Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar hayali rakamlar o rakamların çalıştığı bir inşaattan çıkacak evin masrafının ne kadar olacağını düşünün sonra o kiranın 400-500€ olup olamayacağına siz karar verin

hele şu cümle bitirdi beni
    "EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN "

Ya hiç yurt dışına çıkmadın ya da en kral restorant anlayışında ciddi sıkıntı var

İtalya'da en son girdiğim restorantta fiyatların Nusret'in TL miktarının € cinsinde olduğunu görünce hangi bahaneyle kaçacağımızı şaşırmıştık ve en kral restorant olmadığını söyleyebilirim net

Yahu madem öyle bir gidin deneyin bakalım gerçekten öylemiymiş

Evdeki hesap çarşıya uymaz diye bi laf vardır, sizin bu evdeki hesabınız baya ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

Baslamadan belirteyim iki yil Avrupada yasadim biliyorum gelirlerini

Neymis Avrupa batmis bitmis bilmem ne, atiyorum okumadiniz insaatta duvar ustasi oldunuz alacaginiz maaslari yaziyorum

1750-2000 euro arasi insaattan
    850 euro devletten
    1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir
    850 euro esiniz devletten
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para

hesap edin turk parasi ile aylik 16-17 bin lira para yapiyor

EN ONEMLI KISMA GELIRSEK, AMA ORDA GIDERLER ONA GORE YAAAA DIYECEKLER ICIN

EV Kirasi aile icin 400-500 euro

iphone 550 euro

Porsche 8-9 bin euro

benzin 1.6 euro

kiyma 3 euro kilosu

muz 1.29 euro

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

Senin ulkende porscheyi gectim yeni cikan orta sinif araba 100 bin lira benzin 5 lira ev kirasi 1000 lira muz 5-6 lira disarda yemek ye dort kis yuzlerce lira

MAAS NE KADAR 300 EURO

sonra avrupa batti biz superiz

yahu eger bu Avrupa nin batmis haliyse biz bitmisiz olmusuz gomen yok

Porsche 8-9 bin euro yanlış en az 45-46 bin euro
    kiyma 3 euro kilosu yanlış 7 euro kilosu.
    muz 1.29 euro yanlış türkiye ile eşdeğer olan muz 1.79 lira
    EV Kirasi aile icin400-500 euro yanlış tek odaya 300 euro veriyorum, 700 eurodan başlar ortalama evler
    EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN keza bu da yanlış geçen gün en kral restaurantta yedim 75 euro verdim(alkolsüz), türkiyede bu tip mekanlardan çok daha ucuza çıkılabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• türkiyede yaşamak için dünya zenginler sıralamasına girmişsseniz anca yaşanılır oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: True Story

Tüm yorumları okumadım ama benzin 1.6 euro demissin o zaten 5lira yapıyor

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macaristan'da bilgisayar muhendisi arkadaşım var yeni mezun 900 euro aliyor aylık altinda alfo romeo guiletta var :/

• quote:

Orijinalden alıntı: pimpLORD

Öyle kaçmak kolay diiiiiiiiiiil . Vatan da çalışıyorum her gelen müşteriye dediğim söz'üm , Welcome The TURKEY . Oluyor düşünün artık

Welcome to Turkey olacak onun doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Hocam bu anlattigin degerler hangi ulkeye ait?

almanya ile uyusuyor anlattiklari. avrupa batiyor biz sahlaniyoruz diyen insanin zekasindan suphe ederim ( sifir hakaret maksadiyla soyledim, ciddi anlamda zekasindan suphe ederim...)

Almanya mı? Güldürmeyin adamı.
    GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

1750-2000 euro arasi insaattan (Bu usta maaşı olabilir ancak.)
    850 euro devletten (Çalışan adama böyle birşey yok)
    1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir (En fazla minijob 400 euro alır.)
    850 euro esiniz devletten (Çalışan adama böyle birşey yok)
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para (3 Çocuk için max. 226'dan 678 euro alabilirsin)

EV Kirasi aile icin 400-500 euro (Dogrusu 850-1000 euro)

iphone 550 euro (dogrusu 699 euro)

Porsche 8-9 bin euro (Bunu hangi kafa ile yazdınız bilmiyorum. Araba ucuz olabilir ama bu şekilde değil.)

benzin 1.6 euro (dogrudur)

kiyma 3 euro kilosu (bu domuz kıyması. Dana kızma 6,90 euro)

muz 1.29 euro (en ucuz muz olabilir, tadı saman gibi. Ben gecen sivas halinden anamur muzunu 3,00 liraya aldım, bal gibiydi.)

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN (İmbisste bile döner porsiton mın. 6,50 euro. En kral derken ölçünü bilmem ama normal bir yerden kişi başı min. 25euro ile çıkarsın. )

Kulaktan dolma, alamancı akraba safsatalarıyla (bkz. CSB) gelip burda maval okumayın.

• bu kadar koyun kalabalığı var iken bizim gözümüzde avrupa her zaman batar ama bir yerimize batar. avrupa orta çağda nasıl ekonomik , sosyal , siyasal, dinsel sıkıntılar içinde cebelleştiyse , aynısının tıpkısını biz şu an bu ülkede ve bölgede yaşıyoruz bu kafayla gidersekte yaşamaya devam edeceğiz.
  • Kira 1000 lira

Arkadaş sen olaya objektif bakmıyorsun ki seni ciddiye alalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

inanan yılın safıdır

tr çok daha ucuz avrupa ülkelerine göre tabi gelirimiz de ona göre düşük

arkadaş sanırım almanyada 2 yıl yaşamış gelmiş ahkam kesiyo

arkadaş osloyu avrupadan saymadı sanırım

İskandinav ülkelerinde bir kahve 5 euro daha fazla belki evet ama aylık gelir binlerce euro olduğu için ANLADIN MI?

İkincisi Türkiye'de kıytırık bir kafede 5 tl den aşağı kahve var mı bak bakalım peki binlerce lira mı kazanılıyor?

Bırakın bu işleri kendinizi kandırın, veriler var fiyatlar var

Ben sana kıyma 3 EURO diyorum?

Türkiye'de kaç TL????

Michelin yıldızlı restoranda 75 euroya full menü alabiliyon sen ülkende boğazda full menü alsan kaç yüz TL isterler??

Bunları net cevapla.

avrupaya fakir türkiyeye zengin demedim zaten sakin ol şampuan

türkiyede elektrik-su-kira fiyatları biçok avrupa ükesinden çok çok daha düşük polonya moldova gibi fakir ülkelerle aynı sayılır giderlerimiz

ama burdaki mühendisle oralardaki mühendis maaşları arasında uçurum var

not: balkanlar hariç tüm avrupayı gezdim uluslararası sigorta şirketindeyim

YA bilader gelmişsin

'tr çok daha ucuz avrupa ülkelerine göre tabi gelirimiz de ona göre düşük

arkadaş sanırım almanyada 2 yıl yaşamış gelmiş ahkam kesiyo '

diyorsun, ben ezbere konuşmuyorum ne ucuzmuş bana kanıtla gel linkle gel??

Ben kıyma 3 euro diyorum

muz 1.29 euro diyorum

benzin 1.6 euro diyorum

kira 400 euro diyorum

fatura aylık 80-120 euro diyorum yani aylık elektrik ısınma su hepsi içinde

hatta su beleş kullanıyorduk diyorum

3-4 aylık bilet SINIRSIZ METRO TRAMVAY HIZLI TREN OTOBÜSE BİNMEK İÇİN

75 EURO VERDİK diyorum

Bu fiyatlar avrupa ortalaması mı yoksa bir ülkede ki fiyatlar mı ? Eğerki bir ülkedeki fiyatlarsa hangi ülke merak ettim.Portekizde ,İspanyada ,İtalyada fiyatlar hiç de dediğin gibi değil.

• porcshe 8bin euro....

1920 model mi?
  • Ülkemizde düzenli huzur olmalı o kadar sahsen avrupayı sevmiyorum kurallar bize göre değil
  • Madem porshe 8bin euro niye herkeste porsche yok kandirmayin milleti

• quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

quote:

almanya ile uyusuyor anlattiklari. avrupa batiyor biz sahlaniyoruz diyen insanin zekasindan suphe ederim ( sifir hakaret maksadiyla soyledim, ciddi anlamda zekasindan suphe ederim...)

GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

1000-1500 euro esiniz calisiyorsa basit bi iste yemek,bulasik vs yikasa bile bu rakami alir (En fazla minijob 400 euro alır.)
    1150-1300 arasi euro uc cocuk icin para (3 Çocuk için max. 226'dan 678 euro alabilirsin)

Porsche 8-9 bin euro (Bunu hangi kafa ile yazdınız bilmiyorum. Araba ucuz olabilir ama bu şekilde değil.)

muz 1.29 euro (en ucuz muz olabilir, tadı saman gibi. Ben gecen sivas halinden anamur muzunu 3,00 liraya aldım, bal gibiydi.)

EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN (İmbisste bile döner porsiton mın. 6,50 euro. En kral derken ölçünü bilmem ama normal bir yerden kişi başı min. 25euro ile çıkarsın. )

Kulaktan dolma, alamancı akraba safsatalarıyla (bkz. CSB) gelip burda maval okumayın.

Doğrusu budur up up ayrıca almancıların cogunun acliktan agzi kokuyor oralarda

• hiç sorma kardeşim. halam Almanya'da yaşıyor AKPli. Facede propoganda yapıyordu tartıştık, Türkiye sorsan mükemmel gelişiyo da Almanya'da işler eskisi gibi değilmiş de zor geçiniyolarmış da. Eniştem işçi tek maaşla 1 ev 1 arabaları vardı ve bu tartışmayı yapmadan bikaç gün önce 2. arabayı almışlardı, araba dediğim de hani burada orta-üst seviye kimsenin alacağı araba, işçi yanına yaklaşamaz ama... Dedim gelin Türkiye'de yaşayın o zaman bakalım bırak evi arabayı karnınızı doyurabilceniz mi cevap yok...
  • porsche nerede 8-9 bin euro
  • Bizim kriz algımız biraz daha farklı sanırım, bizde krizde kemer sıkmak için delik kalmadığından o günleri hatırlayıp şükrediyoruz. 16 yaşında öğrenci Yunan arkadaşım var. Ama Yunanistan'ın en sıkıntılı günlerinde bile Kuzey Avrupa'ya 2 kere snowboard için gitti. Belki krizden önce çok daha fazla imkanları vardı bilmiyorum, bunu kriz olarak nitelendiriyorlardır. Ama biz ortalama vatandaş olarak, "normal" ekonomimizle bile bunları yapamıyorsak, bir şeylerin ters gittiği ortada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Kedi

Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek
    iPhone 5s 16gb Türkiye-2150tl Almanya-699€(2,016tl) Fransa-709€(2,045tl) Amerika-650$(1403tl)

Porsche'u bilemiyecem sitesinde fiyatlary yazmyyor ama mesela Volvo'da fiyatlar var hemen bakalym

Volvo s80 (En ucuz paket) Türkiye-135,000tl Almanya-38,600€(111,350tl) Fransa-39,420€(113,850tl) Amerika-41,450$(89,469tl)

Avrupayy bilemem ama bence amerika çok daha ucuz

Hepsine tek tek cevap vereyim senin gibi ezbere sallamadan LİNKLERLE

iphone 5s 16gb 699 değil, en pahalı yerde yani mediamarkt'da 629 euro herhangi bir telefoncudan aşağı yukarı 50 euro kadar aşağıya alabileceğini düşünürsen 550 civarına geliyor dediğim noktaya yani

İPHONE 5S:http://www.mediamarkt.de/mcs/product/APPLE-iPhone-5s-16-GB-silber,48353,489066,1022203.html?langId=-3

PORSCHE CAYENNE 180 BİNDE 8500 EURO 9000 BİLE DEĞİL SEN KAÇA ALICAN BUNU TRDE????????

YAHU HERŞEYİ GEÇTİM MUZ 1 EURO YAHU MUZ KIYMA 3 EURO

BU ÜLKEDE MUZ NEDEN 6 TL???

KIYMA NEDEN 20-30 TL ?????

BENZİNE ADAM ALDIĞI 5-6 BİN EURONUN 1.6 EUROSUNU VERİRKEN SEN 850 LİRANIN 5 TLSİNİ NEDEN VERİYORSUN???

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=239964197&asrc=st|as

http://store.apple.com/de/buy-iphone/iphone5s

ben direk net olarak apple storedan örnek verdim ki başka yerlerde iphone 5s'i de türkiyede ucuza bulabilirsin

Volvo fiyatlarıda volvonun sitesinden alıntı istersen bak

• Yurtdışında da Tl olarak alışveriş yapıyolar demi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

quote:

GERÇEKLERİ YAZIYORUM.

Doğrusu budur up up ayrıca almancıların cogunun acliktan agzi kokuyor oralarda

Hadi diyelim ki yazdıkların doğru. Peki çalışmazken 850 euro alacak kişinin çalışırken 400 euro almasına ne diceksin? Bence sen atma kardeşim. Tutarlı at bari...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.