Şimdi Ara

Avrupa Birliği'nin USB-C kuralı yürürlüğe girdi: iPhone 14 satıştan kaldırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar her konuda birlik olmayı başarıyor. Hayatlarını kolaylaştırıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Skymarc S kullanıcısına yanıt
    Lightning tornavida ucu gibi, telefon şarjdayken yere düştüğünde o uç telefonu yarıyor. USB-C yere düştüğünde uç yarılıyor, cihaza birşey olmuyor. Başka bir deyişle uç, cihazı korumak için kendini feda ediyor.

Lightning te böyle bir cihaz koruma olmadığı için hükmen daha kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

6 6s 7 8 11 14 hepsini kullandım onlarca kez düşürmüşümdür böyle bir durum yaşamadım. ucun uzunluğu belli portun uzunluğu belli nasıl oluyor dediğiniz olay hangi modeli şarj ucuyla yarabildiniz tornavida gibi?

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt

Bende de Samsung 25W var, orijinal adaptörüm olsa da birkaç kere 25W Samsungu da hem iPhone hem iPad’de kullandım hızda bir yavaşlama yok hatta bir tık hızlı bile olabilir. Apple istese yapardı (geçmişte çok yaptı) ama artık o kadarını yapmıyor, çakma lightning kablolara falan da laf etmiyor mesela yeni iPhone serileri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Asla değildi. Type-C android cihazdan Lightning iPhoneye geçmiştim gerçekten çok zorlamıştı beni. İkide bir temassızlık yapıyor, bazen tersi çalışmıyor bazen şarj ediyor gibi gözüküp bir süre sonra şarjı durduruyor vs çok sorun var. Aşırı kritik bir durum değil zaten öyle olsa kimse iPhone kullanmazdı ama Type-C de bu sorunların hiçbiri olmadığı için kendisi artık çağdışı bir port bence. Sırf o yüzden yeni cihazımı özellikle Type-C ye sahip bir model seçtim.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

temassızlık sorununu sadece 14 pro max'de yan sanayi kabloyla yaşadım ama sağlam yaşadım doğruya doğru. yalnız bunu veri kurtarma sırasında yaşadım normalde itunes ile yedekleme vs. yaparken zaten ya icloud ya itunes üzerinden wifi ile yapıyordum. type-c girişini temizlemek çok zor. lightning kürdanla bile temizlenebiliyor. apple android lightning usb-c benim umrumda bile değil marka fanı değilim işime hangisi gelirse onu kullanırım . demek istediğim ikisinin ortası daha iyi küresel bir alternatif olabilirdi. ikisi de kusursuz değil.

Yani şuana kadar Type-C yi pek temizleme ihtiyacı duymadım ama evet yapısı gereği temizliği daha zor. Daha iyisi olabilir miydi dersek belki derim, ama şuanki de yeterince iyi bence. Kalıcı olmaz 10 seneye falan başka bir standarda geçerler ama.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Başka standart şart. usb-c çok kırılgan. Yalnız üstteki arkadaşın yazdığı telefonu şarjdayken düşürünce telefonu tornavida gibi delmesi gibi bir olay hiç görmedim. Yoksa kulaklık, bluetooth hoparlör, pc headset ve bass unitesi vs. usb-c ile çalışmasından çok memnunum. Sadece lightning gibi sürekli takıp çıkarmaya gelmeyen bir yapı.

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Yine birden fazla kullanım amacı için farklı type-c kablolarımız olacak. Mesela monitöre internetteki type-c şarj kablolarını takarsanız büyük ihtimalle çalışmayacak. Çünkü onlarda şarj kullanımını hedeflediğinden 24 pinin hepsi bağlanmıyor. Tam bir usb-c kablosu ise kalın ve oldukça pahalı. Onu da sadece şarj için kullanmak israf olur.
    Ama bu dönüşümün en büyük avantajı bir ihtiyaç durumunda elinizdeki cihaza herhangi bir type-c ile enerji sağlayabilmek. Enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir kabloyu sırf konnektörü farklı diye kullanamamak saçma idi.

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt

ben bunda herhangi bir sıkıntı görmüyorum bence taşınabilir bütün cihazlar type-c ile şarj olabilmeli. bir monitör type c ile çalışmasa da olur ama mesela diş fırçası tıraş makinesi gibi daha küçük cihazlar type-c ile çalışabilmeli.

5 yıllık asus laptopumun şarj aleti bozuldu asus şarj aletini satmıyor gidip yan sanayi almak zorunda kaldım

• ~HaLo~ ~ kullanıcısına yanıt
    Aşama aşama geliyor, firmaların bu düzenlemelere hazır olmaları ve rekabetlerini de göz önünde bulundurarak bir tarih belirleniyor. Usb-c girişi için 2 yıl süre verilmişti.

Sizin bahsettiğiniz "right to repair" yani "onarım hakkı" kapsamında yapılan bir düzenleme. 2027'de gelecek.

Alet gerektirmeden kolayca değiştirilebilir batarya ile gelecek telefonlar. Tüketicinin kendikendine tamirimi kolaylaştırıcı diğer düzenlemeler de gelecekti ama son durum nedir bilmiyorum.

Mesela onarım olmadan yedek parça satışı, belli bir tarihe kadar güvenlik güncelleştirmeleri zorunluluğu, belli bir şarj döngüsünden önce pilin düşebileceği minimum kapasite, yedek parçanın fiyatıyla orantılı teknik servis ücreti, güncelleştirme sonrası enerji tüketimi değişimi değerleri vs. Bunlar taslakta vardı ama kanun nasıl geçti bilmiyorum.

Biz de bu onarım hakkı düzenlemeleri için uzlaşmıştık:

• Bizimkiler de nasıl zam vergi kitlesek de gençler oyundan teknolojiden mahrum kalsa diye kara kara düşünüyor.

• oly1786 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Gerçekten tam bir kablo kirliliği, tam bir kablo karmaşası oluyor. Hepsinin tek bir kablodan tek bir porttan geçtiğini hayal ettim de gerçek bize böyle bir şey gerekli. İnterneti için ayrı, adaptörü için ayrı görüntsü için ayrı, ağ için ayrı bir de çevre birimleri için usb a, hoparlörler için ayrı. Tam bir elektronik çöplüğe dönüyor etraf. Atıkları zaten direkt çöp.

• Lightning girişi kadar çabuk bozulan başka bir kablo standartı görmedim herhalde orjinalı çakması kaliteli markası hepsi bozuluyor belli bi süre sonra aynı markanın type c kablosu taş gibi çalışmaya devam ediyor.

• Goruntu aktarimi cok ciddi band genisligi isteyen bir is ama diger her sey bence de USB olmali. Bunun adi zaten universal serial bus, adi gibi olsun...

• Eyy iphone 30000'den yolla alırım.  

Maksat elinde kalmasın.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt

Samsung'un küçültülmüş yeni adaptöründe böyle bir sorun yok eski nesil iri olan yavaş şarj ediyor her ikiside elimde mevcut yine 13'ü samsung kablosuz şarj standın da şarj ediyorum bir sorun yok.

• Çok mantıklı bir adım. Kaynaklar sınırsız değil. Gezegeni de hurdalığa çevirmeye gerek yok.

• Amaç uğraştırmakya bezdirmekya çıkarları ne acaba?? Kutudan şarj cihazini bile çikardiniz!! Bir telefon kutusundan kılıf bile çıkmalı temizlik bezi bile çıkmalı çok oldular!!

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt

şu anda aynı usb-c kablo ile,

laptop şarj, ipad şarj, telefon şarj, ve bütün bu cihazlar arasında veri alışverişi, laptoptan usb-c çıkışlı monitöre ve TV'ye görüntü transferi, TV kumanda şarjı, nintendo wii şarjı, kulak içi ve kafa üstü kulaklık şarj yapabiliyorum.

baya yol alınmış aslında.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.