Şimdi Ara

Avrupa’dan tarihi karar: iPhone’lar çıkarılabilir batarya ile gelecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
6.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Estetik açıdan tek parça çıkartılmayan pilli telefonlar daha güzel aslında ama çıkartılabilir pil büyük iyilikler sağlar telefonun içi açılmadan sadece kapağı kaldırılıp pilin değiştirilmesi büyük avantaj. Servise gönder servis ücreti öde bir kaç saat bekle derdi de yok üstelik bence yerinde bir karar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MWTBX0OXWW M kullanıcısına yanıt
    galaxy s5 active vardı suya toza dayanıklı onu diyor arkadaş.

• Demedi demeyin, Apple bunu fırsata çevirir ve telefon kutusundan bataryı çıkartıp ayrıca satar. Apple için yeni bir gelir kaynağı daha oluşmuş olur.

• Bir de eskiden S3'ler zamanında batarya genişletme kitleri satılıyordu. Orijinalinden daha büyük batarya ve ona uygun bombeli arka kapak takılabiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlar tekrar kalınlaşmaya başlayacak o zaman. Hayırlısı bakalım.

• Çıkarılabilir pil denince herkes arka kapak diye hayal etmiş. Güldüm açıkçası, evet hala aynı kafada üretim yapacaklar vardır , ucuz ve basit, ilk akla gelen tasarım olarak ancak olması gereken şey tamamen bir SD kart veya sim kart gibi oturtulabilir ve bağımsız bir bölüm olarak tasarlamaktir. Bunu da Samsung , Apple , Xiaomi gayet iyi yapacaktır. Söyle hayal edin telefonun metal çıtasıyla bütünleşmiş, fakat bir iğne yardımıyla çıkabilen ve çıkarıldığında o yuvanın iç kısmının elektrik temeas noktasi dışında tamamen kapalı bir yuzey olduğunu düşünün. Günümüz teknolojisiyle İp688483858844 bile yaparsın. Bu şirketler kan emici, her fırsatta kullanıcıyı sömüren firmalar, mühendisleri de kafa patlatıp, popolarini terletsinler bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zayim334 -- 14 Temmuz 2023; 14:34:31 >
  • Aga ne IP68 sertifikasıymış, okuyan da zanneder ki herkes Venedik'te yaşıyor ya da çöldeki kum fırtınaları ile başı dertte, AB'nin gözünü seveyim bunlar da olmasa dünyada medeniyet diye bir kavram olmayacak, umarım şu birlik dağılmaz daha da güçlenerek yoluna devam eder. Bir sonraki hamle kesinlikle kalem pillerde(AA / AAA / AAAA) olduğu gibi bir standart getirmek misal toplam 4 tür batarya standardı olacak; PB-1 / PB-2 / PB-3 / PB-4 gibi... Ulen halen taş gibi çalışan L Q6'ım var, 2. telefon olarak kullandığım(iş olarak çok sık kullanmama gerek kalmıyor) ama gel gör ki bataryalar neredeyse parmak izi gibi olmuş, hem boyut/şekil hem de voltaj değerleri açısından, muhakkak aynı bataryayı bulmak zorundasın, başka bir taneyi alıp kullanma şansın yok. Bunu da halleder bu zırtolara dayatıp kabul ettirirlerse benden büyük bir dua alırlar, gerçi şimdiye kadar yaptıkları ile bile kocaman bir alkışı hakediyorlar...
    PB: Phone Battery

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Katlanabilir cihazlar pil teknolojileri gelişip piller iyice küçülene kadar avrupaya uğramayabilir. Diğer taraftan amaç sorun çözmek mi yoksa eski bir uygulamaya tekrar dönmek mi onu iyi belirlemek lazım. Çünkü amaç sorun çözmek ise markaların pil değişimini ücretsiz ve hasarsız bir şekilde yapması zorunlu tutulabilir. Bu hasarsız değişim için üretici ister değişim kiti hazırlar, isterse tüm süreci cerrahi hassasiyetle yapan robot yapar. Nasıl çözeceğini üretici düşünsün. Çözemiyorsa kapaklı yapar telefonu.

• Avrupa birliğinden beklediğim bir sonraki adım çıkarılabilir ekranlar. Ekranı bozulduğu için donanımı ve pili sağlam telefonlar kullanılamaz hale geliyor. Bence kullanıcılar telefonunun ekranını kolayca değiştirebilmeli.

Sonrasında değiştirilebilir kamera, işlemci, ram falan da ekleriz. PC kasası gibi sırtımıza yükler gezeriz.

• tabletler için de bu tur duzunlemeye gidilmeli....

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Ben Venedikte yaşıyorum ama ip bana lazım değil.

• ben samsung S3 kullanırken bir adet te dolu batarya taşıyordum yanımda.

Ne powerbank, ne bişiy.

çatır çatır kullanıyordum telefonu.

şimdi samsung telefonumun pilini değiştirmek için bildiğin tamirciye gitmem gerekiyor.

adam berbat işçilik ile kapatıyor telefonu. Bir tarafı açılıyor ediyor. arka kapak kırılma riski var sürekli.

çıkarılabilir batarya çok güzel bir avantaj...

• Avrupa’dan tarihi karar: iPhone’lar çıkarılabilir batarya ile gelecek

LG yapınca zamanında beğenilmemişti... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 14 Temmuz 2023; 17:4:43 >
  • Avrupa’dan tarihi karar: iPhone’lar çıkarılabilir batarya ile gelecek
  • Avrupa'da insanlar aldıkları ( elektonik beyaz eşja vs ) ürünleri uzun süre kullanıyorlar.

Bizde ise her sene cep telefonu değiştiren onlarca insan var ...

• muxo kullanıcısına yanıt
    İkinci el temiz telefon almıştım, aldığım kişi deji batarya taktırmış, batarya değiştiren kişi kasayı pert etmiş.

• 5-5.5 inç 144hz çentiksiz deliksiz full ekran, kaliteli ön arka 60 fps tek kamera, çıkarılabilir batarya, ön ekrandan kaliteli yüksek ses çıkarabilen hoparlör, bu özelliklerde telefon olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 14 Temmuz 2023; 23:01:48 >
  • airspeed kullanıcısına yanıt
    Project Ara diyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.