Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: Burden XX

inandık.

Hocam ister inanın ister inanmayın orası size kalmış almanyada araç vergileri öyle abartıldığı kadar çok değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Göze Kaçan Sigara Dumanı

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: Burden XX

inandık.

Hocam ister inanın ister inanmayın orası size kalmış almanyada araç vergileri öyle abartıldığı kadar çok değil.

Edit:
    Vergi dekontunu bulursam buraya ss olarak koyarım.

benim de abim almanyada yasiyor. 7 aydir orada. 7 ayda evini dizdi arabasini aldi Türkiye'ye 3 haftaligina tatile geldi. ev kira 750€. tek maaş ile 2 kisi geciniyorlar. 2005 320d aldı. ustteki arkadasin yazdigi abartmalar yok orada. insanlara deger de veriliyor mesela trafikte ayaginizi attiginizda insanlar durup size yol veriyor bu bile insana degerdir ve burada belki asla belki de coook uzun bir sure sonra yapilacak olaydir. orada insanlar cabalariyla yukselmeye calisiyor buradaki gibi insanlari engelleyerek yada ileridekileri dusurerek degil. inanmayin. oralar bitmedi ve ulkemizden cok daha iyi yerler ve olanaklari var.

siz almanyanin neresindensiniz hocam ?

Kuzey batısında münstere yakın bir yerdeyim.

• Arkadaşlar selam,

Üniversiteyi Türkiye'de okudum ve şuan mezun bir Elektronik Mühendisi olarak Türkiye'de çalışıyorum. Öğrencilik dönemimde çokca yurtdışında bulundum ve şimdi de çalışmak için gitmek istiyorum. Bir çok firma ile görüştüm, İngilizce ve teknik bilgi konusunda sıkıntım yok ancak en büyük sıkıntı AB'de geçerli çalışma iznimin olmaması. Şirketler genelde bu işle uğraşmak pek istemiyorlar.

Bildiğiniz gibi Avrupa ülkelerinde çalışma izni alabilmek için, Türkiye'deyken karşı firmadan iş bulup, imzaladıkları belge ile konsolosluğa gitmek gerekiyor. Merak ettiğim nokta ise, ben başka bir firma ile anlaşıp, onların imzaladığı belge ile vize-oturma/çalışma izni alıp, başka bir firmada çalışabilir miyim? Çok yakın bir tanıdığımın Slovakya'da inşaat firması var. Onlardan aldığım belge ile 1 yıllık oturma ve çalışma izni ile başka bir firmada çalışabilir miyim, ya da izni aldığımız yerde çalışmamız mı gerekiyor ?

Bu konuda bilgi sahibi arkadşaların yardımlarını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

Arkadaşlar selam,

Üniversiteyi Türkiye'de okudum ve şuan mezun bir Elektronik Mühendisi olarak Türkiye'de çalışıyorum. Öğrencilik dönemimde çokca yurtdışında bulundum ve şimdi de çalışmak için gitmek istiyorum. Bir çok firma ile görüştüm, İngilizce ve teknik bilgi konusunda sıkıntım yok ancak en büyük sıkıntı AB'de geçerli çalışma iznimin olmaması. Şirketler genelde bu işle uğraşmak pek istemiyorlar.

Bildiğiniz gibi Avrupa ülkelerinde çalışma izni alabilmek için, Türkiye'deyken karşı firmadan iş bulup, imzaladıkları belge ile konsolosluğa gitmek gerekiyor. Merak ettiğim nokta ise, ben başka bir firma ile anlaşıp, onların imzaladığı belge ile vize-oturma/çalışma izni alıp, başka bir firmada çalışabilir miyim? Çok yakın bir tanıdığımın Slovakya'da inşaat firması var. Onlardan aldığım belge ile 1 yıllık oturma ve çalışma izni ile başka bir firmada çalışabilir miyim, ya da izni aldığımız yerde çalışmamız mı gerekiyor ?

Bu konuda bilgi sahibi arkadşaların yardımlarını bekliyorum.

calisamazsin . cunku isci vizen o firmada ki calismana bagli olarak verilecektir. hatta A firmasinda calismaya basladin diyelim daha sonra B firmasinda is buldun o sirada birinden istifa edip digerine gecince yeniden isci vizeni degistirmen gerekiyor tum belgeleri bastan cikarmiyorsun ama yenileme yapiliyor. tabii ki kalici oturum kartin mevcud degil ise.

• Tek arabayla kalsa..

rusyadan geleli 1 ay oldu..burda psikolojim bozuldu..

örnek internet

rusyada evde kullandığım

100 mbps hız , kota yok,kopma yok.. 700 ruble(33 tl)

şuan izmirde

16 mbps hız,kota var,kopmalar oluyor.. 55 tl

Türkiyede vatandaş = kaz

ha birde iyi para kazanamazlarsa,"zorunlu" yasa yapiyorlar.. zorunlu gss,zorunlu bireysel emeklilik gibi,milleti daha fazla yoluyorlar.

Tamam ülkemiz güzel..ama yönetenlerde iş yok,vergi manyağı ülke,burjuva köle yapmış..

Şuda var, sev yada terket muhabeti..sanki kolay..bugun abd,kanada,avrupa göçmen aliyorum gençler gelin dese..ülkenin %80 i kaçar,en önde akp liler..

Buraya gelip avrupayı kötüleyen,türkiyeyi öven gurbetçiler var, kendim batı avrupayada gittim,akrabalarım var..çoğu dönmez ,burdakiler gibi,karalama yapalar ,amaçları yeni insanlar gelmesin rahatı bozulmasın diye..adam 2000 euro aliyor,yeni adam 1500 euro çalışırım derse,avrupalı işveren kimi çalıştırır??, o işte gurbetçiler uyanıklık peşinde..

Gelişmiş ülkelerde,ekonomi dışında,eğitim,insana saygı,hukuk,alt yapı,ulaşım çok iyidir, zaten yurtdışına çıkanlar bunları biliyor..biz kendimizi kandiriyoruz,ultra süper gücüz hikaye,bunu zaten başka ülkeye gidince çok rahat anliyorsun.

• hukumet yunanıstanda kriz var diye yaygara yaptıgında etin kılosu 3.19 euro idi ...

nasıl krizdi anlamadım

hıc kendilerine bakmadan baskalarını hakkında yalan yanlıs haberler yapılıyor ulkemızde ne yazıkkı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 17 Ağustos 2016; 23:41:50 >
  • Avrupa batıyor:))

Ulan adam 2000 euro maas alsa 1.5 senede sıfır 30.000 euro bmw 316i alır.

Adam 2000 euro maas alıyor bunun 50 euro sununa depo fulluyor.

sen 2000 tl maas alıyon 200 tl ye depo fulluyorsun.

sen 2000 tl maasa ancak mezarda bmw 316i yi görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 26 Ağustos 2016; 20:13:50 >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.