Şimdi Ara

AVİSTEN ARAÇ KİRALAMA DİYARBAKIR-VAN GİDİŞ-DÖNÜŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba yarın Diyarbakır'dan Van'a gideceğim. Gece saatlerinde dönüş yapacağım. Kendi aracım var ama kıyamadım. Günü birlik gidiş-dönüş için araç kiralamayı uygun gördüm. Ekonomik sınıfta araç kalmadığı için bir üst sınıftan rezervasyon yaptım. Alacağım araç focus manuel. Rezervasyonu tamamladıktan sonra kafama dank etti. Focusların trend x olduğunu hatırladım. Arayıp sordum hız sabitleyici ve park sensörü var mı hız sabitleyici var ama park sensörü olabilir de olmayabilir de cevabını aldım. Daha önce astra kiralamıştım onda vardı. Fakat Astralar otomatik. Park sensörü ve hız sabitleyici olmazsa olmaz değil ama kendi aracım hatchback sedan arabayı park ederken sıkıntı yaşamak istemiyorum. Astrayı daha önce kullandım ama Focusu kısa bir deneme sürüşü dışında tecrübem olmadı. Hangi araç daha uygundur.? Özellikle yakıt konusunda hangisi daha makul? Hangisi tercih etmeliyim? Ayrıca yol hakkında bilgisi olan varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up ?

• Hiç düşünmeden focus. Park sensörü olmayı versin. Bir gün içinde kaç kere park edeceksiniz. Astra kullanmadım ama focus bende kiraladım 3 kişi 2 günde 2500 km yol yaptık. Zaten araba o kadar güzel gidiyor ki yakıt düşünmüyor insan, bastıkça basıyor. Bu sebepten uzun yolda focus lar sol şeritte deli dana gibi gidiyormuş bende kullanınca nedenini anladım.

• Cevabınız için teşekkürler aslında bende park sensörü lazım olmaz diye düşünüyorum. Önerinizi dikkate alacağım.

• Ek olarak mini hasar güvencesi için sigorta satın almanızı tavsiye ederim. günlük 20 - 25 tl ek ödüyorsunuz ama hiç değilse park ettiğinizde veya ufak sürtmeler vb. hasar olduğunda polis tutanağı gerekmeksizin kafanız rahat yolununuza devam edebiliyorsunuz.
  • Mini hasar yaptırıyorum genelde.

• Sorması ayıp güzergah nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    üsküp te araç kiralama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracınıza neden kıyamadınız, hangi güzergahtan gideceksiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Mini hasar yaptırıyorum genelde.

Günlük ne kadar araç ne (kiralanan)

• Güzergah Diyarbakır-Silvan-Kozluk-Bitlis-Tatvan-Van olacak. Araç çok az duracak. Genelde hareket halinde olacağız. Bu yüzden kendi aracımla gitmek istemedim. Yorulmasın Aslanım(Peugeot)

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    164 TL. Fiyatlar yüksek.

• Avisten kiraladığımız hiçbir focusta park sensörü yoktu.

1 kez Diyarbakır 2 kez Van ofisinden araç kiraladim Diyarbakır ofisi iyiydi Van ofisinde bir kez 65.000 km de araç verdiler.

Astra da focusta fark etmez ikiside tatmin eder ama illa birisini şöyle derseniz hangisinin kmsi anlamli miktarda düşükse onu seçin. Bu arada 160 lira bana fazla geldi. En son geçen bayram 125 ten focus kiralamistim

• Aslında ekonomik sınıfta polo kiralamayı düşünüyordum. Fakat biz gidiş planını netleştirene kadar ekonomik sınıfta araç kalmadı sadece comfort sınıfta araç kalmıştı. Otomatik veya Manuel. Araçta konfor kalite çok önemli değil her ikisi de benim aracıma göre öyle kat kat üstün araçlar değil. Beni düşündüren yakıt. Fiyatlar acayip yükselmiş. 143 liradan kiraladığım astra şu an 180 lira 139 lira olan focus 164 lira. En son ramazanda Hyundai i20 kiraladım. Tokat'a gidip geldim. Günlük 109 liraydı. 0 arabaydı. Gece tırdan indirilip havalimanı otoparkına park edilmiş sabahında ben aldım. Rodajı geçmediği için biraz fazla yakmıştı. Umarım yine öyle olmaz

• Kendi huyunu suyunu bildiğin Gül gibi araban varken araç kiralamak değişik bi düşünce bu arada ufak bi bilgi araçlar düzenli kullanılmaktan değil düzen kullanılıp bolca yatmaktan zarar görür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani dışardan bakınca saçma gelebilir ama kendimce haklı nedenlerim var. Ayrıca iki kişiyiz kira ve yakıt masrafını bölüşeceğiz. Yani yakıt fazla gitmezse eğer aşağı yukarı otobüs ve şehir içi taksi ücretimizle aynı hesaba gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Güzergah Diyarbakır-Silvan-Kozluk-Bitlis-Tatvan-Van olacak. Araç çok az duracak. Genelde hareket halinde olacağız. Bu yüzden kendi aracımla gitmek istemedim. Yorulmasın Aslanım(Peugeot)

Kozluk yerine batman yolunu tercih edin hocam. Kozluk yolları çok kötü. O yolları iyi bilirim :)

• veysel kullanıcısına yanıt
    Olabilir. Tavsiyeniz için teşekkürler

• Biraz geç oldu ama genede yazmak istedim. Bende Yüksekova'da öğretmenim 19-20-21 Mayıs 3 gün tatilde Avis Van Havaalanından Fluense dizel otomatik aldım. 3 günlük Diyarbakır'a kadar indim totalde 3 gün 1160 km yol yapmışım. Rahmi bey var avis çalışanı onunla irtibata geçerseniz fiyatları biraz daha makul seviyelerden veriyor. Mazot almak için de Balaban'a gelmeden yol üstünde aşırı uygun mazotçular var oraları tercih et. Bütün doğu ve güneydoğuda en uygun orası. Ben Mayısta 3,69 dan almıştım mazotu.
  • ug35ur kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Ben aracı Diyarbakır'dan alıp Van'a gidip geldim. Sizin yaptığınızın tam tersi yani Deneyimlerimi yazacaktım ama konuya fazla cevap gelmeyince hortlatmak istemedim. Pazar günü 12 de çıktım. Gece 3:30 da Diyarbakıra vardım. Rezervasyon yaptıktan sonra arayıp astra ayırmalarını rica etmiştim. Park sensörü özellikle belirtmiştim. Yeni kasa Astra beklerken eski kasa Astra Sedan bana ayırmıştılar. Park sensörü yine yoktu. Focus verebileceklerini söylediler. Onlarda da park sensörü yoktu. Astra için otomatik fiyatından aracı kiraladık. Mecburen otomatik focus aldık. Mini hasarla beraber fiyat uçtu maalesef Yola çıktık Silvan üzeri gidelim dedik Silvan yolunu yarılamışken yol kapatılmıştı geri dönüp Batman üzeri gittim. Yol genel olarak iyiydi. Sadece VeyselKarani-Baykan-Bitlis arası kötüydü. Tek şeritli virajlı yol. Gidişte bastım zaman kazanayım vakit kalsın gezeriz diye. 180-190 ları gördüm. Van çıkışında 3.99 dan yakıt aldım. 100 liraya hemen hemen depo doldu. Yani yaklaşık 110-120 Lira civarı bir yakıt tüketimi oldu. Yol boyunca en ucuz Batman'a yakın bir yerde 3.97 ye yakıt gördüm daha ucuzu yoktu. Dönüşte 110-120 yi geçmedim zaten geceydi hız yapamazdım. 80-90 la gittiğimde oldu. Diyarbakıra vardığımda Havalimanına yakın yerde yakıt aldım 4,31 den 95 lira tuttu. Kendi aracımla gitseydim 3 aşağı 5 yukarı aynı miktar olacaktı. Aracın teslim saati 11:00 dı. 12 ye kadar sıkıntı olmaz demişlerdi. Gece 4 te havalimanı otoparkına park ettim. Anahtarı otopark görevlisini bıraktım ve kendi aracımı alıp çıktım.

• Aracı değerlendirmem gerekirse. Kendi aracıma göre aman aman bir fark hissetmedim. Yol tutuşu konusunda kendi aracıma göre bariz fark hissetmedim ama genel olarak kaliteli bir araç. Telefonumu Bluetoothla bağlayamadım. Usb girişi ile ipod olarak görüyordu ama müziklerimi itunes üzerinden yüklemediğim için uygulama içerisinde olan müzikleri görüyor ama şarkı başladıktan 2 sn sonra diğer şarkıya otomatik geçiyordu. Çıldırdım resmen. Göstergeler fena değildi. Göstergelerin ortasındaki yol bilgisayarını hiç beğenmedim eski atarilerin ekranı gibi basit geldi. Konsol ve tuşların aydınlatma rengi açık mavi renk hoşuma gitmedi. Benim aracımda beyaz olduğu için çok rahatsız oldum. Multimedya ekranı olmaması büyük eksiklik. Smeg+ yı çok aradım Koltuklar benimki kadar rahat değildi. Yalnız kaporta konusunda beni şaşırttı. Kaporta taş gibiydi. Kendi aracımda bazı parçalar hariç genel olarak elle yumrukla baskı uygulayınca içeri göçüp düzeliyor. Ama focusta çok zorlama rağmen olmadı. Özellikle çamuruklar taş değil kaya gibiydi. Tabi kaportanın sert olması sağlamlık açısından gösterge olur mu bilmiyorum ama kaporta bariz sertti. Genel olarak aracı beğendim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.