Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değer kaybı icin sigortadan para alamadıkları için size dava açmışlar aslında normal bir durum ancak sizin için değil böyle ufak birşey için bukadar tantana kopmaması lazim. Far değişikliği olsa bile değer kaybına girmez. Tamponun degismesi veya kaportanın hasar gormesi lazim. Buda sağlam bir kaza ile olabilir. Burda ufak bir temas var. Ben 2 defa boyle bir sorun yaşadım. Birinde ben arkadan çarptım diğerin de de arka arka giderken çarptım.

Karşımdakiler de anlayisli insanlar olduğu için ufak tefek çizikler oluşsa bile hiçbirşey tutmadan ayrıldık.

Bunlar ufak şeyler cana gelmesin. 4 defa park halindeyken arkaya öne yana ufak çarpmalar nedeniyle ezik ve çizikler oldu araba napalim istanbulda yaşıyorsanız boyle şeyler olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classlord -- 6 Ocak 2017; 0:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

konunun yarısı "şirketimiz var, avukatları salcam yeaaa""

değer kaybı istemeleri normaldir. 2 haftalık arabaya gelen saçma sapan bir kaza tabii ki de üzer beni. ama kaza sonrası dediğiniz sinir krizlerine girmem.

Ben de bundayım. Sonuçta kaybedebiliriz. O zaman karşı taraf haklıymış derim. Büyütülecek çok bir şey yok. Forumda paylaşmamın temel amacı da başıma neler geleceğini ahalinin görmesini sağlamaktır. Bu kadar. Bunu da elimden geldiğince esprili bir dille anlatıyorum ki, aslen can sıkıcı da olsa ufak bir konu olduğunu, dünyanın sonu olmadığını, hayatın otomobillerimiz etrafında dönmediğini ve tüm hızıyla devam ettiğini hissettirmek istiyorum ahaliye. Başınız böyle bir derde girebilir. Çözümü şu şu şudur, sıkma canını, hayat devam ediyor. Konu bundan ibarettir.

İsterdim ki karşı taraf dava açmadan önce sigorta firmamızdan değer kaybını talep ettiğini ve sigortanın ödeme yapmadığını bize bildirsin. Sorun çözülmezse dava açacağım desin. Ancak hiç bir şey demeden şotaaa diye davayı açınca benim sigorta firmasını ikna etmek için elimi kolumu bağlamış oluyorlar. Şimdi kendi cebimden bu parayı ödemeyeceğime göre, dava sonucunu beklememiz gerekecek. Öncesinde bilgim olsa, davalık olmadan sigorta firmasına bu kayıbı ödetmeye çalışırdım. Büyük ihtimal de bir orta yolu bulurduk.

Neyse, olan olmuş. Bundan sonra olacakları dava akışı belirleyecek.

Bir diğer husus da karşı taraf işi çetrefilleştirmiş. Hasarını kaskosundan ödemiş. Halbuki karayolları dışında bile olsa, halka açık ve halka yarı açık alanlarda da trafik sigortasının ödeme yapmakla yükümlü olduğuna dair onlarca emsal karar var. Yani, bastırsalar masraflarını sigorta şirketimden de alabilirlermiş. Onu da yapmamışlar. İşi kendi elleri ile karıştırmışlar.

Tüm bu olayda dalga geçtiğim tek konu şu %50 değer kaybı iddiası. Yadırgadığım konu sinir krizi olayı. Üzüldüğüm ve uygun bulmadığım da önden bir haber vermemeleri. O kadar.

• İstanbulda tamponunda kaportasinda boya veya işlem görmemiş araç bulmanız imkansızdır. Mümkün değil

Aksi yalandir. Yada henüz araç trafiğe çıkmamıştır.
  • Allah başka dert vermesin duyan da sanki araba ortadan ikiye yarıldı sanacak. Bu zarar zaten karşılanır sinir krizleri geçirecek kadar müşkül halde olmadıkları da belli . Bunlar bizim forumdaki sıcak fırsatçılar gibidir işte 3 kuruş için sinir krizleri geçirirler başkasını da önemsemezler .
  • Kazayı yapan bayan ağlamış , bağırmış bu gayet normal bir şey daha önce aracı çamura saplandığı için ağlayan birini gördüğümden normal karşılıyorum.Sigorta şirketi masrafları karşılamam demişse kaskodan yaptırmaları olağan bir durum.Deger kaybı için bir avukata danışmışlardır o da fırsattan istifade edip dava açmış.Bu yasal bir hak.İnsanlar hakkını kullanması size komik gelen taraf galiba , gelip burda konu açıp ahahaa dava açmışlar demeniz daha komik bence.Bu arada param var asarım , keserim , biçerim o kadar da kolay değil belli ki henüz sert taşa denk gelmemişsiniz.Son olarak para herkeste var az ya da çok , zor olan herkeste olmayan şey sağlam bir kişilik o da zaten para gibi sonradan olmuyor.Paranın sizi bozmaması dileğiyle iyi forumlar.
  • gncsrc35 kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim sizi sayıyla mı veriyorlar?

Şu konuyu okudum baştan sona, adam derdini elli kişiye ayrı ayrı elli defa anlatmış, kendini ifade etmiş. Demiş ki "En doğal hakkıdır dava açar. Ancak benimle iletişim kurmadı. Yüzde ellilik bir değer kaybı talebi de komik olmuş." Özet olarak bu.

Zannedersem algılamanızda veya okuduğunuzu anlamanızda bir problem var ki hala adama dava açılmasının komik olduğunu düşündüğü şeklinde yakıştırma yapıyorsunuz. Yani illa akli kapasitenizi aşağılamak mı lazım? Yazık yahu iliği kurumuş adamın iki noktaya parmak basacağım diye.

Millet hala emek memek derdinde, ajitasyon peşinde. Kadın arabasını yaptırmış. Değer kaybı davasını da açmış, eğer kazanırsa onu da alacak. Yani burda mağduriyet zaten gideriliyor. Kazadır olur, mağduriyet giderildikten sonra daha elden ne gelir, zamanı geri mi almalı, götürüp sıfır araba mı seçtirmeli?

Şirketin var suç, paran var suç, paran yok suç, başıma birşey geldi şu foruma içerik olsun millet öğrensin diye konu açarsın; dünyanın en büyük suçu. İlla polemik olacak, birileri suçlu ilan edilip dh timleri tarafından idam edilecek. Konunun akıbeti bu olmak zorunda.

Vallahi ben yoruldum yahu, adam sabır taşı çıktı Rıza baba.

Biraz akıl, mantık, sağduyu.

@gncsrc35

• as2642 A kullanıcısına yanıt
    Sizin de Mercedes iniz olsaydı siz de cebinde parası olan ama kalbinde insanlığını unutmuslardan olurdunuz demekki.
  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Sanırım biraz anlama güçlüğü çekiyorsunuz yazdıklarımı cümle cümle açıklayacağım umarım bu sefer anlarsınız :

1.) Konuyu açan arkadaş mağdur bayanın ağlamasından bahsetmiş bunu belirtip bayanı küçümsemiş.Bayanlar erkeklere göre daha duygusal ve hassas ağlayabilir anormal bir durum yok burda.

2.) Bayanın kaskodan aracını yaptırmasına kızmış.Bu da onun en doğal hakkı sonuçta kasko firmasına bir ücret ödemiş ve bu ücret karşılığında hizmetten faydalanmış.Sigorta zararı karşılamadıysa bu onun suçu değil.

3.) Değer kaybı için bir avukat ile anlaşıp dava açmış ve avukat ya acemilikten yada fırsatçılıktan %50 değer kaybı demiş zaten bilirkişi raporu ile bu değer hükümsüz sayılacak.

4.)Hukuk yavaş işlesede hak.

5.) Eğer ilk mesajı okumuş olsaydınız konuyu açan kişinin dava açması nedeniyle bayanı küçümsedigini ve 2- 3 bin liranın peşine düştüğünü belirtmiş olduğunu fark edersiniz.Bunu komik bir durummuş gibi pazarlamanın bir anlamı yok.

6.)Konuyu açan kişi bir yazar arkadaşa tehdit eder gibi "Getir lan seninkini de biçicem, parasıyla değil mi? " cümle kullanmış.Sizce bu normal mi ? Belli ki arkadaş parayı gözünde fazla büyütmüş.

Kimsenin konu sahibinin parasında gözü yok gelip burda şirket sahibi olmak suç, parasının olması suç gibi saçma sapan şeyler yazmayın.Para konusunu açan kendisi.Avukatları üzerine salarım nasıl bir cümle ? Hayırdır it mi bu ? Avukat dediğiniz kişi Türkiye ortalamasında iyi derece elde edip dört yılını bu iş için heba etmiş biri bunu da sizler ona it muamelesi yapasınız diye yapmamış.

Konu sahibi biraz düşünceli olsa kazadan hemen sonra annesinin çarptığı kişi ile iletişime geçip ; " İyi günler .....

annem araçla sizin araca çarpmış bu nedenden dolayı üzgünüm varsa bir maddi zararınız ya da yapabileceğim herhangi bir şey yardımcı olmak isterim." . Bu kadar insanlık bu kadar basit , konu sahibi bunu yapsaydı emin olun konu ne mahkemeye taşınır ne de bu kadar uzardı.

Sonuç olarak burda kimsenin parasını , arabasını , şirketini yadırgadığım yok sadece tavrını eleştiriyorum.Ufak telefon görüşmesi , nazik bir cümle olayların bu kadar büyümesini engellerdi.

Lütfen siz de okuduğunuzu anlamaya çalışın gerekirse dışardan bu konuda destek alın.

• ya konuyu açan arkadaş sende ne ego varmış böyle ?
    övünmeni okumaktan kaza nasıl olmuş ,ne olmuş kısmını bile anlayamadım
    ayrıca % 50 değer kaybı olayını da sen yanlış anladın ,anlıyorsun gibi geldi ,hiçbir avukat böyle basit bir kaza sonrası bu kadar büyük değer kaybı talep etmez ,etmişse diplomasını oturup yesin
    bu kazada elbette bir değer kaybı olduğu su götürmez ve araç çok değerli olduğundan ,parçaları çok pahalı olduğundan değer kaybı da fazla olacaktır
    olayın içinde olmadığımız için kesin şöyle olur diyebilmek de mümkün değil ,biz burada sadece sizin anlattıklarınızı görüyoruz ,karşı taraf hakkında bir bilgimiz yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Link>>https://youtu.be/k7O8XDo5qH0?t=717

Değer kaybıyla ilgili yönetmelik değişti bilginize.

valla anlamadım. artık tampon hasarınadamı değer kaybı davası açılıyor ? 2 kapısı değişmiş araca değer kaybı çıkmadı. şasiye zarar gelmesi gerekiyo demişler.

edit: anladığım kadarıyla otoparkda trafik sigortası ödeme yapmıyor yani mercedes sizin sigortadan para alamamış. hasar kaybı olayını ayrı bir konu, sizden mahkeme yoluyla aracın hasarını talep edebilir. sonuçta sizin vurduğunuz belli ve ödeme alınmamış.
    aslında çok saçma bir durum. otoparkda ödeme yapılmıyor olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuzet -- 6 Ocak 2017; 6:45:44 >

• şirket araclarına uygulanan imtiyaz kalkmalı, sokaklar otoparklar bu kasaplarla dolu. otoparkta araca vurmak nedir? alın teri, emek harcamadan alınan bu araclar potansiyel suclu trafikte.
  • Dava açan kişi haklı. İnsanlar o arabaları bedavaya almıyorlar. "Tampona vurmuş bir şey olmaz." demesi size kolay gelebilir. Satarken öyle olmuyor işte. Tramerde gözüken hasar kaydı otomatik olarak o arabanın değerini aşağıya çekti.İnşallah karşı taraf davayı kazanır.
  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    "Zannedersem algılamanızda veya okuduğunuzu anlamanızda bir problem var ki hala adama dava açılmasının komik olduğunu düşündüğü şeklinde yakıştırma yapıyorsunuz. Yani illa akli kapasitenizi aşağılamak mı lazım? Yazık yahu iliği kurumuş adamın iki noktaya parmak basacağım diye. "

Türkiye PISA imtihanlarında okuduğunu anlama kategorisinde boşuna sondan ikinci olmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncsrc35

Kazayı yapan bayan ağlamış , bağırmış bu gayet normal bir şey daha önce aracı çamura saplandığı için ağlayan birini gördüğümden normal karşılıyorum.Sigorta şirketi masrafları karşılamam demişse kaskodan yaptırmaları olağan bir durum.Deger kaybı için bir avukata danışmışlardır o da fırsattan istifade edip dava açmış.Bu yasal bir hak.İnsanlar hakkını kullanması size komik gelen taraf galiba , gelip burda konu açıp ahahaa dava açmışlar demeniz daha komik bence.Bu arada param var asarım , keserim , biçerim o kadar da kolay değil belli ki henüz sert taşa denk gelmemişsiniz.Son olarak para herkeste var az ya da çok , zor olan herkeste olmayan şey sağlam bir kişilik o da zaten para gibi sonradan olmuyor.Paranın sizi bozmaması dileğiyle iyi forumlar.

Anlamsız çıkışlar yapan, bilmeden ahkam kesenlerle dalga geçmek için bir şeyler yazdım. Her yazılanı ciddiye alacaksanız Zaytung'u dava edin derim.

Araba kullanmayı bilmeyen bik bik diyenler vardı. En sonunda "Ne yapacaksın? Şark hizmeti mi yaptıracaksın, trafikten mi çekeceksin" falan deyip, kıroyum ama para bende dedim. Ayna makyaj için diyene "bizim arabada güneşlikte aydınlatmalı makyaj aynaları var bebeem." falan dedim. Hatta sonuna da "herkes karanfil bıraktı malum" diye de bunun geyik olduğunu belirttim. Hala daha anlamıyorsanız bu sizin sorununuz.

Yoksa zaten kıro da değilim, para da bende değil.

Sigorta masrafları karşılamıyordu ise, beni arayabilirdi. Siz ne yapardınız? Ben birine dava açmadan önce çözüm ararım. Dava açmak diğer bütün yollar tıkandıktan sonra başvurulması gereken bir şey. Arasaydı, bir çözüm mutlaka bulurdum.

Yoksa dava açmasına şaşırmıyorum. Sonuçta dava sonucu bende hakkı kaldı mı, kaldıysa ne kadar kaldı bunu belirleyecek. Ancak özellikle Türkiye gibi mahkemelerin zaten yoğunluktan 2 yıldan önce karara bağlanamadığı bir ülkede sistemi abidik gubidik sebeplerle işgal etmeyi son çare olarak görüyorum. Bütün yollar tıkanmadan dava açmayı abes buluyorum. An itibari ile davanın sonuçlanmasını beklemekten başka yapacak bir şeyim de yok. Bu parayı cebimden ödemeyeceğime göre, ama sigortama, ama kaskoma ödeteceğime göre, davanın sonuçlanması gerekiyor.

• günlerdir trol konu diye girmedim hüseyin çıktı

rahmetli kemal sunalın böyle bir filmi vardı.yıllarca moktan bi dava için paralarını hiç etmişlerdi.
  • araç mercedes olmasaydı daha farklı konuşurdunuz çakallar sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncsrc35

Sanırım biraz anlama güçlüğü çekiyorsunuz yazdıklarımı cümle cümle açıklayacağım umarım bu sefer anlarsınız :

1.) Konuyu açan arkadaş mağdur bayanın ağlamasından bahsetmiş bunu belirtip bayanı küçümsemiş.Bayanlar erkeklere göre daha duygusal ve hassas ağlayabilir anormal bir durum yok burda.

2.) Bayanın kaskodan aracını yaptırmasına kızmış.Bu da onun en doğal hakkı sonuçta kasko firmasına bir ücret ödemiş ve bu ücret karşılığında hizmetten faydalanmış.Sigorta zararı karşılamadıysa bu onun suçu değil.

3.) Değer kaybı için bir avukat ile anlaşıp dava açmış ve avukat ya acemilikten yada fırsatçılıktan %50 değer kaybı demiş zaten bilirkişi raporu ile bu değer hükümsüz sayılacak.

4.)Hukuk yavaş işlesede hak.

5.) Eğer ilk mesajı okumuş olsaydınız konuyu açan kişinin dava açması nedeniyle bayanı küçümsedigini ve 2- 3 bin liranın peşine düştüğünü belirtmiş olduğunu fark edersiniz.Bunu komik bir durummuş gibi pazarlamanın bir anlamı yok.

6.)Konuyu açan kişi bir yazar arkadaşa tehdit eder gibi "Getir lan seninkini de biçicem, parasıyla değil mi? " cümle kullanmış.Sizce bu normal mi ? Belli ki arkadaş parayı gözünde fazla büyütmüş.

Kimsenin konu sahibinin parasında gözü yok gelip burda şirket sahibi olmak suç, parasının olması suç gibi saçma sapan şeyler yazmayın.Para konusunu açan kendisi.Avukatları üzerine salarım nasıl bir cümle ? Hayırdır it mi bu ? Avukat dediğiniz kişi Türkiye ortalamasında iyi derece elde edip dört yılını bu iş için heba etmiş biri bunu da sizler ona it muamelesi yapasınız diye yapmamış.

Konu sahibi biraz düşünceli olsa kazadan hemen sonra annesinin çarptığı kişi ile iletişime geçip ; " İyi günler .....

annem araçla sizin araca çarpmış bu nedenden dolayı üzgünüm varsa bir maddi zararınız ya da yapabileceğim herhangi bir şey yardımcı olmak isterim." . Bu kadar insanlık bu kadar basit , konu sahibi bunu yapsaydı emin olun konu ne mahkemeye taşınır ne de bu kadar uzardı.

Sonuç olarak burda kimsenin parasını , arabasını , şirketini yadırgadığım yok sadece tavrını eleştiriyorum.Ufak telefon görüşmesi , nazik bir cümle olayların bu kadar büyümesini engellerdi.

Lütfen siz de okuduğunuzu anlamaya çalışın gerekirse dışardan bu konuda destek alın.

Boşa uzatıyorsun. Ne alınganmışsınız yahu...

1) Karşı taraf sadece ağlasa olabilir, siniri bozulur ağlar. Sinir krizi geçirmiş. Anneme bağırmış, duvarı yumruklamış, bir iki de kötü söz etmiş (küfür değil). İllaha detaya girip karşı tarafı rencide mi edeyim? Nasıl tiplersiniz yahu siz? Bunu yadırgadım. Böyle bir davranıştan sonra da ben karşı tarafı aramam. O sorununu çözemediyse beni arasın. Hakkı bende kalmaz.

2) Benim sigortam karşılamadıysa beni arardır, ben karşılattırırdım. Buna kızmadım. Saçma buldum. Sizin aksinize her şeye kızan bir tip değilim.

3) Aynen öyle. Ancak bu durum geyik yapmama, avukala kafa bulmama engel değil.

4) Kesinlikle katılıyorum, aksini söylemedim.

5) Kadınla bir derdim yok. Bende hakkı olduğunu düşünüyorsa açsın davasını. Avukatını fırsatçı buluyorum. Dava açmadan bana ulaşsa kadının derdini çözdürürdüm. Avukat da para kazanamazdı.

6) O arkadaş inatla anneme karşı ileri geri konuştu. Ben de kıroyum ama para bende geyiği yaptım. Uzatırsan sana da yaparım. Tekrar ediyorum. Kıro da değilim. Para da bende değil.

Avukatı salmak konusunda: çok eskilerde kalmışsınız. Koca avukata kimsenin köpek muamelesi çekmeyeceğini otomatik olarak düşündüğüm için rahat rahat yazdım. Böyle algılayabilecek insanların olabileceğini dahi düşünmedim. Bu kadar da kötüye yorabilen bayağı bir nüfus varmış. Neyse, yeni jargon:

Ki bunun açıklamasını da yaptım. Tekrar yapıyorum. (Te Allah'ım ne günlere kaldık)

Eşim hayatında verdiği en doğru kararlardan birinini verip, uluslararasına geçene kadar 3 yıl hukuk okuduğu için, bir dolu hukukçu arkadaşım var benim. 10'un üstündedir sayıları. Kimsenin avukata böyle bir muamele yapabileceğini düşünmedim bile. Siz düşünmüşsünüz. Helal olsun ne diyeyim? Amma çok kötülük bekliyorsunuz be etraftan. Sakin. Gardları indirin. Karşınızda son derece iyi niyetli biri var. Söz konusu avukatlar benim arkadaşlarım, dostlarım, okul arkadaşlarım. İstersem "naber lan düdük" derim. Size ne? Karşı taraf kendisine verdiğim değeri bildikten sonra, gerisi boş...

Gereksiz alıngan, kötüye yoran, kötülük bekleyen insanlar olduk. Gerek yok. Relaks...

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzet

quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Link>>https://youtu.be/k7O8XDo5qH0?t=717

Değer kaybıyla ilgili yönetmelik değişti bilginize.

valla anlamadım. artık tampon hasarınadamı değer kaybı davası açılıyor ? 2 kapısı değişmiş araca değer kaybı çıkmadı. şasiye zarar gelmesi gerekiyo demişler.

edit: anladığım kadarıyla otoparkda trafik sigortası ödeme yapmıyor yani mercedes sizin sigortadan para alamamış. hasar kaybı olayını ayrı bir konu, sizden mahkeme yoluyla aracın hasarını talep edebilir. sonuçta sizin vurduğunuz belli ve ödeme alınmamış.
    aslında çok saçma bir durum. otoparkda ödeme yapılmıyor olması.

Trafik sigortasının karayolları dışında olup, trafiğin olduğu yerlerde ödeme yapmasına hüküm verildiği onlarca emsal dava var.

Şirket özel otoparkında yaşanan kaza, kurum otoparkı içinde yaşanan kaza, AVM otoparkında yaşanan kaza şeklinde bir sürü dava sonucu var. Artık sigortanın bu tarz yerlerde de ödeme yapmak zorunda olduğu su götürmez bir gerçekmiş. Karşı tarafın bana haber vermesi yeterliydi. Neyse. Kendi bilir. Bana ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ya konuyu açan arkadaş sende ne ego varmış böyle ?
    övünmeni okumaktan kaza nasıl olmuş ,ne olmuş kısmını bile anlayamadım
    ayrıca % 50 değer kaybı olayını da sen yanlış anladın ,anlıyorsun gibi geldi ,hiçbir avukat böyle basit bir kaza sonrası bu kadar büyük değer kaybı talep etmez ,etmişse diplomasını oturup yesin
    bu kazada elbette bir değer kaybı olduğu su götürmez ve araç çok değerli olduğundan ,parçaları çok pahalı olduğundan değer kaybı da fazla olacaktır
    olayın içinde olmadığımız için kesin şöyle olur diyebilmek de mümkün değil ,biz burada sadece sizin anlattıklarınızı görüyoruz ,karşı taraf hakkında bir bilgimiz yok

Basit bir kazayı ve sonuçlarını esprili bir dille yazdım. Avukatlar da arkadaşım. Ortada ego konuşturma falan yoktu.

Sonrasında bir sürü kişi geldi "Allah da belanı versin"e gelen laflar etti. Ben de onlara izahat verdim, olmadı dalga geçtim. Dalga geçtiğim kısımlar sizde ego konuşturmak olarak gözüktüyse kusura bakmayın.

Konuyu açma amacım bilgilendirme idi. Ancak 9 sayfa çöplüğün içinde 2-3 değerli bilgi aramak zorunda kalacak olan gelecek mağdurlar için artık bu da pek mümkün değil. An itibari ile geyik olsun diye duran bir konu oldu.

Okuduğumu anlayabiliyorum çok şükür. İki üniversiteyi boşa bitirmedim. Aynen şöyle yazıyor:

"Müvekkile ait olan 2015 model Mercedes CLA 180 marka araç bu kaza sebebiyle, aracın ikinci el piyasa fiyatı en az %50 oranında düşmüştür. Müvekkil yeni almış olduğu bu aracı satmak istediği taktirde almış olduğu fiyatın kat be kat altında satmak zorunda kalacaktır."

Dalga geçerim tabi. Avukat daha Türkçe bilmiyor. yukarıdaki anlatım bozukluğuna gel.
    1) "Mercedes CLA 180" marka mı?
    2) "...araç bu kaza sebebiyle, aracın ikinci el piyasa fiyatı en az %50 oranında düşmüştür." Nasıl bir Türkçe lan bu? Avukatı düzelteyim gel:

"Müvekkile ait olan 2015 model Mercedes marka CLA 180 model aracın ikinci el piyasa fiyatı, bu kaza sebebiyle en az %50 oranında düşmüştür." Şimdi doğru bir cümle oldu. Ben okuduğumu iyi anlıyorum. Avukat ise derdini anlatacak kadar Türkçe biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ocak 2017; 14:10:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ssuqunet

şirket araclarına uygulanan imtiyaz kalkmalı, sokaklar otoparklar bu kasaplarla dolu. otoparkta araca vurmak nedir? alın teri, emek harcamadan alınan bu araclar potansiyel suclu trafikte.

"Abi bugün harcadığım paracıklardan kazandığım bonuslarla diyorum ki bir 911 alayım. Ne de olsa emek harcamadık yahu..."

Yukarıdaki gibi düşünen arkadaşlar neyin kafasında? Bizim parayı kolay kazandığımız fikrine nasıl kavuşuyorlar?

Bak arkadaşım, ben bir araba alıyorum. Aldığımda 8 yıl, 300.000km biniyorum. Senin dediğin gibi parayı kolay kazanıyor olsam 2 yılda bir araba değiştiririm. Söz konusu Subaru Legacy 2011 model. Geldi 6 yaşına. Çalıştır saksıyı biraz. Eşek gibi çalıştık o arabayı almak için. Eşek gibi çalışmaya da devam ediyoruz. Sizden tek farkımız otomobil ile ilgili masraflarımızı gider gösteriyoruz. Bu kadar. Onun dışında şirket adına olunca nasıl kolay oluyor da, şahıs adına olunca zor oluyor açıklarsan sevinirim.

Benim şirkette o parayı kazanmak için neler yaptığımı bilerek mi konuşuyorsun? Veya annemin? Veya babamın? Şirket deyince bir masa, başında bir para sayma makinesi, sırtı yüksek deri koltuğunda elinde purosu ile oturan bir kalantor hayal ediyorsunuz, çok güzel, hayaller Paris de, gerçekler Eminönü. Eşekler gibi çalışıyoruz biz de.

Şöyle bir de gerçek var, "arabanın bir tarafına koyayım, anamın canı sıkılmasın." İnsanız çünkü biz. Sevdiklerimiz üzülmesin, sıkılmasın isteriz. Mal mülk zor kazanılıyor yoksa. Ama bir sevdiğinin canı sıkılacağına, koyayım arabaya. Mutlu olacaksa benzin döküp yakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ocak 2017; 14:18:26 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.