Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca burada bir hesap yapalım vasıflı bir işçi almanyada 1800-2300 euro alıyor net olarak yaşadığım bölgeden fiyat örnekleri vereyim:
    Almanyada vasıflı bir işçi ayda 1800 euro alsa;
    Tek kişinin rahatça kalabileceği ev kirası 350 euro
    Tek kişinin maximum gıda masrafı 300 euro
    Tek kişi için elektrik ve su faturası 70 euro
    Hadi 100 euroda cartı curtu desek
    bir kişinin almanyadaki yaşam masrafı aylık 820 euro ediyor vasıflı bir işçi 1800 euro çok rahat alır yani adamın cebinde kalır aylık 980 euro bu parayı 1 yıl biriktirse
    11,760 euro ediyor 10 yıl biriktirse 117,600 euro ediyor 40 yıl birikim yapsa 470.000 euro ediyor emekli maaşıda 1200 euro yani almanyada 40 yıl çalışmış vasıflı bir işçi
    40 yılda rahatça 470.000 euro birikim yapıp 1200 euro aylık emekli maaşınıda cebine koyup ülkesine dönüş yapıp krallar gibi yaşam sürebilir.
    Yani almanyada bir işçi sadece 5 yıl çalışsa 0 bir bmw sahibi olabilir.
    Kalorifer teknisyeni maaşları net 2000 eurodan başlıyor tecrübe arttıkça 2500 euroya kadar çıkıyor bir kalorifer teknisyeni iyi bir birikim yaparsa emekliliğine doğru euro milyoneri dahi olabilir.

Peki türkiyede nasıl bu durum ?
    Türkiyede vasıflı işçi en fazla 1600-2000 tl alır bir işçi 1600 tl alsa:
    600 tl kira
    500 tl gıda masrafı
    100 tl elektrik su
    200 tl cartı curtu

Adamın cebinde kaldımı aylık sadece 200 tl ?

Aylık 200 tl ile bir insan nasıl iyi bir birikim yapabilirki ?

O maaşı alan işçi 1 sene biriktirse 2400 tl o paraya akıllı telefonu zor alırsın bu parayı 10 yıl biriktirsen 24.000 tl bu paraya alt sınıf 0 araç bile alamazsın hadi 40 yıl birikim yapsa 96.000 tl
    ediyor bu paraya anca kıyrıtık bir semtten 2+1 daire alabilir.

Edit:
    Bu gerçekleri hazmedemeyen 3.dünya ülkesi savunucusu biri basmış eksiyi avrupa batmış he yavrum he türkiye kalkındı akp sayesinde her işçide bir bmw var zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 20 Temmuz 2015; 13:50:29 >

• Etoyada bitmiş dediler inanmadık.Bak ne oldu şimdi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa bitti almanyadan selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuF Koo7

Avrupa bitti almanyadan selamlar

Avrupa bitmiş akp geldi avrupa battı akp sayesinde her bir işçi bmw sahibi oldu bu yüzden akpye duayıcız hüloğğğ
  • Fransa avrupanin en iyi ulkesidir. Buraya gelin refah icinde yasamk icin

• İyi güzel diyorsunda, almanya dediğin ülke avrupada başı çeken ve avrupayı neredeyse kendi yöneten bir ülke. Avrupada kosova, romanya, moldova,yunanistan, bulgaristan, letonya, kıbrıs, malta vb. gibi ülkelerde var. Türkiye'nin ekonomisi bunların çoğundan iyi. Ama tabi bir almanya, fransa ingilterenin aşağısındayız.

• quote:

Fransa avrupanin en iyi ulkesidir. Buraya gelin refah icinde yasamk icin

nasıl geliriz onuda söylesen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litendria

quote:

Kac yasindasin ona gore soyleyim

• quote:

quote:

quote:

18
  • quote:

quote:

quote:

quote:

18

Universite okuyacaksin o zaman bitirdiginde is bulman icin 1 yil sure verirler

• ne bilgisiz insanlar var güya almanyada avukatlar araba bile alamayıp bisikletle işe gidiyormus ne içiyo bunlar bir anlasam

http://forum.donanimhaber.com/m_108033830/f_/key_almanya//tm.htm#108218902
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: eDDiè

Avrupa vasifsiz isciler icin bitti, o önceki el isi isteyen el emegi isteyen mesleki vasiflara sahipseniz yine sürünürsünüz. Ancak üniversite mezunu, özellikle, tip, bankacilik ve bilisim alaninda bir meslege sahipseniz avrupada cok iyi sartlarda yasarsiniz.

Koca topikteki ender mantıklı yorumlardan birisi.

Artık beden gücü gerektiren yani vasıfsız personelin iştirak ettiği işlere rağbet kalmadı,otomobil fabrikalarını düşünün, 60 ların sonunda almanyaya göç edip bu tür fabrikalarda vasıfsız sadece beden gücüne dayalı işler yapıp köşe olan bir çok gurbetçi oldu fakat şu anda aynı fabrikada aynı işi makina yapıyor bu yüzden adamlar makina mühendisini istihdam ediyor işçiyi değil.

Özellikle doğu avrupa için konuşuyorum eğer düzgün bir üniversitede okuyup iyi bir bölümden master dereceniz varsa ve Turkish Speaking kodlu işleri yurtdışında yaparsanız çok rahat yaşarsınız,fakat vasıfsız direkt gelip şu anda kebab dükkanı açıp batan çok adam gördüm 1 sene içerisinde.

Küreselleşen dünyanın gerektirdiği ölçüde vizyon sahibiyseniz avrupada çok rahat yaşarsanız ayrıca kaliteli bir işiniz ve title'nız olduktan sonra takıldığınız ortamlarda elit olur,öyle leş sokak,milliyetçi muhabbeti de olmaz,saygı görürsünüz.

Vasıflı işçilerin dahi 1200-1500 tl ile süründüğü türkiye varken avrupada vasıflı işçi rahat yaşayamaz demek gerçekten komik oluyor.

Dostum nerede yaşıyorsun şu an yada Avrupa'da nerelerde yaşadın ne kadar yaşadın bir anlat bakalım.Şu kağıt üstünde sayısal hesap yaparak ha orası iyi burası kötü fetva verip milleti gaza getiriyorsun.Türkiye ezelden trajikomik bir ülke zaten,ona kimsenin lafı yok fakat hayallerdeki avrupa nerede bana bir el et göster.

Şu anda Romanya,Bulgaristan,Polonya gibi ülkeler dahi avrupa birliğinde haliyle adam elini kolunu sallayarak batı avrupada vasıfsız nitelikte işçilik yapıyor üstelik Türklerden ucuza,Almanyada işveren ne demeye senin çalışma izninle vizenle uğraşsın aynı işi yapacak bulgar varken.

Avrupa bitmiş lafı vesvese zaten sen kendini doldur,donanımlı bir birey ol değil avrupa dünyanın her yerinde rahat yaşarsın,misal bir doktor Türkiye'de Polonyadaki doktordan daha fazla kazanır ama insani şartlarda yaşar,kafası rahat kalır,hayat standartları yüksek olur artısı o.

Benim demek istediğim bir insan neden gurbete çıkar,ailesini,arkadaşlarını arkada bırakır,bunun bir getirisi olması lazım,sadece Avrupada rahat olup karın tokluğuna razıysanız amenna ama buraya gelip Türkiyeye zengin dönme ya da burda lüks yaşam hayalleri tıraş.

Özellikle şu anda Türk imajı zaten avrupada yerin dibinde,her gün çıkan terör haberlerini kaosu burda insanlara açıklamaktan bıktım,bu kimlik üzerinizde tüm avrupada öyle önyargısız bir avrupa kalmadı artık,dediğim gibi düzgün bir üniversitede düzgün bir bölüm okuyun,okumakla kalmayıp erasmus,evs gibi sosyal projelerde faal olun düzgün bir şirkette staj yapın sonra hayaller kurmaya başlayın,gerçekler acıdır,acıtır,durum böyle.

• arkadas avrupa bitmis yada bitmemis nedir ya ? 58 adet ulke var avrupada hangisinden bahsediyon bi onu soyle oyle yorum yapalim.

yunanistanda apple icin calismaya gititm 6 ay ulke gercekten bitmis ve inanin 300-400 yilda toparlanmiycak bi seviyede tek kurtulusu yunanistanin tum borclarini hayrina silip kole yapacaklar ki bunlar bu kafayla 10 yila yine batarlar cok garip bi millet yani sana bana zarari yokta calismayi sevmeyen hicbiseyi takmanyan kendinin en akilli oldugunu zanneden garip bi millet ayni biz anasini satiym.

simdi romanyada yasadim ekonomi kotu ama bi denge var yunanistanda ekonomi kotu hersey pahali geber git yani.

romanyada ayrica vizeyi halledip yerlesebilirsem tamamen, ulkenin durumu kotu olmasi benim icin avantaj cunku turkce ing anadil seviyeseinde bilenlere romanyaya gore iyi para veriyolar.
  • bulgaristan polonya macaristan romanya alayına gittim. ekonomik koşulları her geçen gün iyileşmekte olan ülkeler bu saydıklarımız (batıyı konuşmaya gerek görmüyorum). her geçen gün tl para birimi değerine yaklaşıyorlar. 3-4 yıl öncesinin doğu avrupasıyla şimdinin doğu avrupası arasında inanılmaz farklar var. Bunu sürekli ve uzun zamandır gidip gelen arkadaşlar daha iyi bilir. adamlar sürekli altyapıya önem veriyor. hani bizim şu şikayetçi olduğumuz işçi güvenliği, doğa olayları(sel basmaları) ve diğer altyapısal unsurları ellerine para geçtiği gibi yatırım yapıyor adamlar. çok yakında türkiyeyi geçecekler ve oralarda istediğimiz gibi yiyip içemeyeceğiz. bu gerçeğin göz önünde bulunmasını istiyorum.

diğer faktör olarak ab statüsü altında insana değer kuralları var. insan hakları kuralları var. hangisi türkiyede var bunların? daha yaya geçidinden geçerken ezilip ezilmeyeceğin bile belli değil turkiyede. insan gibi muamele yok. Yanlız şunun bilinmesini istiyorum. insanın insana değeri hoşgörüyle değil zorlamayla olur. en güzel örneği avrupadaki yasaklardır. Türkiyede ne yasak uygulanıyor, ne polis görevini yapıyor, ne de halk haklarını biliyor. Bu işten sorumlu çalışanların aldıkları paraların hepsi HARAMDIR. hani şu geneli dindarlık yapan insan olur genelde bunlar..

Oradaki huzuru türkiyede yaşadığım huzursuzluğun hiçbirine değişmem. siyasi, ekonomik, hoşgörü ve diğer değerler olsun bazı bölgeleri hariç %80 i uyum sağlamış durumda. bu koşullar altında doğu avrupada tabiiki yaşamak isterim.

Gerçekten başlıkta yazıldığı gibi avrupa bitmiş deyu deyu sizi kandırıyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 20 Temmuz 2015; 16:29:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eDDiè

Avrupa vasifsiz isciler icin bitti, o önceki el isi isteyen el emegi isteyen mesleki vasiflara sahipseniz yine sürünürsünüz. Ancak üniversite mezunu, özellikle, tip, bankacilik ve bilisim alaninda bir meslege sahipseniz avrupada cok iyi sartlarda yasarsiniz.

Koca topikteki ender mantıklı yorumlardan birisi.

Artık beden gücü gerektiren yani vasıfsız personelin iştirak ettiği işlere rağbet kalmadı,otomobil fabrikalarını düşünün, 60 ların sonunda almanyaya göç edip bu tür fabrikalarda vasıfsız sadece beden gücüne dayalı işler yapıp köşe olan bir çok gurbetçi oldu fakat şu anda aynı fabrikada aynı işi makina yapıyor bu yüzden adamlar makina mühendisini istihdam ediyor işçiyi değil.

Özellikle doğu avrupa için konuşuyorum eğer düzgün bir üniversitede okuyup iyi bir bölümden master dereceniz varsa ve Turkish Speaking kodlu işleri yurtdışında yaparsanız çok rahat yaşarsınız,fakat vasıfsız direkt gelip şu anda kebab dükkanı açıp batan çok adam gördüm 1 sene içerisinde.

Küreselleşen dünyanın gerektirdiği ölçüde vizyon sahibiyseniz avrupada çok rahat yaşarsanız ayrıca kaliteli bir işiniz ve title'nız olduktan sonra takıldığınız ortamlarda elit olur,öyle leş sokak,milliyetçi muhabbeti de olmaz,saygı görürsünüz.

Vasıflı işçilerin dahi 1200-1500 tl ile süründüğü türkiye varken avrupada vasıflı işçi rahat yaşayamaz demek gerçekten komik oluyor.

Dostum nerede yaşıyorsun şu an yada Avrupa'da nerelerde yaşadın ne kadar yaşadın bir anlat bakalım.Şu kağıt üstünde sayısal hesap yaparak ha orası iyi burası kötü fetva verip milleti gaza getiriyorsun.Türkiye ezelden trajikomik bir ülke zaten,ona kimsenin lafı yok fakat hayallerdeki avrupa nerede bana bir el et göster.

Şu anda Romanya,Bulgaristan,Polonya gibi ülkeler dahi avrupa birliğinde haliyle adam elini kolunu sallayarak batı avrupada vasıfsız nitelikte işçilik yapıyor üstelik Türklerden ucuza,Almanyada işveren ne demeye senin çalışma izninle vizenle uğraşsın aynı işi yapacak bulgar varken.

Avrupa bitmiş lafı vesvese zaten sen kendini doldur,donanımlı bir birey ol değil avrupa dünyanın her yerinde rahat yaşarsın,misal bir doktor Türkiye'de Polonyadaki doktordan daha fazla kazanır ama insani şartlarda yaşar,kafası rahat kalır,hayat standartları yüksek olur artısı o.

Benim demek istediğim bir insan neden gurbete çıkar,ailesini,arkadaşlarını arkada bırakır,bunun bir getirisi olması lazım,sadece Avrupada rahat olup karın tokluğuna razıysanız amenna ama buraya gelip Türkiyeye zengin dönme ya da burda lüks yaşam hayalleri tıraş.

Özellikle şu anda Türk imajı zaten avrupada yerin dibinde,her gün çıkan terör haberlerini kaosu burda insanlara açıklamaktan bıktım,bu kimlik üzerinizde tüm avrupada öyle önyargısız bir avrupa kalmadı artık,dediğim gibi düzgün bir üniversitede düzgün bir bölüm okuyun,okumakla kalmayıp erasmus,evs gibi sosyal projelerde faal olun düzgün bir şirkette staj yapın sonra hayaller kurmaya başlayın,gerçekler acıdır,acıtır,durum böyle.

Almanyada yaşıyorum.

Doktorsan pilotsan türkiyede tabi iyi kazanırsın ama üniversite mezunu değilsen sürünürsün oturma iznini geç benim alman vatandaşlığım.

Türkiyede ortalama maaş 1500 tl en ucuz araba 10 bin tl almanyada ortalama maaş 2000 euro türkiyede 15 bin tl olan araç 6 bin tl.

Asıl türkiyede bu meslekler dışında bir meslek yapıyorsan karın tokluğuna yaşarsın et 45 tl ötv %150 akıllı telefon 2500 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 20 Temmuz 2015; 15:59:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

arkadas avrupa bitmis yada bitmemis nedir ya ? 58 adet ulke var avrupada hangisinden bahsediyon bi onu soyle oyle yorum yapalim.

yunanistanda apple icin calismaya gititm 6 ay ulke gercekten bitmis ve inanin 300-400 yilda toparlanmiycak bi seviyede tek kurtulusu yunanistanin tum borclarini hayrina silip kole yapacaklar ki bunlar bu kafayla 10 yila yine batarlar cok garip bi millet yani sana bana zarari yokta calismayi sevmeyen hicbiseyi takmanyan kendinin en akilli oldugunu zanneden garip bi millet ayni biz anasini satiym.

simdi romanyada yasadim ekonomi kotu ama bi denge var yunanistanda ekonomi kotu hersey pahali geber git yani.

romanyada ayrica vizeyi halledip yerlesebilirsem tamamen, ulkenin durumu kotu olmasi benim icin avantaj cunku turkce ing anadil seviyeseinde bilenlere romanyaya gore iyi para veriyolar.

Burada bahsedilen almanya isveç ingiltere ve danimarka gibi kuzey avrupa ülkeleri.

• quote:

quote:

arkadas avrupa bitmis yada bitmemis nedir ya ? 58 adet ulke var avrupada hangisinden bahsediyon bi onu soyle oyle yorum yapalim.

Burada bahsedilen almanya isveç ingiltere ve danimarka gibi kuzey avrupa ülkeleri.

ben oyle oldugunu algilamadim ancak o ulkelerin batcagina inanan yetiskin bir birey dusunemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

ben oyle oldugunu algilamadim ancak o ulkelerin batcagina inanan yetiskin bir birey dusunemiyorum.

Bu konuyu ziyaret eden 141 küsür kişi işte o saydığım ülkelerin battığını iddia ediyor bakınız konu başındaki almanya bitmiş diyen üyenin mesajını artılayan üyeler.

Örnek 2 almanya güya batmış doktor bisikletle işe gidiyhormuş yokluktan görende zannedecekki afrikadan bahsediyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_108033830/f_//tm.htm#108233691

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 20 Temmuz 2015; 16:04:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konuyu ziyaret eden 141 küsür kişi işte o saydığım ülkelerin battığını iddia ediyor bakınız konu başındaki almanya bitmiş diyen üyenin mesajını artılayan üyeler.

Örnek 2 almanya güya batmış doktor bisikletle işe gidiyhormuş yokluktan görende zannedecekki afrikadan bahsediyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_108033830/f_//tm.htm#108233691

hocam birakin sansinlar ben objektif bakiyorum bu konuya illa avrupa illa bizden iyidir diye degil ama almanya vs seviyesine gelmemiz fln mumkun degil. ha dogu avrupa ulkerinden yunanistandan iyi durumda oldugumuz dogrudur ekonomik olarak ancak oranin bana verdigi huzur yeter ki daha rahat yasiyorum ben romanyada beni buraya gomsunler omur boyu yasarim. insanlarin birbirine saygisi fln romanyada bile fazla.

istanbulda bastigim tek akbille ben bi hafta metroya biniyorum burda, yada taksi fiyatlari tr nin 5 te biri.

size soyle bir ornek veriym ben romanya ya ilk geldigimde 3 yil once turk parasinin degeri tam 2 katiydi, yani 1 lire 2 lei ediyordu su anda durum 1lira 1.5 lei anca ediyo duse kalka.

tr den bi cacik olmaz.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.