Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hbag

Hocam ne alakası var çalışıp kazanılmış bir mal var ortada mercedes değil focus da olsa böyle yoktan yere aracımın değerinin düşmesine üzülürüm şahsen

Kesinlikle katılıyorum. Ben de üzülürüm abi. Mesele o değil. Mesele neden dava açtı bu meselesi de değil.

Kadın sinir krizi geçirmiş küçük çaplı. O derece önemsiyorsan arabanı, o araba sana fazla. Onu diyorum.

Sonuçta değer kaybını kayıp var ise alacaksın. Dolayısı ile aracını satarken düşük değerden satıyorsan parasını önden zaten tahsil etmişsin. O zaman neye ağlıyorsun sinir krizine giriyorsun? Yanlış mıyım?

Sakin olmak lazım biraz. Yoksa herkes üzülür. Sakin kalamıyorsan, o araç sana fazla demek. Ya da sen trafiğe çıkamayacak kadar hassassındır. İki türlü de aynı kapıya çıkıyor.

Yoksa değer kaybı davasına başvurmuş olmalarına takılmıyorum. Sadece dava açmadan önce haberim olsaydı, sorunlarını çözerdim. O da biraz ayıp oldu.

• Davacı sonuna kadar haklı para kolay kazanılmıyor.

Aynaları kontrol etmeyen biri trafiğe çıkmamalı.

Çarptığı bir canlı olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiridine

Biraz empati yapın o mercedes sahibi hiç yoktan mağdur olmuş durumda zararını karşılamayı istemesi normal kimisi 2-3 liranın hesabını yapar kimi hiç yapmaz mercedes sahibi olsun olmasın farketmez insanın kişiliği ile alakalı birşey.Hem araca çarpıyorsunuz 7 bin liralık maddi hasara sebep oluyorsunuz hemide kenra çekilip banane git sigorta şirketiyle uğraş dur diyorsanız ve sigorta şirketide banane derse bu kişinin %50 değer kaybı ile dava açması da normal birşey.%50 değer kaybımı olur öyleyse versin yarı fiyatıyla bana aracı alayım diyenlere de şaşıyorum geri kalan o zarar ettiği değer kaybı kısmını da verecek misin?
    Tek taraflı ben haklıyım demekle olmuyor bence ''2-3 liranın hesabını yapcaksa niye mercedese biniyor'' demen bunun en güzel örneğidir.Uzlaşma yoluna gitmeyi yapıcı olmayı denemenizi isterdim.

Uzlaşma yoluna gidersem sigorta değil, ben ödeyeceğim. Gitmez isem sigortam ödeyecek. ÜStelik kaskomu da devreye sokabilirim. Hem kasko veya sigortaya ödetip hem uzlaşmam mümkünse söyleyin, yapayım.

Merco'ya biniyorsa 2-3 liranın hesabını yapmasın diye ben demedim. İyi okuyun. Ben değer kaybı davasına da karşı değilim.

%50 değer kaybı konusunda şu geyiği yaptım: "%50 değer kaybetti ise ben alırım o fiyattan, kalan farkı da sigorta ve kaskodan zaten tahsil edersiniz. " yani karşı taraf %100'ü alacak. Ama hepimiz değer kaybının %50 olmadığını biliyoruz. %5 diyelim. 10 katlık fark da avukat ayarı...

Burada temelde sıkıntılı konular kadıncağızın geçirdiği minik sinir krizi, avukatın %50 geyiği ve dava açılacağından haberim bile olmaması. Değer kaybını sigortamdan talep ettiğini söyleseydi bir çözüm bulur, muhtemelen sigorta ile kadıncağızın arasını bulurdum. Şimdi ise benim de elim bağlı. Sigorta veya kaskonun ödeyebilmesi için dava olması ve kaybetmem gerekiyor. Aksi bir yol var mı?

• Bu sorunlar Turkiyede araca verilen fazla degerden kaynaklaniyor.
    Benim de sifir aracima birisi sirket araciyla arkadan carpti hem de arac 1 haftalik iken. Tamponda hafif bir deformasyon oldu. Adam ozur diledi kartini verdi yaptiricam dedi.
    Dedim bu kadar ufak sey icin tampon mu degistirilir yazik aramadim adami. Aracin tamponu cizik ile kullanilsa nolucak ki.
    Tabi yine de dikkatisz biri araca carpinca insan sinirleniyor vs.
    Neyse simdi yasadigim yerde no fault diye bir kanun varmsi. Ben de tasindiktan bir kac yil sonra ogrendim. Eger arac trafikte ise suclunun kim oldugu onemli degil herkes kendi hasarini kendi oduyor karsidakinin hasarini odeme diye bir sey yok. (park halindeki araca carpilirsa durum degisiyor)

Cok farkli bir bakis acisi, zaten trafiktesin senin aracinda hareket ediyor, bu riski almissin artik suclu sucsuza bakilmaz kaza bu herkes kendi malindan sorumlu deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bu sorunlar Turkiyede araca verilen fazla degerden kaynaklaniyor.
    Benim de sifir aracima birisi sirket araciyla arkadan carpti hem de arac 1 haftalik iken. Tamponda hafif bir deformasyon oldu. Adam ozur diledi kartini verdi yaptiricam dedi.
    Dedim bu kadar ufak sey icin tampon mu degistirilir yazik aramadim adami. Aracin tamponu cizik ile kullanilsa nolucak ki.
    Tabi yine de dikkatisz biri araca carpinca insan sinirleniyor vs.
    Neyse simdi yasadigim yerde no fault diye bir kanun varmsi. Ben de tasindiktan bir kac yil sonra ogrendim. Eger arac trafikte ise suclunun kim oldugu onemli degil herkes kendi hasarini kendi oduyor karsidakinin hasarini odeme diye bir sey yok. (park halindeki araca carpilirsa durum degisiyor)

Cok farkli bir bakis acisi, zaten trafiktesin senin aracinda hareket ediyor, bu riski almissin artik suclu sucsuza bakilmaz kaza bu herkes kendi malindan sorumlu deniyor.

Trafikte barzoların olmadığı, herkesin bilinçli araba kullandığı, kazaların sadece basit hatalardan kaynaklandığı bir yerde çok mantıklı bir uygulama. Bu durumda bile nadiren de olsa kırmızıda geçip vurmak, ters şeride bile bile girip vurmak gibi affedilmez hatalarda karşı tarafa yüklenilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ancak medeni bir yerde bu tarz hayvanlık kazaları da nadiren yaşanır.

• Avukatın yaptığı dolandırıcılık, gelmiş gene donanımhaberin sanal avukatları buraya gördüğünüzü bloklayın

Karşı tarafın yaptığı dolandırıcılık.
  • Dediğim gibi mağdur araç sahibi zararını karşılamayınca avukata gidip bir pislikte ben yapayım demiştir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiridine -- 5 Ocak 2017; 23:22:16 >
  • LampdaLamp L kullanıcısına yanıt
    O kadar da ağır konuşmamak lazım. Meselenin devamında aracın farının da değiştiğini öğrendim. Araç sahibi gerçekten değer kaybı olduğunu düşünüyorsa hakkını arasın. Buna lafım yok da, keşke haberimiz olsaydı. Sigorta firması ile aralarını bulurdum. Şimdi ise, değer kaybını cebimden ödemeyeceğime göre, dava sonucunu beklememiz gerekiyor. Veya, değer kaybını cebimden ödeyeceksem sigortadaki ve kaskodaki hukuki sorumluluk klozları neden var? değil mi?

Burada arkadaşlar konuyu çok garip yerlere çekti. Konunun kıçını başını yeni toparladım gibi.

Karşı tarafın abartılı tutumu %50 değer kaybı iddiasında, ki bunun bir geçerliliği yok. Değer kaybını bilirkişi belirleyecek. O yüzden bu dolandırıcılık sayılmaz.

Benim zoruma giden karşı tarafın sinir krizlerine girip bağırıp çağırması, haber vermeden dava açması... %50 iddiası ise pastanın üzerindeki çilek oldu. Ona güldüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

Avukatın yaptığı dolandırıcılık, gelmiş gene donanımhaberin sanal avukatları buraya gördüğünüzü bloklayın

Karşı tarafın yaptığı dolandırıcılık.

Tamam
  • Ya huseyin bey siz cok parayi cok rahat kazaniyorsaniz halledin meseleyi,yonetim kurulu bilmem nesi annenize de size de dokunmaz. Gerisi bos muhabbet,hem suclu hem de guclu olucaksiniz yok yaa :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Annen 65 yaşında değil mi senin? Hatta daha öncede birine vurup kaçmıştı falan?

İşte o da ilk hatalı kazası. O aracın sahibini de bir ay sonra buldum. Masrafını cebimden ödedim. Allahtan araba yeni falan değildi. Dert büyümedi.

Temelde sorun şu, annemde oldukça ciddi bir duyma kaybı var. İyi araba kullanıyor; ancak duymuyor. Çarpıp kaçması mesela çarptığını anlamamasından olmuştu. Eve gelince hasarı fark ediyor. Çok uğraştım; ama buldum o aracı.

Duyma kaybı da araba kullanmaya engel değil. Riski arttırıyor, o kesin. Bir kulakta %80, diğerinde %65 kayıp var. İki kulağında da kulaklık var. Dolayısı ile %80 duyma sorunu da yok. Ancak işitme cihazları mükemmel çalışmıyor. Ortam gürültüsünü basıyor kulağa. O sırada klima gümbür gümbür üflüyorsa mesela, arkadan gelen korna sesini duymayabiliyor. O yüzden bizim gibi değil, her an uyanık olması lazım. Dalgınlık onda doğrudan kazaya sebebiyet veriyor. Bizde ise dalgınlığı yaparsın, kornayı yersin. Kaza olmadan durursun.

Duyma kaybı ile araç kullanmak da yasal olarak engel değil, hatta tam engelli olsan gene kullanabiliyorsun. Plakanda duyma engelli işareti oluyor. Ancak annem o sınıfa girmiyor. Karışık bir durum. Kaza geçmişi çok temiz kadının. Daha kendi suçu olan ikinci kazası. Kaza sıklığı artarsa, sakat durumlar oluşmaya başlarsa, o zaman bir çözüm arayışına gireceğim. Ancak şu anda bir çözüm aramak, "anne sen kullanmasan artık" falan demek de gururunu kırar kadının. Biraz daha gözlemleyeceğim. Saçma kaza sayısı bu hızla devam ederse o zaman düşünürüm. Ancak devamı gelmezse, bu iki kaza şanssızlıkmış deyip geçeceğim.

Sonuçta 65 yaş çok genç bir yaş. "Artık araba kullanma" denecek yaş değil. Kulak meselesi olmasa 80'e kadar yolu var normalde.

• empati lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Ya huseyin bey siz cok parayi cok rahat kazaniyorsaniz halledin meseleyi,yonetim kurulu bilmem nesi annenize de size de dokunmaz. Gerisi bos muhabbet,hem suclu hem de guclu olucaksiniz yok yaa :-)

Hala polemik hala polemik. Tamam öyle yaparım. Tatmin olduysan. Bu parayı kolay kazandığımıza dair fikirleri nereden ediniyorsunuz anlamıyorum. Ömürleri boyunca eşek gibi çalışmış ve bu yaşta milyonlarca lira borç yükünün altında iş yapmaya devam etmeye çalışan insanları "bunlar da rahat içinde yüzüyor" diye nasıl anında sınıflandırıyorsunuz anlamıyorum. Ne biliyorsun ki hakkımızda?

Para bok diyelim. 3000TL'den bahsediyoruz. Milyonlarca insanın iki aylık emeği o para. İstersen harun kadar zengin ol, bu gerçekle yaşıyorsun. "İnsanlar o para için iki ay emek veriyor." Bu coğrafyada bunun bilincinde yaşamıyorsan ne diyeyim? O noktada zübbesin. Dolayısı ile sizin bahsettiğiniz kadar basit bir mesele değil. Siz bu kadar genişseniz veya parayı bulursanız bu kadar geniş davranacaksanız o sizin sorununuz. Ben bu kadar geniş davranamam.

Yani, annemin kendi kurduğu şirkette yönetim kurulu üyesi olması mı battı size? Aynı zamanda yüksek bürokrat emeklisi mesela. 30 yıllık devlet emeğine 1600TL emekli maaşı alıyor. iki kulağında da işitme kaybı olan kadın 6 yılda bir adet kulaklık alıyor. Onda da kulaklık başına 2000TL kendi cebinden ödüyor falan... Bence başka kapıya gidin. Kalbinizi kırarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ocak 2017; 0:5:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

O kadar da ağır konuşmamak lazım. Meselenin devamında aracın farının da değiştiğini öğrendim. Araç sahibi gerçekten değer kaybı olduğunu düşünüyorsa hakkını arasın. Buna lafım yok da, keşke haberimiz olsaydı. Sigorta firması ile aralarını bulurdum. Şimdi ise, değer kaybını cebimden ödemeyeceğime göre, dava sonucunu beklememiz gerekiyor. Veya, değer kaybını cebimden ödeyeceksem sigortadaki ve kaskodaki hukuki sorumluluk klozları neden var? değil mi?

Burada arkadaşlar konuyu çok garip yerlere çekti. Konunun kıçını başını yeni toparladım gibi.

Karşı tarafın abartılı tutumu %50 değer kaybı iddiasında, ki bunun bir geçerliliği yok. Değer kaybını bilirkişi belirleyecek. O yüzden bu dolandırıcılık sayılmaz.

Benim zoruma giden karşı tarafın sinir krizlerine girip bağırıp çağırması, haber vermeden dava açması... %50 iddiası ise pastanın üzerindeki çilek oldu. Ona güldüm.

Hocam sizde bir avukata danışın bu konuda, mutlaka onunda bir karşı davası vardır.

• dostum geçmiş olsun. herkesin başına gelebilecek bir olay. usta şoför bile olsan bir anlık dalgınlık kaza yaptırır bunun acemilikle ilgisi yok.

gelelim hasar durumuna bence abartılacak bir durum yok. aracın sadece tamponu değişmiş. motor ve kaporta ile ilgili bir sıkıntı yok sonuçta. ama bizim millete bir huy var aracın en ufak boyasını kafaya takıyor. ben arabanın ağır hasar durumuna ve yürüyenine bakarım bunlarda problem yoksa ufak tefek boyalar tampon değişikliği göze gelecek şeyler değil. tampon sökülmüş yerine orjinali takılmış. boş işlerle uğraşan başka bir millet var mıdır acaba bizim kadar bilemiyorum. ulan arabanın lastiği, jantı, motor bakımları sırasında bir sürü parçası değişiyor yeri geldiğinde iyi o zaman yine orjinallik bozulsun bakalım. %50 değer kaybı akla mantığa aykırı. değer kaybı varsa olursa da 3-4 bin gibi bişey olur yani. kendi adıma konuşayım ben bu arabayı alacaksam kazalı fotoğraflarını gördükten sonra çıkan hasar kaydı zaten tampon değişikliği olduğu için max. 4 bin tl çıkar piyasa fiyatından 5 bin tl aşağısına alırım. bu rakam da arabanın değerini tamamen öldürmez yani. suç bizim bozuk zihniyetimizde yapacak bişey yok.
    avukat kurnazlık peşinde ne koparabilirsem modunda. aracın bu haliyle piyasa değerine bakılır fark sigorta şirketinden alınır en fazla olacağı budur. bu rakam da tahmini 3-4 bin tl olur fazlası olmaz.

bu arada şu kazaya baktım keşke benim 2015 a3 arabama çarpmış olsaydı dedim. arabanın sol ön çamurluk tarafında ufak bir sürtmeden dolayı çizikler var. ne güzel tamponum sıfırıyla değiştirilmiş tertemiz olurdu

• konunun yarısı "şirketimiz var, avukatları salcam yeaaa""

değer kaybı istemeleri normaldir. 2 haftalık arabaya gelen saçma sapan bir kaza tabii ki de üzer beni. ama kaza sonrası dediğiniz sinir krizlerine girmem.
  • Müteselsilen sorunlusunuz. Öninceleme duruşmasında ilk itirazınızı yapın taraf değiliz diyin. Yine bir denemiş olursunuz.
  • Yokuş yukarı duvara bitişik park halindeki iken arkada birşey yoktur düşüncesi ile gevşek davrandım az kaydı araç duvarda çıkıntı varmış 2012 focusu vurdum duvara tampon lamba birbirine girmiş indim baktım hiç birşey olmamış gibi yoluma devam ettim. Ben teneke için üzülmem. 2009 model fiestaya tamamen orjinal tek çizik yok diye 2 bin fazla verdim 3 ay sonra enişte takla attı araçla 10.000 masraf çıktı 2.000 de ordan deger kaybıda 5.000 ne kaldı geriye degilmi. demem o ki hakkını ara lakin fazlasına tamah etme dünya malı dünyas kalır.
  • Arabaya geri geri vuracaksin bide hakli olacaksin insanlarin emegi ne guzel cigneniyor oyle iki dakkada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

Müteselsilen sorunlusunuz. Öninceleme duruşmasında ilk itirazınızı yapın taraf değiliz diyin. Yine bir denemiş olursunuz.

Asli sorumludur, sigorta şirketine dava ihbar edilir. Konu sahibi kusura bakmasın üzerine fazla gitmiş olabilirim ama biraz kızdırmaya çalıştım da iyi sabırlıymış. 10 şubatta ankarada olacağım bir duruşma için dosya numarasını gönderirse davanın akıbetine bakmak isterim :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.