Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

Orijinalden alynty: doganza

16 senedir almanyadayim. Iki tana dükkan isletiyorum. Allah'a sükür durumum da iyi ben böyle bolluk görmedim.

Seni iyi kandirmislar.

Niye dönmüyon Tr'ye?? ÜLKE EYYYE GYDYYY dönsene hadi, dönmezsin demi sen anca Tr'deki yozgattaki akrabalaryna yedir o avrupa batyyor ayaklaryny

Sahip olduğum her şeyi alnımın teriyle kazandım. Almanyada devlete sırtını dayayıp sefa sürenlerden, kıytırıktan bir araba alıp, dünya benim oldu sananlardan değilim. Merak etme biz her şeyin farkındayız ve yatırımlarımızı TR'ye yapıyoruz. Seneye kesin dönüş için işlemlere başladık bile. İstiyorsunuz kı çalışmadan her şeye sahip olalım. Ha benim olamadı mı o halde kımsenın olmasın. Sizin kafanızdaki, elindekinin kıymetini bilmeyen, herşeyi başkasından bekleyen asalak takımı nereye gitse aç kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

bende katılıyorum da avusturya da ev fiyatları daha uygun olabilir almanyada dediğin fiyatlar da ev

Hocam şehrin 40km dışında, köyde 400€ ya ev var doğrudur. Ama şehir içinde mümkün değil. Ben 1200€ kira ödüyorum kaldığım eve. İstanbulda daha iyi konumdan daha iyi bir daireyi 1000tl ye rahat kiralarsın.
  • Almanyada ki akrabamız anlattı,yaşadığı yerde almanların çoğunun evi yokmuş,yeni yeni ev sahibi olmaya başladılar dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

bende katılıyorum da avusturya da ev fiyatları daha uygun olabilir almanyada dediğin fiyatlar da ev

Hocam şehrin 40km dışında, köyde 400€ ya ev var doğrudur. Ama şehir içinde mümkün değil. Ben 1200€ kira ödüyorum kaldığım eve. İstanbulda daha iyi konumdan daha iyi bir daireyi 1000tl ye rahat kiralarsın.

yani almanya ile arasında belki fark vardır diye dedim aslında ben münchen fürstenfeldbruck taydım ilçe yani orda bile 900 euro dan başlıyordu..çoğu ev kirasını çocuklara verilen maaştan karşılıyorlardı :D.Sırf bu yüzden çocuk yapanlar var

TAbi bu anlattıklarım Türkler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cepAnkara -- 13 Ağustos 2014; 16:15:55 >

• Kaynak versene sen bu yazdıklarına.Öyle olsaydı avrupa'da herkes zengin,iş adamı olurdu.Yok porshce 9 bin euro falan,binbir çeşit model var.
  • thepromh kullanıcısına yanıt
    Meseleyi Araç Piyasası Kıyaslaması'na kadar düşürdün yani. O kadar palavra tutmayınca tabi.

Benim dediğim şu:

Sırf el aleme hava atacağım diye, alınacak bir araba uğruna, bir insanın ülkesini aşağılamasını, kendisini ezik hissetmesini avanaklık olarak görüyorum. Var sen başka türlü anla.
  • Alıntılamadım ama TR de 2200 lira iphone Almanya 700Euro eşit diyenler bi bitmediniz
  • quote:

quote:

quote:

yani almanya ile arasında belki fark vardır diye dedim aslında ben münchen fürstenfeldbruck taydım ilçe yani orda bile 900 euro dan başlıyordu..çoğu ev kirasını çocuklara verilen maaştan karşılıyorlardı :D.Sırf bu yüzden çocuk yapanlar var

Avusturya genel olarak Almanya'dan daha pahalı diye biliyorum. Ama yazdıkların doğrudur, aynen öyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _EsmeR

Tartıştığınız şeylere bak arkadaş, yahu bizim türkler genel olarak orda iyi işlerde çalışmıyor çalıştırılmıyorlar. Tabi öyle diyecek, gelelim araba mevzusuna adamlar üretiyor zaten sende ordan alıyorsun vergidir şudur budur tl üzerinden aldıgın içinde bi ton paraya almış oluyoruz. Orda adam 2 bin € alsa aylık 500€ ödemeyle sıfır mercedes bmw alabiliyor, bunu niye bu kadar takıyorsunuz ki ? Biz TL kazanıyoruz bizim aldığımız klio araç fiyatına adam 2011-2012 BMW X6 alabiliyor. O adam üretiyor o adam € kazanıyor. Piyasa karşılaştırmasından vazgeçin artık. Ülkemiz mükemmel değil tabikide. Ayrıca orda kiralar 400-500€ değil sen köy gibi yerlerden bahsediyorsun ha ne kadar köy olsa da bizim çoğu şehirlerimizden güzel durumdalar. Yani bu karşılaştırmalar çok yersiz. Sana devlet para veriyorda senden de alıyor merak etme. Afedersiniz orda almanın b.okunu temizleyip para kazanan tanıyorum. Hanginiz yaparsınız.

Bilader ben 2 yıl yaşadım demişim anladın mı? Hemde Viyana gibi Avusturya'nın en büyük şehrinde pahalı olan bir şehirde ve evet 250 euro'ya bile gemainde denen devletin yaptığı sitelerde bildiğin normal apartman dairelerinde yaşayanlar var, sen emlakçı mısın? Sen hangi mecrasın da atıp tutup ahkam kesiyorsun, bana kanıtla gel boş sallamakla olmuyor, ben yukarıda yorumlarımda porsche soranlara link verdim, iphone soranlara link verdim, sen dünya lideri ülkeni görmeye devam et merak etme tatile Avustralya'ya Usa'ya giden Almanlar'da orada miami sahillerinde ya da Sydney Opera binası önünde oturum evet evet dünya lideri Türkiye diyorlar emin ol

Hahahah çocukmusun sen link vermiş bilmem ne vermiş falan filan, la senin verdiğin linkler kadar benim akrabam arkadaşım hatta ordan kesin dönüş yapan tanıdığım var geldin 2 yıl kaldın kralı oldun oranın anlatıyorsun da burda :) Tamam bizde inandık yedik katılıyoruz sana sen haklısın. Ben sana durumu anlattım gidip kalmadım belki ama bir çok şeyini biliyorum hatta sevgilim almanya da yaşıyordu 6 yıl ordan biliyorum. Yani tek sen biliyormuş gibi davranma artı ben ülkemiz mükemmel demiyorum, siyaset istiyorsan farklı yerlere git

• quote:

quote:

quote:

Al işte hocam bizde bunları diyoruz ama gel görki konu sahibi kral adam padişah o avusturyanın başbakanı en pahalı şehrinde yaşayan ender insanlardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beels

abi yazmayın böyle şeyler vallahi ülkeden kaçasım geliyor. Bu senede üniversite var okumakta boş geliyor artık.

+1 okumaktan soğuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Al işte hocam bizde bunları diyoruz ama gel görki konu sahibi kral adam padişah o avusturyanın başbakanı en pahalı şehrinde yaşayan ender insanlardan.

:) çocuğun biri havaalında çalışıyordu tahminim 1800 euro civarı falan alıyor bir tane de çocuğu olacak işte..yanındaki arkadaşı ev kaç metrekarededi ..bu çocuk 90 dedi ..o çok büyükmüş kira ne kadar dedi ..çocuk 900 dedi ..oha çok ucuzmuş dedi ben tabi şoklardayım daha ilk gittğim zamanlar ..tamam çocuk golf sürüyordu çünkü adamlar üretiyor ve ucuz kira parasına araba alanlar var bizimkiler de adamlarda araba var iphone var diye avrupa yı uçurdukça uçuruyor ..bu çocuğun karısı çalışmasa geçinemez bile :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

:) çocuğun biri havaalında çalışıyordu tahminim 1800 euro civarı falan alıyor bir tane de çocuğu olacak işte..yanındaki arkadaşı ev kaç metrekarededi ..bu çocuk 90 dedi ..o çok büyükmüş kira ne kadar dedi ..çocuk 900 dedi ..oha çok ucuzmuş dedi ben tabi şoklardayım daha ilk gittğim zamanlar ..tamam çocuk golf sürüyordu çünkü adamlar üretiyor ve ucuz kira parasına araba alanlar var bizimkiler de adamlarda araba var iphone var diye avrupa yı uçurdukça uçuruyor ..bu çocuğun karısı çalışmasa geçinemez bile :)

Hocam bunun gibi bir çok örnek var en yakınlarım hatta :) ya burdan atıp sallamak çok kolay, daha 2 gün önce sevdiğim bi abim kesin dönüş yaptı arabasıda vardı evide vardı acaba niye dönüş yaptı bu adam rahat mı battıydıki :)

• quote:

Baslamadan belirteyim iki yil Avrupada yasadim biliyorum gelirlerini

Neymis Avrupa batmis bitmis bilmem ne, atiyorum okumadiniz insaatta duvar ustasi oldunuz alacaginiz maaslari yaziyorum

1750-2000 euro arasi insaattan
    850 euro devletten
    1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir
    850 euro esiniz devletten
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para

hesap edin turk parasi ile aylik 16-17 bin lira para yapiyor

EN ONEMLI KISMA GELIRSEK, AMA ORDA GIDERLER ONA GORE YAAAA DIYECEKLER ICIN

EV Kirasi aile icin 400-500 euro

iphone 550 euro

Porsche 8-9 bin euro

benzin 1.6 euro

kiyma 3 euro kilosu

muz 1.29 euro

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

Senin ulkende porscheyi gectim yeni cikan orta sinif araba 100 bin lira benzin 5 lira ev kirasi 1000 lira muz 5-6 lira disarda yemek ye dort kis yuzlerce lira

MAAS NE KADAR 300 EURO

sonra avrupa batti biz superiz

yahu eger bu Avrupa nin batmis haliyse biz bitmisiz olmusuz gomen yok

Hiç bir ülkede bu kadar geliri olmaz herkesin. Bu mümkün değil. Böyle bişey olsa develuasyon olur ekonomiden anlamadığın çok ortada.
    Ben de Avrupada yaşadım evet durumları bizden çok çok ileride ama bahsettiğin gibi herkesin binlerce euro maaşı falan yok.
    Düşün bi kere herkesin o kadar parası olsa üretim düşer ülke kalkınamaz. vs

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alynty: doganza

16 senedir almanyadayim. Iki tana dükkan isletiyorum. Allah'a sükür durumum da iyi ben böyle bolluk görmedim.

Seni iyi kandirmislar.

Niye dönmüyon Tr'ye?? ÜLKE EYYYE GYDYYY dönsene hadi, dönmezsin demi sen anca Tr'deki yozgattaki akrabalaryna yedir o avrupa batyyor ayaklaryny

Sahip olduğum her şeyi alnımın teriyle kazandım. Almanyada devlete sırtını dayayıp sefa sürenlerden, kıytırıktan bir araba alıp, dünya benim oldu sananlardan değilim. Merak etme biz her şeyin farkındayız ve yatırımlarımızı TR'ye yapıyoruz. Seneye kesin dönüş için işlemlere başladık bile. İstiyorsunuz kı çalışmadan her şeye sahip olalım. Ha benim olamadı mı o halde kımsenın olmasın. Sizin kafanızdaki, elindekinin kıymetini bilmeyen, herşeyi başkasından bekleyen asalak takımı nereye gitse aç kalır.

Bilader kendi malındır alnının teriyle kazanmışsındır bize laf düşmez, ama tek ricam bu ülkede asgari ücretin 300 euro ev kiralarının 350 euro olduğunu bilmeniz, zengin ve fakir arasında Türkiye'de uçurum var bunu lütfen kabul edin kendimizi kandırmayalım

• prosche fiyatları 9000 euro olduğu yalan. açın bakın biraz araştırın:
    http://www.porsche.com/uk/
    http://www.foreigncarsitalia.com/inventory/newsearch/New/Make/Porsche/
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Baslamadan belirteyim iki yil Avrupada yasadim biliyorum gelirlerini

Neymis Avrupa batmis bitmis bilmem ne, atiyorum okumadiniz insaatta duvar ustasi oldunuz alacaginiz maaslari yaziyorum

1750-2000 euro arasi insaattan
    850 euro devletten
    1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir
    850 euro esiniz devletten
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para

hesap edin turk parasi ile aylik 16-17 bin lira para yapiyor

EN ONEMLI KISMA GELIRSEK, AMA ORDA GIDERLER ONA GORE YAAAA DIYECEKLER ICIN

EV Kirasi aile icin 400-500 euro

iphone 550 euro

Porsche 8-9 bin euro

benzin 1.6 euro

kiyma 3 euro kilosu

muz 1.29 euro

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

Senin ulkende porscheyi gectim yeni cikan orta sinif araba 100 bin lira benzin 5 lira ev kirasi 1000 lira muz 5-6 lira disarda yemek ye dort kis yuzlerce lira

MAAS NE KADAR 300 EURO

sonra avrupa batti biz superiz

yahu eger bu Avrupa nin batmis haliyse biz bitmisiz olmusuz gomen yok

Hiç bir ülkede bu kadar geliri olmaz herkesin. Bu mümkün değil. Böyle bişey olsa develuasyon olur ekonomiden anlamadığın çok ortada.
    Ben de Avrupada yaşadım evet durumları bizden çok çok ileride ama bahsettiğin gibi herkesin binlerce euro maaşı falan yok.
    Düşün bi kere herkesin o kadar parası olsa üretim düşer ülke kalkınamaz. vs

Kardeş git Avusturya'ya sor, ben uydurmuyorum bizzat tanıdık kişilere sorup öğrendiği rakamlar, birinci ağızdan yani direk bizzat bu parayı kazanan insandan öğrendiğim şeyler ordan burdan duyma değil yani.

• Yurtdışında adamlar tl olarak mı maaşa alıyo senin nası bi mantığın var. Türkiyede 100 lira Almanyadaki 100 euro ya eşit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

hiç sorma kardeşim. halam Almanya'da yaşıyor AKPli. Facede propoganda yapıyordu tartıştık, Türkiye sorsan mükemmel gelişiyo da Almanya'da işler eskisi gibi değilmiş de zor geçiniyolarmış da. Eniştem işçi tek maaşla 1 ev 1 arabaları vardı ve bu tartışmayı yapmadan bikaç gün önce 2. arabayı almışlardı, araba dediğim de hani burada orta-üst seviye kimsenin alacağı araba, işçi yanına yaklaşamaz ama... Dedim gelin Türkiye'de yaşayın o zaman bakalım bırak evi arabayı karnınızı doyurabilceniz mi cevap yok...

Hocam sorma bizimde bi tanıdık var almanyada adam orda solcuları savunuyor Türkiyede tayibi gel yaşa ozmn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Meseleyi Araç Piyasası Kıyaslaması'na kadar düşürdün yani. O kadar palavra tutmayınca tabi.

Benim dediğim şu:

Sırf el aleme hava atacağım diye, alınacak bir araba uğruna, bir insanın ülkesini aşağılamasını, kendisini ezik hissetmesini avanaklık olarak görüyorum. Var sen başka türlü anla.

Bilader orada bikaç euroya biftek alıp 1 euroya muz alıp altına merco çekip ahkam kesme anladın mı, RAKAMLAR ORTADA VERİLER ORTADA, olur sen mercedese bin burada 15 bin liraya ŞAHİN satsınlar ondan sonra ÜLKEMİZ SÜPER DÜNYA DEVİ ALMANYA REZİL KÖTÜ FAKİR diyelim

Siz almancılar zaten ayrı bir grupsunuz tuhaflık var hepinizde hepiniz Almanyada Avusturyada yaşayıp Türkiye'yi övüyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.