Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ona göre araç kiralayacağım yardımlarınızı rica ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarafeyn

quote:

Orijinalden alıntı: voodoochilddd

Beyler acil soru!

Şöyle ki 2 gün önce Bugdet Suadiyeden araç kiraladım. Provizyon olayı tamam kartı verdik falan filan da ayrıca bi de bununla alakalı bir kağıt koydular önüme.

Acelem olduğu için hızlıca okudum ve aslında içime sinmemesine rağmen imzalamış bulundum. Aşağı yukarı öngörülemeyen arıza şu bu filan gibi şeylerle alakalı belirtilen kredi kartımdan gerekli görülen bedeli çekilmesine izin verdiğim ve hatta bu kağıdın 2 sene geçerli olduğu yazılıydı!!!

Şimdi internet bakıyorum ve araç teslimi yaptıktan 1 sene sonra bile kartından tahsilat yapılan şikayetler gördüm.

Şimdi düşününce bu belge çok açık uçlu görünüyodu. O an itiraz etmeye de fırsatım yoktu.

Yarın aracı teslim edicem ve bu belgeyi bi şekilde ellerinden geri almak istiyorum.

Bana göre böyle bir belgenin boş senetten farkı yok! Herkes imzalıyor mu bu belgeyi yoksa münferit bana mı dayadılar???

Ayrıca aracı teslim ederken teslim tutanağına hasarsız ve arızasız diye not ettirmeyi denesem mi?

Ulan kurumsaldır dedik 2 gündür içime dert oldu bu mevzu.

Aracı teslim edicez de adamın elinde böyle bi belge olduğu sürece istediği tutarı istediği zaman talep edebilir gibi duruyo. Ondan sonra uğraş dur...

benzer durum İsrail thrifty firmasında geldi başıma iflahımı kestiler habire para kesiyorlar karttan. En kolayı kartım kayboldu deyip kartınızı yeniletin. Böylece karttan para çekemezler.

Bu arada dünyanın hiçbir noktasında thrifty firmasından araç kiralamamanızı öneririm.

Ben Abu Dhabi`de yasarken 6 ay gibi bir sure kiralama yaptim thrifty den, gayet memnundum, size arayip haber vermeden 1 kurus cekemezler kartinizdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: dorukhan28

Arkadaşlar merhaba,

İzmir tatilim için araba kiralamayı düşünüyorum fakat ilk defa kiralayacağım için çok kararsızım. Hertz'den rezervasyon yaptım, 4 gün 432 TL Fiesta Dizel'e aldım. Hertz'in nasıl bir firma olduğu konusunda kararsızım, kurumsal bir firma fakat yorumlarınızı almak isterim. Avis'e de baktım fakat 4 kapı ve dizel olması nedeniyle buradan rezervasyon yaptım, iptal etme durumum var. Sizden bu ve hayatımın geri kalanındaki kiralamalar ile ilgili öğrenmek istediğim ;

* Hertz veya Avis'de herhangi bir kaza durumunda (kusurlu kısmın ben olduğumu düşünelim) kasko ödemeyi gerçekleştiriyor anladığım kadarıyla fakat aracın serviste yattığı gün ücreti benden mi alınıyor?

* Araçı teslim alırken dış kaporta ve iç döşeme dışında detaylı bakmam gereken bir kısım var mıdır söyleyebileceğiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Dostum Hertz guvenilir bir firmadir ama fiyat cok yuksek geldi bana, biraz daha arastir istersen piyasayi.

Full kasko ve 500tl ye kadar olan hasarlari kapsayan sigortayi alirsan, polis raporu oldugu surece senden hicbir sekilde hasar ucreti talep edemezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

quote:

Arkadaşlar merhaba,

İzmir tatilim için araba kiralamayı düşünüyorum fakat ilk defa kiralayacağım için çok kararsızım. Hertz'den rezervasyon yaptım, 4 gün 432 TL Fiesta Dizel'e aldım. Hertz'in nasıl bir firma olduğu konusunda kararsızım, kurumsal bir firma fakat yorumlarınızı almak isterim. Avis'e de baktım fakat 4 kapı ve dizel olması nedeniyle buradan rezervasyon yaptım, iptal etme durumum var. Sizden bu ve hayatımın geri kalanındaki kiralamalar ile ilgili öğrenmek istediğim ;

* Hertz veya Avis'de herhangi bir kaza durumunda (kusurlu kısmın ben olduğumu düşünelim) kasko ödemeyi gerçekleştiriyor anladığım kadarıyla fakat aracın serviste yattığı gün ücreti benden mi alınıyor?

* Araçı teslim alırken dış kaporta ve iç döşeme dışında detaylı bakmam gereken bir kısım var mıdır söyleyebileceğiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Dostum Hertz guvenilir bir firmadir ama fiyat cok yuksek geldi bana, biraz daha arastir istersen piyasayi.

Full kasko ve 500tl ye kadar olan hasarlari kapsayan sigortayi alirsan, polis raporu oldugu surece senden hicbir sekilde hasar ucreti talep edemezler.

Alıntıları Göster
    Geçen ay Dalaman Havalimanı Sixt'ten Renault Fluence Dizel Manual kiraladık. 1 hafta için tam kasko + Turkcell indirimi ile 630tl verdik.

Uçaktan inince bizi karşıladılar, 2 dk içinde işlemler hallettik.
    Araç sadece 7bin kmdeydi, hiç bir sorun çıkarmadı, zaten tam kasko olduğu için çok rahattık, teslimde v.s. bir sorun olmadı. provizyon v.s. alınmadı. Sadece kredi kartı bilgilerini aldı, eğer bir trafik cezası v.s. gelirse haber verip tahsil ediyorlar. bu zaten rutin bir uygulama.

kısacası Sixt'i tavsiye ederim.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Cevap için geç değilse, Garenta'yı öneririm sana. Anadolu Grubu'nun şirketi. Hem fiyatları daha uygun diğerlerinden hem de gayet güvenilir kurumsal bir şirket. Ancak biraz erken rezervasyon yapman iyi olur, araç kalmıyor yoksa. Herhangi bir kazada kafanın rahat olması için 20 liralık süper kaskoyu ekletmen yeterli. Allah korusun ölmedikçe 750.000 TL'ye kadar teminatlı.

• alijchan A kullanıcısına yanıt
    sağol cevapladığın için :) evet aslında hızlıca okuduğumdan genel bir karttan bedel talep etme hakkı olarak algılamıştım ilk seferinde. bu ara gene kiraladım ve o belgeye adam akıllı bakınca trafik cezaları gibi şeylerle alakalı olduğunu gördüm.
  • Ben de maceralarımı paylaşayım.

Antalya'da Avis, İzmir'de 2 kere Fox(Erboylar Rent a Car işletiyor), New York'ta Budget, Los Angeles'da yine Fox ve Chicago'da Alamo'dan araç kiraladım.

İşin aslını isterseniz hepsinden memnun kaldım ve tavsiye ederim fakat Fox'tan ayrı bir memnun kaldım.

İzmir'deki Fox(Erboylar) havaalanına ilk seferinde aracımı teslim ederken yanlış yere gitmeme rağmen gelip beni buldular ve aracı teslim aldılar. 2. seferde de iç hatlar yerine, dış hatlardaki yerlerine gitmiştim, beklememi söylediler ve 5 dk içerisinde gelerek aracı teslim aldılar, bizi de İç Hatlar'ın önüne bıraktılar.

Avis Antalya havalimanı şubesi için önceden rezervasyon yapmıştım(expedia). Teslim almaya gittiğimde tekrar fiyat sorguladılar ve expedia'dan daha ucuza aynı aracı verdiler, teşekkür ettim.

Budget ve Alamo da kurumsal şirketler, ABD'de kullanmama rağmen hizmetlerinden memnun kaldım, özellikle Budget 1-2 sorunumda yardımcı oldular.

Bir tek Alamo beni Chicago'da boşluğuma gelip fazla para almış olabilir. Araba

• Avis guvenilir bir firma :) 3 kere arac kiraladik
    Bmw 3.20 Alfaromeo giulietta ve nissan qashqai :)
    Arabalrdan memnunduk ucude 0 olarak gecti elimize nissan 7km deydi :) bmw 100+ gibi alfada binlerdeydi cok memnunduk bu bayram icin kiralayacagız fakat baska yerlere baktik ama guven bakimindan avisi secmeyi dusunuyoruz 1500km yol yapacagiz.alfa ve nissanda sorun olmustu :( normalde fiat linea ya rezarvasyon yaptik sonra sirkete gittik linea yokmalesef dediler ve alfa yi verdiler ayni fiyat 1 yil sonra linea rezarvasyonu yaptik fakat yine yoktu nissani verdiler ama isimize yaradi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    merhaba.
    12.07.2014 cumartesi günü, 3 günlüğüne araç kiraladım.
    vodafone hattıma budget şirketinden %30 indirim var diye bir mail gelmişti.
    o nedenle budget i tercih ettim.
    sitesinden ford fieste dzel tercih ettim.rezervasyonu yaptım.
    3 günlüğüne 249 tl ücret ödedim.
    gayette güleryüzlü ve profesyoneller.aracı atatürk havalimanından alıp oraya teslim ettim.
    araç 2013 model ve 27.500km idi.

bu arada fiesta gerçekten güzel araçmış.neden sınıfının en iyilerinden biri olduğunu anlamış oldum.

• dorukhan28 kullanıcısına yanıt
    Tatil amaçlı iki kez kiralama yaptım İzmir' de; geçen sene ZAFER rent a car' dan günlük 90 tl' ye dizel polo, bu sene ise SUN RENT A CAR' dan 75 tl' ye dizel clio kiraladık, her ikisini de havalanından alıp bıraktık.

432 tl bu yüzden biraz fazla geldi bana fiyat olarak 4 gün için.

Hangisini tavsiye edersin derseniz, Zafer' i kesinlikle tavsiye etmem, çalışanları ukala ve saygısız; firma ise küçük hesapların peşinde.

teslim alan hıyar; araç kirli teslim edilmez yıkatsaydınız bari diyebilecek kadar patavatsızdı. sonrasında uçağın kalkmasına bir saat kala teslim ettiğiniz araçta hasar var, ücreti tahsil edilecek telefonuyla delirdik. gidip baktığımda şöför tarafındaki havalandırma plastiğinin komple yerinden çıkarılmış olduğunu gördüm.

servise vereceklermiş aracı, ücreti neyse yansıtacaklarmış !.. teslim aldıktan bir saat sonra, benim yapmadığım bir hasarı bana ödeteceklermiş. böyle çingeneliği hayatımda daha önce görmemiştim. içlerinde bir tane de düzgün adam yok, aracın başında üç eleman üçü de siz yapmışsınız diyor, teslim alan yok ortada, delirmemek mümkün mü. hallerini hatırlarını sorduk, sonra uzatmadık acelemiz vardı; o çıkardıkları plastiği yerine aynen monte ettik, dişlerinde kırık yoktu, biraz bastırınca oturdu zaten (hani servise yollayacakları hasar bu), yolumuza devam ettik. bi daha zafer rent a car' dan araç kiralamak değil, önünden geçmem. dava filan açacaklardı hakaretten dolayı, kurumsallıktan unuttular herhalde.

SUN Rent a Car ise bu sene hem fiyat olarak hem de sorunsuz işleyiş olarak memnun etti, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 18 Nisan 2015; 2:25:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

Tatil amaçlı iki kez kiralama yaptım İzmir' de; geçen sene ZAFER rent a car' dan günlük 90 tl' ye dizel polo, bu sene ise SUN RENT A CAR' dan 75 tl' ye dizel clio kiraladık, her ikisini de havalanından alıp bıraktık.

432 tl bu yüzden biraz fazla geldi bana fiyat olarak 4 gün için.

Hangisini tavsiye edersin derseniz, Zafer' i kesinlikle tavsiye etmem, çalışanları ukala ve saygısız; firma ise küçük hesapların peşinde.

teslim alan hıyar; araç kirli teslim edilmez yıkatsaydınız bari diyebilecek kadar patavatsızdı. sonrasında uçağın kalkmasına bir saat kala teslim ettiğiniz araçta hasar var, ücreti tahsil edilecek telefonuyla delirdik. gidip baktığımda şöför tarafındaki havalandırma plastiğinin komple yerinden çıkarılmış olduğunu gördüm.

servise vereceklermiş aracı, ücreti neyse yansıtacaklarmış !.. teslim aldıktan bir saat sonra, benim yapmadığım bir hasarı bana ödeteceklermiş. böyle çingeneliği hayatımda daha önce görmemiştim. içlerinde bir tane de düzgün adam yok, aracın başında üç eleman üçü de siz yapmışsınız diyor, teslim alan yok ortada, delirmemek mümkün mü. hallerini hatırlarını sorduk, sonra uzatmadık acelemiz vardı; o çıkardıkları plastiği yerine aynen monte ettik, dişlerinde kırık yoktu, biraz bastırınca oturdu zaten (hani servise yollayacakları hasar bu), yolumuza devam ettik. bi daha zafer rent a car' dan araç kiralamak değil, önünden geçmem. dava filan açacaklardı hakaretten dolayı, kurumsallıktan unuttular herhalde.

SUN Rent a Car ise bu sene hem fiyat olarak hem de sorunsuz işleyiş olarak memnun etti, tavsiye ederim.
    Beyler 10 aylık ehliyetim var hiç bir cezam filan yok,21 yaşını doldurdum.

Bodrumda 1 hafta gezebileceğim bir araç kiralamak istiyorum,kurumsallar herhalde 10 aylık ehliyete vermezler fakat güvenebileceğiniz şirket varsa tatil bölgelerinde önerirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken B.

Beyler 10 aylık ehliyetim var hiç bir cezam filan yok,21 yaşını doldurdum.

Bodrumda 1 hafta gezebileceğim bir araç kiralamak istiyorum,kurumsallar herhalde 10 aylık ehliyete vermezler fakat güvenebileceğiniz şirket varsa tatil bölgelerinde önerirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    Galiba 2 senelik ehliyetin olması lazım öyle bir madde okumuştum sözleşmede

Yedek şöför olabilirsin büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

Galiba 2 senelik ehliyetin olması lazım öyle bir madde okumuştum sözleşmede

Yedek şöför olabilirsin büyük ihtimal

Alıntıları Göster
    halkbank seyahat hattından 2 günlük arac kiralarken full kasko eklenmesini isteyince;

-Hasarsızlık Sigortası (CDW) - 21,24 TL ..
    - Ihtiyari Mali Mesuliyet Sigortası - 21,24 TL

bunları ekleyip fiyat verdi ve kiraladım..

bu ikisi ful kaskolu yapıyor değil mi arac kiralamayı??

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.creative

bilgiler için herkese teşekkürler.

peki 20 yas ve 2 yıllık ehliyeti olan biri için ek ücret talep ederler mi?
    yoksa direk 21 yas altına arac veremiyoruz mu derler?

Alıntıları Göster
    Merhaba;

ben de bildiklerimi aktarayım dedim. Üst segment sedan araçlara sahip olduğu için 3 defa Budget'ten araba kiraladım. Son kiraladığım araba 1600 KM'de daha sıfır kokusu çıkmamış ve 3. kiralayan kişiydim. Arabayı kiralarken 3'e 5'e bakmaz, full sigorta ile mini hasar sigortası yaptırırım. Arabayı vereceğim gün ön tamponda ezik fark ettim. Büyük ihtimalle park halinde vurmuşlardı güzelim (Volvo'ya) arabaya. Teslim etmek için gittiğimde alacak olan kişi sözleşmenize bakabilir miyim dedi ve mini hasar sigortası yaptırdığımı gördü. Eziği gösterdim güldü, sıkıntı olmaz abi ben gerekeni hallederim dedi.

İçiniz rahat olsun Avis yada Budget'ten gönül rahatlığı ile araba kiralayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Flight Dispatcher

Merhaba;

ben de bildiklerimi aktarayım dedim. Üst segment sedan araçlara sahip olduğu için 3 defa Budget'ten araba kiraladım. Son kiraladığım araba 1600 KM'de daha sıfır kokusu çıkmamış ve 3. kiralayan kişiydim. Arabayı kiralarken 3'e 5'e bakmaz, full sigorta ile mini hasar sigortası yaptırırım. Arabayı vereceğim gün ön tamponda ezik fark ettim. Büyük ihtimalle park halinde vurmuşlardı güzelim (Volvo'ya) arabaya. Teslim etmek için gittiğimde alacak olan kişi sözleşmenize bakabilir miyim dedi ve mini hasar sigortası yaptırdığımı gördü. Eziği gösterdim güldü, sıkıntı olmaz abi ben gerekeni hallederim dedi.

İçiniz rahat olsun Avis yada Budget'ten gönül rahatlığı ile araba kiralayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Central ın araç marka fiyat peformansı iyiymiş, gazantepten ofisleri havalimanına yakın ama içinde değil bu sorun olur mu? özellikle teslimatta, bu şekilde araç teslim alıp teslim eden oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ubeceren

Central ın araç marka fiyat peformansı iyiymiş, gazantepten ofisleri havalimanına yakın ama içinde değil bu sorun olur mu? özellikle teslimatta, bu şekilde araç teslim alıp teslim eden oldu mu?

Alıntıları Göster
    Ekim ayında 5 günlük ticari araç lazım 8+1 tarzında transporter trafic felan önereceginiz bir firma var mı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanasa

Ekim ayında 5 günlük ticari araç lazım 8+1 tarzında transporter trafic felan önereceginiz bir firma var mı arkadaşlar?

Alıntıları Göster
    Avis Fethiye acentasının 177 liramı gasp edişini anlattım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_97162182/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: yaday1925

geçmiş olsun hocam..
    şikayetlerinizden aldığınız sonuçları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabiaga

quote:

Orijinalden alıntı: yaday1925

geçmiş olsun hocam..
    şikayetlerinizden aldığınız sonuçları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz..

Bugün müşteri temsilcisinden, ödemiş olduğum bedelin, Avis prosedürlerine ve imzaladığım sözleşmeye uygun olduğuna dair bir cevap geldi.

Gelen cevabın bir bölümünde şöyle yazıyor:

"Ofislerimiz Otokoç Otomotiv A.Ş. adına olan araçları kullana bildikleri gibi, filo yapımıza ve müşteri güvenliğini riske etmeyecek durumda olan kendi araçlarını da kullana bilmektedirler. Araçların Otokoç Otomotiv A.Ş. adına veya ofislerimiz adına olmasının sizlerin kullanım koşullarında hiçbir fark yaratmadığını özellikle bilmenizi isterim."

Buyurun Avis'in kurumsallığına... avis.com.tr'den rezervasyon yapın, ücretini ödeyin ve sonra gidin sokak arası araç kiralama şirketi gibi, üçüncü bir şahsın sahibi olduğu araç elinize verilsin, sonra da olmayan şey bahane edilip rehin alının.
    Şimdilik gelen cevap oldukça yuvarlak ve hiç bir inisiyatif almayan bir cevap. Ben tekrar bir şeyler yazıp gönderdim bakalım sonu nereye varacak.

• Bu mesajın olduğu yerde cevap yazacaktım ama kapalıydı.
    Mini hasar sigortası yaptırmadığınız için bunlar başınıza gelmiş ve bence haksızsınız. Kiralama yapmadan önce bu detaylara dikkat etmelisiniz. 10 lira fazla vermeyerek araçtaki hasarı firmaya yükleyemezsiniz çünkü kiralık araç kaskoları bu şekilde çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.