Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbulda 10 günlük kiralama yapıcam. iki seçeneğim var,

AVİS: BMW 1.16i Benzinli manuel - THY %30 indirimi ile 10 günlük toplam 1050TL gibi bir fiyata geliyor.

CENTRAL: Golf 7 Dizel manuel - 10 günlük bedel 1100TL.

10 günlük süre zarfında yaklaşık 2500km yol yapıcam. Yakıt tüketimi ve güveninirlilik açısından hangisini önerirsiniz. Çok kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stigmata_ -- 24 Mayıs 2014; 19:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stigmata_

İstanbulda 10 günlük kiralama yapıcam. iki seçeneğim var,

AVİS: BMW 1.16i Benzinli manuel - THY %30 indirimi ile 10 günlük toplam 1050TL gibi bir fiyata geliyor.

CENTRAL: Golf 7 Dizel manuel - 10 günlük bedel 1100TL.

10 günlük süre zarfında yaklaşık 2500km yol yapıcam. Yakıt tüketimi ve güveninirlilik açısından hangisini önerirsiniz. Çok kararsız kaldım.

Hocam tavsiyem avisden yana cok uygun fiyat vermişler 1.16 icin 105 lira. dizeli yokmu hocam avisde. bu arada B'nde thy calısanıyım budgeteda sormanizi tavsiye ediyorum şartlar araçlar hersey aynı vodafone hattınız varsa thy indiriminden yüzde 3 kadar daha bir indirim sağlıyor ve araç fiyatlarıda avise göre birazcık düşük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç kiralarken kredi kartının kiralayan kişiye ait olması şart mı?

Ayrıca geçen sene kardeşim Central den Golf7 kiralamıştı ve araç Highline gelmişti. Araç alırken aracın özelliklerini seçme şansımız oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kiralayanlar, kiralayacaklar MUTLAKA okumalı. Büyük bir mali sorumluluktan kurtulabilirsiniz.

Yaklaşık olarak son 3 yıldır araç kiralıyorum. (Gerçek ve Tüzel kişilik olarak). Toplamda baksanız 15-20 kez uzun ve kısa dönemli araçlar kiraladım.
    Kullandığım firmalar arasında AVIS, SIXT ve yerel tabanlı çalışan firmalar vardı. 3 yıllık tecrübemle yazacağım.
    Bu 3 yıllık süre çerçevesinde bir çok kez sürtme,kaza,lastik vb. hasarlar meydana geldi.
    Mağdur olmamanız için gerçekleri yazacağım. Sizlerde tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.

YEREL FİRMALAR;

2 olasılığınız vardır. Rent a car kaskolu ya da normal kaskoludur. Bu iki olasılıkta da yaşayabileceğiniz kazalara ilişkin maddeler yazıyorum.

Rent a car kaskolu araçlarda kaza yaparsanız ne olur ?

Araç kasko tarafından ödenir ! (yasal zorunluluk)
    Firma aracın yattığı gün parasını talep etme hakkını saklı tutar çünkü senet imzalarsınız (5 günde yapılacak araç kasti olarak 30 gün bekletilir)
    Aracın 2.el satış bedeli kazalı olduğu için onun parasını da talep ederler.
    Cam çatlaması, far ve lastik sigortalar kapsamında ödenmez. (Ekstra sigorta yaptırma şansınız da bulunmamaktadır.)

Normal kaskolu araçla kaza yaparsanız ne olur ?

Senet imzaladıysanız geçmiş olsun... Aracı tabiki kasko ödeyecektir. Fakat
    Firma aracın yattığı gün parasını talep etme hakkını saklı tutar çünkü senet imzalarsınız (5 günde yapılacak araç kasti olarak 30 gün bekletilir)
    Aracın 2.el satış bedeli kazalı olduğu için onun parasını da talep ederler.

Dip NOT : Hiç bir koşulda normal kaskolu araçlar kiralama işleri için kullanılamazlar. Dava açmanız durumunda olaylar farklı boyuta taşınır.
    Firmaların maliyetlerini düşürmek için ...lerine güvenerek tercih ettikleri bir yöntemdir.

SIXT;

Kurumsal bir firma (!)

Ünlem işaretindeki imayı anlamışsınızdır umarım.
    Araçların tamamı RENT A CAR kaskoludur. Araç kiraladığınızda muafiyetleri kaldırmak için ekstra sigorta sunmaktalar.

Peki bu sigortalar neyi nasıl hangi şartlarda kapsamaktadır ?

Yaptırmış olduğunuz ekstra sigortaların sizleri koruması gerekir değil mi ? Peki ama hangi şartlarda biliyor musunuz ?

Yaptırmış olduğunuz ekstra sigortalar ön cam kırılması,çatlaması, far kırılmaları, lastik vb. minimum hasarları ortadan kaldırmaktadır.

Peki kaza durumunda ne olacak ?

• Kaza yaptıktan sonra ilk yapılması gereken şey polis çağırmak ! Alkol raporu alınması şartı var. (Almazsanız bütün masrafı siz ödersiniz)
    • Yapılan kaza tek taraflı mı çift taraflı mı ?
      (Yani siz bir yere mi vurdunuz yoksa başka bir araçla mı kaza yaptınız? Başka bir araçla kaza yaptıysanız o araç hala olay mahalinde mi yoksa kaçtı mı ?)
    • Polis raporu ! (Raporda kim suçlu gösterilmiştir ? Kiralık araç suçlu gösterilmiş ise farklı gösterilmemiş ise farklı işlem uygulanır)
    • Eğer suçlu siz iseniz kiralarken imzalamış olduğunuz sözleşmeye göre %100 ü masrafı siz ödemek zorundasınız
    • Eğer suçlu değil iseniz ozaman sorun yok.

Bilirsiniz koskoca sigorta firması(!) okadar büyüdüler ki polise hesap sorabiliyorlar ve "Kaç para aldın bu raporu böyle tutmak için" diye sorabiliyorlar.
    Trafik polisleri de kendilerini zan altında bırakmamak için tek taraflı yapılan kazalarda alkolsüz iseniz bile raporda suçlu siz gösterilmektesiniz.

Peki kaza yaptığınızda ve polis tarafından suçlu bulunduğunuzda aracın rent a car kaskosu olduğu halde sizden talep edilen para neyin nesidir ?

Bu soruyu sorduğunuzda size söyleyecekleri pek fazla birşey yok. Sigorta kapsamıyor denebilir. (Koca bir yalan!) İstenilen para aracın ikinci elindeki değer kaybıdır!

Nitekim SIXT firması franchise sistemi ile çalışmaktadır. Her ofis farklı kişilere aittir. Normal piyasadaki yerel firmalardan hiç bir farkı yoktur. Sadece tabelası vardır.
    Bir nevi Araç kiralayacılar derneği olarak düşünebilirsiniz. Tabiki bir firmadır ve franchise sistemi ile çalışmaktadır. Ve branch ofisler bazı araçların sahipleri bazılarının ise VW, Renault vb. firmalardan leasing olarak kiralamaktalar.

Ofislerinde kaza vb. durumlarda mağdur olmaması için maksimum çaba gösterilmektedir. İmzalanan anlaşmalar gereği her koşulda şirket kendini sağlama almıştır.

Ozaman bu şartlar altında SIXT firmasından araç kiralamanın mantığı nedir ? Eh biraz fiyatları ucuzdur. Fakat kaza yaptığınızda işler değişir ve mağdur olursunuz.

AVIS;

Koç grubuna aittir. Fiyatları piyasadaki fiyatlara göre birazcık tuzludur. 5-10 TL ekstra pahalıdır.
    3 çeşit ekstra sigortaları mevcuttur.
    Mini hasar sigortası (cam, lastik, far vb. hasarlar için)
    Tam muafiyet sigorta (Tek taraflı yapılan kazalarda muafiyeti ortadan kaldırmak için)
    Herşey dahil sigorta (Yapılan kazalarda 1milyon$ ' a kadar sağlık sigortasını kapsamaktadır ve diğer firmalarda böyle bir sigorta söz konusu bile değildir)

SONUÇ;

Araç kiralamak istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle SIXT firmasından ve yerel firmalardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
    AVIS firmasını tercih edebilirsiniz. Dönem dönem kampanya yapmaktalar ve gerçekten uygun fiyatlara gelmektedir.
    Kampanya yakalayamazsanız. BOŞVERİN CEBİNİZDEN 3 KURUŞ FAZLA PARA ÇIKSIN. Sırtınızı da güvenli bir yere dayamış olursunuz.
    Mağdur olma ihtimaliniz neredeyse minimize edilmiş durumdadır.

Lütfen bu yazıyı araç kiralayan, kiralayacak olan herkes ile paylaşınız. Sosyal sorumluluktur. Toplumu bilinçlendirmek gerekir.

• Güzel bilgilendirme sixt'in kaza durumunda sıkıntı çıkarabileceğini düşünmemiştim.Avis ve Budgetin kaza durumunda vs sigorta kapsamlarındaki farklılıklar nedir bilginiz var mı?
  • Avis ile Budget aynı firma diye biliyorum fakat prosedürlerinde farklılık var mı onu bilemiyorum.

AVIS'ten araç kiraladığınız zaman Tam muafiyet kaskosu yaptırırsanız kazayı tek taraflı dahi yapsanız (Alkol raporu olsun olmasın. Olsa daha iyi olur) herhangi bir para ödemiyorsunuz.

Anahtar teslim ! Ufak bir dilekçe ile işlem tamamdır.

Sağlığınız ile ilgili herhangi birşeyi kapsamıyor. Onun için bir üst sigorta seçilmeli.
  • En ucuzu dediğiniz firmanın araçlarına baktım, dudak uçuklatan cinsten. Bu fiyatlarla gerçekten hangi akla araç kiralanır

Araç siparişi vericem, geçecek zaman zarfında araç kiralasam nasıl olur diye baktım.

• 30 Gün üzerindeki araç kiralamalarda ofislere başvuru yapılıyor. Aylık kiralamalarda opsiyon olduğu için şuanda siteden baktığınız fiyatlar yanıltıcıdır.

Bir de bilinmesi gereken SIXT firması 15 Nisan tarihi itibariyle yaz fiyatlarına geçmektedir. Kış fiyatları daha da uygundur.

Avis firmasında BMW 320d Aylık kiralamlarda 3590+KDV'dir. KDV dahil günlük 140 TL ye gelmektedir. 119 LT + KDV. Şirketler için inanılmaz ideal bir kampanya.

Polo vb. araçlarda 1800 TL civarında gitmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_one

30 Gün üzerindeki araç kiralamalarda ofislere başvuru yapılıyor. Aylık kiralamalarda opsiyon olduğu için şuanda siteden baktığınız fiyatlar yanıltıcıdır.

Bir de bilinmesi gereken SIXT firması 15 Nisan tarihi itibariyle yaz fiyatlarına geçmektedir. Kış fiyatları daha da uygundur.

Avis firmasında BMW 320d Aylık kiralamlarda 3590+KDV'dir. KDV dahil günlük 140 TL ye gelmektedir. 119 LT + KDV. Şirketler için inanılmaz ideal bir kampanya.

Polo vb. araçlarda 1800 TL civarında gitmekte.

Ayağımı yerden kessin yeter türünden 2500 tl civarına 3 ay kiralama şansım var mı sizce? Dizel olsun yeter.
  • droll kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşım ben bugün aradım provizyon olsuğunu söylediler...
  • msağdıç M kullanıcısına yanıt
    Ben kiraladığım zaman herhangi bir provizyon vs almadılar.

Hatta nakit bile verebileceğimi söylediler.
  • Araç kiralamak isteyen arkadaşlara deneyimlerimi paylaşmak isterim,

özellikle son olarak sixt rent a car da yaşadıklarımı aktarmak isterim.
    Sixt rent a car İnternet sitesinde yazılanlar çok cazip kesin buradan kiralamam lazım diyorsunuz ama gerçek öyle değil.
    genellikle günlük değilde aylık olarak araç kiralıyorum ve bu süre 45 gün bazen tam 1 ay bazen de uzatmalarda oluyor 50-55 gün kadar.

en son sixt rent a car dan kiraladığım aracı 1 aylık kiraladım. ve km sınırı internette 4000km yazmasına ve ek km paketi almak istediğiniz zamanda 250 km 65 tl yazmasına rağmen. kiralama anında km sınırının efendim 4000 km değil, onun günlük kiralamalarda geçerli olduğunu, aylık 3000 km ile sınırlı olduğunu öğrendim. biraz kızıp neyse deyip aracı havaalanından kiraladım.

15 gün sonra 3000 km lik sınırlamanın bana yetmeyebileceğini ve km paketi satın almak isteğimi ofisi arayarak bildirdiğimde bana aylık kiralamalarda km paketi satın alamayacağımı ve km aşımında da benden km başına 1 tl alacaklarını söylediklerinde şok oldum. yani 3800 km yapsanız sizden 800 tl daha extra para alacaklar. internette km paketi 250 km için 65 tl yazıyor ama dediğimde, dediler ki km paketi aylık kiralamalarda satın alınamıyor. Kardeşim o zaman burada yazanlar, aylık kiralamalarda geçerli değil diye neden açık açık yazmıyorsunuz dediğimde, kem küm yaptılar.

İnternette yazanlar yok şöyle kiralamalarda geçerli yok böyle kiralamalarda geçerli deyip milleti enayi yerine koyan çakal bir kiralama şirket olduğunu geçte olsa öğrendim. ama internet sitesine baksanız her şey çok güzel ve çok cazip.

şuanda aracımı yine kurumsal olan başka bir şirketten havaalanında kiraladım ve çokta memnunum. km aşımında 100 km 35tl alıyorlar ve aylık kiralamalarda km sınırı sixt gibi 3000 km değil 4000km. Bu da bana fazlasıyla yeterde artar bile. hem de sixt rent a car ın kiralama ücretinde olmayan bazı ek ücretler bu şirkette standart olarak kiralama ücretine dahil. tek kötü tarafı sadece tercih şansınız fazla yok vw yada audi. ama şuanda kiraladığım araç audi a3 dizel stronic ve çok memnunum.

• Beyler acil soru!

Şöyle ki 2 gün önce Bugdet Suadiyeden araç kiraladım. Provizyon olayı tamam kartı verdik falan filan da ayrıca bi de bununla alakalı bir kağıt koydular önüme.

Acelem olduğu için hızlıca okudum ve aslında içime sinmemesine rağmen imzalamış bulundum. Aşağı yukarı öngörülemeyen arıza şu bu filan gibi şeylerle alakalı belirtilen kredi kartımdan gerekli görülen bedeli çekilmesine izin verdiğim ve hatta bu kağıdın 2 sene geçerli olduğu yazılıydı!!!

Şimdi internet bakıyorum ve araç teslimi yaptıktan 1 sene sonra bile kartından tahsilat yapılan şikayetler gördüm.

Şimdi düşününce bu belge çok açık uçlu görünüyodu. O an itiraz etmeye de fırsatım yoktu.

Yarın aracı teslim edicem ve bu belgeyi bi şekilde ellerinden geri almak istiyorum.

Bana göre böyle bir belgenin boş senetten farkı yok! Herkes imzalıyor mu bu belgeyi yoksa münferit bana mı dayadılar???

Ayrıca aracı teslim ederken teslim tutanağına hasarsız ve arızasız diye not ettirmeyi denesem mi?

Ulan kurumsaldır dedik 2 gündür içime dert oldu bu mevzu.

Aracı teslim edicez de adamın elinde böyle bi belge olduğu sürece istediği tutarı istediği zaman talep edebilir gibi duruyo. Ondan sonra uğraş dur...

• http://www.economycarrentals.com/

türkiye ve yurtdışında bu siteden araç kirayan var mı? rakamlar çok uygun
  • Sixt rent a car kazığı yedikten sonra yazmayı unutmuşum. şimdi aracı central dan kiralıyorum. çok memnunum. yazdığım gibi her bakımdan sixt rent a cardan daha avantajlı. sorun istediğiniz aracı bulmak bazen zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoochilddd

Beyler acil soru!

Şöyle ki 2 gün önce Bugdet Suadiyeden araç kiraladım. Provizyon olayı tamam kartı verdik falan filan da ayrıca bi de bununla alakalı bir kağıt koydular önüme.

Acelem olduğu için hızlıca okudum ve aslında içime sinmemesine rağmen imzalamış bulundum. Aşağı yukarı öngörülemeyen arıza şu bu filan gibi şeylerle alakalı belirtilen kredi kartımdan gerekli görülen bedeli çekilmesine izin verdiğim ve hatta bu kağıdın 2 sene geçerli olduğu yazılıydı!!!

Şimdi internet bakıyorum ve araç teslimi yaptıktan 1 sene sonra bile kartından tahsilat yapılan şikayetler gördüm.

Şimdi düşününce bu belge çok açık uçlu görünüyodu. O an itiraz etmeye de fırsatım yoktu.

Yarın aracı teslim edicem ve bu belgeyi bi şekilde ellerinden geri almak istiyorum.

Bana göre böyle bir belgenin boş senetten farkı yok! Herkes imzalıyor mu bu belgeyi yoksa münferit bana mı dayadılar???

Ayrıca aracı teslim ederken teslim tutanağına hasarsız ve arızasız diye not ettirmeyi denesem mi?

Ulan kurumsaldır dedik 2 gündür içime dert oldu bu mevzu.

Aracı teslim edicez de adamın elinde böyle bi belge olduğu sürece istediği tutarı istediği zaman talep edebilir gibi duruyo. Ondan sonra uğraş dur...

benzer durum İsrail thrifty firmasında geldi başıma iflahımı kestiler habire para kesiyorlar karttan. En kolayı kartım kayboldu deyip kartınızı yeniletin. Böylece karttan para çekemezler.

Bu arada dünyanın hiçbir noktasında thrifty firmasından araç kiralamamanızı öneririm.

• Central. Kesinlikle tavsiyemdir. Çok kiralama yaptım. En iyisi Central.
  • voodoochilddd kullanıcısına yanıt
    için rahat olsun bir sorun olmaz. adamlarda tek sıkıntı habire provizyon bedellerini yüksek tutmaları.
    o bahsettiğin mevzu tüm kiralama şirketlerinde var. olur ya hgs kullanırsın yada benzin deposu eksik gelir vs. durumlarda çekim yapıyor.
    ama ben artık budget'ı defterden sildim bu işlerde en iyisi central oldu. çünkü central çok değişti. müşterinin yanında oldu en güzeli km'ler sınırsız oldu.
    avisi severdim fakat kiralama şirketlerin ortalama fiyatlardan daha fazla fiyat talep ediyorlar kampanyalı fiyatlarda bile. bide provizyon konusunda budget gibi ayarsız. budgetla tek farkı kaliteli çalışanlarının olması.
  • Arkadaşlar merhaba,

İzmir tatilim için araba kiralamayı düşünüyorum fakat ilk defa kiralayacağım için çok kararsızım. Hertz'den rezervasyon yaptım, 4 gün 432 TL Fiesta Dizel'e aldım. Hertz'in nasıl bir firma olduğu konusunda kararsızım, kurumsal bir firma fakat yorumlarınızı almak isterim. Avis'e de baktım fakat 4 kapı ve dizel olması nedeniyle buradan rezervasyon yaptım, iptal etme durumum var. Sizden bu ve hayatımın geri kalanındaki kiralamalar ile ilgili öğrenmek istediğim ;

* Hertz veya Avis'de herhangi bir kaza durumunda (kusurlu kısmın ben olduğumu düşünelim) kasko ödemeyi gerçekleştiriyor anladığım kadarıyla fakat aracın serviste yattığı gün ücreti benden mi alınıyor?

* Araçı teslim alırken dış kaporta ve iç döşeme dışında detaylı bakmam gereken bir kısım var mıdır söyleyebileceğiniz?

Şimdiden teşekkürler.
  • up
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.