde, ekstra %5 indirim yapmaktalar.. Yanliz 25 yas aramaktalar.. Fiyat kaçmaz..

• 135 tlye BMW 116 kiralamıştık ama ellerinde kalmadıgı için 1 haftalık 1000 km de 320d verdiler BUDGET ten günlük..Arabayı sert kullanmaya kıyamadık. Kendi arabamızdan daha çok itina gösterdik. Eşim kullandıgı için gayet itinalı kullandı ama bende kullansam en fazla hız denemesi yapar yine düzgün kullanmaya çalışırdım.. Kiralık araba diye aracın canını çıkarmaya gerek yok.
  • şuan çalıştıgım bir yerde birisi var kendisi önceden rent a car'da calısmıs.bütün adiliklerini anlattı.farkettirmeden vuruk arabayı verip araba tesliminde arabayı incelermiş gibi yapıp vurugu ödettiklerini.kırık aynayı en ufak bir darbede düşecek şekilde tutturduklarını yine teslimde ödettiklerini anlattı.ayrıca bunlar ustalarıyla anlasmalı olarak 100 liralık hasarı 300 liraya yaptırıp parayı nasıl iç ettiklerini söyledi.

siz siz olun büyük firmalar haricinde kiralama yapmayın.
  • Su an uzun donem olarak Avis firmasini tercih etmis calistigim firma.Uzun donemde ben bu kadar duzenli,musteriyi magdur etmeyen baska hicbir filo yonetim sistemi gormedim.

-Duster aracimin arazide radyotoru patladi.Cekici ile Bolu'dan Eskisehir'e getirdiler,Eskisehir konaklamamami karsilayip bir gun sonra ikamil arac olarak Ford CMAX verdiler.Ben Konya'da CMAX ile ufak bir kaza yaptim maalesef.Sonra Ford CMAX'ide alip sorgusuz sualsiz Ford Focus teslim ettiler.Yaptigim tek sey ise tutanaklari polise tutturmak oldu.
    -Duster aracima yolda tas gelmesi nedeniyle klima radyatoru patladi.Beyan yazarak ile servise biraktim ve iki saat sure icerisinde ikamil olarak Citroen C4 otomatik verdiler.
    -Yine Duster aracima sag on kapidan gece vurup kacmislar.Polis tutanak tutmamakta israr etti.Beyan yazarak yonlendirdikleri servise araci biraktim ve ayni anda ikamil olarak Alfa Guiletta teslim ettiler.

Sonucta araclar bizim elimiz ayagimiz.O olmadan is yapma gibi bir durumumuz maalesef yok.Bu duzenli ve musteri odakli yaklasimlari ile hem islerimiz aksamamis oldu hem de sayginligini arttirdi diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerZamankinden

şuan çalıştıgım bir yerde birisi var kendisi önceden rent a car'da calısmıs.bütün adiliklerini anlattı.farkettirmeden vuruk arabayı verip araba tesliminde arabayı incelermiş gibi yapıp vurugu ödettiklerini.kırık aynayı en ufak bir darbede düşecek şekilde tutturduklarını yine teslimde ödettiklerini anlattı.ayrıca bunlar ustalarıyla anlasmalı olarak 100 liralık hasarı 300 liraya yaptırıp parayı nasıl iç ettiklerini söyledi.

O istediği kadar vuruk araba teslim etsin , sen uyanık olup mini hasar sigortası yaptırırsan havasını alır... ( Günlüğü 10 TL )

Lastik yarılmasından, cam çatlamasına , far patlamasına kadar ufak hasarların hepsini cebinden 1 TL çıkmadan kurtarıyorsun bu ek sigorta ile... Yoksa 500 TL altındaki mini hasarları senden alıyorlar...

Her türlü araç kiralama işinde aracı size teslim ederlerken kiralık araç değil de sanki parasını ödeyip showroom dan alıyormuş gibi detaylı ve titiz kontrol edin , teslim formundaki araç şablonuna vuruk,çizik, göçük alanları işaretletin...

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: HerZamankinden

şuan çalıştıgım bir yerde birisi var kendisi önceden rent a car'da calısmıs.bütün adiliklerini anlattı.farkettirmeden vuruk arabayı verip araba tesliminde arabayı incelermiş gibi yapıp vurugu ödettiklerini.kırık aynayı en ufak bir darbede düşecek şekilde tutturduklarını yine teslimde ödettiklerini anlattı.ayrıca bunlar ustalarıyla anlasmalı olarak 100 liralık hasarı 300 liraya yaptırıp parayı nasıl iç ettiklerini söyledi.

O istediği kadar vuruk araba teslim etsin , sen uyanık olup mini hasar sigortası yaptırırsan havasını alır... ( Günlüğü 10 TL )

Lastik yarılmasından, cam çatlamasına , far patlamasına kadar ufak hasarların hepsini cebinden 1 TL çıkmadan kurtarıyorsun bu ek sigorta ile... Yoksa 500 TL altındaki mini hasarları senden alıyorlar...

Her türlü araç kiralama işinde aracı size teslim ederlerken kiralık araç değil de sanki parasını ödeyip showroom dan alıyormuş gibi detaylı ve titiz kontrol edin , teslim formundaki araç şablonuna vuruk,çizik, göçük alanları işaretletin...

Küçük firmalarda,mahalle arası rent a carcılarda mini hasar sigortası diye bir şey yok.

• 1. dereceden tanıdığı değilse eğer halen bu mahalle arası yerleri tercih edenlere şaşıyorum. Hani öyle fiyatları da ucuz filan değil. Alt sınıf araçları, kurumsal firmalarla taş çatlasın 20 tl fark ediyor.
    Provizyon çekmiyorlar diye mi bunlara gidiliyor? Senet daha mı güvenli.. Tuhaf. Anlam veremiyorum açıkçası.
  • Merhaba. 500 lira limitli kart ile avisten arac kiralamak mümkün müdür? Kredi kartına borc olarak 1000 tl yatirsam mesela, bu kartin limiti 1500 tl olmus olur mu? Tesekkurler :)

• Kart limiti, karta fazla para yatırmayla değişmez. 500 lira limitli bir karta 1500 lira yatırırsanız ve kartta hiç kullanım yoksa yeni bakiyeniz -2000 lira olur. Ama limitiniz hala 500 liradır.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.