Şimdi Ara

AVRUPA BATMIS BITMIS DIYIP SIZI KANDIRIYORLAR GELIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.447
Cevap
74
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tormintor

quote:

Orijinalden alıntı: salamander19

almanya da bir arkadaş ay sonu kesin dönüş yapıyor.

durum şu. kazandığım para ile artık geçinemez oldum diyor.

10 küsür senedir almanya da

ancak son zamanlarda bırakın kazandıkları ile geçinmeyi yapmış olduğu birikimin yarısı gitmiş vaziyette.

almanya bu avrupanın lokomotifi.

Bende Almanyadakilerden böyle duyumlar aldım. Gerçekten batıyo olabilir yani. Ama bizde çok iyi değiliz. Ekonomik krize doğru gidiyoruz.

bilmem okadarını gördüğümü sölüyorum.

şunu da diyim. sadece bu arkadaşımın aylık maaşı 5-6 bin euro

başka nasıl gelirleri var onları kesin bilmediğim için eklemiyorum

• Bende 1,5 sene yaşadım.Dediklerin doğru ama oraya sıfırdan dımdızlak giden biri bu saydığın işleri bile bulamaz kaldıki bu işler en basit işler.Yani oraya gidip kötü işlerde çalışmak isteyenler unutmasın avrupalılar hayat standartını yakalayamazsınız.Adamlar zaten aileden zengin
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3

Almanya fransa ve ingilterede bu böyle en yakın git yunanistana romanyaya veya hırvatlara gör bakalım nasılmıiş?
    ayrıca ingilterede geçen sene bodozladı ama çaktırmadı adamlar bu sene tekrar toparlıyorlar

benim hatun yunan. babası da varlıklıydı.

ancak şuan ucu ucuna geçiniyorlar.

ve söylediğine göre yunanistanda ciddi bir geçim sorunu var.
  • Keşke oralarda yaşasaydık.. bu ülke bu şekilde yönetildiği sürece asla değişmeyecek. verginin vergisini vermeye devam edeceğiz
  • rusya batırıyor avrupayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Hocam bu anlattigin degerler hangi ulkeye ait?

almanya ile uyusuyor anlattiklari. avrupa batiyor biz sahlaniyoruz diyen insanin zekasindan suphe ederim ( sifir hakaret maksadiyla soyledim, ciddi anlamda zekasindan suphe ederim...)

Peki neden bütün Avrupa kastediliyor? Yani Bulgaristan bizden iyi durumda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce Almanya'dan amcamın kızları geldi.20 yıl küsür Almanya'da yaşıyorlar.
    Sabah kahvaltı masasını hazırladık,onları çağırdık,kahvaltı masasını görünce şaşırdılar.
    "Siz ne kadar çeşit kavhaltı yapıyorsunuz ya bu ne zenginlik" dedi.Halbu ki kahvaltıda,sucuklu yumurta,rafadan,3 çeşit reçel,çikolata,zeytin,peynir,kaşar,salata vardı.
    Ulan şaşırdım kaldım neresi zengilik aylık eve giren para 3 kişinin çalışmasıyla 3000 TL.Giderler de bir o kadar...

Kendileri Almanya'da alış veriş yaparken öyle kilolarca alamıyorlarmış,kişi başına ekmek,mevye felan alabiliyorlarmış.
    Yaptıkları yemekler günlük değil 2-3 günlük olduğundan ısıtıp öyle yiyorlarmış.

Sanırım bunlar Almanya'nın fakir kesiminde olmalı,saşa gibi şeyler anlattı,sanırsın Afrika'dan bahsediyor.
  • Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek
    iPhone 5s 16gb Türkiye-2150tl Almanya-699€(2,016tl) Fransa-709€(2,045tl) Amerika-650$(1403tl)

Porsche'u bilemiyecem sitesinde fiyatlary yazmyyor ama mesela Volvo'da fiyatlar var hemen bakalym

Volvo s80 (En ucuz paket) Türkiye-135,000tl Almanya-38,600€(111,350tl) Fransa-39,420€(113,850tl) Amerika-41,450$(89,469tl)

Avrupayy bilemem ama bence amerika çok daha ucuz
  • sonuna kadar dogru....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone'u genel giderden sayan tek millet de bizizdir herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 13 Ağustos 2014; 12:57:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salamander19

almanya da bir arkadaş ay sonu kesin dönüş yapıyor.

durum şu. kazandığım para ile artık geçinemez oldum diyor.

10 küsür senedir almanya da

ancak son zamanlarda bırakın kazandıkları ile geçinmeyi yapmış olduğu birikimin yarısı gitmiş vaziyette.

almanya bu avrupanın lokomotifi.

arkadaşın ne iş yapıyor bilmiyorum ama, benim bir arkadaşım da türkiyeye geldi bir süreliğine, maaş/pahalılık oranı çok saçma diyor. çocuk orada işçi olarak çalışıp 2000€ gibi bir para kazanıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Kedi

Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek
    iPhone 5s 16gb Türkiye-2150tl Almanya-699€(2,016tl) Fransa-709€(2,045tl) Amerika-650$(1403tl)

Porsche'u bilemiyecem sitesinde fiyatlary yazmyyor ama mesela Volvo'da fiyatlar var hemen bakalym

Volvo s80 (En ucuz paket) Türkiye-135,000tl Almanya-38,600€(111,350tl) Fransa-39,420€(113,850tl) Amerika-41,450$(89,469tl)

Tl fiyatini söyleyince deger ayni nerdeyse ama aylik ortalama 3 bin alan biri bile alamaz trde 100 binlik araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000€ alyp 600-700€ vermek var, 891.03TL kazanyp 2200 lira vermek var. Bugün 30 yyllyk bir ö?retmen 30 saat derse girse(neredeyse full) 2500-2800 lira kazanyr. 800 lira net gideri olur. 2000 lirayy biriktirse(ki aile geçindiriyorsa bu imkansyz gibi bir ?ey) 100 bin lira için kaç ay çaly?acak? 50 ay, kabaca 4 sene diyelim. 2000€ alan birisi 1000€ biriktirse aylyk, 3 yylda ayny parayy biriktirir. Sayy olarak az alyp fazla ödemek var, fazla alyp az ödemek var. 40bin liraya 2011 BMW M3 vardy Yspanya'da(Barcelona). 60bin liraya Porsche.

3000 lira alyp 200bin eve, 60 bin arabaya verecek birisinin emekli olana kadar taksit ödemesi gerekirken, 3000€/$ alan birisinin 5-6 sene içinde hem evi hem arabasy oluyor o ülkede. Batan, biten varsa o Türkiye'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dean.

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Kedi

Maa?lary bilemem ama dedi?in ?eyler o kadar ucuz de?ildir.

Örnek

Tl fiyatini söyleyince deger ayni nerdeyse ama aylik ortalama 3 bin alan biri bile alamaz trde 100 binlik araba

Tabiki bunu biliyorum. Onların gelir sviyeleri daha fazla ancak arkadaşın 8-9bin euroluk porsche araba falan abartmlarının yanlış olduğunu göstermek istedim

• hayatının yarısı italya ve almanya da geçmiş birisi olarak avrupa çöküşte diyebilirim.
    10 yıl içinde ne ab kalır ne de euro.
    ülkeme kurban olun siz.
  • Abi bu yazdıkların gerçekten gerçek mi yaa?Boşuna okuyoruz o zman.16-17 bin maaş nedir?Porsche 8-9 bin euro nedir yaa?Hemen ülkeyi terk ediyorum eğer yazdıkların doğruysa.
  • Altında 2013 Mercedes Gelir Almanya bitmişder bunu bir kişi daha derse iyi şeyler olmaz.
  • EN KRAL RESTORANDA YEMEK YE TURKIYEDE ISTANBULDA KALITELI DENEN BI RESTORANDA YICEGIN YEMEGE ODEYECEGIN PARANIN CEYREGINI BELKI ODERSIN

inanan yılın safıdır

tr çok daha ucuz avrupa ülkelerine göre tabi gelirimiz de ona göre düşük

arkadaş sanırım almanyada 2 yıl yaşamış gelmiş ahkam kesiyo

arkadaş osloyu avrupadan saymadı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Hocam bu anlattigin degerler hangi ulkeye ait?

Avusturya hocam
  • Yanımızdaki batmış fakir yunanistan bile bizden iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.