Aynen hocam. İnternet e gireyim , şarkı dinleyim , foto video çekiyim desen . Orijinal Nokia perfonmansı göstermiyor ama beklemede şarjı uzun gidiyor. İmei yasası dan sonra mecbur sim kart takıyorum. Çalıştırıyorum telefonları. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Avrupa’dan tarihi karar: iPhone’lar çıkarılabilir batarya ile gelecek (5. sayfa)
-
-
Çok doğru powerbank taşıyacağıma yedek batarya taşırım, aynı ebatta daha yüksek mah batarya alırım, lak diye çıkarır tel çekmiyor imajı veririm, hts kaydından kaçarım, batarya ile sigara yakarım, harika karar 2027 gelse de görsek.
-
Şarj cihazı verilmesi de zorunlu olmalı
Bir ürün satıyorsun ürün elektrikle çalışıyor ama ürünün çalışmasını sağlayan aygıtı vermiyorsun ayrı satıyorsun
Bu hokkabazlıktır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüketiciler ve doğa açısından olumlu karar. Apple müridleri rahatsız olsa da kendileri dahil herkes için avantajlı. ip68 mevuzusunun da hikâye olduğunu düşünüyorum. Değilse o zaman bu sertifikayı vermek için telefonun maliyetini düşürsünler ve bu serifikayı vermesinler. Zaten Apple telefon su temasıyla arıza çıkardığında garanti kapsamına almıyordu. Yani o ip68 garanti söz konusu olduğunda adı var kendisi yok. Bir dünya da para veriyoruz telefonlara sertifika vermesinler yine suya dayanıklı tasarlasınlar, sertifika ücretini maliyetten düşsünler. Zaten telefonları olmuş 1000 Dolar ve üzeri. Kimsenin de hayır olmaz diyeceğini sanmıyorum. Denize, havuza da bir zahmet telefon sokmayın be kardeşim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel , diğerleri içinde geçerli olur bu karar , 2 dk. batarya değiştiririz servis ile uğraşmadan.
Not: Batarya kapasitesinde düşme söz konusu olabilir.
Peki, bataryasi kolayca cikarilabilen bir cihaz, ne kadar guvenli olacak?
Ornegin, calinma durumunda hirsizin yapacagi ilk ve en kolay is bataryayi cikarmak olacaktir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kimse kimseye düşük hafızalı telefon satmıyor. İnsanlar daha ucuz bu yeter bana dediği için düşük hafızalı telefon alıyorlar.
-
servise taktırdığın pilin 6 ay parça 12 ay işçilik garantisi oluyor. Pili sen takınca garanti olmaz muhtemelen
-
Yahu apple özelinde değil android içinde aynı durum söz konusu. IP 68 sayesinde millet dereden ırmaktan denizden telefon toplayıp sahibine verip birde üstüne youtube videosu çekip para kazanıyor. Garanti vermiyor çünkü kullanıcının riskli davranışını kontrol edemez. Telefonun kaç mt derinde ne kadar kaldığını bilemez.
Eskiden üstüne masadaki su dökülse cihaz giderdi. Şu anda kullandığım IP68 telefonu en az 5 kez yenisini almak durumunda kalmıştım muhtemlen.
Powerbank dediğin aletin olayı pil zaten, millet powerbankle idare ediyor iyi kötü. Değiştirmek isteyen şu anda türkiyede herhangi bir özel servise gitse gene uygun fiyatlı değiştirebiliyor.
En son çıkarılabilir pilli telefonum yurt dışında çalındığı için takip dahi edemedim.
Piyasa serbest piyasa. İkiside olsun, isteyen istediğini alsın.
Esas problem pil değişimi değil, garanti süresi içerisinde pil değişimi. Herhangi bir telefon garanti süresi dahilinde özel servislerce müdahele görünce garanti dışı kalıyor. Bu yolla örneğin apple kendi müşterisini başka servislerde onarım görmesini engelliyor, birde üstüne fahiş servis ücretlerini müşteriye dayatıyor.
İnsanlar yeni çıkan modelin kronik problemi olma riski sebebiyle 1500 dolar verdiği ürüne garanti kapsamı dışında kalmayı göze alamıyorlar. Bu sebeple el mahkum yetkili servisin yüksek tamir bedellerini göze almak durumunda kalıyorlar.
Pili çıkarılabilir yapınca insanlar aklı sıra bu servis bedellerinden tasarruf edeceğini düşünüyor ancak misal apple gibi bir firma bu sefer gene orjinal pili yüksek bedellerle dayatacak, orjinal harici garanti dışında tutacak, üstelik pil tanıma sistemi geliştirip yan sanayi pilin önüne geçmeye çalışacaktır.
Orjinal apple aksesuarları nasıl halen daha yüksek fiyattan satılıyorsa pilde aynı muameleyi görür. Üstelik yan sanayi garanti kapsamı dışında bırakır gene.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yurt dışında başıma geldi. Afedersiniz s.k gibi ortada kalıyorsunuz. Ortada I phone da vardı onu almadılar benim telefonu aldılar.
Bunun yanınsıra istanbulda metroda iphone çaldırdık. Takip makip ıvır zıvır her ne kadar olsa da bulunamadı telefon.
1500 dolarlık iphone u çıkarılabilir pilli yaparsan muhtemelen bit pazarına nur yağar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru karar sadece pil öldü diye telefonu çöpe at ya da kazık ücret ile pil değiştir. Bunu sömürmek için kullanıyorlardı.
-
Genelde Apple fanatiği arkadaşlar böyle şeylere karşı çıktığı için öyle dedim. Adamlar Tip C'ye de karşıydı. Android de dahil her cihazda kullanabileceğin ucuz kablolar bunlar diyorsun adam kahroluyor. İlla bir dünya para vermesi lazım o Apple kablosuna. Apple inş kısıtlama getirir diğer Tip C kablolara diye dua eden, sevinen tipler var forumda, inanılmaz. Öyle bir fanatizmden bahsediyoruz.
Valla fahiş fiyat konusunda üreticilerden özellikle Apple bunu yapar mı yapar. Ona bir şey diyemem ama göreceli olarak yine servisten bir tık daha ucuz olacaktır kanımca. Çünkü işçilik maliyeti(teknik servis yok) tak çıkar batarya. Veya sırf batarya sebebiyle telefon yenileyecek olanlar için pratik ve kurtarıcı bir işlem olacaktır. İnsanlar da -en azından bazıları- aptal değil fahiş fiyatlara tepki gösterebiliyor. Ama batarya ömrü konusunda da bir çakallık yapabilirler. Millet daha sık batarya pert etsin daha az dayanıksız olsun gibisinden. Ama AB'de bu kuralları koyanlar da salak değildir diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz yan sanayi batarya durumu dahil birçok suistimali önleyici kurallar da getireceklerdir. Umarım getirirler. Yoksa bu kuralları kıyısından köşesinden deleceklerse anlamı yok.
Bence üreticileri bu sertifika olmadan da suya dayanıklı cihaz yapabilirler. Yine garanti vermesinler, ip68 sertifikası almak için de para bayılmasınlar ama dayanıklı yapsınlar. Kullanan daha dikkatli olur, bazı kazalarda da cihaz suya toza dirençli olduğu için sorunsuz kullanıma devam edebilir. Bir ara Oneplus'ın bir telefonunu suya sokuyorlardı. Ip sertifikası yoktu. Telefon başta bir teklese de kuruduktan sonra hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam o arkadaşlar garip bir şekilde apple a aidiyet duyuyorlar, takım tutar gibi apple ı tutuyorlar. hayatlarını o şekilde anlamlı hale getiriyorlar sanırım. Ancak şöyle bir gerçek var, firewire den beri apple portu tamamen kendi kontrolünde tasarlayıp geliştiriyor, istediği gibi değişiklik yapabiliyor. Type c kullanmaya başlarsa kontrol kendisinden çıkacak.
Appleı type c ye zorlamak da çok mantıklı değil keza kendi isteyince gayet kullanabiliyor. Zaten adaptörüde çıkardı kutudan. Esas standardize edilmesi gereken şey şarj protokolleri. Apple power delivery ile QC 3.0 birbirinden farklı protokoller. Siz type c dayatsanızda gene adaptörün apple pd desteklemesi gerek hızlı şarj için.
Benim tahminim yakın zamanda portu komple iptal edip tam kablosuz/temassız şarjdan devam edecekler. O zaman kablo mablo kalmayacak zaten telefonda.
Ben AB yasa yapıcıların konu hakkında teknik bilgisi olmadığını, bir danışma kurulu raporunu yprumladıklarını, hatta sunulan teknik raporların bile yetersiz olabileceğimi düşünüyorum. Luralları loyanlar saşak değiller ancak birşeyi zorunlu tutmak her zaman olumlu spnuç vermeyebiliyor. Bazı şeylerin kesinlikle universal olması gerekli, misal BT standarları, wifi standartları vb standartlar zaten var. AB diyorki şarj ve data aktarımını da standart hale getiricem diyor. Ancak unutmamak gerek usb de intel microsoft ibm nec gibi firmaların ortak geliştirdiği onların kontorlünde olan bir proje.
Velhasıl esas apple ın usb ye geçmesini isteyen kitle apple müritleri dışında kalan kullanıcılar. 3 çeşit adaptör 5 çeşit kablo taşımak istemiyorlar. Özellikle çift telefon gezenler için bildiğin dert.
IP sertifikası konusunda dediğiniz çok mantıklı, keza niye halen daha yapmadı firmaşar anlamış değilim. 3-5 firma bir araya gelip kendi test istasyonunu kursa zaten birdaha lisans parası vermezler. Çok maliyetli birşey değil. Gündelik kullanıcı için kendisi test etse 2 videosunu youtube a koysa yeterli ama yapmıyorlar nedense.
Ancak pil çıkarılabilir olunca, samsung s5 deki gibi basit bir conta koyuyorlar. O da pek iş görmüyor hocam.
Belki arka kapağı contalı vidalı yaparlar, onda da maliyet bi 15 20 dolar daha artar muhtemelen.
-
Standartlar konusunda katılıyorum. Yaygın ve üstün olan tek standart olmalı. Evrensel olmalı. (Mesela bir zamanlar ilk kez Blu-Ray ve HD-DVD formatları çıktığında BD daha üstün özelliklere sahip olunca HD-DVD formatı kabul görmedi ve yok oldu. Tek standart Blu-Ray oldu) Firmalar bencillikleri burada bırakıp ortak bir girişimde yer almalı. Uzun vadede firmalara yararı bile olacaktır. Sadece firmalar ihtiyaçlarını belirlemeli. Kesinlikle 5 tane şarj vs saçmalık. Xiaomi ve onun artık alt markası olan Redmi'den örnek vereyim. Annemin telefonu 2019'da aldığımız bir Redmi'ydi modelini unuttum, üvey babaya da yakın zamanda Redmi Note 12 Pro 5G aldık. 2017'de Xiaomi markasının fiyat/performans olduğu yıllarda amiral gemisi olan Mi 6'yı da kardeşime almıştık. Bendeki de Redmi 9 Pro. Bakın bu saydığım 4 cihaz da Tip C kullanıyor ancak şöyle bir saçmalık var ki Mi 6 cihazını kendi şarj cihazı dışındaki o Redmi 12 Pro'ya ait hızlı şarj adaptörü hiç şarj etmiyor. Sadece kendi adaptörüyle şarj oluyor ama diğer 3'ü şarj olabiliyor. Böyle de saçma yönü var. Muhtemelen değişen şarj standartları sebebiyle bu böyledir.
Ip sertifikası konusuda Xiaomi bir zamanlar maliyet açıklaması yapmıştı. Oneplus da olabilir ama yüksek ihtimal Xiaomi idi. Ip sertifikası düşünmediklerini çünkü hem üretim sürecini arttırdığını, hem de maliyetlere %20 gibi bir ekleme yaptığını dile getirmişlerdi. Sonra ne oldu bilmiyorum, sözlerinden dönmüşlerdir muhtemelen. Şimdi günümüzde telefon almak gerçekten zorlaştı. Hele ki Türkiye'de. Ama global düşünelim. Düz mantık diyelim ki 1000 Dolarlık bir Iphone Ip sertifikasız olsun ve %20 daha ucuz olsun 800 Dolar. Bu düz mantık tabii böyle hesaplanma ama elbet fiyat farkı oluşturacaktır. Türkiye gibi fakir olan kur farkı ve vergi yüzünden servete dönüşen telefonlardaki fiyat farkını bir düşünsenize. He Apple bu farkı ürünlerine yansıtır mı, ne kadar yansıtır, Apple yansıtsa bile yüce hükümetimiz vergilerle yine aradaki varkı cukkalar mı, cukkalamasa bile ithalatçı firmalar ve aracılar, konisyoncular aradaki farkı indiregandi yaparlar mı hep soru işareti. Aradaki bu kadar cukkacı-komisyoncu ve bu kadar kötü bir ekonomi olunca ne yazık ki indirimler son kullanıcıya pek yansımıyor.
10-15 Dolar bence 1000 Dolarlar ödenen telefonlar için çok bir şey değil. Apple zam yaparken bile 100 Dolar çakıp geçiyor. Diğerleri de Apple'ı takip ediyor zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kamera çıkıntısı ile aynı hizada olur o zaman telefon'un yüzeyi, hiç dert değil. Sürgülü bir kapak anca 1~2 mm fark ettirir.
-
Haklısınız hocamda s5 ten buyana çok zaman geçti teknoloji ışık hızında gidiyor günümüzde sonuçta s4 ler dahi su geçirmiyordu ben denemiştim
Özellikle ülkemiz gibi, kalitesiz, sertifikasız uyduruk Çin malı pillerin cirit attığı pazarlarda Apple'ın orjinal pil dayatması kabul edilebilir bir şeydir. Sertifikasız yan sanayi pil patladığında ortamlarda pil patladı demezler, iPhone patladı derler. Firma kendi imajını da düşünmek zorunda.
Denetimler artırılır, piyasaya düşük kaliteli, sertifikasız pillere müsaade edilmez. O zaman orjinal pil dayatması eleştirilebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple tüm pillerini çinde ürettiriyor. Apple ın tüm ürün ve aksesuarları olduğu gibi çin malı. Apple a yan sanayi üreten firmaların çoğu apple tedarikçiliği yapan yada yapmış firmalar. Apple ın komponentlerinin tamamı çin malı aslında. O sebeple yüksek hızlı şarjda temkinli davranıyor, risk alamıyor. Çok sayıda pil tedarikçisi var.
Bkz tedarikçi listesi
https://www.apple.com/supplier-responsibility/pdf/Apple-Supplier-List.pdf
Pilin patlamasının 3 ana sebebi var. Ya çok ısınır, ya fazla şarj olur ya da darbe alır. Bu üçünden biri yoksa tasarım hatası vardır. Apple bu sebeple hızlı şarj konusunda çok temkinli davranıyor.
Yere göğe sığdıramadığımız apple şarj konusunda 30w larda sürünürken xiaomi oneplus vb çinli üreticiler 150w-200w lara kadar güvenle sorunsuz patlamadan çatlamadan çıkabiliyor.
Apple ın sertifikalandırmasının ana sebebi ürün ve tedarikçi takibi. Milyonlarca telefonun komponent takibini yapmak durumunda. Bunu yaparken müşteriye kendini özel hissettirmeyide unutmuyor tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Eylül 2023; 6:4:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X