Şimdi Ara

Avrupa'da elektronik alet alımı için yardım gerekiyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaz kuzenimle beraber 1 ay boyunca avrupa turu yapacağız,bu gezi sırasında cep telefonu ve ultrabook almak istiyorum fakat bu ilk olacağı için pek bilgim yok sizden bilgi alma umudundayım
    Sizden şu sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum zamanlar başka sorularda eklenecektir

Hangi ülkede daha çok teknoloji mağazası vardır,hangi ülkede daha ucuzdur?

Tax free dediğimiz olayı hangi ülke daha kolay yapar,bu işlem sırasında herhangi bir sorun oluşurmu?

Tax free yapıp aynı zamanda bizim şirketin bilgileriyle fatura çıkartıp extra vergi kazançı sağlayabilirmiyim ?

Alacağım ürünlerin garantisi o ülkeden çıktığım andan itibaren benim için bir işe yaramazmı ? Türkiye'ye geldiğimde herhangi bir sorun oluşursa tekrar o ülkeyemi gitmem gerekir ?

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sormaya devar ederim çok meraklıyım avrupada işler nasıl yürüyor

• guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GlenPalyao

Bu yaz kuzenimle beraber 1 ay boyunca avrupa turu yapacağız,bu gezi sırasında cep telefonu ve ultrabook almak istiyorum fakat bu ilk olacağı için pek bilgim yok sizden bilgi alma umudundayım
    Sizden şu sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum zamanlar başka sorularda eklenecektir

Hangi ülkede daha çok teknoloji mağazası vardır,hangi ülkede daha ucuzdur?

Tax free dediğimiz olayı hangi ülke daha kolay yapar,bu işlem sırasında herhangi bir sorun oluşurmu?

Tax free yapıp aynı zamanda bizim şirketin bilgileriyle fatura çıkartıp extra vergi kazançı sağlayabilirmiyim ?

Alacağım ürünlerin garantisi o ülkeden çıktığım andan itibaren benim için bir işe yaramazmı ? Türkiye'ye geldiğimde herhangi bir sorun oluşursa tekrar o ülkeyemi gitmem gerekir ?

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sormaya devar ederim çok meraklıyım avrupada işler nasıl yürüyor

avrupaya geldigin itibaren her yerde teknomarkt lari görürsün türkiyedeki gibi surda %25 indirim var burda su kadar groseride fincan takimi hedi ediyor gibi seyler yok,
    almanyada yasiyorum mediamarkt satürn,cyberport,experteck,müller,kaufhof,galeria daha adini sayamayacagim kadar tecnoshop var burda fiyatlar sabittir türkiyeye göre ucuzdur.
    ekstra fatura dedigini anlamadim,sen bir ürünü aliyorsan karsiliginda kassebon alirsin o hem fiyati hemde fatura adresindir,ekxtra bir fatura düzenlenmez sadece ödediginiz ürünün vergisini türkiyeden talep edebilirsiniz.
    yurtdisindan aldiginiz ürünlerin türkiyede garanti durumu aldiginiz ürüne göre degisir belli basli markalar uluslararasi garatiye sahiptir bunlari biliyorsunuz zaten. türkiyede bir sorun teskil ederse türkiyedeki yetkili teknik servisten yaptirabiliriniz
    tavsiyem,bavula dikkat cekecek kadar elektronik ürün koymayin avrupa türkiyeye göre denetimi cok siki,aldiginiz ürünün hic bir faturasini kagidini atmayin,kotrolde proplem olursa bu kagitlari gösterip sorun ortadan kalkar,havaalani kontorü ultraseviyede haberiniz ola,

avusturya (alpler) ,almanya,(nürnberg )italya( roma,milano ) ,portekiz( malderia ) , bu ülkeleri gezmenizi tavsiye ediyorum diger bircok ülkeler arasinda benim en begendigim ülkelerin basindadir almanyada turizmciyim :) kucuk bir tavsiye.........
    yapacaginiz avru turunun rotasi bellidir herhalde .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastday4u -- 19 Nisan 2013; 11:22:09 >

• tesekkur ederim verdigln bilgıler ıcın tax free ıcın neler soyleyeceksın
    bahsettıgın yerlerı arastırmaya basladım yazdıgın ulkeler rotamız dahılınde
    avrupa ıcı seyahatı ve gerı donus ıcın trenlerden yararlanıcaz trenlerde aldıgın urunlere bakılmıyormus kuzenım oyle soyluyor

• guncel

• Guncel bana da lazim.Fiyatlari asagi yukari ogrenmem gerek.Mediamarkt.de den baktim ama msi marka satmiyorlar galiba.Ben de msi alacagim satan magaza bar mi acaba Almanyada

• merhaba bir bilgide ben vereyim.
    eski mesajlarımda yazmıştım. Avrupada bildiğim 3 büyük taxfree yönetimi yapan şirket var. bir ülkedeki firmalar farklı taxfree firmaları ile anlaşabiliyorlar. ve tax free size malı aldığınız ülkede değil; son AB çıkış noktanızda ödeniyor. havaalanında bir bakıyorsunuz size satış yapan şirketin tax free ofisi yoksa elinize formu verip doldurun biz size göndereceğiz diyip nefis bir gol atabiliyorlar. Sonra aldım almadım diye debelenip duruyorsunuz. Kıssadan hisse alacağınız ürünleri son çıkış noktasından almak göreceli yararlı yada çıkış havaalanında hangi tax free ofisleri olduğunu önceden kontorl edip uygun anlaşmalı yerlerden mal almak lazım. Teorik olarak %20 gibi indirimden bahsedilsede ortalama fiyatta o ülkenin %12-15 arası indirim alırsınız. kolay gelsin
  • avrupada elektronik türkiyeden çok daha pahalı uzakdoğu da bile türkiyeyle fiyatlar kafa kafaya hatta bazı şeyler türkiyede dah ucuz

ne almak istiyorsan türkiyede var ve avrupadan kat kat ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

avrupada elektronik türkiyeden çok daha pahalı uzakdoğu da bile türkiyeyle fiyatlar kafa kafaya hatta bazı şeyler türkiyede dah ucuz

ne almak istiyorsan türkiyede var ve avrupadan kat kat ucuz

merhaba
    kusura bakmayın ama sizin pek fiyatlardan haberiniz yok sanırım. ekteki linkte isterseniz bir fiyatlara göz atın sonra yorumlayalım. Diğelimki Türkiyeye giriş fiyatları aynı yahu bu ülkede elektronik eşya üstinde dehşet bir vergi yükü var. artı adam birde maldan kazanç elde edecek dıdının dıdısı :) site burdahttp://geizhals.de/
    Geçen haziranda samsung S3 yeni çıktığında vergi iadesi ile 1200TL karşılığı aldık. üstünden bir yıl geçti S4 çıktı Türkiye fiyatları hala 1200Tl üstünde bunu nasıl yorumlayacaksınız doğrusu merak ediyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.