Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Burada kimse annenize kızmıyor. olmuş bir hata hem de basit bir hata tamam. burada insanların kızdığı nokta sizin alaycı üslubunuz. karşı tarafı dinlemeden fırsatçılıkla itham etmeniz. hatta bazılarının ucuz araba binsin diye akıl vermesi gibi şeyler işte. mercedes sahibi kadının hiç bir suçu yok. hala 2-3 bin liralık mevzunun peşinde diyerek haklı olduğu bir olayda hakkında yargısız infaz yapılması. kendiniz de belirtiyorsunuz far yıkama motoru vs başka değişenlerin de olduğunu. uzlaşma yoluna gideceğiz böyle bir olay yaşadık deseniz kimse size bir şey söylemezdi. belli ki kendinizi diğer insanlardan çok üstün görüyorsunuz. ben bu konuda yorum yapmayacağım. insanların hayatına karışmamak gibi bir prensibim var. kendinizi öyle rahat hissediyor olabilirsiniz ama bu diğer insanların hoşuna gitmeyebiliyor. o yüzden tepkilere de alışık olmanız lazım.
  • adıdı kullanıcısına yanıt
    Bu muhteşemdi. İyi güldüm. Allah da sizi güldürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademsahin

Gerçekten muazzam bir matematik bilginiz varmış. Araçlarımız kasko, trafik ve gereken tüm sigortalar yapılmış haldedir. Yüksek kaza oranına sahip olduğumuz için haliyle yüksek primler ödüyoruz. En basitinden bir beton pompası aracımız sadece trafik sigortası için 33000 TL ödedik. Yukarıda araçlar bu kadar kazayı hangi ara yapıyor ve çalışmaya devam ediyor demişsiniz. Eğer yazmış olduğum cümlemi tekrar okursanız ben ciddi manada hiçbir kazadan bahsetmedim ki çoğu bizim araçlarımızın hiçbir şekilde etkilenmediği kazalar. Mesela ben bu aradan geçerim ne gerek var mikserin geçmesini beklemeye diyerek sağ kör noktadan girdiği için yaptığı kazalar ki bu kazalarda mikser, beton pompası ya da damperli kamyonu işinden edecek ne gibi bir hasar olmasını bekliyorsunuz. Benim nasıl bir yönetici olduğum konusunda da merakınız varmış dediğim gibi yaklaşık 100 kazanın 90 tanesinde kusur karşı tarafa verildi. 600 arabaya tek tek binerek kaza yapmalarına ki kazaların dediğim gibi büyük kısmı karşı tarafın kusurlu olduğu ve bizim araçlarımızın tamire girmediği karşı araçların tamire girdiği için sigortada kaydı oluştuğuna göre burada bende nasıl bir suç ve yönetememe gibi bir durum bulduğunuzu yazarsanız belki eksik yaptığım bir şeyi sayenizde öğrenmiş olurum. Ek olarak yine Türk insanının klasik problemi olarak okumadan cevap verdiğiniz için benim kazalardan değer kaybı parası almak ile ilgili hiçbir şey yazmadığımı sadece sizin sigorta yapmaz lafınıza istinaden sigorta yapacağını ancak yüksek prim ücretlerini ödeyeceğini belirttim. Lütfen bundan sonra bana veya bir başkasına aklınızca dalga amaçlı yazdığınız mesajlardan önce karşı tarafın mesajını okuyun öyle cevap yazın.

Evet benim anlamadığımda ilk cevabınızda yazdığınız gibi defalarca değer kaybı almanız ve 600 arçlık filonun en az kaza yapan arcının yılda 50 adet kaza yapması.

• Hüseyin beyin(para adamda ne diyim hüseyin mi diyim) nasıl bir aurası varsa artık, şuan herkes ikili küçük gruplar halinde kavga ediyor

Ben kendi maçımı nakavtla aldım yıkarıda

Devam edenlerden adıdı'nın hiç şansı yok, ademsahin müdür koltuğundan oturduğu yerden çaktı kroşeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 5 Ocak 2017; 21:58:38 >
    Benim ilk attığım mesajdaki hangi cümleden defalarca kez değer kaybı parası aldığım anlamını çıkardınız. Sanırım siz şunun farkında değilsiniz araçlarınız irili ufaklı 100 kazaya da karışır kusur size verilmedi ise bu sizi kötü şoför veya araçlarınızı sıkıntılı yapmaz sizin aracınıza bir sene içerisinde 10 defa arkadan vurdular diyelim bu sizi kötü şoför yapar mı ya da bu kazalar nedeniyle siz çok kaza yapmışsınız size yüksek prim çıktı diyebilirler mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım.

Araç kiralama firmalarının bu gibi şahsa karşı açılan davaları çokça bilinir ve genelde kazanırlar.

Bu davayı size açmalarının nedeni ise olayın trafikte gerçekleşmemesidir. Değer kaybını sigorta şirketi üstlenmez doğal olarak.

İlk okulu 9 senede bitirdim!!!!!!! ama yukarıdaki mesajınızın ilk paragrafında Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım. yazdığınızı okuyabildim ve anlayabildim. Şimdi neden inkar ediyorsunuz sayın yönetici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademsahin

Benim ilk attığım mesajdaki hangi cümleden defalarca kez değer kaybı parası aldığım anlamını çıkardınız. Sanırım siz şunun farkında değilsiniz araçlarınız irili ufaklı 100 kazaya da karışır kusur size verilmedi ise bu sizi kötü şoför veya araçlarınızı sıkıntılı yapmaz sizin aracınıza bir sene içerisinde 10 defa arkadan vurdular diyelim bu sizi kötü şoför yapar mı ya da bu kazalar nedeniyle siz çok kaza yapmışsınız size yüksek prim çıktı diyebilirler mi?

7 günde bir kaza yapan bir araca hiç bir sigorta şirketi poliçe düzenlemez. İster haklı olsun ister haksız olsun. Bu sigorta sirketlerini denetleyen bir kurum ve bu kurumu denetleyen hazine müsteşarlığı var yani sen nasıl olsa haklıyım diye 7 günde bir kaza yaparsan bunun hesabını birileri sorar. Siz bir yönetici olarak sormazsanız/soramazsanız bile soran bir kamu kurumu çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

Burada kimse annenize kızmıyor. olmuş bir hata hem de basit bir hata tamam. burada insanların kızdığı nokta sizin alaycı üslubunuz. karşı tarafı dinlemeden fırsatçılıkla itham etmeniz. hatta bazılarının ucuz araba binsin diye akıl vermesi gibi şeyler işte. mercedes sahibi kadının hiç bir suçu yok. hala 2-3 bin liralık mevzunun peşinde diyerek haklı olduğu bir olayda hakkında yargısız infaz yapılması. kendiniz de belirtiyorsunuz far yıkama motoru vs başka değişenlerin de olduğunu. uzlaşma yoluna gideceğiz böyle bir olay yaşadık deseniz kimse size bir şey söylemezdi. belli ki kendinizi diğer insanlardan çok üstün görüyorsunuz. ben bu konuda yorum yapmayacağım. insanların hayatına karışmamak gibi bir prensibim var. kendinizi öyle rahat hissediyor olabilirsiniz ama bu diğer insanların hoşuna gitmeyebiliyor. o yüzden tepkilere de alışık olmanız lazım.

Yargılama devam. Sen kendi ağzınla "araba kullanmayı bilmeyen binmesin" falan dedin, sonrasında ayna-makyaj seksistliğini yaptın. Kıvırma şimdi. Anneme kızanların içinde sen de vardın. Bu bir.

İkincisi, kaza sonrası kadın ağladı, bağırdı, çağırdı, ufak tefek de bir şeyler söylemiş anneme. Çok saçma, gereksiz bir durum.

Üçüncüsü, dava açılmadan önce kimse ne beni ne annemi aramadı. İletişim bilgilerimiz onlarda var. Kimse bize ulaşmadı. Biz değer kaybı istendiğini evimize tebligat gittiğinde öğrendik. Hasarını sigortamdan karşılayabilirdi. Onu bile yapmamış. Onun da takibini ben mi yapacaktım? "Hasarınızı bizim sigortadan alabilirsiniz" diye mi arayacağım mesela? Bu saatten sonra ne yapayım? Gideyim "aman yapmayın etmeyin anlaşalım" mı diyeyim? Madem dava açmış, devam etsin. Kazanırsa alır parasını. Bana ne? Dava açmadan önce teklifle gelse düşünürdük. Değer kaybını sigortamdan talep etmiş, gene haberim yok. Bana söylese yardımcı olurdum mesela. Sigorta ile kadıncağızın arasını bulurdum ben. Bunların hiçbiri yok. Şak eve geliyor bir kağıt. Öyle öğreniyorum durumu.

Dördüncüsü %50 değer kaybı iddiası. Buna gülüyorum. Tabii ki dalga geçeceğim.

Beşincisi başımızdan böyle bir olay geçiyor diye anlatıyorum. Zaten davalığız. Kadın haklı ise parasını alacak. Bu durumu oldukça eğlenceli bir biçimde anlattım, paylaştım. Ne yapayım? Efkar mı koyultayım?

Kendimi kimseden üstün gördüğüm yok. Durum absürd ve standart değer kaybı davalarından farklı konular içeriyor. Sigortadan masrafı talep edilmemiş kazanın değer kaybı davasını sigorta öder mi? AVM otoparkı karayolları dışında; ama mevzuata göre sigorta sorumluluk alanlarının içinde, bu durumda ne olur? Bilir kişi ne sonuca varır gibi bir sürü konu içeriyor. Dolayısı ile aydınlatıcı olabilir diye düşündüm. Sonucunun ne olacağını ve aşamalarını paylaşacağım. Siz fikri masturbasyon yapın diye açmadım konuyu. Anlamsız çıkışlar yapanlara kıroyum ama para bende geyiği yapıyorum. Bunu da ciddiye alacaksanız işimiz iş. Beni tanıdıkça seversiniz. Sivri dilli, iyi niyetli, esprili biriyimdir. Gelsene, su çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ocak 2017; 22:25:6 >

Arkadaşım akşam akşam piyangodan mı çıktın sen bizzat kendim yüksek hasar oranı araçlarıma normalinden fazla prim ödeyerek sigorta yaptırıyorum kendi yaptığım sigortaya mı inanacağım yoksa senin dediğine mi şunu desen anlarım sigorta şirketleri yüksek hasar oranı olan firmaları portföyüne katmak istemez de eyvallah diyeyim ama şimdiye kadar çalıştığımız sigorta şirketinin daha bir tane dahi aracımıza sigorta yapmadığı olmadı. Ama dediğim gibi bizi portföyüne eklemek isteyip de teklif vermek istediğini söyleyen birçok sigorta şirketi teklif aşaması sonrası bizi kaldıramayacaklarını söyleyip geri çekiliyor lakin yaklaşık 8 senedir çalıştığımız sigorta şirketimiz çok rahat bir şekilde poliçemizi kesebiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Hüseyin beyin(para adamda ne diyim hüseyin mi diyim) nasıl bir aurası varsa artık, şuan herkes ikili küçük gruplar halinde kavga ediyor

Ben kendi maçımı nakavtla aldım yıkarıda

Devam edenlerden adıdı'nın hiç şansı yok, ademsahin müdür koltuğundan oturduğu yerden çaktı kroşeyi

Abi estafurullah. Para bende muhabbeti tamamen geyikti. Hayatımın en çulsuz noktasındayım şu an. Ancak gayet efendi, kendi halinde adamlarız. Az kazanırsam da geçinirim, çok kazanırsam da aynı hayatı yaşarım. Ancak şu an, limiti olan kartım yok öyle diyeyim. Metaliğe kurşun atıyoruz. Martta bir büyük iş gelecek, o zaman nefes alacağız tekrar.

Ancak ne olursa olsun, varsa bir yükümlülüğümüz yerine getiririz. Zaten göçmüş vaziyetteyiz. 10 kağıt da bu ablam soksun ne yapayım? Buluruz bir yerden parasını.

Sen Hüseyin de abi bana. Şu koca konuda paylaşımı en çok işime yarayan insanlardan biri oldun bu arada. Şu civatalı parçanın da değer kaybı konusu olabildiği meselesi...

Hakikaten biz mal mıyız? Neden kavga ediyoruz. Bunu diyorum ben de... Kaza olmuş. Kadın bana ulaşmadan yapıştırmış davayı. Bu noktadan sonra gidip anlaşalım demem. Haklı ise alsın parasını. Bu andan itibaren konu tartışmaya açık bile değil ki. Gelen bela okuyor, giden bela okuyor. Anlamadım ben de. Tek amacım aşama aşama bu konuda bilgilendirme yapmak. Çekemeyen anten taksın. TV kanalı gibi. Beğenmiyorsan kanalı değiştir. Beğenmiyorsan konuya yorum yazma. Yazılanları okuma. Değil mi yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ocak 2017; 22:27:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adıdı

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım.

Araç kiralama firmalarının bu gibi şahsa karşı açılan davaları çokça bilinir ve genelde kazanırlar.

Bu davayı size açmalarının nedeni ise olayın trafikte gerçekleşmemesidir. Değer kaybını sigorta şirketi üstlenmez doğal olarak.

İlk okulu 9 senede bitirdim!!!!!!! ama yukarıdaki mesajınızın ilk paragrafında Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım. yazdığınızı okuyabildim ve anlayabildim. Şimdi neden inkar ediyorsunuz sayın yönetici.

Burada yazdığınız ''Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım'' cümleyi inkar ediyorsunuz. Hiç bir inandırcılığınız kalmadı, sorularıma düzgün bir cevap vermediniz. İsterseniz burada bırakalım.

• Yuzde 50 deger kaybini avukat ozellikle yazmistir ne koparirsak kardir diye,karsi tarafin davayi kazanacagi garanti ancak yuzde 50 olmayacak tabiki.Sizde anlasma yoluna gitmek yerine davaya karsilik verdiginiz icin muhtemelen biraz daha zararli cikacaksiniz.Yerinizde olsam karsi tarafla uygun miktar uzerine anlasmaya calisirdim yada kendi sigorta sirketimi sikayet eder ,odemelerini saglardim,sonucta kaza kazadir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    evet kızdım. birisi aynaya bakmadan geri geri gelip benim arabama vursa yine kızarım. vuran kişiye bağırıp çağırmam ama içimden pek iyi şeyler düşünmem. iyi bir sürücü olmadığını, bu kadar basit hata yapan birinin trafiğe çıkmaması gerektiğini düşünürüm ama vuranın yüzüne söylemem. ayna makyaj örneğini annenizi hedef alarak vermedim. aynanın önemine dikkat çekmek için belirttim. bir sürü apaçi var aynaya bakıp saçıyla oynayan. amacım o aynanın sadece üst baş düzeltmek için olmadığını söylemekti. nasıl bir insan geri çıkarken aynaya bakmaz? benim mantığım bunu kabul etmiyor. kusura bakmayın. ilk mesajımda "%50 değer kaybı saçma olmuş ama arabasına vurulan kişi mağdur olacak" dedim geri dönüp okuyun. siz ısrarla olayı karşı tarafın mal sevdasına çektiniz. bu kadar değerli arabası var sokağa çıkmasına getirdiniz.

insanlar arabasına bağlanabilir. kaldı ki mercedes sahibi arabasını yeni almış. tamponu inince nasıl bir tepki vermesini bekliyordunuz? sizin empati kurma yeteneğiniz yok. olsaydı daha ciddi yaklaşırdınız. %50 değer kaybı avukatların işgüzarlığına benziyor. öyle değilse bile mahkeme ne sizi ne o kişiyi mağdur eder. ne onun istediği olur ne sizin. gerçek değer kaybı neyse onu alır. 3-5 bin liranın hesabını yapıyor diye arkasından konuşmaya, alay etmeye gerek yok. 3-5 liranın hesabını yapmayanlar varsa isimlerini konuya yazsınlar da, yardım kampanyaları görürsek bu gönlü zengin arkadaşlara haber verelim. lafta kalmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Yuzde 50 deger kaybini avukat ozellikle yazmistir ne koparirsak kardir diye,karsi tarafin davayi kazanacagi garanti ancak yuzde 50 olmayacak tabiki.Sizde anlasma yoluna gitmek yerine davaya karsilik verdiginiz icin muhtemelen biraz daha zararli cikacaksiniz.Yerinizde olsam karsi tarafla uygun miktar uzerine anlasmaya calisirdim yada kendi sigorta sirketimi sikayet eder ,odemelerini saglardim,sonucta kaza kazadir.

Zaten davanın birinci muhatabı sigorta firması. Muhtemelen kaybedersek öderler. %50 rakamı da sıkış. Onu bilirkişi belirleyecek. Orada maksat göz korkutmak.

Anlaşma istiyorsa talebini dava açmadan önce dile getirseydi. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Şak eve kağıt geliyor. Değer kaybını sigorta firmamdan talep ettiğini bilsem ikisinin arasını yapardım ben. İki üç telefona bakardı. Ancak hiç bilgilendirme yapmadan, işi mahkemeye taşımadan önce bana bir şey söylemeden dava açıyorsa yürüsün oradan. Anlaşma yoluna gidersem ödemeyi benim yapmam gerekir. Davayı kazanırsa sigorta firması öder. O ödemezse kaskom öder.

Değer kaybını ben cebimden ödeyeceksem sigorta-kasko neden var? İkisinde de hukuki mesuliyet klozları niye var?

• "Kaybedersen ödeme yapmam, kazanırsan 1000TL."

Avukatlar böyle karin tokluguna çalışıyorsa benim bütün davalarimi alabilir. Bu söylediğini kabul edecek avukat daha tanımadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam ne alakası var çalışıp kazanılmış bir mal var ortada mercedes değil focus da olsa böyle yoktan yere aracımın değerinin düşmesine üzülürüm şahsen
  • Büyük ihtimal geri geri giderken arkasına bakmamıştır.Yemin ederim daha 1 saat önce başıma geldi.Aracı parkettim biraz köşeydeydi önümdeki aracın şöförü bayan geldi.Çıkıcak mısınız, benim araç biraz köşede kaldıda içeri alayım dedim.Tabi aracınızı biraz geri alabilir misiniz dedi (Bayada mesafe bırakmıştım)Tabiki diyip aracı geri alıp araçtan indim.Bayan araca bindi geri geri gelirken pat bizim arabaya dokundu pişkin pişkin hiçbir tepki vermeden direksiyonu sağa kırıp çekti gitti.O kadar sinirim bozuldu ki egzozuna patates sokasım geldi, insan hiç değilse özür diler yav.

Aracım: C3

Bayandaki araç: Insıgnıa
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

evet kızdım. birisi aynaya bakmadan geri geri gelip benim arabama vursa yine kızarım. vuran kişiye bağırıp çağırmam ama içimden pek iyi şeyler düşünmem. iyi bir sürücü olmadığını, bu kadar basit hata yapan birinin trafiğe çıkmaması gerektiğini düşünürüm ama vuranın yüzüne söylemem. ayna makyaj örneğini annenizi hedef alarak vermedim. aynanın önemine dikkat çekmek için belirttim. bir sürü apaçi var aynaya bakıp saçıyla oynayan. amacım o aynanın sadece üst baş düzeltmek için olmadığını söylemekti. nasıl bir insan geri çıkarken aynaya bakmaz? benim mantığım bunu kabul etmiyor. kusura bakmayın. ilk mesajımda "%50 değer kaybı saçma olmuş ama arabasına vurulan kişi mağdur olacak" dedim geri dönüp okuyun. siz ısrarla olayı karşı tarafın mal sevdasına çektiniz. bu kadar değerli arabası var sokağa çıkmasına getirdiniz.

insanlar arabasına bağlanabilir. kaldı ki mercedes sahibi arabasını yeni almış. tamponu inince nasıl bir tepki vermesini bekliyordunuz? sizin empati kurma yeteneğiniz yok. olsaydı daha ciddi yaklaşırdınız. %50 değer kaybı avukatların işgüzarlığına benziyor. öyle değilse bile mahkeme ne sizi ne o kişiyi mağdur eder. ne onun istediği olur ne sizin. gerçek değer kaybı neyse onu alır. 3-5 bin liranın hesabını yapıyor diye arkasından konuşmaya, alay etmeye gerek yok. 3-5 liranın hesabını yapmayanlar varsa isimlerini konuya yazsınlar da, yardım kampanyaları görürsek bu gönlü zengin arkadaşlara haber verelim. lafta kalmasın.

3-5 liranın hesabını yapıyor diye ben hiç geyik çevirmedim. İyi okuyun.

"Aksine, zengin de olsa, onun bende hakkı kaldıysa neden hakkını bıraksın? İsterse arar hakkını." dedim. 200 liralık arabaya binen 3'e bakmasın diye ben demedim. Bana göre 3 lira 3 liradır. Sonuçta iki asgari ücrettir. Zengin için de değeri budur. Orta gelirli için de değeri budur. Bu para için iki ay çalışan vardır. Bu da bu dünyanın kara bir gerçeğidir. O para kimisi için iki aylık emek iken zengin için 3 liranın lafı olur. Olmaz ise 3 lira için iki ay emek verene ayıp olur.

Ben sadece şunu dedim: "Ben olsam değer kaybı davası açmazdım; ama o açmış" dedim. Bir de "Biri gelip vurduğunda ağlayacaksan o arabaya binme sana da yazık, bana da, demek ki o araba sana fazlaymış" dedim. Lafımın da arkasındayım. Tabii ki kötü bir şey. Can sıkar. Ama ağlamak, sinir krizi geçirmek falan... Abi, boş işler. O malın sahibi sensin. Mal senin sahibin değil. Araba seni özgürleştirmiyorsa, ortada bir problem var. "O yüzden herkes canını sıkmayacak arabaya binsin" dedim. Bu benim fikrim. Sen servetini arabaya bağlamaktan yanasındır yap. Beni ilgilendirmez. Ama bence yanlış.

Değer kaybı davanı gene aç. Açma demiyorum. Ama oturup ağlama, canını sıkma, gece uykun kaçmasın. Rahat olacağın arabaya bin. Varsa bir kayıbın, istiyorsan düş peşine. Ona lafım yok.

Ben yapmazdım dememin sebebi de basit: Ben aldığım arabayı 6-7 yıl kullanıyorum. 6-7 yaşında sadece tamponu değişenli arabayı bulan alıcı üzerine atlar. Şimdiye kadar lokal boya, tek parça boya, tamponu değişmiş araçlardan hiç kayıp yaşamadım. Çünkü aracı 6-7 yaşında satıyorum. O yüzden ben önemsemezdim. O yüzden de dava falan açmazdım. Ancak açana da kızmıyorum.

Umarım mantığımı anlamışsındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

"Kaybedersen ödeme yapmam, kazanırsan 1000TL."

Avukatlar böyle karin tokluguna çalışıyorsa benim bütün davalarimi alabilir. Bu söylediğini kabul edecek avukat daha tanımadım.

1000TL örnek yahu. Kazanacağını bildiğin davada tanıdık avukatlara para kazandırmak için böyle katakulli çeviren çok olur. Avukat tanıdıktır. Zaten bir çok işine bakıyordur. Düzenli para alıyordur. Dava kazandıkça parasını alıyordur, böyle bir dava çıkarsa önüne, düzenli çalıştığın avukatla bu düzeni kurabilirsin. Örneği çoktur.

Şirketimizin avukatı yeri geliyor trafik cezasına itiraz edip iptal ettiriyor. Masraf falan da almıyor bizden. 17TL mi ne bir masrafı var. Onu alıyor. Ancak şirketin işlerinden düzenli gelir sağlayan avukat bu. Hiç iş olmasa her ay sembolik (285TL) ücret ödediğimiz, 20 yıllık müşterisi olduğumuz avukat. Yani şirketin avukata hiç işi düşmese şirket ona 285*12'yi ödüyor. Ek olarak burası Türkiye. Durmadan bir işi de oluyor. Onlardan kazandıkları da ek. Böyle bir avukatla "kaybedersen ödemem, kazanırsan karşı tarafı istediğin gibi yolabilirsin" diye rahatlıkla anlaşabilirsin.

• Biraz empati yapın o mercedes sahibi hiç yoktan mağdur olmuş durumda zararını karşılamayı istemesi normal kimisi 2-3 liranın hesabını yapar kimi hiç yapmaz mercedes sahibi olsun olmasın farketmez insanın kişiliği ile alakalı birşey.Hem araca çarpıyorsunuz 7 bin liralık maddi hasara sebep oluyorsunuz hemide kenra çekilip banane git sigorta şirketiyle uğraş dur diyorsanız ve sigorta şirketide banane derse bu kişinin %50 değer kaybı ile dava açması da normal birşey.%50 değer kaybımı olur öyleyse versin yarı fiyatıyla bana aracı alayım diyenlere de şaşıyorum geri kalan o zarar ettiği değer kaybı kısmını da verecek misin?
    Tek taraflı ben haklıyım demekle olmuyor bence ''2-3 liranın hesabını yapcaksa niye mercedese biniyor'' demen bunun en güzel örneğidir.Uzlaşma yoluna gitmeyi yapıcı olmayı denemenizi isterdim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.