Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki bunlar iktidarın suçu. Onlardan öncekiler ülkeyi çukura sürüklemişse şimdikilerin suçu ne? Bence ülkemiz çalışana güzel ama tembele cehennem işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu marmaray köprü havaalanı projeleri o dolarla oldu sen çimento yu demiri Amerikadan alındığını mi sanıyorsun birde git inine uyu diyor ya mağara da olan biri varsa sensin

• cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaş medyada takip edin haberleri.

rte çıkıp halkın cebinden çıkmayacak diyor mega projeler için.Yap - işlet -devret modeliyle özel müteşebbis yapacak bu projeleri.

Devletin belli garantileri var arka planda , mesela 3. havaalanı yapılacak devlet yıllık mesela 50 milyon yolcu garantisi veriyor eğer projeyi yapan işletmeci 50 milyonun altında kalırsa yolcu miktarı
    o zaman eksik kalan yolcu sayısının bedelini devletin hazinesinden alıyor.

Olay bu. Projeler yap - işlet -devret modeli...

Halkın vergilerinin bu işlerde kullanıldığı filan yok.
  • -Mustafa kullanıcısına yanıt
    Geçmişte ki iktidarlar hata yaptı mı ? evet tabii ki..

ama bugünkülerin bin beter namussuzluklarını görmezden gelirseniz vicdanları sızlatırsınız.

Çalışana güzel miymiş Türkiye ?

Bakın bakalım yüksek lisanslı mühendisler kaç paraya çalışıyor.

Asgari ücretli iş bulursanız veya biraz üzerinde maaşlı bir iş bulursanız şanslı saydığınız bir dönemdeyiz.
  • biraz sen baksan haberlere ne güzel olur havaalanı sonradan öyle oldu ilk başta yap işlet devret değildi marmaray yap işlet devret değil ayrıca

• cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    İnsanları kendi çevrenizde olan saftirikler gibi zannetmeyin...

Bu kadar yüzsüzlük insanın midesini kaldırır.

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN
  • sende o saftıriklerden birisin yukarda yazdığımdan ne anladın önceden ilk düşünüldüğünde havalimanı o model de değildi 3 yıllık bir surec bu yaklaşık :) ne insanlar var yav

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

bu marmaray köprü havaalanı projeleri o dolarla oldu sen çimento yu demiri Amerikadan alındığını mi sanıyorsun birde git inine uyu diyor ya mağara da olan biri varsa sensin

çimento ve demir türkiyede üretiliyor peki güvenlik sistemleri, radar kontrol cihazları, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık için alınana filolar, 400 milyon €'ya alınan uçak bunları da ülkemizde ürettiler değil mi? ben ne demişim yukarı da senin devlet olarak ithal ettiğin vida bile euro veya dolar üzerinden ücreti ödenir. sen diyorsun ki gezi zamanı milyarlarca dolar iç piyasaya sürüldü. peki bu doların şuan ki seviyelere gelmesini engellerdi veya dolar ülke içinde kağıt parçasından başka bir şey olmazdı. hiçbir arap türkiyeye milyarlarca dolar bağışlamaz. hele ki petrol zenginleri türkiyenin yüzüne bakmaz neden mi?

amerika gibi dünyadaki silah sanayi, nato, opec, bm gibi uluslararası kuruluşları kontrol eden, parası ile dünyanın her yerinde zengin olabileceğin bir ülke dururken bir hiç için hibe etmezler. kısaca sen hayaller içinde yaşıyorsun. şuan suudilerin ordusu tamamen amerikan malı veya şuan suudilerin ordusu tamamen göstermelik bir ordu aynı japon ordusu gibi. bütün kontrol amerikanın elinde. araplar amerikaya bizi koru diye milyarlarca dolar ödüyor.

marmaray 2000lerde ecevitin japonlarla mutabakata vardığı ve işin sadece imzalara kaldığı sırada patlak veren 2001 krizi sonrasında askıya alındı. daha sonra şuan ki parti hükümeti japonlarla sözleşmeyi imzaladı. 3. havalimanı için yukarıda arkadaş bahsetmiş yıllık 50 milyon turist gelecek mi sence? hele ki aynı arkadaş en son paylaştığı rüzgarın uçaklara yapacağı etkiyi söylemişken. aynı nedenden dolayı birkaç kez uçak kazası olduğunda ülkenin 10 milyar €'yu ve vereceği milyonlarca dolar tazminatı karşılayabilecek ekonomisi var mı?

dolar 2,59 oldu kafanda tehlike çanları çalıyor sen hala ülke iyiye gidiyor diyorsun. öğrenci evine 150 lira elektrik faturası geliyor. kullanılan şeyler elektrikli kombi, arada açılan televizyon, buzdolabı, üç laptop ve odaların lambaları. ufak bir hesapla bu elektronik aletlerin toplam kullandığı elektrik miktarı 40-50 lira arasında bir fiyata tekamül ediyor. geriye kalan 100 lira nerede? yarısı devlette yarısı şirkette.

geçenlerde yeni yasa çıktı kaçak kullanım bedelleri tüketiciden alınacak. ama hükümetin özelleştirirken yaptığı sözleşmede bunun alınmasının kanuna aykırı olduğu yazıyor. şimdi hükümet kendi ile çelişiyor.

söylediklerimin hepsi alakasız gibi dursa da şuan ekonominin sanayi veya argeye değil inşaat sektörüne bağlı olduğunu ve piyasanın bir süre sonra bunu kaldıramayıp çarkların hareket edemeyeceğini, amerikada yaşanan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan, bizimkilerin teğet geçti dediği ama aslında özelleştirmeler ve kemal dervişin yaptığı plan sayesinde ayakta kalan bir ekonomi, 2009 da yaşanan krizi aynısını bizde yaşayacağız. şuan bankalara borçlu kişi sayısı 10 milyon. bir sallantıda türkiyede bankacılık, inşaat sektörü alt üst olacak ve 2001'deki krizden daha beter olacağız. amerika belki silah, arge ve teknoloji sektörleri ile paçayı kurtardı ama senin ülkenden bunların hiçbiri yok.

• baya uzun yazmışsın kısa kısa vereyim 1.cisi benim yazım değil bu
    ikincisi Araplarin hepsi para bağışlamadi zaten belli basli olanlar erdoğan ile arası iyi olanlar Türkiye yi Müslüman coğrafyasinin lideri olarak görenler. uçak kazası falan olmicak ne kadar inceleme yapıldı oraya yatırım yapan adamlar da Salak değil. dolar 2.59 peki tamam Brezilya da dolar ne kadar mesela Amerika Rusya yi bitirmekte kararlı her ülkede dolar yükseldi dolar euro paritesinin neden değişmediğini biliyorsundur bu yüzden..bu ülkeyi arge ye sokmamak için elinden gelenleri yapıyorlar zaten sadece inşaat yapsınlar diye yavaş yavaş askeriye de gelişmeler oldu umarım diğer sanayi dallarında da olur. bende öğrenci evinde kaldım 60 tl civarı geliyor 150 baya uçuk rakam oldu örnek verirken biraz daha realist olalım

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

baya uzun yazmışsın kısa kısa vereyim 1.cisi benim yazım değil bu
    ikincisi Araplarin hepsi para bağışlamadi zaten belli basli olanlar erdoğan ile arası iyi olanlar Türkiye yi Müslüman coğrafyasinin lideri olarak görenler. uçak kazası falan olmicak ne kadar inceleme yapıldı oraya yatırım yapan adamlar da Salak değil. dolar 2.59 peki tamam Brezilya da dolar ne kadar mesela Amerika Rusya yi bitirmekte kararlı her ülkede dolar yükseldi dolar euro paritesinin neden değişmediğini biliyorsundur bu yüzden..bu ülkeyi arge ye sokmamak için elinden gelenleri yapıyorlar zaten sadece inşaat yapsınlar diye yavaş yavaş askeriye de gelişmeler oldu umarım diğer sanayi dallarında da olur. bende öğrenci evinde kaldım 60 tl civarı geliyor 150 baya uçuk rakam oldu örnek verirken biraz daha realist olalım

quote:

Daha sonra 2. guruptaki bu iş adamları New York ve Londra borasındaki bütün paralarını çekerek nakit olarak uçaklarla Türkiye’ye taşıdılar.

Bu paraların çoğu kayıt dışı olarak $ halinde depolarda tutuldu.

Bu paraların bir kısmı ile son 10 yıldır Türkiye’de yatırımlar yapıldı.

Arap iş adamlarının bu paraları Türkiye’ye taşıma sebebi Amerika ve İngiltereye olan nefretlerinin artması ve İslam dünyasında Türkiye dışında ayakta kalan başka ülkenin kalmamış olmasıydı.
    Son kalenin Türkiye olduğunu onlar da farketmişlerdi.

Samimi olan 2. guruptaki Yasin El Kadı gibi iş adamları kayıt dışı olan bu paraları Erdoğan’a teslim etmişlerdi.

Erdoğan, yakın çevresini kullanarak bu paraları kullanana dek muhafaza etmek zorundaydı.

Nitekim Merkez Bankası’nda bile casuslar kol geziyor, Türkiye’deki dolar miktarını öğrenmeye çalışıyorlardı. Hatırlarsanız Merkez Bankası’ndan bir kaç kişinin işine casusluk suçlaması ile son verilmişti.

işte ilk alıntıladığım mesajından bir kopya.

• Samimi olan 2. guruptaki Yasin El Kadı gibi iş adamları kayıt dışı olan bu paraları Erdoğan’a teslim etmişlerdi.

bu da yazımdan bir kopya

• Avrupada yaşadım arkadaşın anlattıklarını ben neden görmedim? Tamam refah olarak hala yüksekler ama Türkiyede orta halli aylık 2000-3000 geliri olan avrupadakinden daha rahat yaşar avrupada 1000 eurodan aşağıya kira nerede arkadaşın dediği gibi? İrlandada 1000 euroya varsa dublinde ben yardımcı olurum kiralaması için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeemin

Avrupada yaşadım arkadaşın anlattıklarını ben neden görmedim? Tamam refah olarak hala yüksekler ama Türkiyede orta halli aylık 2000-3000 geliri olan avrupadakinden daha rahat yaşar avrupada 1000 eurodan aşağıya kira nerede arkadaşın dediği gibi? İrlandada 1000 euroya varsa dublinde ben yardımcı olurum kiralaması için.

arkadaşım stutgartta kalıyo 400 euro kire veriyo niye bu kadar abartıp milleti kandırıyonuz ayıp değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poka Yoke

Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek
    iPhone 5s 16gb Türkiye-2150tl Almanya-699€(2,016tl) Fransa-709€(2,045tl) Amerika-650$(1403tl)

Porsche'u bilemiyecem sitesinde fiyatlary yazmyyor ama mesela Volvo'da fiyatlar var hemen bakalym

Volvo s80 (En ucuz paket) Türkiye-135,000tl Almanya-38,600€(111,350tl) Fransa-39,420€(113,850tl) Amerika-41,450$(89,469tl)

Avrupayy bilemem ama bence amerika çok daha ucuz

Kur ile çarpıp neden hesap yapıyorsunuz ???

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat 3

quote:

Orijinalden alıntı: aeemin

Avrupada yaşadım arkadaşın anlattıklarını ben neden görmedim? Tamam refah olarak hala yüksekler ama Türkiyede orta halli aylık 2000-3000 geliri olan avrupadakinden daha rahat yaşar avrupada 1000 eurodan aşağıya kira nerede arkadaşın dediği gibi? İrlandada 1000 euroya varsa dublinde ben yardımcı olurum kiralaması için.

arkadaşım stutgartta kalıyo 400 euro kire veriyo niye bu kadar abartıp milleti kandırıyonuz ayıp değilmi

Diyorum ki dublinde varsa söylesin 400 euro da değil 1000 euro diyorum normal 2+1
  • Avrupa bitti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa bitti diyenler hep arap aşıgı olan kimseler. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Orijinalden alıntı: Poka Yoke

Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek
    iPhone 5s 16gb Türkiye-2150tl Almanya-699€(2,016tl) Fransa-709€(2,045tl) Amerika-650$(1403tl)

Porsche'u bilemiyecem sitesinde fiyatlary yazmyyor ama mesela Volvo'da fiyatlar var hemen bakalym

Volvo s80 (En ucuz paket) Türkiye-135,000tl Almanya-38,600€(111,350tl) Fransa-39,420€(113,850tl) Amerika-41,450$(89,469tl)

Avrupayy bilemem ama bence amerika çok daha ucuz

Kur ile çarpıp neden hesap yapıyorsunuz ???

hocam onlar maaşları tl olarak aldığı için kur ile çarpıyorlar.

• Gidebiliyorsanız avrupaya, durmanız hata.
  • Mustache kullanıcısına yanıt
    Hangi ülkelerde bulundun avrupada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.