ücretli pil değişim işlemini ya ömür boyu bedava yapacaksın ya da çıkarılabilir bataryalı telefonlara geri döneceksin diye en az 2 alternatif sunulsaydı, tüm firmalar pil değişim işlemini bedava yapma alternatifini havada kaparlardı...AB' nin böyne bir seçeneği sunmadan firmalara bu dayatmayı yapması akılla bağdaşır gibi deel... |
Avrupa’dan tarihi karar: iPhone’lar çıkarılabilir batarya ile gelecek (2. sayfa)
-
-
Ip67-68 sertifikalı olup da değişim sonrası fabrika çıkış işçiliğinde yapılan bir cihaz daha göremedim.. kenar köşede minik kanırtmalar, cam metal yüzeyinin %100 aynı hizada olmaması, ekran veya kamera içi minik tozlar, su korumasına tadilat sonrası güvenememek..
Kesinlikle pilin kullanıcı tarafından basitçe değiştirilebilir olması lazım, bu doğru karar.. pil mah kapasite biraz düşecektir ve cihaz kalınlaşabilir ama bunlar üreticilerin zamanla üstesinden geleceği ödünler.
Sadece katlanabilir cihazlara sıkıntı olabilir bu durum.
-
Bende hala duruyor S5. Fakat onun pilleri üretilmediği için sıfır pil de alsam rafta bekleme süresinden dolayı zayıflamış piller.
Aslında pilsiz, şarj cihazı ile kullanılabilmeli bu aletler. Böylece kamerası, ses sistemi yada HDMI tv bağlantısı ile TV Box olarak kullanmaya devam edebiliriz.
Ben şu anda arabada alternatif yol bilgisayarı ve müzik kitaplığı, radyo vb olarak kullanıyorum.
-
Bu kararı; "eski modellere belirli bir süre boyunca yeni batarya üretmelerini zorunlu kılan bir madde" ile desteklemeleri lazım. 6 yıllık telefona 6 yıl boyunca rafta bekleyen yeni bataryayı taksan ne olacak zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_13 -- 14 Temmuz 2023; 12:31:17 >
-
Avrupa Birliği bu tarz konularda gerçekten takdiri hak ediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Note 7, Nord 2 çıkarılabilir pile mi sahipti hocam? Alakası bile yok. Sahte pil kullandıktan sonra her türlü cihaz patlamaya meyilli hâle geliyor. Suya ve toza karşı dayanıklılıkta zamanla hallolur.
Demek istediğini anlayamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Patlar, garanti dışı kalır demişsiniz ya hocam. Ben de yorumunuzu yanıtladım.
Patlama değil, pilden kaynaklı anakart sorunu veya bir bahaneyle kullanıcı hatası diye çok ürün geri çevrilir. Yangın riski her lityum ion pilde oluşabilir. Garanti dışı konusuyla bağlam kurmadım o nedenle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Neyse hocam kusura bakma yanlış anlatmışım. İşler yoğun bugün ne yaptığımı bende bilmiyorum.
Federatif kararlarla yekpare cihaz üretimini engellemeye çalışan bir hamle tabii kendilerinin Dünya çapında markaları olmayınca böyle kararları oylamaya sunup meclisten geçirecek eurocratları var. Sahiden bunları seçenler bile neden seçtiğinin farkında değil ama burada onların destekçileri mevcut :D
-
Kanun çıkmış zaten,marka ile ilgili bir konu değil. başlık apple ama içerik genel.
Sd kart desteği de zorunlu olsun ki millete düşük hafızalı telefon satıp ,bulut almaya zorlamasınlar.
-
saçma bi karar
-
Neyi saçma. Çok ama çok dogru bir karar. Çogu insan telefonunun şarjı az gidiyor diye. Daha yıllarca kullanabileceği telefonu atıp yenisini alıyor. Bu da telefon üreticilerinin işine geliyordu. Şimdi biz arka kapagı açıp 2 dk'da bataryayı kendimiz değiştip yolumuza devam edecegiz. Mantıklı olan bu.
Anasını belledik dünyanın. Bırakalım da az nefes alsın
Başka kararlar da alındı haber kırpılmış biraz. Artık yedek parçaların özel servislere satılması da zorunlu hale gelecek. Böylece apple gibi firmalar insanları kendi teknik servislerine bağımlı bırakamayacaklar. Çok güzel kararlar devamını bekliyoruz.
IP68 çıkarılabilir batarya ile çok gerçekçi olmuyor malesef. S5 de plastik kapağı contalı yapmışlardı. O contada plastik diş yerinde ne kadar tutarsa o kadar tutuyordu. Vidalı sistemle anca çözerler.
Bende de duruyor, çok da iyi telefon ben seviyorum. Bendeki yere düştü ekran kırılmadı ama görüntü karardı. 10 yıllık telefonun orijinak ekran değişimine servet istiyorlar. Yoksa değiştirip kullanacağım.
teşekkürler hocam bilgilendirme için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X