Şimdi Ara

Avizeyi takamadım acil yardım lütfen (Fotoğraflı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avize aldım avizeden kahverengi ve mavi renkler var. Tavanda ise 5 tane kablo geliyor. Hangisini hangisine bağlayacağımı anlamadım. Denedim ışık yanıyor ama aynı prizde bulunan balkonun ışığını yakınca sigorta atıyor bu defa. Acele cevap bekliyorum arkadaşlar
    Avizeyi takamadım acil yardım lütfen (Fotoğraflı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tavandan 2 tane siyah kablo geliyor nasıl yapacağım anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toprak yani nötür kablosu belli ise onu ayrı tutun yani boşta kalsın diğer kablolara kontrol kalemi ile bakın birisi anahtarları açıp kapatsın kotrol kaleminin lambası yanan uçlar faz demek o faz ucu ile toprak ucuna bağlayacaksın diyer uçları batla ve boşta bırak.
    Bağlantı fotoğrafta kigibi ise boşta kalan siyah toprak olabilir. ama kontrol kalemi ile tesbit en iyisi.
    Ama 220v çok tehlikeli tecrübeniz yoksa lütfen bir elektirikçi çağırın.
  • Yüksek ihtimalle komitatör anahtarla iki ayrı bölüm yanıyordur .fazı tespit et bağla kolay zaten .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Duvarda sadecebir tane çiftli düğme varsa (komütatör), tavandaki lambaların ikisi balkona gidiyor, ikisi komütatörden gelen faz, bir tanesi nötr.

Balkondan gelen 2 kablonun birisini, komütatörden gelen faz kablosnun birisine bağlayıp, izole etmelisiniz. Diğerini nötüre bağlamalısınız. Avizenizin kablosunun birini de aynı nötüre bağlayıp, izole etmelisiniz.Sonra komütatörden gelen diğer fazı da avizenizin diğer kablosuna bağlayıp, izole etmelisiniz. Bu işlemler yapılırken, elektrik olmamasına, yani sigorta ve anahtarların kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Elektrikçi değilseniz, bir elektrikçiye bağlatmalısınız.
  • Yapabildiniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.