Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dava sonucunu yazıyorum : Kısmen kabul . Dağılabilirsiniz.
  • Bir arabanın tamponu değişince değer kaybı olmuyor mu? araba mercedes. servisinde değişmiş, kayıt altına girmiş. yarın satacak olsalar alacak kişiler çingene gibi başında fiyat öldürmeye çalışacaklar. %50 değer kaybı saçma ama araç sahibinin mağdur olacağı da belli. burada dalga geçilecek birisi varsa araba kullanmayı bilmeden direksiyon başına geçen ve arabaya geri çıkarken vuran kişidir. yarın bir gün yine geri çıkarken birini ezerse ezilen kişiyle de dalga geçersiniz. o mercedesin sahibi siz olsanız "ne olacak ya tampon değişti hem sigortadan halloldu" deyip geçecek miydiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: jasonmorhyne

Güzel kardeşim hem suçlusun hem güçlü, bir de avukata laf atıyosun hayırdır? Hak aramak da mu suç oldu? Maden suizanda bulunacaksın dava dilekçesini ve eklerini de koy hele. Bi de sadece iki fotoğraf mı var kaza ile ilgili?

İki fotoğraf ve bir kaza tutanağı var sadece. Bu kadar küçük bir kaza için fazlasına da gerek yok. Kaza tutanağında bizim suçlu olduğumuz kendi ifadelerimizle yer almakta zaten. Asli kusurlu biziz. Sigorta firmamız da karşı tarafın tamir masrafını ödemiş. Karşı tarafın ödenen faturasında sadece tampon değişimi mevcut.

Annemin kazada suçlu olmadığını hiçbir zaman iddia etmedim. Kazada suçlu olduğunu kabul ediyorum. Ancak rica ediyorum değer kaybının tanımına bakın. Sadece tampon değişmiş arabada değer kaybı yaşanır mı fiiliyatta inceleyin. Sonra konuşalım. Benim tamponu değişmiş aracım için "bu kazalı" diye indirim isteyen bir alıcıyı kovalarım. Aracı başkasına satarım. Çok nettir. Fiiliyatta tampon, ayna, far, stop lambası gibi ıvır zıvırlar değer kaybına sebep olur mu inceleyin. Sonra tekrar konuşalım. "Aracın amblemi kırıldı, değeri düştü " diye bir olay yoktur. Tampon da böyle bir şey. Adı "bumper"dır. Tampon da kelime anlamı itibari ile amacının ne olduğunu belli eder niteliktedir.

Kısaca suçluyum ancak güçlü değilim. Açılan dava haksız. O yüzden böyle anlamsız çıkışlara gerek yok. Bir de avukatla tabii ki dalga geçerim. "%50 değer kaybetmiş" demiş savunmasında. Oldu. Tamponunu kırdık, "araç pertten toplama oldu, aracın tavanı değişti, araç güneşi gördü" yazsaymış...

Açılan davadaki savunmayı da buraya koymak uygun mudur bilemedim. Devam eden dava. Bir avukat arkadaş bir sakınca yoktur derse koyarım. Benim için sorun değil.

Bu konuyu arkadaşlar bilgilensin diye açtım zaten. Aşama aşama gelişmeleri buraya yazacağım.

Bir sakıncası yok dilekçeyi burdan paylaşmanın isim ve adres yazmadığın sürece ayrıca hiç bir avukat değer kaybı davasında sadece tampon değiştiği için yüzde 50 değer kaybı var demez.

Benim de davalı olduğum değer kaybı davası var, tutanakta yüzde yüz kusurlu görünmeme rağmen keşifte bilirkişi yüzde 70 kusur atfetti. Ayrıca sizin olayda far değişmiş vs derse ve hesap bilirkişisi değer kaybı tespiti için emsal araçlara bir göz gezdirirse umarım süprizle karşılaşmazsınız.

• Link>>https://youtu.be/k7O8XDo5qH0?t=717

Değer kaybıyla ilgili yönetmelik değişti bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 5 Ocak 2017; 0:54:3 >
  • quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim hem suçlusun hem güçlü, bir de avukata laf atıyosun hayırdır? Hak aramak da mu suç oldu? Maden suizanda bulunacaksın dava dilekçesini ve eklerini de koy hele. Bi de sadece iki fotoğraf mı var kaza ile ilgili?

İki fotoğraf ve bir kaza tutanağı var sadece. Bu kadar küçük bir kaza için fazlasına da gerek yok. Kaza tutanağında bizim suçlu olduğumuz kendi ifadelerimizle yer almakta zaten. Asli kusurlu biziz. Sigorta firmamız da karşı tarafın tamir masrafını ödemiş. Karşı tarafın ödenen faturasında sadece tampon değişimi mevcut.

Annemin kazada suçlu olmadığını hiçbir zaman iddia etmedim. Kazada suçlu olduğunu kabul ediyorum. Ancak rica ediyorum değer kaybının tanımına bakın. Sadece tampon değişmiş arabada değer kaybı yaşanır mı fiiliyatta inceleyin. Sonra konuşalım. Benim tamponu değişmiş aracım için "bu kazalı" diye indirim isteyen bir alıcıyı kovalarım. Aracı başkasına satarım. Çok nettir. Fiiliyatta tampon, ayna, far, stop lambası gibi ıvır zıvırlar değer kaybına sebep olur mu inceleyin. Sonra tekrar konuşalım. "Aracın amblemi kırıldı, değeri düştü " diye bir olay yoktur. Tampon da böyle bir şey. Adı "bumper"dır. Tampon da kelime anlamı itibari ile amacının ne olduğunu belli eder niteliktedir.

Kısaca suçluyum ancak güçlü değilim. Açılan dava haksız. O yüzden böyle anlamsız çıkışlara gerek yok. Bir de avukatla tabii ki dalga geçerim. "%50 değer kaybetmiş" demiş savunmasında. Oldu. Tamponunu kırdık, "araç pertten toplama oldu, aracın tavanı değişti, araç güneşi gördü" yazsaymış...

Açılan davadaki savunmayı da buraya koymak uygun mudur bilemedim. Devam eden dava. Bir avukat arkadaş bir sakınca yoktur derse koyarım. Benim için sorun değil.

Bu konuyu arkadaşlar bilgilensin diye açtım zaten. Aşama aşama gelişmeleri buraya yazacağım.

Bir sakıncası yok dilekçeyi burdan paylaşmanın isim ve adres yazmadığın sürece ayrıca hiç bir avukat değer kaybı davasında sadece tampon değiştiği için yüzde 50 değer kaybı var demez.

Benim de davalı olduğum değer kaybı davası var, tutanakta yüzde yüz kusurlu görünmeme rağmen keşifte bilirkişi yüzde 70 kusur atfetti. Ayrıca sizin olayda far değişmiş vs derse ve hesap bilirkişisi değer kaybı tespiti için emsal araçlara bir göz gezdirirse umarım süprizle karşılaşmazsınız.

Karşı tarafın faturasını da bulur buraya koyarım. Dert değil. Sadece tampon değişimi var.

@AAABBBTR42 'nin verdiği link çok net. Bu durumda kısmen bir değer kaybı söz konusu olacak.

Bana değişen çok bir şey yok. Sonuçta ödemeyi sigorta yapacak. O olmazsa kaskomda 60.000TL hukuki sorumluluk klozum var. Buradaki temel amacım başıma gelenleri buradan paylaşmak, bilgi vermek. Gelecekte başınıza bir şey gelirse örnek olsun maksat. Değer kaybı kararı çıkması da benim için dert değil özetle. Kasko ve sigortayı bu yüzden yapıyoruz.

Avukatla ilgili güldüğüm temel konu da %50 değer kaybı geyiği... Gerçi kaybın ne kadar olduğunu belirleyecek kişi bilirkişi. Bunu kendi de biliyor. O yüzden istediği gibi sallamak serbest tabii ki. Sonuçta yazdığı %50 değer kaybının bir hükmü yok. İsterse oraya %80 yazar. İsterse %20 yazar. Ancak yazıda onu yüksek tutup bir ihtimal benim "Eyvah! Hemen anlaşalım." dememi umuyor. Gerek yok.

Madem tampon değer kaybına girebiliyormuş, savunmada abartmasın. Yazsın durumu, değer kaybını eksperin belirlemesini istesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Karşı tarafın faturasını da bulur buraya koyarım. Dert değil. Sadece tampon değişimi var.

@AAABBBTR42 'nin verdiği link çok net. Bu durumda kısmen bir değer kaybı söz konusu olacak.

Bana değişen çok bir şey yok. Sonuçta ödemeyi sigorta yapacak. O olmazsa kaskomda 60.000TL hukuki sorumluluk klozum var. Buradaki temel amacım başıma gelenleri buradan paylaşmak, bilgi vermek. Gelecekte başınıza bir şey gelirse örnek olsun maksat. Değer kaybı kararı çıkması da benim için dert değil özetle. Kasko ve sigortayı bu yüzden yapıyoruz.

Avukatla ilgili güldüğüm temel konu da %50 değer kaybı geyiği... Gerçi kaybın ne kadar olduğunu belirleyecek kişi bilirkişi. Bunu kendi de biliyor. O yüzden istediği gibi sallamak serbest tabii ki. Sonuçta yazdığı %50 değer kaybının bir hükmü yok. İsterse oraya %80 yazar. İsterse %20 yazar. Ancak yazıda onu yüksek tutup bir ihtimal benim "Eyvah! Hemen anlaşalım." dememi umuyor. Gerek yok.

Madem tampon değer kaybına girebiliyormuş, savunmada abartmasın. Yazsın durumu, değer kaybını eksperin belirlemesini istesin.

Dilekçede dava değeri olarak ne kadar yazmış? 500 tl mi?

• Şimdi davalar adil olsa ülkemizde yaslanın geriye bakın keyfinize derdim.Fakat bu tür davalar tanıdıklara güvenilerek açılıyor,yani o davayı açanların mutlaka bir dayandıkları vardır.Bu tür dava açanlar kesinlikle art niyetli kişilerdir ve sizde öyle davranın.

Başımıza geldiği için biliyorum,akla hayale gelmeyecek bir polis tutanağı ile akla hayale gelmeyecek şekilde sigorta şirketinden para aldıklarını gördüm ve bundan bizim sigorta şirketi bizden parayı almak istediğinde öğrendik.Takla atmayan araca takla atıldı diye tutanak tutulup,saygın sigorta şirketi de bu tutanağı baz alıp karşı tarafa ödeme yapıyor,bu kadar ipucu vereyim sadece. Tabi biraz araştırınca bu kişileri hep tanıdıklarını öğrendik.İtiraz davası açıldı bakacağız artık sonucuna.

Kısacası bakalım sonucu ne olacak şekilde adilane bir şekilde beklemeyin derim.Açabileceğiniz ne kadar dava varsa açın,gücünüzü varsa da sonuna kadar kullanın.Kazanırsanız sokak hayvanları gibi yardım kuruluşlarına bağışlarsınız.Burası Türkiye unutmayın.

• Hüseyinciğim benim anlamadığım nasıl 2000 tl dava açılıyor ? Siz karşı taraf davayı kaybederse üzerine karşı dava mı açıp tazminat talep edeceksiniz ? Ne diye sizde dava açacaksınız ?

quote:

Aslında kötü niyetli biri olsam bir sürü tanıdık avukat var. Şirket için şirketin işlerine bakan avukatımı arar, onunla anlaşırım: "Kaybedersen ödeme yapmam, kazanırsan 1000TL." Aynı şekilde annem için bir başka avukat (aile dostu) ile anlaşırım. Davayı karşı taraf kaybederse dava açan hanımefendiye 2000TL daha masraf açarım. Ancak kötü niyetli değilim. Böyle bir şey yapmayacağım.
  • %50 deger kaybi olunca pert olmuyor mu zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

Bir arabanın tamponu değişince değer kaybı olmuyor mu? araba mercedes. servisinde değişmiş, kayıt altına girmiş. yarın satacak olsalar alacak kişiler çingene gibi başında fiyat öldürmeye çalışacaklar. %50 değer kaybı saçma ama araç sahibinin mağdur olacağı da belli. burada dalga geçilecek birisi varsa araba kullanmayı bilmeden direksiyon başına geçen ve arabaya geri çıkarken vuran kişidir. yarın bir gün yine geri çıkarken birini ezerse ezilen kişiyle de dalga geçersiniz. o mercedesin sahibi siz olsanız "ne olacak ya tampon değişti hem sigortadan halloldu" deyip geçecek miydiniz?

Annem 20 yıldır araba kullanıyor. 20 yılda 4 kazası var. Kısaca geri geri giderken birine vurmak "Araba kullanmayı bilmiyor olmak" demek değildir. Bir anlık dalgınlık yeter. Bir şahsa vursa vicdan azabından mantar olur insanın hayatı. Ancak kazadır. Onun da olma riski vardır.

Benim kendi araçlarımda başıma geldi. Volvo'da bana çarpan kamyona değer kaybı davası açmadım. Araç 1 haftalık iken kaputuma 15cm lokal boya yaptırdım. 5 yaşında arabada 15cm'lik bir bölgede lokal boya varken sattım. Bunun için ne indirim yaptım, ne aracı zor sattım. Emsalleri o zaman 32.000'e gidiyordu. 32.000'e sattım. Düşündüm de ne güzel yıllarmış lan.

A3 ile çok garip bir kazaya karıştım. Benim şeridime giren, karşıdan gelen bir araç beni son anda görüp, yanındakinin üzerine çıktı. Ben de adamdan kaçabilmek için aracı yandaki höyüğe soktum. Aynama vurdu. Aynamın dış çerçevesi kırıldı. Sağ ön lastiğim de balon yaptı. Tutanak tuttuk. Ayna çerçevesi ve bir adet lastiği karşı tarafın sigortası ödedi. Değer kaybı davası açmadım. Gerçi çok düşük bir meblağ bu. Çerçeve + lastik 600TL.

Subaru 1 yaşında iken arkadan bir doblo çarptı. Arka tampon değişti. Değer kaybı davası açmadım. Çünkü bu tarz kazalar satışta değer kaybettirmiyor. Tecrübe ile sabittir. Ancak ortadan dalsa, iki kapı değişse açardım.

Gerçi ben araçlar 6-7 yaşına gelmeden satmıyorum. Dolayısı ile o yaşta o temizlikte araba bulan zaten duacım oluyor muhtemelen. Belki de ondan değer kaybını anlamıyorum.

Kısaca ben aynen dediğin gibi, "sigorta ödedi, boşver" deyip geçiyorum. Benim aracı kullandığım dönem boyunca o tampon 2 kere boyanıyor, 1 kere değişiyor zaten. Allah'ın emri. Ancak Subaru'ya kadar kaporta parçası değişen aracım olmamıştı... 6-7 yaşında, değişensiz boyasız arabayı bulan atlıyor arabanın üzerine zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Hüseyinciğim benim anlamadığım nasıl 2000 tl dava açılıyor ? Siz karşı taraf davayı kaybederse üzerine karşı dava mı açıp tazminat talep edeceksiniz ? Ne diye sizde dava açacaksınız ?

quote:

Aslında kötü niyetli biri olsam bir sürü tanıdık avukat var. Şirket için şirketin işlerine bakan avukatımı arar, onunla anlaşırım: "Kaybedersen ödeme yapmam, kazanırsan 1000TL." Aynı şekilde annem için bir başka avukat (aile dostu) ile anlaşırım. Davayı karşı taraf kaybederse dava açan hanımefendiye 2000TL daha masraf açarım. Ancak kötü niyetli değilim. Böyle bir şey yapmayacağım.

Anneme ve şirkete dava açmış ya. İkisi için ayrı ayrı tanıdık avukatlarla anlaşıp, davada annemi ayrı avukat, şirketi ayrı avukat ile temsil ederler. Karşı taraf davayı kaybederse tüm masrafları ödeyecek ya, benim avukatların masrafını da öder. Dolayısı ile iki ayrı vekil ücreti öder. Davayı ben kaybedersem, zaten avukatlar tanıdık. Para almazlar... şeklinde bir model.

O para benim cebime girmeyecek yani. Avukatlarımın cebine girecek. Ancak para bana dava açandan çıkacak. Maksat pislik olsun. Kötü niyetli olsam yapardım.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    15 cm lik lokal boyayla tampon değişmesi aynı şey değil. tampon değişmiş. artık arabada resmi olarak değişen parça var. orijinalliği gitmiş. atıyorum değişensiz aynı modelin değeri 125 binse artık bu arabanın değeri 125 bin olmuyor. alacak kişiler servis kaydı istediğinde görecekler tamponun değiştiğini. kaça yapıldıysa fiyatı aynı oranda düşürmeye çalışacaklar. burası Türkiye. bende sizin gibi düşünüyorum ama herkes sizinle benim gibi düşünmüyor. değeri düşecek diye arabasını boyatmayan adamlar var. yamalıklı don gibi geziyorlar. onları buna iten şey de ölücü seviyesinde alıcılarla dolu piyasa. adam satarken sadece tampon değişti dese "oo önden kazalı o zaman bu. sen düş fiyatı düş" diyecekler. bunları yaşıyoruz.
  • Şöyle birşey de var, lüks ve yeni statüsünde araç alırken şahsen ben 3000 4000 daha verip tamponu değişmemişi tercih ederim. Altından ne pislik çıkacağı belli olmaz ve 150 160 üstü veriyorsam pek ala 4 5 daha koyarım. Muhtemelen karşı tarafın da ister istemez olaya canı sıkılmıştır ve kendisine teselli arıyordur.

Yeni aldığım arabanın arka tamponunda 1.5cmlik çizik benim de ilk arabam olduğu ve çok özenli bakmama rağmen başkasının yapmış olduğu için canımı 2 gün sıktı açıkcası. Sonra amaan plastik işte dedim geçtim. Ama aracın kazayla karışması plastik olsa dahi yüksek bütçede acayip itici duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

15 cm lik lokal boyayla tampon değişmesi aynı şey değil. tampon değişmiş. artık arabada resmi olarak değişen parça var. orijinalliği gitmiş. atıyorum değişensiz aynı modelin değeri 125 binse artık bu arabanın değeri 125 bin olmuyor. alacak kişiler servis kaydı istediğinde görecekler tamponun değiştiğini. kaça yapıldıysa fiyatı aynı oranda düşürmeye çalışacaklar. burası Türkiye. bende sizin gibi düşünüyorum ama herkes sizinle benim gibi düşünmüyor. değeri düşecek diye arabasını boyatmayan adamlar var. yamalıklı don gibi geziyorlar. onları buna iten şey de ölücü seviyesinde alıcılarla dolu piyasa. adam satarken sadece tampon değişti dese "oo önden kazalı o zaman bu. sen düş fiyatı düş" diyecekler. bunları yaşıyoruz.

Kaput boyası ile ön tampon değişimi bir değil mi?
    Kaputta boyanın b'si duyuduğundan insanlar koşarak uzaklaşıyorlar. Ama ön tampon değişti resmi burada deseniz bizim millet ön tampondan birşey olmaz deyip araca ilgi gösterirler.
    İsterseniz deneyin. Ön kaputu lokal boyalı aracı ilana koyun birde ön tamponu değişmiş aracı. hangisini daha çok arayacaklar görürsünüz.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    sorunuzun cevabını sizin mesajın bir üstündeki arkadaş vermiş :)
  • geçmiş olsun. bence 2-5 bin arası bir miktar kopartabilir gibi. aracın yeni olmasını filan geçtim. mevzuatta böyle bir durum varsa sigortadan sıcak para güzel iş... avukatın adı, sanı, yaşı yokmu? araştırın tecrübesi ve az çok amacı ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 5 Ocak 2017; 4:0:43 >
  • merhaba hüseyin. öncelikle geçmiş olsun. eğer yüzde 50 değer kaybıyla satmayı düşünürlerse extradan ben avukata 2-3 lirada atarım. sana bu konuda bir tüyo vereyim. mahkeme nezdinde aracı sizin belirlediğiniz yüzde 50 değer kaybıyla satın almayı kabul ediyorum :D bilirkişinin belirlediği değer kaybınıda bu şekilde ödemeyi kabul ederim deyin. ya size satacaklar yada davadan vazgeçecekler :D
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Mesajımı yazacakken sizin mesajı gördüm; hemen hemen aynı şeyi yazmışız ama ben +%10 kar da sizin olsun diyerek aracınızı satın almak istiyorum desin diyecektim
  • geçmiş olsun.

subaru ne güzel araba ya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.