Başlıktan da anlaşılacağı üzere AVM'de bardakta mısır standı açmak gibi bir düşüncem var. İstanbul Avrupa yakasındayım ve buradaki bir AVM'ye uygun olursa böyle bir şeyi açmak istiyorum. Bu işin franchise'ını yani bayilik verme işini yapan 3-4 tane büyük firma var. Bunların zaten hem İstanbul'da hem başka şehirlerde onlarca bayilikleri var. Gel gör ki AVM'lerde stand kiraları bile ateş pahası. Dükkan açmaya kalkışsam heralde batar giderim. Bardakta mısır bayiliği veren birkaç firma ile görüştüm. Bayilik şartlarının çok uygun olduğunu söyleyemem ama önümde 1-2 aylık bir süreç var ve bu sürede hem internet üzerinden, hem de gidip bayilerle görüşerek bilgi almak istiyorum ki ortalama bir kazanç, gelir, gider hesabı yapabileyim. Eğer astarı yüzünden pahalıya gelecekse hiç bu işe kalkışmanın anlamı yok. Özellikle İstanbul'da bu işi AVM veya başka yerlerde bayilik alarak yapan biri varsa lütfen özelden mesaj atsın.
Teşekkürler okuyan, yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden...
hocam naçizane fikrim bu işe atılmanız bence,çünkü avm de değil sadece sokak köşelerinde bu işi yapıp çok para kazanan gördüm.Kira paranızı rahat çıkartırsınız bence çok ters gitmezse olaylar tabi,her türlü kolay gelsin size umarım en hayırlısı olur
quote:
Orijinalden alıntı: Catastrophy.
hocam naçizane fikrim bu işe atılmanız bence,çünkü avm de değil sadece sokak köşelerinde bu işi yapıp çok para kazanan gördüm.Kira paranızı rahat çıkartırsınız bence çok ters gitmezse olaylar tabi,her türlü kolay gelsin size umarım en hayırlısı olur
Açık alanda iş yapmayı düşünmüyorum. Kafamdaki fikir ben ve yanıma alacağım genç bir arkadaşla beraber çalışarak AVM içinde dükkanı çevirmek. Kirayı rahat çıkarırsınız demişsiniz ama kiralar öyle böyle değil. 4000-5000 TL. Stand kiraları bu sayılar AVM'lerde. AVM yönetimlerinin de nazlı olduğunu söylemeliyim. 1 aydır 2 farklı AVM'den olumlu veya olumsuz bir yanıt bekliyorum. Bu da işin başka boyutu. Yani param var, bu işe girmek istiyorum desen bile, önce bir AVM ile anlaşmak gerekiyor. AVM yönetimine ulaşmak da sıkıntı.
Avmden stand almak çok zor zamanında bizde denedik, avmler cidden nazlı vermemek için herşeyi yapıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: batistuta83
quote:
Orijinalden alıntı: Catastrophy.
Açık alanda iş yapmayı düşünmüyorum. Kafamdaki fikir ben ve yanıma alacağım genç bir arkadaşla beraber çalışarak AVM içinde dükkanı çevirmek. Kirayı rahat çıkarırsınız demişsiniz ama kiralar öyle böyle değil. 4000-5000 TL. Stand kiraları bu sayılar AVM'lerde. AVM yönetimlerinin de nazlı olduğunu söylemeliyim. 1 aydır 2 farklı AVM'den olumlu veya olumsuz bir yanıt bekliyorum. Bu da işin başka boyutu. Yani param var, bu işe girmek istiyorum desen bile, önce bir AVM ile anlaşmak gerekiyor. AVM yönetimine ulaşmak da sıkıntı.
acıbademde oturuyorum bizim burda bi çiğköfteci var tam onun kapısının önünde mısır tezgahı var dediğin gibi,her gördüğümde işlek,avmler de tam durumunu bilmiyorum fakat tepe nautilus baya kalabalık gün farketmeksizin ve iyi iş yapıyor.Ben gözlemlerimi söylüyorum ve bence zararlı çıkmazsınız bu avm durumundan.
Arkadaşlar yorumlar için sağolun ama 2 kişi de olayı farklı anlamış. Seyyar mısır tezgahından bahsetmiyorum. Lütfen tam okuyun.
AVM'de kinoks dedikleri sabit stand kiralamaktan bahsediyorum. Bu işi bir eleman çalıştırarak yapsam 4000-5000 TL kira+2000 TL. çalışan maaşı, sigortası, yemeği+1000 TL ıvır zıvır gideri olsa toplam 8000 TL gider demek ayda. Bu işi yapacaksam en azından 12-13 bin ciro olmalı ki ayda en az 5000 TL bana kalabilsin. Bir bardak mısır 3 TL, 13 bin ciro için ayda yaklaşık 4000 bardak satmam gerekir. Bu da günde en az 130-140 bardak mısır satmak demek. Satılır mı günde o kadar? Bunun derdindeyim.
Yardımcı olarak beni al usta acarsan şaka bi yana artık rağbet görmüyor sanki gecen bi avmde pilav mı ne satiyolardi plastik tabakta ona inanılmaz rağbet vardı bi kere de kanlıca yoğurdu görmüştüm o da aynı şekilde kapış kapış... yani bence yeniliklere açık olmak lazim bardak mısır piyasası bitti gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: ratso
Yardımcı olarak beni al usta acarsan şaka bi yana artık rağbet görmüyor sanki gecen bi avmde pilav mı ne satiyolardi plastik tabakta ona inanılmaz rağbet vardı bi kere de kanlıca yoğurdu görmüştüm o da aynı şekilde kapış kapış... yani bence yeniliklere açık olmak lazim bardak mısır piyasası bitti gibi.
Bunun da modası geçer.Şimdi kadar hiç almadım.Çünkü o mısırlar gdolu olması muhtemel.Sen işi alırsın gazetede bir haber çıkar ertesi gün müşteri yarı yarıya düşer.
quote:
Arkadaşlar yorumlar için sağolun ama 2 kişi de olayı farklı anlamış. Seyyar mısır tezgahından bahsetmiyorum. Lütfen tam okuyun.
AVM'de kinoks dedikleri sabit stand kiralamaktan bahsediyorum. Bu işi bir eleman çalıştırarak yapsam 4000-5000 TL kira+2000 TL. çalışan maaşı, sigortası, yemeği+1000 TL ıvır zıvır gideri olsa toplam 8000 TL gider demek ayda. Bu işi yapacaksam en azından 12-13 bin ciro olmalı ki ayda en az 5000 TL bana kalabilsin. Bir bardak mısır 3 TL, 13 bin ciro için ayda yaklaşık 4000 bardak satmam gerekir. Bu da günde en az 130-140 bardak mısır satmak demek. Satılır mı günde o kadar? Bunun derdindeyim.
Bundan 3-4 sene önce başlasaydın bayağı yol katetmiştin ama şimdi mısır standı olmayan avm yok gibidir, senin buldugun avm lerde mısır standı yok mu? Şimdi her avm de nerden baksan 3-4 tane mısır standı var. eskisi gibi iş yapılır ama işi tek sen yapamazsın bölünür işin.
bizim bi tanıdık var bundan 5-10 sene önce capitol de jelibon şeker standı açtı 6-7 sene çalıştırdı avm de stand yasaklandı kapatmak zorunda kaldı adam 4-5 tane daire aldı kiraya verdi çalışmıyor şimdi :)
havalimanında mısır standları var arı gibi aylık kiraları 20-30 bin seviyelerinde.
ayrıca senin paran var stand açacaksın ama önce yeri güzel seçmen lazım senin stand açacağın avm de başka stand olmamalı ve yemek katına açmaman lazım giriş taraflarına bir köşeye geçmen lazım. bir sürü maliyeti çıkar yeni dükkan açmanın. hayırlısı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: awdasase
quote:
Bundan 3-4 sene önce başlasaydın bayağı yol katetmiştin ama şimdi mısır standı olmayan avm yok gibidir, senin buldugun avm lerde mısır standı yok mu? Şimdi her avm de nerden baksan 3-4 tane mısır standı var. eskisi gibi iş yapılır ama işi tek sen yapamazsın bölünür işin.
bizim bi tanıdık var bundan 5-10 sene önce capitol de jelibon şeker standı açtı 6-7 sene çalıştırdı avm de stand yasaklandı kapatmak zorunda kaldı adam 4-5 tane daire aldı kiraya verdi çalışmıyor şimdi :)
havalimanında mısır standları var arı gibi aylık kiraları 20-30 bin seviyelerinde.
ayrıca senin paran var stand açacaksın ama önce yeri güzel seçmen lazım senin stand açacağın avm de başka stand olmamalı ve yemek katına açmaman lazım giriş taraflarına bir köşeye geçmen lazım. bir sürü maliyeti çıkar yeni dükkan açmanın. hayırlısı olsun.
Evet yoğun bölgelerdeki AVM'lerde ya 1 ya 2 tane mısır standı var. Benim olduğum bölgedeki AVM çok yoğun değil ve içinde bir mısır standı yok. Fakat oradaki çalışanlardan daha önce bir mısır standının olduğunu ama kapandığını öğrendim. Oradaki bir esnaf iyi iş yapıyordu başka sorundan dolayı kapattı diye biliyorum dedi, AVM'nin güvenliği ise çok ilgi görmüyordu büyük ihtimalle işleri iyi gitmediği için kapandı diye yorum yaptı. AVM yönetimine ulaşmaya çalışıyorum, bu konuyu da sormak istiyorum. Bile bile lades olmamak lazım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: awdasase
quote:
Evet yoğun bölgelerdeki AVM'lerde ya 1 ya 2 tane mısır standı var. Benim olduğum bölgedeki AVM çok yoğun değil ve içinde bir mısır standı yok. Fakat oradaki çalışanlardan daha önce bir mısır standının olduğunu ama kapandığını öğrendim. Oradaki bir esnaf iyi iş yapıyordu başka sorundan dolayı kapattı diye biliyorum dedi, AVM'nin güvenliği ise çok ilgi görmüyordu büyük ihtimalle işleri iyi gitmediği için kapandı diye yorum yaptı. AVM yönetimine ulaşmaya çalışıyorum, bu konuyu da sormak istiyorum. Bile bile lades olmamak lazım.
Alıntıları Göster
Daha önce varda kapandı ise o avm den sana hayır gelmez kardeşim.. Avrupa yakası olması önemli değil Anadolu yakalarına bak yeni açılacak projelere yönel. Yalnız böyle bir başına iş tecrüben veya kurumsal kimliğin olmadan avm ler stand kiralamaya sıcak bakmazlar. Ama önemli ve kurumsal bir firmanın bayisi olursan iş değişir ozaman.
Daha önce bende istanbul outlet'te işlettim haribo şekerin standını. 2007 de açıldı avm 2-3 sene işler çok iyi gitti ilk açıldıgında 2.katta köşede dükkan kiralamıştık(dolar bazında) 6-7 ay sonra hemen girişe standa çıktık (tl bazında) ilk başlarda yeni açıldığı için millet çok geliyordu 2.kat olmasına rağmen sonradan çevresine yeni avm ler açıldığı için popüleratisini yitirdi ve bizde standa geçtik stand 1-1,5 sene idare etti sonra kira borcuna devrettik :)
sen hangi avm yi planlıyorsun belki destek olurum sana? Bu arada adettendir yaş kaç? :) daha önce ne iş yapıyordun?
Günde 140 bardak zor gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Günde 140 bardak zor gibi.
bardakta kremali / soslu dilimlenmis meyve sat.. musterinin istedigi meyve dilimlerini koyarsin.. ayrica aylık 5 bin civari kanac beklemen fazla olmus gibi..
quote:
Orijinalden alıntı: onurmaurer
bardakta kremali / soslu dilimlenmis meyve sat.. musterinin istedigi meyve dilimlerini koyarsin.. ayrica aylık 5 bin civari kanac beklemen fazla olmus gibi..
Alıntıları Göster
bu işin devri geçti
quote:
Orijinalden alıntı: fabrizo
bu işin devri geçti
Alıntıları Göster
Günde 130-40 bardak mısır satmanın çok çok zor olduğunu ben de düşünüyorum. Diğer yorum yapan arkadaşım 5 bin TL kira ödeyip 5 bin TL kar hedeflemek hayal değil diye düşünüyorum. Zaten 3 bin TL civarı kar getirecekse bu işten vazgeçmek gerekir.
quote:
hesabı çok güzel yapmışsın.
130-140 bardak çok zor yeri gelir bayram olur yeri gelir syran olur yeri gelir hiç müşteri olmaz bence ortalama 80 bardakta kalırsın gibime geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: zmax
130-140 bardak çok zor yeri gelir bayram olur yeri gelir syran olur yeri gelir hiç müşteri olmaz bence ortalama 80 bardakta kalırsın gibime geliyor
Bu veya benzeri işi yaptın mı?
bizzat avm de var benim şehirimde gördüğüm kadarıyla işlek değildi tabi istanbul ile samsun arasında müşteri farkı olur diye düşünüyorum. yani gözlemlediğim kadarıyla böyle.Samsun'da pazarlar olur haftada 3 gün mesela köylü olur düşün Mısırı 10krş dan aldığımızı bilirim sahilde işirir yerdik