Şimdi Ara

Avrupa'da (Viyana) Araç Kiralamak... [Kiraladım. İzlenimlerim + Bol resim] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
36
Favori
41.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam süper bir macera olmuş teşekkür ederiz bizle paylaştığınız için
  • eline sağlık dostum.. süper bir inceleme olmuş.. İnşallah bize böyle şeylere nasip etsin..
  • Guzel bir gezi olmus, gitmis kadar olduk. Cok tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

cok güzel olmuş başlık
    hocam klasik soruyu ben soruyum herşey dahil sana ne kadar mal oldu.
    bide extradan yakıt+araba kiralama giderin ne kadar oldu.

bende avrupa turu yapıcam, 1aylına ya interrial trenle veya araba kiralayarak, ucuza satın alabilirsem giderken satın alıp, gelirken satmayıda düşünüyorum ABD o konuda rahattı.
    gitmeyi düşündüğüm ülkeler portekiz, ispanya, fransa, ingiltere, almanya, isviçre, italya, yunanistan ve dönüş yapıcam.

sormak istediğim ise
    1)dizel veya benzin pahalı
    2)türkiyede kuş bakışı iller arası mesafe kısa olsa, dağlık bir ülke oldugumuzdan yollar cok uzuyor, avrupadada bu sorun varmı
    3)türkiyedeki ehliyetimiz, avrupadada geçerlimi
    4)kalıcak yerler cok pahalı (araba kiralarsam arabada yatmayı düşünüyorum)
    5)şimdilik tek gitcek gibiyim, tek gitmek sorun olurmu (5bin tl masraf cıkıyormus 1aylına kimse yanaşmıyor, onlarda haklı daha yaşımız kaçki bi anda 5bin tl bulsunlar)
    6)ingilizcem cok olmasa var, anlaya bilirim, yol sorabilirim, kalıcak yer vs filan konusa bilirim ama türkçedeki gibi sohbet edemem. ingilizceyi az bilmem sorun olurmu
    7)yaşım daha küçük 5ay oldu 18ime basalı, rahat sokaklarda geziliyormu, türkiyede genç olan insan it, çakalın dikkatini çektiğinden rahat dolaşılmıyor, avrupada böyle sorun varmı
    8)mesala türkiyede ankara kiralayıp aracı istanbulda bırakabiliyorsunuz şubeye, mesala ben portekizde kiralayıp başka ülkede bırakabiliyormuyum
    9)her ülkede şubesi olan firmaya maliyeti indirmek için 20gün kiralıcam diyip, trenle ülkeler arası gidip o ülke içinde arabayı teslim alabiliyormuyum. yani fransayı gezicem fransada bırakıcam daha sonra ispanyaya trenle geçicem ispanyada aynı firmadan tekrar araba kiralıcam gezdikten sonra tekrar ispanyada arabayı bırakıcam. bu yapılabiliyormu mesala

bunları cevaplarsan cok sevinirim hocam

Kardeş bende bu yıl üniversiteye başlayacağım inşallah 2 yıllık veya 4 yıllık muhakkak üniversite düşünüyorum ve interrail ile de yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. Fakat benim ingilizcem yok. Gideceğimiz üniversitede muhakkak biraz ingilizce öğreniriz idare eder heralde. 5 bin tl kadar masraf çıkmıyor. İnterrail ile daha ucuza gelebilir birde hesaplı olmak gerek tabi. Tek gitmek sorun olmaz , interrail forumlarını gidenlerin yazılarını okuyorum ama sıkıcı gelebilir hemde bir kişi daha olursa güven meselesi olur. Sen uyursun arkadaşın nöbet tutar gibisinden. Ben interrail öncesi Türkiye turu düşünüyorum tabi trenle ve otostop filan ile.

Bu arada konu gerçekten güzel , harika bir deneyim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

cok güzel olmuş başlık
    hocam klasik soruyu ben soruyum herşey dahil sana ne kadar mal oldu.
    bide extradan yakıt+araba kiralama giderin ne kadar oldu.

bende avrupa turu yapıcam, 1aylına ya interrial trenle veya araba kiralayarak, ucuza satın alabilirsem giderken satın alıp, gelirken satmayıda düşünüyorum ABD o konuda rahattı.
    gitmeyi düşündüğüm ülkeler portekiz, ispanya, fransa, ingiltere, almanya, isviçre, italya, yunanistan ve dönüş yapıcam.

sormak istediğim ise
    1)dizel veya benzin pahalı
    2)türkiyede kuş bakışı iller arası mesafe kısa olsa, dağlık bir ülke oldugumuzdan yollar cok uzuyor, avrupadada bu sorun varmı
    3)türkiyedeki ehliyetimiz, avrupadada geçerlimi
    4)kalıcak yerler cok pahalı (araba kiralarsam arabada yatmayı düşünüyorum)
    5)şimdilik tek gitcek gibiyim, tek gitmek sorun olurmu (5bin tl masraf cıkıyormus 1aylına kimse yanaşmıyor, onlarda haklı daha yaşımız kaçki bi anda 5bin tl bulsunlar)
    6)ingilizcem cok olmasa var, anlaya bilirim, yol sorabilirim, kalıcak yer vs filan konusa bilirim ama türkçedeki gibi sohbet edemem. ingilizceyi az bilmem sorun olurmu
    7)yaşım daha küçük 5ay oldu 18ime basalı, rahat sokaklarda geziliyormu, türkiyede genç olan insan it, çakalın dikkatini çektiğinden rahat dolaşılmıyor, avrupada böyle sorun varmı
    8)mesala türkiyede ankara kiralayıp aracı istanbulda bırakabiliyorsunuz şubeye, mesala ben portekizde kiralayıp başka ülkede bırakabiliyormuyum
    9)her ülkede şubesi olan firmaya maliyeti indirmek için 20gün kiralıcam diyip, trenle ülkeler arası gidip o ülke içinde arabayı teslim alabiliyormuyum. yani fransayı gezicem fransada bırakıcam daha sonra ispanyaya trenle geçicem ispanyada aynı firmadan tekrar araba kiralıcam gezdikten sonra tekrar ispanyada arabayı bırakıcam. bu yapılabiliyormu mesala

bunları cevaplarsan cok sevinirim hocam

Kardeş bende bu yıl üniversiteye başlayacağım inşallah 2 yıllık veya 4 yıllık muhakkak üniversite düşünüyorum ve interrail ile de yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. Fakat benim ingilizcem yok. Gideceğimiz üniversitede muhakkak biraz ingilizce öğreniriz idare eder heralde. 5 bin tl kadar masraf çıkmıyor. İnterrail ile daha ucuza gelebilir birde hesaplı olmak gerek tabi. Tek gitmek sorun olmaz , interrail forumlarını gidenlerin yazılarını okuyorum ama sıkıcı gelebilir hemde bir kişi daha olursa güven meselesi olur. Sen uyursun arkadaşın nöbet tutar gibisinden. Ben interrail öncesi Türkiye turu düşünüyorum tabi trenle ve otostop filan ile.

Bu arada konu gerçekten güzel , harika bir deneyim olmuş.

hocam ben üniversite zamanı her yıl work and travel yapmayı düşünüyorum, interrial böyle daha sakin zaman gidiyim dedim ama heralde bu gidişle birini bulamazsam bende üniversite zamanı gidicem

• quote:

hocam ben üniversite zamanı her yıl work and travel yapmayı düşünüyorum, interrial böyle daha sakin zaman gidiyim dedim ama heralde bu gidişle birini bulamazsam bende üniversite zamanı gidicem

Wat ile genelde Amerikaya gidiliyor (başka gidilecek ülke yok mu onun için mi gidiyorlar bilmiyorum) interrail ise Avrupa turu gibi bir şey. 2sinden biri tercih edilebilir wat ve interrail yazılarına göre
  • Harika bir konu olmuş, gezmiş kadar olduk resmen

Teşekkürler
  • Çok güzel konu olmuş teşekkürler; işte medeniyet böyle bişey, yollara küçük kırmızı taşlar dizerek olmuyor sadece.. insanın belli bi kültürde olacak ilkönce insanın!..
  • Tek kelime ile süper olmuş incelemeniz.Kısıtlı zamanda ancak bu kadar olabilir.Zaten hastasıyım bu tür konuların.Teşekkürler...
  • Kardeşim konuyu şimdi baştan sona okudum. Videolara varıncaya kadar baktım. Vallahi gezmiş kadar oldum, elinize emeklerinize sağlık. Venedik konusunda az da olsa katkım olduysa ne ala. Bana da Yaşar yani desiya söylemişti ben gitmeden önce.

Ben sadece Milano ve Venedik'te kaldım. Yanlızca bir günlüğüne Fiat 500 kiraladım ve oldukça pahalıya patladı. Neredeyse 100 euro tuttu benzin dahil. En mantıklısını yapmışsın kiralama şekli olarak.

Avrupa'da araba sürmenin keyfi de hakikatten çok başka. Trafikte giderken bizim kadar çakal düşünen insan sayısı çok çok az. Otoyol bağlantı kavşaklarında trafik olduğunda ya en soldan ya en sağdan kaptırıp giden bendim, şehiriçinde yol vermeyen kadın ya da kunek şoförlere makas atan bendim, taksicinin tekinden aldığım gazla her yerde U dönüşü yapan da yine bendim. Gelgelelim yayaya yol verme hususu beni çok fazla etkilemişti. Orada 2 günde alışmıştım, yolda yürürken kendimi herhangi bir yerden yola atıp karşıya geçebiliyordum çünkü arabalar duruyodu. İstanbul'a geldim, ara sokakta araba çiğniyordu az kalsın.

Aralık'ta askere gitmeyi düşünüyorum. Gelince de tatlı bir işe başlarsam ya 2012 ya da 2013'te bu rotaya benzer bir gezi yapmayı kafaya koydum. Allah utandırmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Kardeşim konuyu şimdi baştan sona okudum. Videolara varıncaya kadar baktım. Vallahi gezmiş kadar oldum, elinize emeklerinize sağlık. Venedik konusunda az da olsa katkım olduysa ne ala. Bana da Yaşar yani desiya söylemişti ben gitmeden önce.

Ben sadece Milano ve Venedik'te kaldım. Yanlızca bir günlüğüne Fiat 500 kiraladım ve oldukça pahalıya patladı. Neredeyse 100 euro tuttu benzin dahil. En mantıklısını yapmışsın kiralama şekli olarak.

Avrupa'da araba sürmenin keyfi de hakikatten çok başka. Trafikte giderken bizim kadar çakal düşünen insan sayısı çok çok az. Otoyol bağlantı kavşaklarında trafik olduğunda ya en soldan ya en sağdan kaptırıp giden bendim, şehiriçinde yol vermeyen kadın ya da kunek şoförlere makas atan bendim, taksicinin tekinden aldığım gazla her yerde U dönüşü yapan da yine bendim. Gelgelelim yayaya yol verme hususu beni çok fazla etkilemişti. Orada 2 günde alışmıştım, yolda yürürken kendimi herhangi bir yerden yola atıp karşıya geçebiliyordum çünkü arabalar duruyodu. İstanbul'a geldim, ara sokakta araba çiğniyordu az kalsın.

Aralık'ta askere gitmeyi düşünüyorum. Gelince de tatlı bir işe başlarsam ya 2012 ya da 2013'te bu rotaya benzer bir gezi yapmayı kafaya koydum. Allah utandırmasın.

Tekrar teşekkür ederim yardımın için. Ayrıca avrupalı yayalar içinde bir yazınız vardı sizin.
    Onu okuduğum çok iyi olmuş.
    Çünkü yayalar pat küt dalıyor yola. bana yeşil yanıyor geçiyim derseniz kaza kaçınılmaz orda.
    Yaya varsa yolda ; hayat da duruyor , trafik de.

Avrupa'da araba sürmek hakikatten adamı dinlendiriyor. Yani tatilin bir parçası gibi.

Yollar tertemiz, insanlar saygılı. kaza riski çok çok az bizle kıyaslayınca.

İnşallah sizde kafanızdaki rotayı uygular ve böyle konu açarsınız. okuması da gezmesi kadar zevkli.

Ayrıca konunun devamı 2012 yılında bomba gibi ülkelerle gelecek
    kafamıza koyduk , Allah nasip ederse İskandinav ülkelerini gezeceğiz bu sefer.

Almanya > Danimarka > Norveç > İsveç > Almanya

Allah utandırmasın.

• Hadi bakalım inşallah sen de yeni rotanı gerçekleştirirsin dilediğin gibi. Ama oralarda SUV olmasa da en azından 4x4 olmalı araç. Malum, yıl boyu karı soğuğu eksik olmayan yerlere gideceksiniz. Seneye quattro bir A3, 4Motion bir Golf ya da bir AWD Volvo'yla görmek isteriz. :)
  • çok özendim size, yazı için teşekkürler :D
  • Çok güzel konu olmuş elinize ayağınıza sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdnmz -- 20 Eylül 2011; 16:37:37 >
  • Harika bir gezi, harika bir paylasim, harika bir anlatim sekli. Emeginize saglik. Keske herkes sizin gibi cesur olup universite yillarinda boyle bir tur yapsa. Ben is gezileri sebebiyle yilda min 2 kez gibi yurt disina cikiyorum. Hersey sirketten ama inanin sizinki kadar detayli hic gezemedim. Bu kadar da eglenemedim. Belki genelde tek oldugum icindir ve schedule full ve zaman kisitli oldugu icindir.

Ozellikle evlenince ve cocuk vs. olunca bu tur gezileri istesenizde yapamiyorsunuz. Kriterler artiyor. Kalinacak yerleri aile unsuruna gore ayarliyorsunuz, kac yildiz olduguna kadar bir dunya detaya takiliyorsunuz. Hersey planli oluyor. Dolayisi ile maliyet inanilmaz artiyor. Esimden izin alabilmem mumkun olsa bende kafa dengi bir iki arkadasimla birlikte 2 hafta doya doya gezmek istiyorum. Insallah bir gun yapabilirim.
  • paylaşım için teşekkürler, klavyenize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

İlginç bir araç. Tır desek tır değil. Kamyon hiç değil.
     Avrupa'da (Viyana) Araç Kiralamak... [Kiraladım. İzlenimlerim + Bol resim]

gercekten güzel bir paylasim olmus.
    resimdeki daily hakkinda :

genelde 7,5 ton üzeri araclar pazar ve bayram günleri yollara cikmasi yasaktir ama bu tip
    cakma TIRCIK larla bu sorun ortadan kalkiyor ve eski otomobil
    ehliyetine sahip olan soförler bu tür araclari kullanma hakkina sahipdir

• Ne kadar güzel gezi olmuş.
    Tam yapmak istediğim türden.
    Tebrik ettim sizi.Kısmet bize inşallah
    Çok pardon ama toplam maliyeti ne oldu size?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Ne kadar güzel gezi olmuş.
    Tam yapmak istediğim türden.
    Tebrik ettim sizi.Kısmet bize inşallah
    Çok pardon ama toplam maliyeti ne oldu size?
    Teşekkürler.

Sanki önceden yazmıştım ama sizin için tekrar yazıyım.

Her şey Dahil (Uçak git gel:500 , Yeme içme, Hostel,Araba benzin)

1.200 TL civarı. (kişi başı fiyattır. biz 3 kişiydik)

Ben teşekkür ederim

• Çok hızlı bakınca gözümden kaçmış olmalı.Şimdi farkettim.
    İsviçre çok pahalı çok üzüldüm valla burger 12.5€ evden yemek götürmek gerek de uçak onu almaz ki.Ya da bir Türk'e tanrı misafiri olacaksın. Yunanistandan çıksak yola kendi arabamızla falan olsa acaba nasıl olur ki?Ama çok uzun tatil süresi lazım.
    Arabada yatmak hmm o zaman 3-5 daha arttırıp daha konforlu bir araç kiralamak daha mantıklı.
    1200tl gayet uygun bir fiyat.Turlarla karşılaştırınca.
    Seneye de giderseniz bekliyoruz incelemenizi.

Bu arada HB mitsubishi geldi ancak pek yok piyasada henüz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.