Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: inonu88

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

quote:

quote:

arkadas avrupa bitmis yada bitmemis nedir ya ? 58 adet ulke var avrupada hangisinden bahsediyon bi onu soyle oyle yorum yapalim.

yunanistanda apple icin calismaya gititm 6 ay ulke gercekten bitmis ve inanin 300-400 yilda toparlanmiycak bi seviyede tek kurtulusu yunanistanin tum borclarini hayrina silip kole yapacaklar ki bunlar bu kafayla 10 yila yine batarlar cok garip bi millet yani sana bana zarari yokta calismayi sevmeyen hicbiseyi takmanyan kendinin en akilli oldugunu zanneden garip bi millet ayni biz anasini satiym.

simdi romanyada yasadim ekonomi kotu ama bi denge var yunanistanda ekonomi kotu hersey pahali geber git yani.

romanyada ayrica vizeyi halledip yerlesebilirsem tamamen, ulkenin durumu kotu olmasi benim icin avantaj cunku turkce ing anadil seviyeseinde bilenlere romanyaya gore iyi para veriyolar.

Burada bahsedilen almanya isveç ingiltere ve danimarka gibi kuzey avrupa ülkeleri.

ben oyle oldugunu algilamadim ancak o ulkelerin batcagina inanan yetiskin bir birey dusunemiyorum.

Bu konuyu ziyaret eden 141 küsür kişi işte o saydığım ülkelerin battığını iddia ediyor bakınız konu başındaki almanya bitmiş diyen üyenin mesajını artılayan üyeler.

Örnek 2 almanya güya batmış doktor bisikletle işe gidiyhormuş yokluktan görende zannedecekki afrikadan bahsediyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_108033830/f_//tm.htm#108233691

hocam birakin sansinlar ben objektif bakiyorum bu konuya illa avrupa illa bizden iyidir diye degil ama almanya vs seviyesine gelmemiz fln mumkun degil. ha dogu avrupa ulkerinden yunanistandan iyi durumda oldugumuz dogrudur ekonomik olarak ancak oranin bana verdigi huzur yeter ki daha rahat yasiyorum ben romanyada beni buraya gomsunler omur boyu yasarim. insanlarin birbirine saygisi fln romanyada bile fazla.

istanbulda bastigim tek akbille ben bi hafta metroya biniyorum burda, yada taksi fiyatlari tr nin 5 te biri.

size soyle bir ornek veriym ben romanya ya ilk geldigimde 3 yil once turk parasinin degeri tam 2 katiydi, yani 1 lire 2 lei ediyordu su anda durum 1lira 1.5 lei anca ediyo duse kalka.

tr den bi cacik olmaz.

Bu kuzey avrupa ülkelerinde yaşayıp avrupa batmış edebiyatı yapanlara sorsan en az 2-3 dairesi vardır türkiyede.

Algi yaratmaya çalışıyorlarki bizim türkler avrupaya gelip onların işini elinden almasınlar diye ama yemezler.

Mademki bu kuzey avrupa ülkelerinde yaşam türkiyeden daha zor neden türkiye sürekli mutluluk araştırmasında 80. sıradayken bu ülkeler 15.sıralarda ?

Doğrudur hocam bulgaristan ve romanyada hayat çok ucuz diye biliyorum.

En başta insanların yaşam tarzına bu kadar çok karışan bir parti hangi avrupa ülkesinde iktidar olabiliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 20 Temmuz 2015; 16:18:07 >

• thepromh kullanıcısına yanıt
    Yanlış söylüyorsun ben michelin yıldızlı restorana gittim romaya 3 kişi 300 euroya doymadan çıktık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

inanan yılın safıdır

tr çok daha ucuz avrupa ülkelerine göre tabi gelirimiz de ona göre düşük

arkadaş sanırım almanyada 2 yıl yaşamış gelmiş ahkam kesiyo

arkadaş osloyu avrupadan saymadı sanırım

norveç, isviçre gibi ülkelerin refah seviyesi ab'den de fazladır. almanya bi daha batar ama norveç batmaz.
    ayrıca giderlerine oranla yüksek gelirleri de var. ve memnuniyet araştırmalarında norveç'in sırası oldukça yüksek(sanırsam ilk 10 olması gerek).
    tartışılan konu yaşam pahalılığı değil, gelir/gider oranı.
    türkiye 850 lira maaşla ne alabilirsin, norveç'te 7000 küsür dolar ile ne alabilirsin?

Norveçin büyük geliri petrolden geliyor çünkü yoksa o maaşı hayata veremezler

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

Yanlış söylüyorsun ben michelin yıldızlı restorana gittim romaya 3 kişi 300 euroya doymadan çıktık

Turist tuzağı olan yerler her ülkede vardır sen mesela istanbulda etilerde bir restoranta gitsen 3 kişi 1500 tl bile ödersin.
  • Zaten bir de şu var.

Pilotluk ve doktorluk mesleğini yapanlar toplumun içindeki çalışanların kaçta kaçıdır ? %1'i belki.

Herkes pilot olamaz ve doktor olamaz.

Gelişmiş ülkelerde en önemli şey toplumun sınıfları arasındaki uçurumu önlemektir ve orta sınıfın ayakta kalmasını desteklemektir.

Bir ülkenin iktisadi başarısı orta sınıfının ne kadar toplumda geniş yüzdeyle bulunduğuyla ölçülür.

Gelişmiş bir ülke zenginlerinin fazlalığıyla değil yoksullarının azlığıyla başarısını gösterir.

Yoksa zengin zaten zengin ve ne isterse alıyor kolayca, önemli olan orta ve alt sınıfların en temel gereksinimlerini (barınma + beslenme) ne kadar kolaylıkla karşılayabildikleridir.

Bu arada maalesef Türkiye'nin boşu boşuna bir Almanya olmasını beklemeyin gelecekte.

Almanya gibi olmak için öncelikle uygar bir zihniyete sahip olmak gerekir.İnsana insan olduğu için değer vermeniz gerekir.İnsanı insanlık onuruna uygun şartlarda yaşatmanız gerekir.

Türkiye'de az buçuk insan gibi yaşayabilenler :

- Üst düzey meslekleri olanlar (doktor ,pilot, vb.)
    - Oturmuş aile şirketi olanlar
    - Devlet memuru olup kamuda çalışanlar
    - Aileden yüklü mirasa sahip olanlar

Bu kapsamların dışında kalanlar ucuz işçi, emekçi olarak veya hizmet sektöründe sürüne sürüne yaşamlarını kredi kartlarıyla sürekli borç döngüsü içinde sürdürmeye çalışırlar.

Ama Almanya'da böyle şeyleri göremessiniz demiyorum ama devlet orada size sahip çıkar en azından ve bulduğunuz en kötü iş bile sizi maddi açıdan tatmin olmanızı sağlar.

Maalesef Türkiye :

- Aşırı gereksiz ve vasıfsız ülkeye katma değer yaratamayan tüketime odaklanmış nüfusunun fazlalığından en başta kaybetmektedir.
    - Bozuk ve çarpık nitelikli insan yetiştirmeyen ezberci eğitim sisteminden kayebtmektedir.
    - Hatalı iktisadi politikalar yüzünden kaybetmektedir.
    - Sermaye sahipleri açısından yatırım açısından cazip olmayan bir ülke olduğu için kaybetmektedir.
    - Son derece yozlaşmış bir siyasi yapı ve beraberinde getirdiği çürümüş sistem yüzünden kaybetmektedir.
    - Halkının düşük eğitim seviyesi ve kendisini gittikçe ezen sistemin çarklarına karşı demokratik hakkını aramayan ve başına gelen herşeyi peşinen
    kabullenen kaderci bir yapı yüzünden kaybetmektedir.
    - 5.sınıf aşiret demokrasisi yüzünden kaybetmektedir.
    - Evrensel adalet standartlarına uymadığı için kaybetmektedir.

Böyle giderse bugünleri de arayacağımız günler uzakta değildir.

Bizim aşağıdaki tanıtımlarda görüleceği üzere Almanya olmamız için çok ciddi zihniyet devrimine ihtiyacımız vardır.

Bu da herhalde Türkiye tek parça kalırsa gelecekte 200-300 seneden önce olmaz

Yakın zamanda Koç medyada bir beyanat verdi.Türkiye 50-60 milyon olsa refahı daha iyi olurdu diye.Kesinlikle öyle.

Maalesef Türkiye'nin daha iyi bir yer olabilmesi için 10-15 milyonluk vasıfsız nüfusun ortadan kalkması gerekir.Elbette yine Almanya'nı standartlarını yakalamayı unutun en az 200 sene o ayrı..

Ama tam tersine iktidardakiler milyonlarca ortadoğulu göçmeni ülkemize doldurarak Türk halkına karşı büyük bir kötülük yaptılar çünkü amaçlanan şey türk halkının refahının artması değil, daha ucuza çalışmaya zorla razı edilmesi
    ve sadakaya mahkum edilmesi.

Türk halkı kendisine atılan kazığın ne kadar büyük olduğunu umarım fazla geç olmadan anlar çünkü genelde anladığında geç oluyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 21 Temmuz 2015; 3:09:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Zaten bir de şu var.

Pilotluk ve doktorluk mesleğini yapanlar toplumun içindeki çalışanların kaçta kaçıdır ? %1'i belki.

Herkes pilot olamaz ve doktor olamaz.

Gelişmiş ülkelerde en önemli şey toplumun sınıfları arasındaki uçurumu önlemektir ve orta sınıfın ayakta kalmasını desteklemektir.

Bir ülkenin iktisadi başarısı orta sınıfının ne kadar toplumda geniş yüzdeyle bulunduğuyla ölçülür.

Gelişmiş bir ülke zenginlerinin fazlalığıyla değil yoksullarının azlığıyla başarısını gösterir.

Yoksa zengin zaten zengin ve ne isterse alıyor kolayca, önemli olan orta ve alt sınıfların en temel gereksinimlerini (barınma + beslenme) ne kadar kolaylıkla karşılayabildikleridir.

Bu arada maalesef Türkiye'nin boşu boşuna bir Almanya olmasını beklemeyin gelecekte.

Almanya gibi olmak için öncelikle uygar bir zihniyete sahip olmak gerekir.İnsana insan olduğu için değer vermeniz gerekir.İnsanı insanlık onuruna uygun şartlarda yaşatmanız gerekir.

Türkiye'de az buçuk insan gibi yaşayabilenler :

- Üst düzey meslekleri olanlar (doktor ,pilot, vb.)
    - Oturmuş aile şirketi olanlar
    - Devlet memuru olup kamuda çalışanlar
    - Aileden yüklü mirasa sahip olanlar

Bu kapsamların dışında kalanlar ucuz işçi, emekçi olarak veya hizmet sektöründe sürüne sürüne yaşamlarını kredi kartlarıyla sürekli borç döngüsü içinde sürdürmeye çalışırlar.

Ama Almanya'da böyle şeyleri göremessiniz demiyorum ama devlet orada size sahip çıkar en azından ve bulduğunuz en kötü iş bile sizi maddi açıdan tatmin olmanızı sağlar.

Maalesef Türkiye :

- Aşırı gereksiz ve vasıfsız ülkeye katma değer yaratamayan tüketime odaklanmış nüfusunun fazlalığından en başta kaybetmektedir.
    - Bozuk ve çarpık nitelikli insan yetiştirmeyen ezberci eğitim sisteminden kayebtmektedir.
    - Hatalı iktisadi politikalar yüzünden kaybetmektedir.
    - Sermaye sahipleri açısından yatırım açısından cazip olmayan bir ülke olduğu için kaybetmektedir.
    - Son derece yozlaşmış bir siyasi yapı ve beraberinde getirdiği çürümüş sistem yüzünden kaybetmektedir.
    - Halkının düşük eğitim seviyesi ve kendisini gittikçe ezen sistemin çarklarına karşı demokratik hakkını aramayan ve başına gelen herşeyi peşinen
    kabullenen kaderci bir yapı yüzünden kaybetmektedir.
    - 5.sınıf aşiret demokrasisi yüzünden kaybetmektedir.
    - Evrensel adalet standartlarına uymadığı için kaybetmektedir.

Böyle giderse bugünleri de arayacağımız günler uzakta değildir.

Bizim aşağıdaki tanıtımlarda görüleceği üzere Almanya olmamız için çok ciddi zihniyet devrimine ihtiyacımız vardır.

Bu da herhalde Türkiye tek parça kalırsa gelecekte 200-300 seneden önce olmaz

Yakın zamanda Koç medyada bir beyanat verdi.Türkiye 50-60 milyon olsa refahı daha iyi olurdu diye.Kesinlikle öyle.

Maalesef Türkiye'nin daha iyi bir yer olabilmesi için 10-15 milyonluk vasıfsız nüfusun ortadan kalkması gerekir.Elbette yine Almanya'nı standartlarını yakalamayı unutun en az 200 sene o ayrı..

Ama tam tersine iktidardakiler milyonlarca ortadoğulu göçmeni ülkemize doldurarak Türk halkına karşı büyük bir kötülük yaptılar çünkü amaçlanan şey türk halkının refahının artması değil, daha ucuza çalışmaya zorla razı edilmesi
    ve sadakaya mahkum edilmesi.

Türk halkı kendisine atılan kazığın ne kadar büyük olduğunu umarım fazla geç olmadan anlar çünkü genelde anladığında geç oluyor biraz.

katılıyorum hocam yazınıza örneğin türkiye şuan batak eşiğinde olan yunanistanla dalga geçiyo geçen gün times gazetesinin yaptığı araştırmada yunanistandaki refah seviyesi türkiyenin hala iki katı içki sigara meyve sebze vs türkiyeden iki kat daha ucuz ama bizim millet bunları görmicek kadar cahil bence tv deki medyada neyi görüyorsa ona inanıyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: eDDiè

Avrupa vasifsiz isciler icin bitti, o önceki el isi isteyen el emegi isteyen mesleki vasiflara sahipseniz yine sürünürsünüz. Ancak üniversite mezunu, özellikle, tip, bankacilik ve bilisim alaninda bir meslege sahipseniz avrupada cok iyi sartlarda yasarsiniz.

Koca topikteki ender mantıklı yorumlardan birisi.

Artık beden gücü gerektiren yani vasıfsız personelin iştirak ettiği işlere rağbet kalmadı,otomobil fabrikalarını düşünün, 60 ların sonunda almanyaya göç edip bu tür fabrikalarda vasıfsız sadece beden gücüne dayalı işler yapıp köşe olan bir çok gurbetçi oldu fakat şu anda aynı fabrikada aynı işi makina yapıyor bu yüzden adamlar makina mühendisini istihdam ediyor işçiyi değil.

Özellikle doğu avrupa için konuşuyorum eğer düzgün bir üniversitede okuyup iyi bir bölümden master dereceniz varsa ve Turkish Speaking kodlu işleri yurtdışında yaparsanız çok rahat yaşarsınız,fakat vasıfsız direkt gelip şu anda kebab dükkanı açıp batan çok adam gördüm 1 sene içerisinde.

Küreselleşen dünyanın gerektirdiği ölçüde vizyon sahibiyseniz avrupada çok rahat yaşarsanız ayrıca kaliteli bir işiniz ve title'nız olduktan sonra takıldığınız ortamlarda elit olur,öyle leş sokak,milliyetçi muhabbeti de olmaz,saygı görürsünüz.

Vasıflı işçilerin dahi 1200-1500 tl ile süründüğü türkiye varken avrupada vasıflı işçi rahat yaşayamaz demek gerçekten komik oluyor.

Dostum nerede yaşıyorsun şu an yada Avrupa'da nerelerde yaşadın ne kadar yaşadın bir anlat bakalım.Şu kağıt üstünde sayısal hesap yaparak ha orası iyi burası kötü fetva verip milleti gaza getiriyorsun.Türkiye ezelden trajikomik bir ülke zaten,ona kimsenin lafı yok fakat hayallerdeki avrupa nerede bana bir el et göster.

Şu anda Romanya,Bulgaristan,Polonya gibi ülkeler dahi avrupa birliğinde haliyle adam elini kolunu sallayarak batı avrupada vasıfsız nitelikte işçilik yapıyor üstelik Türklerden ucuza,Almanyada işveren ne demeye senin çalışma izninle vizenle uğraşsın aynı işi yapacak bulgar varken.

Avrupa bitmiş lafı vesvese zaten sen kendini doldur,donanımlı bir birey ol değil avrupa dünyanın her yerinde rahat yaşarsın,misal bir doktor Türkiye'de Polonyadaki doktordan daha fazla kazanır ama insani şartlarda yaşar,kafası rahat kalır,hayat standartları yüksek olur artısı o.

Benim demek istediğim bir insan neden gurbete çıkar,ailesini,arkadaşlarını arkada bırakır,bunun bir getirisi olması lazım,sadece Avrupada rahat olup karın tokluğuna razıysanız amenna ama buraya gelip Türkiyeye zengin dönme ya da burda lüks yaşam hayalleri tıraş.

Özellikle şu anda Türk imajı zaten avrupada yerin dibinde,her gün çıkan terör haberlerini kaosu burda insanlara açıklamaktan bıktım,bu kimlik üzerinizde tüm avrupada öyle önyargısız bir avrupa kalmadı artık,dediğim gibi düzgün bir üniversitede düzgün bir bölüm okuyun,okumakla kalmayıp erasmus,evs gibi sosyal projelerde faal olun düzgün bir şirkette staj yapın sonra hayaller kurmaya başlayın,gerçekler acıdır,acıtır,durum böyle.

Almanyada yaşıyorum.

Doktorsan pilotsan türkiyede tabi iyi kazanırsın ama üniversite mezunu değilsen sürünürsün oturma iznini geç benim alman vatandaşlığım.

Türkiyede ortalama maaş 1500 tl en ucuz araba 10 bin tl almanyada ortalama maaş 2000 euro türkiyede 15 bin tl olan araç 6 bin tl.

Asıl türkiyede bu meslekler dışında bir meslek yapıyorsan karın tokluğuna yaşarsın et 45 tl ötv %150 akıllı telefon 2500 tl.

burda 15 bin olan araç almanya 6 bin tl değil bence daha az oldugunu düşünüyorum mesela 2000 model benzinli golf ortalama 22 bin tl türkiyede almanyada ise ortalama 3 bin tl aradaki uçurum inanılmaz...

• şunuda söylemeden geçemicem şuan türkiyede suruçta terör saldırısı oldu saldırıda 32 türk parçalanarak hayatını kaybetti ve recep tayyip erdoğan kıbrıs gezisini bile bölmeden hayata devam ediyor geçen 6 ay öncesinde fransada olan terör saldırsında 14 kişi ölmüştü galiba 15 ülke başbakanı ha bide bizim küçük enişte davutoğlu bile türkiyeden aklkıp fransaya protestoya gitmişti ön sayfta yürüyüşte yapmıştı soruyom şimdi senin ülkende 32 vatandaşın ölüyo gezini bile bölmüyon ki kaldıki protesto etsin alın size türkiyedeki insan hayatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

inanan yılın safıdır

tr çok daha ucuz avrupa ülkelerine göre tabi gelirimiz de ona göre düşük

arkadaş sanırım almanyada 2 yıl yaşamış gelmiş ahkam kesiyo

arkadaş osloyu avrupadan saymadı sanırım

norveç, isviçre gibi ülkelerin refah seviyesi ab'den de fazladır. almanya bi daha batar ama norveç batmaz.
    ayrıca giderlerine oranla yüksek gelirleri de var. ve memnuniyet araştırmalarında norveç'in sırası oldukça yüksek(sanırsam ilk 10 olması gerek).
    tartışılan konu yaşam pahalılığı değil, gelir/gider oranı.
    türkiye 850 lira maaşla ne alabilirsin, norveç'te 7000 küsür dolar ile ne alabilirsin?

Norveçin büyük geliri petrolden geliyor çünkü yoksa o maaşı hayata veremezler

Öyle ya da böyle veriyorlar.
    Sözüm ona çok verimli topraklarımız, denizlerimiz, yer altı kaynaklarımız var. Cebimize giren para belli.
    Keza petrol zengini ortadoğunun hali ortada.
    Danimarka var yine en az Norveç kadar asgari ücret veren. O nereden buluyor da veriyor? Petrol yok bildiğim kadarı ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fransa ingiltere almanya skandinavya cok rahat ulkeler

• Batı avrupayı bilmem de doğusu gerçekten batmış. Bizden çok daha kötüler. Özellikle balkan ülkeleri

• Kanka gene hortlamış senin konu bi yorumda ben atayım bari

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

1. porsche 9000 yuro= 30.000tl ama ehliyetinize sigorta yapmak zorundasınız. ve her araç için ayrı sigorta ödüyorsunuz. 3000cc porshe gibi yedek parçası pahalı bir araç için 20-30 ya? arası hiç kaza yapmamış birisi 30.000tl sigorta öder. HER YIL! bu lüks arabaların ucuz olmasının sebeplerinden birisi bu.

2. siz kendinize sigorta yaptınız tamam. ama bir baıkasıda o arabaya binecekse o da sigorta yapacak yani kardeıiniz anneniz babanızın arabasına binemezsiniz. ingilterede böyle.

3. arabayı şehirde herhangi bir yere park etmek saati 2yurodan başlar e?er ?ehir merkezinde bir yerse saati 10yuro arkada?lar 10YURO! Sinema 10-15yuro kyz arakada?la gezim dediniz sinema için otopark 30yuro tutar 2 bilet 20 yuro yani bir cumartesi sinemasy size 150tl ye patlar.

4. smart marka arabanyn belediyeler ile anla?masy oldu?undan park ücreti ödememektedir. o yüzden smart ile park etti?inizde park ücreti ödemiyorsunuz ve 1 yylda kendi ücretini amorti ediyor. yani türkiyede 50.000tlye satylan bir araç bu!

5. ev aldynyz önüne araba park etmek için belediyeden yer istiyorsunuz belediye uygun gördü?ü yeri size ücret kar?yly?y yyllyk 15.000tl gibi size veriyor e?er uygun yer yoksa yer veremedi?ide oluyor ayryca 2 . arabanyz varsa bo? yer olsa bile size vermedi?i oluyor. londrada durum böyle

6. yani porsche aldynyz 30.000tl servis ücretlerini sormayyn 1saat=100yurodan a?a?y ustayy yerinden kaldyramazsynyz. hadi aldynyz. 30 ya?yndasynyz 2 kere kaza 4 kerede trafik cezasy yemi?siniz buyrun 20.000tl yyllyk sigortayy ödüyorsunuz. belediyeden evin önündeki park yeri aldynyz 15.000tl. ayryca i?e sa?a sola gitti?inizden bir 15.000tlde yyllyk otoparka ücret ödersiniz. 3 yyl bindiniz bu porscheye 30+15+15+15+15= 90bin lira tutar ve sizden ba?kasyda bu arabayy kullanamaz.

7. ayryca ?ehir içinde 50yi, arasokaklarda 20/30kmyi geçtiniz ?ip?ak kameralar foto?rafynyzy çeker 48saat içerisinde plakadan ehliyetinize gelen cezayy ödemek zorundasynyz.

8. ha bu arada heralde 600cc veya 1000cc motor sürmeyi dü?ünmüyorsunuzdur çünkü 20.000tllik motorun sigortasy 40.000tlye kadar çykyyor. ve 600cc motor için 5 kademe ehliyet synavlarynyn hepsine girip ki ehliyet synav ücretlerini sormayyn bile, kask mont bot eldiven vs full giyinmezseniz polisten yine ceza yersiniz.

8. e?er yylda 4 kere ceza yerseniz ehliyet iptal.

9. muz türkiyede 5-6 lira de?il. o en pahaly dönemde o para. markette muz 3 liradan ba?lar. avrupada et 45-50 tl gibi. kiraz ise 80tl. türkiyede kiraz 3-8tl arasy et 30-40tl arasy. heleki sebzelere hiç girmeyim kysacasy avrupada kilosu 10tlden a?a?y bi?ey alamazsynyz ki orada kilo ile de?il tane ile satylyyor. kilo ile sadece pazarlarda satylyyor oda küflenmi? bozulmu? ürünlerin içinden küflüleri ayyryp pazara gönderiyorlar. pazardan aldy?ynyz ürün yaryn küflenmezsede bir sonraki gün küfleniyor. tutupta bunu baz almak çok büyük hata.

10. benzin fiyatlary neredeyse ayny seviyelerde türkiyede benzin 5 liraysa avrupada 2 lira de?il çok çok 4liradyr. bunu abartmanyn anlamy yok.

11. almanya 2001 yylyna kadar dünya ihracat rekoru elindeydi artyk de?il. yani bir duraksama var bu ortada. bunu bilmeyen konu?uyor.

12. almanyadan türkiyeye iş bulup kaç kişi gelen var. eskiden hiç böyle bir şeye şahit olunmazdı

13. ispanyada barcelona-madrid arası 500km 2 şeritli evet 2 ŞERİTLİ uyduruk otobana 45yuro para ödüyorsunuz.

14. tekstili sormayın zaten avrupada hep çin hindistan ve türkiye ürünleri var. yani 2.5 milyar nüfusu olan 2 ülke ile birlikte pazarda türkiye var.

15. ingilterenin %40ı yabancılardan oluşuyor hindistan pakistan polonyalılar..., italyada yapılan hesaplara göre 40 yıl sonra müslümanların nüfusu italyanlardan fazla olacakmış. arap baharı döneminde çok göçmen gelmiş ve 5ten aşağı çocuk yapan olmuyormuş.

16. ispanyada satılan ve kapanan şirketler mağazalar esnaf vs bunu oraya 10 yıl önce ve son zamanlarda gidip gören anlar.

yani bu yunanistandaki durum, italyadaki kriz ispanyadaki kriz ne çabuk unutuldu? ukraynada %60 develasyon oldu, belarus rusya hepsi sarsıldı. ama avrupada kriz yok eskisindende iyi öylemi? yani ülke ekonomisi sizin için sadece çocuk parası ile 2 kilo domates ise evet avrupa hala mükemmel haklısınız...

konu avrupa o yüzden avrupayı eski avrupa ve yeni avrupa olarak kıyaslanınca durum bu. eskiden avrupa daha iyiydi. ha şu andada türkiyeye kıyasla iyi. ancak aradaki fark çok kapandı ve ileride daha iyi olmayacağı kesin. avrupa batıyor battı denilen budur yoksa heralde avrupa bir moldova ukrayna gibi olmaz. ama o şimarık avrupalı dönemi bitti. ve avrupaya gidip çöpçülük yapıp uyduruk bir bmw kiralayıp türkiyeye tatile gelenlerin aşağılık kompleksi ile yaptığı şimarık hareketlerde boşuna artık.

2 ay önce iş için almanyadan ziyarete gelen bir yetliki bizm hgs kgs yi görünce bu almanyada yok güzel bir sistemmiş dedi. hala ispanyada gişede para ödüyorsunuz yani avrupanın gelişmesinin durduğu apaçık ortada. bunu bilmeden genelleme yapmak çok yanlış.

ülkelerin kıyaslaması bilimde 3 şekilde olur. gelişmişlik-kalkınmışlık-zenginlik. mesela arabistan zengin ama gelişmiş ama kalkınmış değil, monaco,yeni zellanda, norveç zengin ve kalkınmış ama gelişmiş değildir. çin gelişmiş zengin ama kalkınmış değildir. avrupanın kalkınmışlığı geriye gitmez çünkü zaten yapılabilecek hertürlü altyapı ve eğitim. ancak gelişmesi durdu ve zenginliğide geriye gidiyor.

bu çocuk parası ile 10 yıl önce ne kadardı şimdi ne kadar artış hızı nedir ve 10 yıl önce ne alınabiliyordu şimdi ne alınabiliyor avrupanın gidişhatını ancak böyle kıyaslayabilirsiniz.

Be arkadaş ne saçmalamışsın 3 yıldır almanyada yaşıyorum yazdıkların saçmalık yok parkın saati 2 euromuş yok otoban ücreti 45 euromuş bırak bu yalanları ya bir kere almanayda otoban ücreti diye bir şey yok 1 saatlik parkda 30 cent ev sahiplerinden evin önüne park için parada alınmıyor az saçmala 3.dünya ülkesi savuncusu

quote:

almanyadan türkiyeye iş bulup kaç kişi gelen var. eskiden hiç böyle bir şeye şahit olunmazdı

Tabi canım 1000-1500 tl maaş teklifli işlere bayılıyor millet (Avrupadan gelmek isteyenlere teklif edilen bu rakamlar) avrupada bunun 2-3 katını kazanmak varken (!)

Benzin avrupadada aynıymış alım gücü denilen şeyden haberin varmı ? Avrupada 1.40 euro benzin ama avrupadaki adama 1.40 tl gibi geliyor.

Et olmuş 45 tl benzin olmuş 5 tl ötv olmuş %150 işsizlik olmuş %12 ama batışa geçen ne hikmetse kuzey avrupa (!)

Adamların 1 eurosu senin 3.17 liran ediyor.

Almanyadaki imkanlarnan türkiye kıyas bile edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 14 Ağustos 2015; 12:19:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

olay siyasete dönmüş ki döneceği belliydi. artık bende sıkılıyorum futbolda siyaset müzikte siyaset.... :S

2014 2.çeyrek Almanya büyüme oranı= -%0,2
    2014 1. çeyrek Türkiye büyüme oranı= +%1,7

2002 Kişi başına düşen milli gelir= 3.000$
    2014 kişi başına düşen milli gelir= 11.000$

bu ne petrolle ne ihaleyle olur. 10 yıl sonra 20.000$ı bulduğunda hala Türkiyede ekonomi kötü gidişhat kötü diyen olacak. çünkü olayı siyasetten bakan çok. yani ülke çöksün ekonomi kötüye gitsin ayaklanmalar olsun kazalar ölümler rüşvetler olsun artsın ki bizde hükümete sisteme rejime suç atalım diye. yani siyasette bu şekilde sistemCİ-liğe karşıyım. muhalefet olmak bu şekilde birinin geriye gitmesini isteyerek ülkenin geriye gitmesini istemek demek değil. muhalefet olmak bu şekil daha iyi demektir. yani bu kişi başına düşen gelir nasıl daha iyi olur millet onun yolunu sunmalı muhalefet olgusu ancak böyle başarılı olur. yoksa yapılan iyi kötü herşeyin içinde bir kötülük bulup bak işte buradada kötü gibi kötüyü bulmak marifet değildir. onu herkes yapar.

bunlar yıllık değil çeyrek. Türkiye ise son 10 yıldır büyüme oranı sürekli + pozitif olarak ilerlemekte. matematik böyle diyor 2 kere 2 dört eder. gözünle gördüğüne inanmayanıda hiçbir ispat kanıt rakam inandıramaz. lütfen türkiyenin ekonomik gelişmesi ile sosyal siyasal gelişmesi konularını birbirine karıştırmayalım.

"türklerin yükselişe geçtiği an avrupanın geriye gitmeye başlayacağı an olacaktır" ingiliz general. yani türkler eninde sonunda ileriye gidecek bu kaçınılmazdır hah işte o an avrupa ileri gitmeyi beklemesin bu avrupadan kaynaklı değildir kimseyide suçlamayın. yani adam "EĞER türkler yükselişe GEÇERSE...." demiyor, EĞER demiyor! yükselişe geçecekler diyor.

resim upload servisleri

tabiki rakamlar kaynaklara göre kıyas edilme şekline göre farklılık gösterebilir. hani dünyanın ve ülkemizin 10-20 yıllık genel durumunu gösterir bir tablo buyrun....

Ha gayret bu büyüme hızı ile türkiye 200 yıl sonra belki almanyayı geçer almanya avrupa zaten zamanında büyüyecek kadar büyümüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

porcshe 8bin euro....

1920 model mi?

1920 model olsa antika olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burden XX

quote:

porcshe 8bin euro....

1920 model mi?

Bu arada 8000 euro porsche olayı doğru 2006 model 89.000 km porsche alınabiliyor o fiyata ama bu jipi:

http://ww3.autoscout24.de/classified/275418344?asrc=st|as

Ancak 8.000 euroya bildiğimiz modelinin anca 2000 modeli alınabiliyor:

http://ww3.autoscout24.de/classified/267115471?asrc=fa|as

• quote:

quote:

quote:

porcshe 8bin euro....

1920 model mi?

Bu arada 8000 euro porsche olayı doğru 2006 model 89.000 km porsche alınabiliyor o fiyata ama bu jipi:

hocam 2006 model araba almanyada alırsanız araba kadar 3-4 defa vergi verirsiniz.
    almanyanın olayı şudur
    yeni araba al
    almazsan eski arabana çok vergi gelir

üretim-tüketimi çok yüksek tutuyorlar, aynı zamanda vergiden de bindiriyorlar. (bizimkiler kadar olmasa da.)

• quote:

quote:

quote:

quote:

porcshe 8bin euro....

1920 model mi?

hocam 2006 model araba almanyada alırsanız araba kadar 3-4 defa vergi verirsiniz.
    almanyanın olayı şudur
    yeni araba al
    almazsan eski arabana çok vergi gelir

üretim-tüketimi çok yüksek tutuyorlar, aynı zamanda vergiden de bindiriyorlar. (bizimkiler kadar olmasa da.)

Biz 98 model pegeout almıştık yıllık vergisi sadece 100 euro'du.

Bu aracın vergisi en fazla aylık 70-80 euro'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 14 Ağustos 2015; 12:49:48 >

• inandık.
  • quote:

inandık.

Hocam ister inanın ister inanmayın orası size kalmış almanyada araç vergileri öyle abartıldığı kadar çok değil.

Edit:
    Vergi dekontunu bulursam buraya ss olarak koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 14 Ağustos 2015; 12:53:16 >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.