Şimdi Ara

Avrupa'da Az Bilinen Yerler İçin Öneri Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kız arkadaşım ile bayramdan sonra Avrupa'yı otostop ile gezmeyi planlıyoruz.

Ukrayna ve Rusya da dahil (Gürcistan tarafından ülkeye dönebiliriz.) ;
    klasik şehirler dışında küçük şehir, köy, kasaba gidip görmeye değecek; oranın insanıyla tanışıp muhabbet edebileceğimiz bildiğiniz yerler varsa planlarımıza eklemek için talibiz.

Avrupa'da Az Bilinen Yerler İçin Öneri Bekliyorum

Mesela Türkiye'den çıkınca ilk uğrayacağımız şehir Bulgaristan'ın Veliko Turnovo şehri.

• Ukrayna-Rusya sınırı karışık hocam siz Gürcistandan dönme işini erteleyin. Bir baktınız çatışmanın ortasındasınız.
  • İtalya'daki Moena köyünü ziyaret edebilirsiniz.
  • Karadağ ve Bosna'nın hemen her yeri derim
  • Ukrayna ve Rusya'yı otostopla gezmek kezzap içmekle eşdeğerdir. Avrupa'nın çok tehlikeli olarak belirtilen birçok yerinde bulundum ama Ukrayna ve Rusya karayolları kadar tehlikelisini görmedim. Zaten hiçkimse sizi aracına alıp Ukrayna-Rusya sınırından geçiremez.
    Hele ki yanında kız arkadaşın varken böyle bir geziye kalkışma.
    Gezinizi illa ki otostopla yapacaksanız vizenizi alın daha batıdaki ülkeleri tercih edin. Otostopla gezmek zannedildiği kadar çekici bir tercih değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Ukrayna ve Rusya'yı otostopla gezmek kezzap içmekle eşdeğerdir. Avrupa'nın çok tehlikeli olarak belirtilen birçok yerinde bulundum ama Ukrayna ve Rusya karayolları kadar tehlikelisini görmedim. Zaten hiçkimse sizi aracına alıp Ukrayna-Rusya sınırından geçiremez.
    Gezinizi illa ki otostopla yapacaksanız vizenizi alın daha batıdaki ülkeleri tercih edin. Otostopla gezmek zannedildiği kadar çekici bir tercih değil.

Hocam zaten önceliğimiz Avrupa, ekstra kesinlikle görülmesi gereken yerler var derseniz onları da sunan olur diye ayrıca yazdım.

Otostopla gezmek zannedildiği kadar çekici bir tercih

• quote:

Orijinalden alıntı: amet42

quote:

Ukrayna ve Rusya'yı otostopla gezmek kezzap içmekle eşdeğerdir. Avrupa'nın çok tehlikeli olarak belirtilen birçok yerinde bulundum ama Ukrayna ve Rusya karayolları kadar tehlikelisini görmedim. Zaten hiçkimse sizi aracına alıp Ukrayna-Rusya sınırından geçiremez.

Hocam zaten önceliğimiz Avrupa, ekstra kesinlikle görülmesi gereken yerler var derseniz onları da sunan olur diye ayrıca yazdım.

Otostopla gezmek zannedildiği kadar çekici bir tercih

İlk mesajınızda plan sadece Ukrayna-Rusya üzerinden devam edip Gürcistan'dan Türkiye'ye dönmek gibi anladım. Ben yanlış okumuşum özür dilerim. Yine de tekrar söyleyim benim önerim otostopla gezecekseniz Ukrayna ve Rusya'yı planlarınızdan çıkartın. Ben o yollarda kendi aracımın içindeyken onlarca sorun yaşadım.
    Aklınızda olan az çok belirli bir rota varsa daha net yardımcı olabiliriz. Avrupa'da az bilinen yerler diye genelleyince binlerce seçenek geliyor insanın aklına. Sonuçta çok büyük bir coğrafyadan bahsediyoruz.

• quote:

Tam olarak nedir tehlike? soyup soğana mı çeviriyorlar? veya başka şeyler mi? Bu ülkelerde herhangi bir aracı çevirip taksi gibi kullanmak çok yaygın. Otostop un ücretli hali gibi bişey
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    önümüzde 2 aylık bir süre var haliyle tüm avrupa coğrafyası :) Prag, amsterdam, budapeşte gibi bilinen şehirler dışında kalmış her yer :)
    Mesela norveç için Flam, Hollanda için giethoorn, Almanya için Bamberg gibi normalde bilinse de klasik çizilen rotaların dışında kalan yerler. Ya da o kadar popüler olmamış ama güzel olan başka şehirler :)

Demek istediğim klasik şehirleri herkes biliyor. Rusya bizim için çok küçük bir ihtimaldi zaten ama söylediklerinizi aklıma yazıyorum teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: amet42

önümüzde 2 aylık bir süre var haliyle tüm avrupa coğrafyası :) Prag, amsterdam, budapeşte gibi bilinen şehirler dışında kalmış her yer :)
    Mesela norveç için Flam, Hollanda için giethoorn, Almanya için Bamberg gibi normalde bilinse de klasik çizilen rotaların dışında kalan yerler. Ya da o kadar popüler olmamış ama güzel olan başka şehirler :)

Demek istediğim klasik şehirleri herkes biliyor. Rusya bizim için çok küçük bir ihtimaldi zaten ama söylediklerinizi aklıma yazıyorum teşekkürler :)

Gittiğim yerler arasında aklımda kalanları söyleyim. Kuzey Avrupa'da bu tür şehirleri keşfedecek kadar zaman geçirmedim.
    İtalya'da Siena, Verona, Garda Gölü çevresi, Bergamo.
    Avusturya'da Salzburg, St. Polten, Bregenz,
    İsviçre'nin neredeyse tamamı, bütün köy kasaba hatta sokakları
    Macaristan'da Eger, Bükk Ulusal Parkı, Balaton Gölü çevresi
    Fransa'da Toulon, St. Tropez, Nice, Cannes, Bordeaux
    İspanya'da Bilbao, San Sebastian, Santander
    Slovenya'da Bled Gölü

• Cenevreye yakın Colmar kasabasını öneririm. Bir de Alsace şarap yolu rotası var oradaki köyler de nefistir. Alsace vin de route yazarsanız köyler çıkar. Bu dediğim yerler beklentilerinizi karşılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.