Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Central'in Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki ofisinden polo kiraladim. Odemeyi internetten yapmistim. 78 lira+15 lira ekstra sigorta ücreti.
    Central'in güzel yani muadil araç olayi yok. Ne için rezervasyon yaparsaniz onu aliyorsunuz. Zaten sadece Audi ve Volkswagen var.
    Kiraladığım araç 2014 polo 1.2 dizeldi. 4300 km'de. Araç içerisinde bir şişe su ve bir paket olips ikram koyuyorlar. Aracı teslim ettiğinizde provizyonu aninda iade ediyorlar.
    Tam full depo teslim ediyorlar ki bu önemli. Yoksa hep fazla yakıtlaiade ediyordum. 200 kmden sonra bir diş yakit azaldi. Yani boğazına kadar doluymuş. Ben de aynı şekilde iade ettim. Bu çok hoşuma gitti.
    Bu arada yaklasik 330 km yapmışım. 70 lira yakıt aldı. Gerçekten az yakiyormus polo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-4 Mayıs arasında Van'da araç kiralamayı düşünüyorum. Van-Doğubeyazıt güzergahında gideceğim. Kurumsal şirketlerden Avis i buldum internetten. Başka kurumsal alternatifimiz var mı Van'da. Van özelinde Avis nasıldır, nelere dikkat etmeliyim.
  • Gerek iş icabı gerekse kişisel olarak yukarıda bahsedilen firmaların çoğundan araç kiraladım.

Tecrübe ettiklerimi yazayım.

AVIS en iyi hizmet veren firmadır. Her türlü kolaylığı sağlarlar, araç yoksa bir üst gruptaki aracı verirler.

Geçen hafta aldığım freemont'un motor arıza lambası yanınca telefon ettim, geri döndüğümde BMW X3 verdiler.

Volvo S60 rezervasyonu yapıp araç teslimine gittiğimde araç olmadığından BMW 320d verdiler.
    Hatta Taksim ofisini s60 var mı diye aradığımda, siz rezervasyon yapın 320d veririz bile dediler.

Araçları maksimum 8000km'de.
    Jipler hariç Kilometre sınırı yok.
    Ufak tefen çizikleri falan pek sallamazlar.

SIXT en ucuz araç bulabileceğiniz firma. Anlık olarak ve büro bazlı değişebiliyor fiyatlar. AHL ile SGHL ofisleri arasında aynı araç 50TL'ye kadar oynayabiliyor.
    Turkcell indirimi ile de %25 daha ucuza araç alabiliyorsunuz.
    Belirli araçlar için yaş sınırı var, 30 yaş altı 320d falan kesinlikle vermiyorlar.

Genelde kilometre sınırı var araçlarda.
    En ufak çiziğe kadar bakarlar.

Araç uzatmasında aracı kiraladığınız fiyata göre değil, o anki fiyatından uzatırlar.

Ciddi çarpmalarda polis raporu istiyorlar. Misal kaldırıma çarptım, tampon ezildi biraz, rapor istediler.
    AVISte tampon 2cm kadar düşmesine rağmen rapor falan istememişti.

BUDGET AVIS ayarında bir firma ama fiyatları pahalı. Araç çeşidi de pek yok. Benim gibi farklı araçları kullanmayı sevenler için ideal değil.
    Duvara vurduğum 520i için teslim raporuna çalışan yazmadı bile ufak tefek bir şey için.

NATIONAL sıkıntılı bir firma. Araç gamı da az. Bir kere araç aldım daha d almam.
    Fluence otomatik kiraladım, teslim almaya gittiğimde lastik inikti, patlamış olmasın dedim hava basıp verdiler. Yolda lastik indi, fitil attırdım geri götürdüm bağır çağır düz vites focus verdiler 0 km.
    Vakit kaybı bir yana, düz vites araçla trafik bir yana..

EUROCAR (ya da böyle bir şey - kırmızı logolu) - Hyundai Accent Blue aldım düz vites. Araç otuzbinde dökülüyordu. Uzak durmak lazım.

YOYO saatlik kullanım için iyi sadece. En son aldığım A180 pisti ve takur tukur ses geliyordu.
    Bir de hız yapma, sigara içme vb. bir sürü saçma kuralları var.

CENTRALden almadım hiç.

Sonuç olarak; pahalı olsun ama pek uğraşmayım diyorsanız AVIS ve BUDGET; biraz ucuz olsun ama dikkat ederim diyorsanız SIXT.

Sixt çalışanları biraz kabadır bu arada, AVIS'e de telefonla ulaşamazsınız kolayca.

Soru varsa cevaplarım.

• neredeyse konunun tüm sayfalarını okudum çorbada benimde tuzum bulunsun diyerek tecrübelerimi yazmak istedim

ayda en az 2 kere araç kiralayan biriyim

ilk araç kiralama deneyimlerimi Central den kiralayarak denedim fiyat-araç-hizmet olarak gayet memnundum taki 4.Levent Şubesinde Kemal denilen personelin hasarlı tamponlu aracı verip geri dönüşünde sanki ben hasarlı hale getirmişim gibi yapıp 250 tl kesmesine kadar...

ondan sonra Sixt Rent A Car a yöneldim.

internet sitesi üzerinden kiralama yaparken ofis araç durumuna göre fiyatlar sürekli değişiyor. örnek vermek gerekirse 2 hafta önce Bağdat Caddesi ofisinden Turkcell İştecell kampanyası ile kiraladığım S60 dizel otomatik araca günlük 110 TL ödedim. Yaz tatilim için Atatürk Havalananı ofisinden rezervasyon yaptırdığım S60 dizel otomatik aracada günlük 80 TL ödeyeceğim...

Sixt te erken rezervasyon yaparsanız her türlü karlı çıkabilirsiniz. Hem fiyat olarak uygun oluyor hemde ellerinde sizin kiraladığınız sınıfta araç olmadığı zaman bir üst segmenti hatta bazen 2 üst segment araç veriyorlar.onuda geçen yaz balayımda yaşadım.5 ay öncesinden Antalya ofisinden yapmış olduğum 7 günlük Clio 4 rezervasyonum için 440 TL ödedim. Havaalanına geldiğimde ellerinde sadece BMW 116 olduğunu ve bunu vereceklerini söylediğinde balayıma kaymak olmuştu adeta :)

Ben Sixt ten memnunum neredeyse bütün kiralamalarımı Bağdat Caddesi ofisinden yapıyorum. ilk kiralamada provizyon alıyorlar ama ondan sonraki kiralamarda provizyon almıyorlar bu durum sadece ofislerin kendi inisiyatifinde olan bir durummuş.ufak tefek çiziklerde de sorun çıkarmadılar açıkcası.

Turkcell İştecell kurumsal hattınız var ise %25 indirimle fiyatlar gerçekten uygun seviyelere geliyor.

bu haftasonu cuma alış pazartesi teslim şeklinde focus dizel arac rezervasyonunu 240 tl üzerinden yaptım haftasonu keyifli bir şekilde geçireceğimi düşünüyorum...

• National ve sixt den birer hafta arayla fiesta 1.5 tdci ve polo 1.2 tdi kiraladım. National aracı teslim etmemin üzerinden 24 gün geçmesine rağmen 300 tl depozitoyu geri iade edemedi.Bankaya suçu atıyorlar. Her gün muhasebeyi arıyorum hala sorunu çözemediler. Bir daha national mı asla!!!

Sixt den genel olarak memnunum ancak aracı teslim alırken yaklaşık yarım saat sabiha gökçen de beklemek durumunda kaldım.

Fiesta ile 400 km yol yaptım. direksiyonu ağır uzun yolculuklarda yoruyor.

Polo 1.2 tdi eğer yokuş çıkacaksanız, 1 den fazla yolcunuz olacaksa ve birazda devirli araç kullanıyorsanız sizin için iyi bir tercih olmayacaktır. Max torkunu 2000 devirde verdiği için alt devirlerde ölü bir araç.

Günlük 100 tl ve üzerinde bütçeniz varsa b sınıfı araç kiralamak hata bence. İlk tercih focus ve muadili araçlar olmalı.
  • Yakın zamanda Samsun Havaalanı Avis'den Jeep Cherokee Overland kiralamış olan varsa Cherokee Overland'in model yılını söyleyebilir mi? Sitelerinde bu konuda bir bilgi yok.

Tatil için Ağustos'da Türkiye'ye geleceğim, Karadeniz turu planı yaptım, Batum'a da gideceğim, kiralık araç ile Gürcistan'a geçişte sıkıntı oluyor mu veya ek bir ücreti var mı?

Her gelişimde Budget'dan alıyorum araç şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ama Samsun şubesinin ellerinde 4x4 yok, mecburen Avis'e bakıyorum.
  • Gürcistan'a geçecek araçlarda ruhsat sahibinin olması gerekiyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_tahnal

2-4 Mayıs arasında Van'da araç kiralamayı düşünüyorum. Van-Doğubeyazıt güzergahında gideceğim. Kurumsal şirketlerden Avis i buldum internetten. Başka kurumsal alternatifimiz var mı Van'da. Van özelinde Avis nasıldır, nelere dikkat etmeliyim.

Ben soruma cevap alamamıştım, benden sonra Van'da araç kiralayacaklar için deneyimlerimi yazayım. Van'da kurumsal olarak Europcar Avis ve Budget var. Avis ve Budget aynı ofisten kiralanıyor. Araçlar ortak. Avis ten kiraladığım araçta Budget plakalık vardı. 2 gün için Avis'ten en uygun fiyatlı Renault Symbol kiraladım. 500 liraya kadar sigortası dahil 2 günlük 230 tl ödedim. Karttan provizyon çekilmedi. Trafik cezalarında bilgilendirme yapılmak suretiyle karttan çekilecek dendi. Araç 2013 model, 18000 km di.

Van-Gevaş ve Van-Doğubeyazıt güzergahlarında 620 km yol katettim. 2012 Logan Mcv kullanıyorum çalıştığım yerde, Symbol Logan dan daha iyi bir araba olmuş. Yol sesi ciddi azalmış. Az yakıt tüketmeside en büyük artısı, 620 km sonunda yol bilgisayarı ortalama 3.5 litre gösteriyordu. ortalama hız 51 km. Açıkçası az yakması için bende biraz çaba sarfettim. Ufak bir sıkıntı olarak arabada cam suyu kalmamıştı. Çarptığım kelebekler sinekler ön camı oldukça kirletince benzin istasyonunda suyunuda doldurdum.

Benim güzergahımda ki yollar bir kaç nokta hariç çok güzeldi. Araba kullanmak hiç bu kadar keyif vermemişti. Manzara süperdi. Araçta beklediğimden iyi çıkınca çok keyif aldım. Aracı kirli aldığım için kirli geri verdim. O konuda özür dilediler. Cam suyunuda söyledim, o konuda da özür dilediler. Van şehir ofisindeki çalışanlar müşterilerine saygılılar. İlk kez araç kiraladım, bundan sonra bu deneyimle yine Avis'ten araç kiralayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

Gürcistan'a geçecek araçlarda ruhsat sahibinin olması gerekiyor diye biliyorum.

Evet, aynen dediğin gibiymiş, neyse Batum'u programdan çıkardım.
  • Ama sınıra kadar aracınızla gidip, orda parkedip, kalan kısmı toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Ordan öteye batum'a çok bir mesafe kalmıyor yine bildiğim kadarıyla.

Oraya kadar gitmişken de değerlendirmeden dönmemek gerek bence.

Bu, Amerika'ya kadar koca okyanusu yüzerek geçip, özgürlük anıtı göründüğünde "ben yoruldum, dönüyorum" demek gibi olur. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 6 Mayıs 2014; 6:37:26 >
  • aya kullanıcısına yanıt
    Anladim, yine de Batum, Karadeniz gezi programimda olmazsa olmazlardan biri degil benim icin, araci park edip nasil gidilir diye arastirdim biraz, tek basima olsam cok dert etmem minibus taksi ama aile ile olunca zor olacak gibi, o yuzden oraya ayiracagim 1 gunu baska bir karadeniz iline ayirmayi dusunuyorum ve buyuk ihtimalle Erzurum olacak. Yine de ilginize tesekkur ederim. Kismet olursa birgun elbet gider gorurum.
  • Hayırlısı diyelim o zaman. Gerçi ben tavsiye ediyorum da, bende durum ne diye sorun bi de... Trabzonlu'yum, hemen her yıl giderim memlekete, bazen yılda bir kaç defa olur, ama ben daha gitmedim bile. Terzi ile söküğü arasındaki münasebet anlayacağınız.

Ama benim de ilk fırsatta yapılacaklar listemde baş sırada...

• Avis ile Budget provizyon bedellerini arttırdılar.

BMW 3.16'ya eskiden 1000TL provizyon çekilirdi şimdi 1500TL oldu
    BMW 3.20'ye eskiden 1.500TL provizyon çeklilirdi şimdi 2 kredi karttan 1 tanesinden 1.500TL 2.ci kredi karttan 500TL
    Volvo s60 eskiden 750TL olan provizyon bedeli 1.000TL olmuştur.

Her kiralacağım zaman provizyon bedelleri artıyor. Bi kerede artmasa şaşarım. Bu arada avis kalitesi artık budget gibi yerlerde sürünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alijchan

Avis ile Budget provizyon bedellerini arttırdılar.

BMW 3.20'ye eskiden 1.500TL provizyon çeklilirdi şimdi 2 kredi karttan 1 tanesinden 1.500TL 2.ci kredi karttan 500TL

Her kiralacağım zaman provizyon bedelleri artıyor. Bi kerede artmasa şaşarım. Bu arada avis kalitesi artık budget gibi yerlerde sürünüyor.

hocam benden provizyon almıyor avis :) çok güzel oluyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

quote:

Nasıl olmuyor? Yardımcı olabilir misiniz? Provizyon bedeli yüzünden araç kiralayamıyorum.
    Centralda iki tane A3 var diğeri sedan olan. 145tl. sanırım km'yi sınırsız yapmışlar. 3 kere üstü kiralamada provizyon alınmıyor.
    Avis'de volvo s60 var aynı fiyattan fakat 1000tl provizyon istiyor sık kiralama yaptığım halde :S

• quote:

quote:

quote:

Nasıl olmuyor? Yardımcı olabilir misiniz? Provizyon bedeli yüzünden araç kiralayamıyorum.
    Centralda iki tane A3 var diğeri sedan olan. 145tl. sanırım km'yi sınırsız yapmışlar. 3 kere üstü kiralamada provizyon alınmıyor.
    Avis'de volvo s60 var aynı fiyattan fakat 1000tl provizyon istiyor sık kiralama yaptığım halde :S

biliyorum hocam ya hiç almıyor benden niyeyse

• quote:

quote:

quote:

Hocam avis budget B'nden hep 300 lira prozızyon alıyor yaklaşık 2 3 hafta önce bir s60 almıştım yine 300 lira aldılar tam hatırlamıyorum rakam 750 falan demişlerdi nasıl olur bugüne kadar hep 300 alıyodunuZ diye yine 300 cektiler ama okadar kiralama yaptım herdefasında provızyon alındı alınmayan arkadaslar ilginç geldi.

• Avis benden 2000TL provizyon istedi Grand Cherokee için
  • Provisyon olayı ofisin inisiyatifine kalmış bir olaymış.Budgettan fiesta kiraladık son olarak provisyon almadı.Sixtte mini hasar aldığımız zaman almamıştı.Yani biraz değişken bir olay.
  • Hertz'den 20 günlük focus kiraladık. 14.gün de iade ettik 6 gün iadesi yapacaklar. Güzel araç denk geldi şansımıza; 6000km de focus tertemizdi. Depo 7/8 oranında aldık öyle teslim ettik. Ayrıca sol kapı ve çamurlukta çizik vardı onu gösterdim. 20 gün için 2280 lira (mini sigorta dahil) anlaşmış ödemesini yapmıştık. 750 lira provizyon alındı iade edilecek.

Mutlaka dışını iyi kontrol yapın ayrıca iç döşemede, tavana falanda bakın. Benim focusta tavanda minik bi delik vardı sonradan farkettim, aklım gitti sorun çıkacak diye.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.