Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay be 200 bin liraya mercedes al, sonra küçük bi kaza olsun.
    5 yıl sonra satacağın zaman uğrayacağın değer kaybı olan 2 bin liranın peşine düş.
    pes vallahi, elit kesim! böyle yaparsa ya biz neyleyelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

vay be 200 bin liraya mercedes al, sonra küçük bi kaza olsun.
    5 yıl sonra satacağın zaman uğrayacağın değer kaybı olan 2 bin liranın peşine düş.

5 yıl sonra 2-3 lira değer kaybı yaşayacağını da sanmıyorum. Şimdi satarsa bir ihtimal... 5-6 yaşındaki arabada sadece tampon değişimi olmuşsa bu zaten bulunmaz hint kumaşı.

Pek anlamıyorum bu işi o yüzden. Birazdan avukatın ilk yazısını ve bizim dilekçeye cevap olarak sunduğu yazıyı paylaşacağım.
  • jasonmorhyne J kullanıcısına yanıt
    Sonradan değiştirme hakkı saklı kalmak koşulu ile 1TL diye hatırlıyorum. Birazdan dava dilekçelerini paylaşacağım. O sırada ben de tekrar okurum.
  • Değer kaybı yok diyenler için şöyle bir örnek verelim;

-Tamamen Orjinal Araç 150bin tl

-Tamponu değiştirilmiş ve boyanmış ayrıca farı değişmiş Araç 150bin tl

İkisinden birin Alacak olsanız hangisini alırsınız ? Sanırım konu anlaşıldı.

Yani sigorta firması kaporta hasarı yok diye değer kaybı yok demesi gerçektende değer kaybı olmadığı anlamına gelmez.

Zaten bahsettiğimiz araç 30-40binlik ucuz bir araçta değil bir tampon 3bin 1 far 3-4bin civarıdır en az.

Araçtaki değer kaybı %50 olmasa bile En az 5000tl değer kaybı söz konusu şimdi teknik olarak bir zararı olmasa bile.

Dava açan kişi sonuna kadar haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıçanadam -- 5 Ocak 2017; 16:13:45 >
  • Adam gibi bir avukat dava açan tarafı %50 değer kaybı diyerek yalan beyanda bulundukları için duruşmada yerden yere vurur avukat olduğuna pişman eder. Sağlam biri ile anlaşıp davayı düşürün sonra da avukat giderleriniz için tazminat davası açın.
  • bence mercedes yetkili servisine de sigorta dolandırıcılığı davası açılması lazım. sadece tampon için 15 bin tl nedir diye soran yok hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

vay be 200 bin liraya mercedes al, sonra küçük bi kaza olsun.

Alan kişi parayı kullanmayı bildiği için Mercedes alabiliyor olmasın sakın? Yüksek miktarlarda para daha kolay kazanılmıyor. Tanıdığım gerçekten elit denecek holding hissedarları/sahipleri her kuruşun hesabını yapan insanlar. Adam 3 aylık geliriyle S class alabiliyor mesela ancak almıyor, sebebi ise pahalı arabanın bakımı da pahalı olur, sokağa bıraktığımda sorun olur vs. C serisi bir araç kullanıyor kendileri, hem de kiralık.

Ancak parayı kolay kazanan insan rahat harcayabilir,2-3k amaan o da para mı diyebilir. Hakkıyla zengin olan kişi malesef o kadar da kolay harcama kabiliyetine sahip olamıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanlık nereye varacak bu ülkede, hayretle takip ediyorum. Abuk sabuk empati kurdurma amaçlı mesajlara da ayrı bir güldüm.

Bumper kelime anlamı olarak darbeyi karşılayan, darbeyi yumuşatan parça olarak kullanılır. Bu parçaya sizden kaynaklı olmasa bile bir zarar geldiğinde böyle davranacaksanız at arabası kullanın, trafiğe çıkmayın.

Edit: Arkadaş sadece tampon değil far ve yıkama motorunun da değiştiğini belirtmiş. Bu sebeple değer kaybı davası karşı taraf lehine sonuçlanacaktır. Haklılar da. Mercedes' de Bi-xenon ve yıkama tamponuyla birlikte 7000 falan hasar kaydına sebep olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 5 Ocak 2017; 10:26:21 >
  • Benimde gecenlerde zincirleme kaza sonucu baya bir hasarim olustu. Yaralanmali kaza oldugundan polis tutanak tuttu ve en onde ben oldugum icin hatasiz olarak tutanaga islendim. Aracin yan kapisi degisti, arka çamurluk komple boyali, on kapida ve bi kac yerde de lokal boya var. Hiç değilse satarken 5 bin piyasa altina gider. Ve bayada zorlanirim satmak icin.

Deger kaybi davası acmak istiyorum ancak hic daha once bu şekilde bir derdim olmamıştı. Arac şuanda serviste, nasıl bir yol izlemem gerekli? Bu konuda tecrube sahibi arkadaslardan yardim bekliyorum.
  • Odeyin gitsin nasilsa vergiden dusurursunuz bir yerlerde.
  • İşin rengi değişti biraz şimdi. Detayları okudum. Sadece tampon değilmiş. Far ve far yıkama robotu da değişmiş. Üstelik kendi kaskosundan yaptırmış. Sebebini anlamadım. Karayolları dışında diye mi sigortama başvurmamış, kendi kaskosundan yaptırmış bilmiyorum.

Şimdi bir değer kaybı oluşabilir tabi. Bir şey diyemeyeceğim. Gene de %50 olacağını sanmıyorum. Hahaha! %50 olacaksa zaten aracı ben alırım %50'den. Merco'ya binmem. Sevdiğim 1-2 Merco modeli var. Ama satarım, güzel para kazanırım.

Sonuçta kaskom da olduğu için, sigorta "karayolları dışında" diye sorumlu olmadığını iddia ederse kaskoyu devreye sokarım. Ancak şimdi işin rengi değişti. İşim gücüm yok annemin yaptığı kazanın mahkemesinin yazılarını okuyorum ya... Neyse. Ailenin marabası da olduk. Kazayı sen yapmışın takibini de sen yap be yönetim kurulu üyesi... Bu yüksek yönetici tayfası çok gaddar valla...

İşin ciddi olduğunu kavradım yazıları okuduktan sonra. %50 kayıp iddiası ise hala bir geyik unsuru tabi. Sanırım bu işe avukatı salmak gerekecek. Sigortacıyla konuşacağım bugün. Ona göre avukatla da bir konuşurum. Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.

3'üncü şahıs olduğumdan çekirdek çitleyerek izliyorum şu an ve işin marabalığını yapıyorum. Araca satılamaz hükmü koydurmak da istiyormuş. Dur koydurmadan aracı bir bankaya rehinletip kredi limiti çıkarayım da pislik olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

Benimde gecenlerde zincirleme kaza sonucu baya bir hasarim olustu. Yaralanmali kaza oldugundan polis tutanak tuttu ve en onde ben oldugum icin hatasiz olarak tutanaga islendim. Aracin yan kapisi degisti, arka çamurluk komple boyali, on kapida ve bi kac yerde de lokal boya var. Hiç değilse satarken 5 bin piyasa altina gider. Ve bayada zorlanirim satmak icin.

Deger kaybi davası acmak istiyorum ancak hic daha once bu şekilde bir derdim olmamıştı. Arac şuanda serviste, nasıl bir yol izlemem gerekli? Bu konuda tecrube sahibi arkadaslardan yardim bekliyorum.

Dava açmanıza gerek yok, konuda çok fazla avukat lafı geçiyor etkilenmişsiniz:D
    Karşı tarafın sigorta şirketine dilekçeyle başvurun, exper gönderip bir teklif sunacaktır.
    Teklifi beğenmezseniz sigorta tahkim komisyonuna taşırsınız kararları bağlayıcıdır 40.000tl altı uyuşmazlıklar için, cüzi bir masrafı var.
    Değer kaybı için tüketici hakem heyetine bile başvurabilirsiniz, birden fazla yolu var ama siz yukarıda önerdiğim yolu işletin.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    200 bin liraya mercedes al. kapalı garajda araba kullanmayı bilmeyen biri geri geri çıkarken gelsin tamponunu dağıtsın. olay kara yolunda olmadığı için karşı tarafın sigortası ödeme yapmasın, kendi kaskondan yaptır. hasarsızlık indirimin bozulsun. kasko primin fırlasın. aracı satacağın zaman alacak kişi tamponu ileri sürüp başında çingene pazarlığı yapsın.

Tüm bunlar sana patlarken biri de çıkıp "nolacak yea altı üstü bir tampon 2-3 bin liranın peşine düşüyorlar yazık" diye ahkam kessin.

şu olay başına gelse bir kucak taşla, 2 avukatla peşine düşecek adamlar gelip suçsuz, alakasız adamla dalga geçiyorlar. yeni Türkiye'de böyle tipler prim yapıyor demek ki. dürüstlük enayilik olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

İşin rengi değişti biraz şimdi. Detayları okudum. Sadece tampon değilmiş. Far ve far yıkama robotu da değişmiş. Üstelik kendi kaskosundan yaptırmış. Sebebini anlamadım. Karayolları dışında diye mi sigortama başvurmamış, kendi kaskosundan yaptırmış bilmiyorum.

Şimdi bir değer kaybı oluşabilir tabi. Bir şey diyemeyeceğim. Gene de %50 olacağını sanmıyorum. Hahaha! %50 olacaksa zaten aracı ben alırım %50'den. Merco'ya binmem. Sevdiğim 1-2 Merco modeli var. Ama satarım, güzel para kazanırım.

Sonuçta kaskom da olduğu için, sigorta "karayolları dışında" diye sorumlu olmadığını iddia ederse kaskoyu devreye sokarım. Ancak şimdi işin rengi değişti. İşim gücüm yok annemin yaptığı kazanın mahkemesinin yazılarını okuyorum ya... Neyse. Ailenin marabası da olduk. Kazayı sen yapmışın takibini de sen yap be yönetim kurulu üyesi... Bu yüksek yönetici tayfası çok gaddar valla...

İşin ciddi olduğunu kavradım yazıları okuduktan sonra. %50 kayıp iddiası ise hala bir geyik unsuru tabi. Sanırım bu işe avukatı salmak gerekecek. Sigortacıyla konuşacağım bugün. Ona göre avukatla da bir konuşurum. Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.

3'üncü şahıs olduğumdan çekirdek çitleyerek izliyorum şu an ve işin marabalığını yapıyorum. Araca satılamaz hükmü koydurmak da istiyormuş. Dur koydurmadan aracı bir bankaya rehinletip kredi limiti çıkarayım da pislik olsun.

Avukatı salmak gerekecek falan hoş laflar değil, çok saygısız bir insansınız...

Davayı kaybedip üzerine de avukatlık ücreti vs ödeyeceksin, sindirmen lazım artık bunları. Ee madem koskoca anonim şirketiniz var, yönetim kurulu üyesiymiş anneniz size dokunmaz heralde dimi.

Kasko meselesine geçince, herkes böyle bir kazada kaskodan yaptırıyo, kasko şirketi ileride size ve sigorta şitketinize dava açacaktır. Bu dava ile uğraşmamak için bu yönteme başvurmuşlar.

Şu sigorta tahkim bilmemnesine başvurun, avukata para vermeyin kafası yaşayanları da anlamak mümkün değil. Avukatın parasını zaten karşı taraf ödüyo, Allah aşkına 2 bine kapatmak varken hangi sigorta şirketi 10 bin vereyim der... Milleti enayi yerine koyuyolar, yok davayla uğraşmıyon, yok masraf olmuyo diye...

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    ben bugüne kadar hakkıyla çok zengin olanı şimdiye kadar görmediğim içindir, mazur görün lütfen.
  • adı üstünde olan kaza kelimesinin ve faaliyetinin kişinin araç kullanma meziyetiyle sadece oransal açıdan ilgisi vardır.
    yoksa sizin deyişinizle f1 pistinde yani senden benden katbekat üstün araç kullanan kişilerin kaza yapma şansı sıfırdır.
    burada önemli olan mevzu karşı taraf ile görüşüp hasarı yaptırmasını isteyebilirsiniz.
    senin aracını alacak olan kişi o aracı almaya geldiğinde seninle bunları konuşacak ise zaten sen de aynısın demektir.
  • Çarptığınız arabanın tramer kaydında bu parça değişimi gözükecek... Yani değer kaybı var. Satarken aracı en aşağı helede mercedes 10 k aşağı gidecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri benim sıfır mercedesime amatör gibi geri geri gelip çarpsa ben de ne gerekiyorsa yaparım. komik olan ne onu anlamadım sizinkisi kıçı kırık bir şirket aracı olduğundan komik geldi heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

quote:

Orijinalden alıntı: senged

Benimde gecenlerde zincirleme kaza sonucu baya bir hasarim olustu. Yaralanmali kaza oldugundan polis tutanak tuttu ve en onde ben oldugum icin hatasiz olarak tutanaga islendim. Aracin yan kapisi degisti, arka çamurluk komple boyali, on kapida ve bi kac yerde de lokal boya var. Hiç değilse satarken 5 bin piyasa altina gider. Ve bayada zorlanirim satmak icin.

Dava açmanıza gerek yok, konuda çok fazla avukat lafı geçiyor etkilenmişsiniz:D
    Karşı tarafın sigorta şirketine dilekçeyle başvurun, exper gönderip bir teklif sunacaktır.
    Teklifi beğenmezseniz sigorta tahkim komisyonuna taşırsınız kararları bağlayıcıdır 40.000tl altı uyuşmazlıklar için, cüzi bir masrafı var.
    Değer kaybı için tüketici hakem heyetine bile başvurabilirsiniz, birden fazla yolu var ama siz yukarıda önerdiğim yolu işletin.

Tesekkur ediyorum ilginiz icin.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    trafik ve yarış pisti kazaları birbiriyle alakasız şeyler. trafikte basit hata yapma şansın yok. aynaları makjay yapsınlar diye koymuyorlar. geri çıkarken o aynaya bakacaksın. bugün bir arabaya vurursun yarın arkandan geçen birini ezersin. bu kadar basit bir şeye dikkat edemeyen biri trafik için tehlikeli ve yetersizdir. dalgınsa araba kullanmasın. ayrıca ben çingene pazarlığını sevmem. kendi arabamı fiat yetkili bayisinden aldım. piyasası 45 bin civarıydı ben 40 bin liraya pazarlıksız aldım. buna benzer bir tampon değişimi vardı fiat otoeksper yetkilisi telefonda bana bunu iletti, ben de bunu bilerek marmaris'ten zonguldağa gidip arabamı aldım. bir arkadaşım denemek için gün içinde aynı kurumu arayıp araba için fiyat sormuş. yetkili kişi aramızda kapora vs olmadığı halde "araba satıldı sayılır. bir bey marmaristen yola çıktı. kendisi ile anlaştık. negatif bir durum olursa biz sizi ararız" deyip kapatmış. ben ticaretimi genellikle kurumsal firmalarla yapıyorum. şu olayı ben yapsam arabamı satar yine de o mercedesin sahibinin parasını öderdim. ben böyle eğitildim. bizim ailemizde ortadoğulu zihniyeti bulunmaz. tam bir alman disiplini ile yetiştirildik ve o şekilde yaşıyoruz. insana saygı önceliğimizdir. öyle adam dava açınca buradan gülüp eğlenmeyiz. hakkında ahkam kesmeyiz. adamın servetini ne şekilde ve nasıl kazandığını merak etmeyiz. bizi ilgilendirmediği gibi kimseyi de ilgilendirmez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.