Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ronon Dex

Şuraya yazıyorum.
    Gelecek seçimlere Parti kurup katılsam. Sloganımda ÖTV'yi kaldıracağım olsa. Oy verir misiniz?

Verebilirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asparanda

18'i bitir, 500 euro cebine koyuyor devlet sonrasında 500 euro'ya kadar ev kiranı veriyor. Yani üniversite bittikten sonra kpss'ye atanmak için bir taraflarımızı yırtıyoruz ya, aileye daha fazla yük olmamak için. Niye ? Çünkü cebimizde paramız yok.

Ama almanya gibi olsak 500 tl ye kadar ev kiramizi verse bir 500'de cebimize paramızı koysa. Birazda olsa rahatlarız, dert etmeyiz. Hadi ev muhabbetini geçtim, mezun olduktan sonra bana devlet 500 lira para versin oda yeter. Ufaktanda sosyal hayatımı bir şekilde devam ederim. 2 günde 1 çıkarım bir şekilde yetirmeye çalışırım.

Düşündüm'de işsiz olarak birisiyle evlensem, 2 işsiz 1000 euro yapar, 500 euroluk kirayı devlet ödüyor, hadi 1 çocuk yaptık 200 euro. Hiç totoşunu kaldırmadan o eve 1200 euro eve para giriyor.

AVRUPA BİTMİŞ Mİ ?

Memleket hasreti özlemi fasa fiso arkadaş, sen cebine euroları koyup buraya 1 aylığına gelince güzel bu ülke. Diğer türlü hiç iyi değil.

gelde bunu gundilere anlat..

• Bitmis

• bitmiş ya bi tek türkiye yaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Hocam bu anlattigin degerler hangi ulkeye ait?

almanya ile uyusuyor anlattiklari. avrupa batiyor biz sahlaniyoruz diyen insanin zekasindan suphe ederim ( sifir hakaret maksadiyla soyledim, ciddi anlamda zekasindan suphe ederim...)

Almanya mı? Güldürmeyin adamı.
    GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

1750-2000 euro arasi insaattan (Bu usta maaşı olabilir ancak.)
    850 euro devletten (Çalışan adama böyle birşey yok)
    1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir (En fazla minijob 400 euro alır.)
    850 euro esiniz devletten (Çalışan adama böyle birşey yok)
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para (3 Çocuk için max. 226'dan 678 euro alabilirsin)

EV Kirasi aile icin 400-500 euro (Dogrusu 850-1000 euro)

iphone 550 euro (dogrusu 699 euro)

Porsche 8-9 bin euro (Bunu hangi kafa ile yazdınız bilmiyorum. Araba ucuz olabilir ama bu şekilde değil.)

benzin 1.6 euro (dogrudur)

kiyma 3 euro kilosu (bu domuz kıyması. Dana kızma 6,90 euro)

muz 1.29 euro (en ucuz muz olabilir, tadı saman gibi. Ben gecen sivas halinden anamur muzunu 3,00 liraya aldım, bal gibiydi.)

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN (İmbisste bile döner porsiton mın. 6,50 euro. En kral derken ölçünü bilmem ama normal bir yerden kişi başı min. 25euro ile çıkarsın. )

Kulaktan dolma, alamancı akraba safsatalarıyla (bkz. CSB) gelip burda maval okumayın.

dogma buyume almanya
    altina imzami atarim
    dogrulari yazmissin abi
    1300 euroyla aile gecindirenler var burda liraya cevirip vaavvv 4 milyar demek kolay

• BAZILARI ALGI YÖNETIMI ILE YALAN SÖYLÜYOR BEN LINKLERI VERDIM BU ALMANCILARIN SÖYLEDIĞI BIRÇOK ŞEY HIKAYE BAKMAYIN ORAYI KÖTÜLEDİKLERİNE GERI DÖNEN KAÇ ALMANCI TANIDINIZ BAHANELERI DE HEP HAZIR AMA DÜZENIMIZ ORDA YEAA, BIRAKIN ŞARK KURNAZLIĞINI ALAMANCI ARKADAŞLAR MILLETE YALAN SÖYLEMEYIN DOĞRULARI BILSİN HALK AVRUPA ILE ARAMIZDA MADDIYAT AÇISINDAN ALP DAĞLARI KADAR FARK OLDUĞUNU BILSINLER SIZ DE YALANLARA DEVAM ETSENIZ DAHI INTERNET DENEN BIR OLAY VAR GERÇEKLERI BU DEVIRDE SAKLAYAMAZSINIZ

• Adamların zengin olması bir yana, her şey düzenli ve kanunlar harfiyen uygulanıyor. Kimsenin hakkı yenmiyor. Trafik çok düzenli, kimse makas falan atamıyor. Yollar tertemiz, asfalt jilet gibi dümdüz. Kaldırıma parketmek diye bir şey yok. Şehirler pırıl pırıl ve şehirlerin hemen dışında orman arazileri var, doğası da çok güzel. İnsanlar çok saygılı ve kültürlü. Köylüsü bile kültürlü ve elit.

Avrupa'ya 1 kere tatile gittim. İzlenimlerimi oradan edindim. Hollanda ve Belçikaya gittim. Diğer ülkeler için kefil olamam.

Türkiye'de vay efendim yürürken omzun çarptı diye kavga çıkıyor. O kadar cahil insanlar var.

Bir de şunu ekleyeyim. Avrupa akp gibi din eksenli siyaset yapan bir parti asla iktidar olamaz. Halk çok kültürlü çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el dyablo

quote:

quote:

quote:

almanya ile uyusuyor anlattiklari. avrupa batiyor biz sahlaniyoruz diyen insanin zekasindan suphe ederim ( sifir hakaret maksadiyla soyledim, ciddi anlamda zekasindan suphe ederim...)

GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir (En fazla minijob 400 euro alır.)
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para (3 Çocuk için max. 226'dan 678 euro alabilirsin)

Porsche 8-9 bin euro (Bunu hangi kafa ile yazdınız bilmiyorum. Araba ucuz olabilir ama bu şekilde değil.)

muz 1.29 euro (en ucuz muz olabilir, tadı saman gibi. Ben gecen sivas halinden anamur muzunu 3,00 liraya aldım, bal gibiydi.)

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN (İmbisste bile döner porsiton mın. 6,50 euro. En kral derken ölçünü bilmem ama normal bir yerden kişi başı min. 25euro ile çıkarsın. )

Kulaktan dolma, alamancı akraba safsatalarıyla (bkz. CSB) gelip burda maval okumayın.

dogma buyume almanya
    altina imzami atarim
    dogrulari yazmissin abi
    1300 euroyla aile gecindirenler var burda liraya cevirip vaavvv 4 milyar demek kolay

1300€ ile ev gecindirmek Almanya´da büyük is.

(Nerde kaliyorsun? Köln, Keupstr. ye gelirsen ugra yanima. 121 nr. telefoncu.)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: el dyablo

quote:

quote:

quote:

GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

dogma buyume almanya
    altina imzami atarim
    dogrulari yazmissin abi

1300€ ile ev gecindirmek Almanya´da büyük is.

(Nerde kaliyorsun? Köln, Keupstr. ye gelirsen ugra yanima. 121 nr. telefoncu.)

isvicre fransa almanya hudutunda abi baya uzak dusuyor ama firsat olursa gelmeye calisirim

• Konu bastan asagi yalan,uydurma,hikaye.Biz burada para basmiyoruz gencler

30 m2 evin kirasi 400 euro almanyada.Sizler oturdugunuz yerden bizimle dalga geciyor olmalisiniz.

Kafayi mi yediniz cidden soruyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D7268E90 -- 28 Mart 2015; 0:58:56 >
  • Orada kirasını ödeyemeyene kira yardımı yok mu ? çocuk sahibi olanlara çocuk yardımı yok mu ? işsize işsizlik parası yok mu ?

Daha ne yapsın devlet vatandaşına ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deutsch Ali

Konu bastan asagi yalan,uydurma,hikaye.Biz burada para basmiyoruz gencler

30 m2 evin kirasi 400 euro almanyada.Sizler oturdugunuz yerden bizimle dalga geciyor olmalisiniz.

eee seni zinciremi vurdular orda gelsene bu güzel memleketine yoksa hükümmü yedin alman hükümetinden yeme sende bizi beee
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Orada kirasını ödeyemeyene kira yardımı yok mu ? çocuk sahibi olanlara çocuk yardımı yok mu ? işsize işsizlik parası yok mu ?

Alman devletinin vatandasina gecirdigi kazik dunyanin hic bir yerinde yok

Mesela benim maasim brut 3000 euro diyelim.Bu isverenimin cebimden cikan para ama banim hesabima gelene kadar 1700 euro kaliyor.Niye mi ? Devlet maasinin %40'ina el koyuyor.

Peki bu maas nereye gidiyor ? Kicini kaldirip calisamayan embesilleri biz kendi cebimizden doyuruyoruz.

Yani alman hukumetinin vatandasina yaptigi bir iyilik yok.Baska bir vatandasinin cebinden alip baskasina veriyor.Sunu bi anlamadiniz gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat 3

quote:

Konu bastan asagi yalan,uydurma,hikaye.Biz burada para basmiyoruz gencler

eee seni zinciremi vurdular orda gelsene bu güzel memleketine yoksa hükümmü yedin alman hükümetinden yeme sende bizi beee

ARKADASIM DEVLET 500 EURO VERIYO HULOOO DEMENIN BIR MANASI YOK

O EMBESIL GOTUNU KALDIRAMAYANLARIN ISSIZLERIN MAASINI BIZ VERIYORUZ

DEVLET TUM MAASLARIN %40 INA VERGI DIYE EL KOYUYOR.

BENIM CEBIMDEN DOYUYOR O AC EMBESILLER SABAH AKSAM BIRACI GAVATLAR

SEN BURAYA GELSEN 2000 EURO YA IS BULSAN BANKA HESABINA 1100 EURO YATICAK DEVLET EL KOYACAK

daha nasil anlatayim bilemedim. Sosyal devletmis agzinin ortasina iseyim boyle sosyal devletin.

Hakkiyla kendi vatandasinin kazandigi parayi zorla alip baskasina veren faşist bir devlet

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Orada kirasını ödeyemeyene kira yardımı yok mu ? çocuk sahibi olanlara çocuk yardımı yok mu ? işsize işsizlik parası yok mu ?

Alman devletinin vatandasina gecirdigi kazik dunyanin hic bir yerinde yok

Mesela benim maasim brut 3000 euro diyelim.Bu isverenimin cebimden cikan para ama banim hesabima gelene kadar 1700 euro kaliyor.Niye mi ? Devlet maasinin %40'ina el koyuyor.

Peki bu maas nereye gidiyor ? Kicini kaldirip calisamayan embesilleri biz kendi cebimizden doyuruyoruz.

Yani alman hukumetinin vatandasina yaptigi bir iyilik yok.Baska bir vatandasinin cebinden alip baskasina veriyor.Sunu bi anlamadiniz gitti

bu yazdığınız maaş kıyaslamasının dolaylı bir türünü sanki devlet aynen burada uygulamıyor? geçmişte çalıştığım şirkette elime geçen maaşımın %100 ' ü devlete vergi , sgk primi gibi adlar altında gidiyor. aradaki tek fark bizim burada o alınan vergiler brüt maaşa yansıtılmıyor.

• Gurbetciler baslamis magdur edebiyatina birakin gelin arkadas madem avrupada almanyada belcikada danimarkada yasamak cok zor niye duruyosunuz anca eurolari kazanip gelip burda 2 daire alip kirasini alip tr de yasarsiniz gelin burda birikiminiz olmadan yasamaya calisin kac milyon kisi asgari ucrete calisiyo bu ulkede girin tuik in sitesinden bakin et yemek adam akilli tatil yapmak siradan vadandasa haram bu ulkede magdur ayagi yapmayin birakin gelin magdursaniz size eziyet ediliyosa
    Konu da kapansin bosa tartisiliyo standart gurbetci agzi iste oluyoruz bitiyoruz gelin mukemmel ulkenize daha fazla zaman kaybetmeyin

Son olarak da kendi animi paylasiyim
    Bir komsumuz yasli bir amca zamaninda hollandaya gitmis isci olarak daha sonra oglu burda uni sinavinda yerlesemeyince oglunu hollandaya almis orda okumus sanirim bir bankada calisiyo .adamin ogluyla konustum yazin babasinin yanina geldiginde adamin dedigi su bu kadar kural tanimaz bir ulke gormedim

Doguda insanlar elektrigi kacak kullanir oradan alinamayan paralar kacak kullanmayanlardan toplanir
    Egitim sistemi kalitesi ortada zaten neyi konusuyoruz neyi tartisiyoruz tartisacak bisey var mi ortada?

Burada hersey harika gelin Tr ye avrupadan daha yuksek hayat standartimiz var gelin et benzin temel ihtiyaclar hersey cok ucuz hele bir de asgariye calisiyorsaniz hayat size guzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Gurbetciler baslamis magdur edebiyatina birakin gelin arkadas madem avrupada almanyada belcikada danimarkada yasamak cok zor niye duruyosunuz anca eurolari kazanip gelip burda 2 daire alip kirasini alip tr de yasarsiniz gelin burda birikiminiz olmadan yasamaya calisin kac milyon kisi asgari ucrete calisiyo bu ulkede girin tuik in sitesinden bakin et yemek adam akilli tatil yapmak siradan vadandasa haram bu ulkede magdur ayagi yapmayin birakin gelin magdursaniz size eziyet ediliyosa
    Konu da kapansin bosa tartisiliyo standart gurbetci agzi iste oluyoruz bitiyoruz gelin mukemmel ulkenize daha fazla zaman kaybetmeyin

Son olarak da kendi animi paylasiyim
    Bir komsumuz yasli bir amca zamaninda hollandaya gitmis isci olarak daha sonra oglu burda uni sinavinda yerlesemeyince oglunu hollandaya almis orda okumus sanirim bir bankada calisiyo .adamin ogluyla konustum yazin babasinin yanina geldiginde adamin dedigi su bu kadar kural tanimaz bir ulke gormedim

Doguda insanlar elektrigi kacak kullanir oradan alinamayan paralar kacak kullanmayanlardan toplanir
    Egitim sistemi kalitesi ortada zaten neyi konusuyoruz neyi tartisiyoruz tartisacak bisey var mi ortada?

Burada hersey harika gelin Tr ye avrupadan daha yuksek hayat standartimiz var gelin et benzin temel ihtiyaclar hersey cok ucuz hele bir de asgariye calisiyorsaniz hayat size guzel

aynen katılıyorum hocam kötüyse iyi olan yere dönüceksin mazeret saymana gerek yok tek bir mazeret olabilir o ülkeyi terk etmemen için oda gerçek vatanın olur atandan kalır o zaman anlarım seni ama senin vatanın türkiye orası almanların vatanı almanların ülkesi onların size ırkçı davranmasına hak veriyorum aslında adamlar haklı...

• quote:

Şuraya yazıyorum.
    Gelecek seçimlere Parti kurup katılsam. Sloganımda ÖTV'yi kaldıracağım olsa. Oy verir misiniz?

Zaten ÖTV'yi kaldırmayı vaad eden bir parti var,Liberal demorat parti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Şuraya yazıyorum.

Zaten ÖTV'yi kaldırmayı vaad eden bir parti var,Liberal demorat parti.

türkiyede sıfır araçtan alınan ötv ve vergi %60 geçti hocam örneğim ab de 2000 model golf 1000 tl ye bulabilirsin ama türkiye de 20.000 tl ye satılıyor
  • Alamancıların söylediklerine bakmayın orada çalışıp para kazanıyorlar buraya gelseler aç kalır çoğu.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.