Şimdi Ara

AVRUPADA DURUM BU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NayirNolamaz

Yine herzaman oldugu gibi klasik DH gurban oldugumun almanyasi konusu:.

-50 Euro = 478TL ediyor o fiyata bimin yarisini satin alirsin

-1 kilo eti o fiyata sadece turk marketlerinde bile zar zor bulursun

-Benzinin Turkiyede daha ucuz euro95=6,72 TL=0,70 Euro almanya=12,62 TL=1,32 Euro

-Almanyada asgari ucret 2000 euro degil 1557 Euro

-o saydigin ayakkabi fiyatlari turkiyede cok daha uygun

-Allahin fakiri gitmis primarkta 10 euroluk dandirik ceketin fotografini koymus...bu arada primarktan ne alirsan al 1 ay dayanirsa yat kalk dua et..

-O Hyundai Tucsonun fiyati 6.770 euro degil 6.770 euroya kadar fiyat avantajlari yaziyor.

Alim gucu Turkiyede kat ve kat daha dusuk olabilir, ama fiyatlar konusunda Turkiyede hersey cok daha ucuz (elektronik,araba veya luks esyalari varsaymassak) bunu ister kabullenin ister kabullenmeyin aci gercek...

Bana parabirimi muhabbeti yapacak olanin agzina kurekle vururum.

Valla insanın Almanya'ya kurban olası geliyor, senin gibilerin bulunduğu bir ülkeye kurban olmaktansa

• NayirNolamaz N kullanıcısına yanıt

Gerçekten arkadaşın dediğine katılıyorum. Abim Hindistanda ve Apple marka i7 bir bilgisayar beğendim burada fiyatı şu anda 19990 TL (çok yüksek). Dedim abim hazır Hindistandayken ucuzsa ordan aldırtayım. Sordum Rupiyi TL'ye çevirdiğimizde tam 34.000 TL ÇIKTI. Abim diyor sizin orda daha ucuzmuş :))

Ülkemizde insanların alım gücü yok (asgari ücretin şu anki şartlarda en az 6000-8000 arası olması lazım), yoksa fiyatlar aslında genel anlamda orta seviyelerde (her şeyde demiyorum).

• adamlar hala kuruş cent kullanıyor beyler ben artık bozuk para taşımayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 27 Ekim 2020; 9:16:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NayirNolamaz

Yine herzaman oldugu gibi klasik DH gurban oldugumun almanyasi konusu:.

-50 Euro = 478TL ediyor o fiyata bimin yarisini satin alirsin

-1 kilo eti o fiyata sadece turk marketlerinde bile zar zor bulursun

-Benzinin Turkiyede daha ucuz euro95=6,72 TL=0,70 Euro almanya=12,62 TL=1,32 Euro

-Almanyada asgari ucret 2000 euro degil 1557 Euro

-o saydigin ayakkabi fiyatlari turkiyede cok daha uygun

-Allahin fakiri gitmis primarkta 10 euroluk dandirik ceketin fotografini koymus...bu arada primarktan ne alirsan al 1 ay dayanirsa yat kalk dua et..

-O Hyundai Tucsonun fiyati 6.770 euro degil 6.770 euroya kadar fiyat avantajlari yaziyor.

Alim gucu Turkiyede kat ve kat daha dusuk olabilir, ama fiyatlar konusunda Turkiyede hersey cok daha ucuz (elektronik,araba veya luks esyalari varsaymassak) bunu ister kabullenin ister kabullenmeyin aci gercek...

Bana parabirimi muhabbeti yapacak olanin agzina kurekle vururum.

Sen ve senin gibiler bunu bilerek mi yapıyorsunuz yoksa zekanızda bir gerilik mi var ben onu çözemiyorum. Bunun eğitimle de ilgisi yok, sizin kafanız basmıyor onu anladım çok net.

Sen 478TL ile asgari ücret bazında o alışverişi 4 kere yapabiliyorsun. Oradaki adam 50 euro ile asgari ücret bazında 32 kere yapabiliyor. Adamın 1 ayda sar ettiği emeği, senin 9 ay sarf etmen gerekiyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor ya? Adam bir asgari ücretle çok iyi teknolojik ürünler alabiliyor. Sen en az 4 asgari ücretle alabiliyorsun.

Sana şöyle anlatayım bildiğin yerden olsun. Sen aynı paraya 1 koyun alabilirken, adam 9.5 koyun alabiliyor? Daha da seviyene nasıl inerim bilmiyorum.

Bunu çözmek bu kadar mı zor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 27 Ekim 2020; 9:19:22 >

• Bu da benden gelsin. Konum İspanya

AVRUPADA DURUM BU
  • tutan yok yallah.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

tutan yok yallah.....

almıyorlar özellikle korona yalanında sonra boş yere gelmeyin diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

işin en kötüsü Türkiyede planlama yapamıyorsun.

örnek atıyorum bilgisayar alacaksın para biriktiriyorsun. diyelim alacağım b pc 5000tl ona göre plan yapıyorsun diyorsun ki 2 ay çalışırsam bu bilgisayarım alırım ama 2 ay geçiyor bir bakmış o bilgisayar zamlanmış 7000tl olmuş.

Avrupanın bir güzelliği de şu enflasyon %0 larda olduğu için 1 senede geçse bilgisayarın fiyatı değişmiyor,hatta modeli eskidiği için fiyatı düşüyor.

Çok haklısın dostum durumumuz tamamen bu 1 ay sonrasına dahi hedef koyamaz olduk.. Sadece araba elektronik giyim vs değil geçen ay aldığın peyniri bile bu ay aynı fiyata alamıyorsun

• acaluka kullanıcısına yanıt

Tamam iste zekani sevdigim ben alim gucunden bahsetmiyorum bunu zaten onceden bellirttim , yazdigim cevabi once okusaydin cevap vermenden once ,

TURKIYEDE ALIM GUCUNUN COK COK DAHA DUSUK OLDUGUNU INKAR EDEN YOK ZATEN , ben sadece fiyatlari kiyasliyorum istediginiz gibi linc edin umrumda bile degil ,gercekler acidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi gecede tarla yiyen

Vallahi seni ciddiye dahi almıyorum. Kendi kendine söylemiş kendi kendine onaylamışsın hahahahah. Laf söyledi bal kabagi devamını sen getirirsin hahahahahah.
    İçimden sana destanlar yazmak geliyor da yok anam yok uyanmaya çalışanlar da şasi kalkıyormuş bunu gördüm hahahahahahha

Yazacagin destanlari inan cok merak ediyorum ,yazda vereyim cevabini...

• quote:

Orijinalden alıntı: translator66

Gerçekten arkadaşın dediğine katılıyorum. Abim Hindistanda ve Apple marka i7 bir bilgisayar beğendim burada fiyatı şu anda 19990 TL (çok yüksek). Dedim abim hazır Hindistandayken ucuzsa ordan aldırtayım. Sordum Rupiyi TL'ye çevirdiğimizde tam 34.000 TL ÇIKTI. Abim diyor sizin orda daha ucuzmuş :))

Ülkemizde insanların alım gücü yok (asgari ücretin şu anki şartlarda en az 6000-8000 arası olması lazım), yoksa fiyatlar aslında genel anlamda orta seviyelerde (her şeyde demiyorum).

Abicim gozunu seviyim ya keske herkez senin gibi anliyabilecek kapasitede olabilse......hemen bi linc girisimi

Yazan arkadaşlar yazmış zaten. Seninki bundan sonra cevap vermek degil sacmalamak olur ancak

• translator66 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın Avrupa örneğinden bahsettiğini düşünüyorduk hindistansa başlığı asyanin dogusu olarak düzeltebilirim hahahah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi gecede tarla yiyen -- 27 Ekim 2020; 21:23:54 >
    Vallaha o beynini boşa taşıyorsun. Dur diyeyim de Twitter’a taşınsın konuda millete eğlence ciksin hahahaha

Alım gücü yoksa diğer ülkelerde de alım gücü varsa fiyatların ülkelere göre kıyaslanmasina hic gerek yokki hele ki TL bazında. Ne içiyorsun bana da veeeeeğğ.

Oturmuş saçma bir kıyaslama yapıyor sonra ülkeye hak vermeye çalışıyor aklı sıra.
    Görende Almanya’da çalışıyoruz Türkiye’de yiyoruz. Yada Türkiye’de çalışıyor Almanya’da yiyoruz sanıcak bu nasıl bir Arap saçı hahahah.

Üstüne üstlük kalkmış beni yermeye çalışıyorsun. Primark mont 6 aydir kullanıyor kuzenim fotoğrafını çekip gönderebilirim. Türkiye’deki çoğu 300 liralık monttan daha daha iyi. Çarp çarp sen 10€ = 70TL hahah. Arabada hic çarpma zaten.
    Ayriyetten asgari ücret 1.5xx küsur demişsin de bunun hic mi ekstreleri carti curtu yok sanıyorsun ne iş yaptığın önemli. Fabrikada çalışıyorsan eğer verdiğin bir fikir karşılığında ekstra kontona minimum 500€ yatırılıyor.
    Araba hususuna gelirsek 1.500€ ya 2008 model golf araç satabilirim. Arabanın ucuzluğuna konuşmaya hakkın dahi yok. Alsana aynı golfü Türkiye’de 120.000 TL ye. Çarp çarp 1.500€ = 15 bin.
    Ayakkabıya laf etmişsin 40 € ydu. 6 ay oncede suanda da 40€ ya Bugattinin orijinal ayakkabısını satabilirim sana. 6 ay önce 40€= 250 TL iken şimdide 400tl ye ulaşmis durumda.
    Fakir demişsin ekstra bana 10€ primark montu cekmis felan filan da. 1.500€ maaş ödeyeyim de sana aylık kapımın önünde sadece otur arada seslendiğimde orda ol bakkala neyim gidersin. Teklifimde ciddiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi gecede tarla yiyen -- 27 Ekim 2020; 21:41:21 >

• retro61 R kullanıcısına yanıt
    Yazık kafana

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi gecede tarla yiyen

Alım gücü yoksa diğer ülkelerde de alım gücü varsa fiyatların ülkelere göre kıyaslanmasina hic gerek yokki hele ki TL bazında. Ne içiyorsun bana da veeeeeğğ.

Oturmuş saçma bir kıyaslama yapıyor sonra ülkeye hak vermeye çalışıyor aklı sıra.
    Görende Almanya’da çalışıyoruz Türkiye’de yiyoruz. Yada Türkiye’de çalışıyor Almanya’da yiyoruz sanıcak bu nasıl bir Arap saçı hahahah.

Üstüne üstlük kalkmış beni yermeye çalışıyorsun. Primark mont 6 aydir kullanıyor kuzenim fotoğrafını çekip gönderebilirim. Türkiye’deki çoğu 300 liralık monttan daha daha iyi. Çarp çarp sen 10€ = 70TL hahah. Arabada hic çarpma zaten.
    Ayriyetten asgari ücret 1.5xx küsur demişsin de bunun hic mi ekstreleri carti curtu yok sanıyorsun ne iş yaptığın önemli. Fabrikada çalışıyorsan eğer verdiğin bir fikir karşılığında ekstra kontona minimum 500€ yatırılıyor.
    Araba hususuna gelirsek 1.500€ ya 2008 model golf araç satabilirim. Arabanın ucuzluğuna konuşmaya hakkın dahi yok. Alsana aynı golfü Türkiye’de 120.000 TL ye. Çarp çarp 1.500€ = 15 bin.
    Ayakkabıya laf etmişsin 40 € ydu. 6 ay oncede suanda da 40€ ya Bugattinin orijinal ayakkabısını satabilirim sana. 6 ay önce 40€= 250 TL iken şimdide 400tl ye ulaşmis durumda.
    Fakir demişsin ekstra bana 10€ primark montu cekmis felan filan da. 1.500€ maaş ödeyeyim de sana aylık kapımın önünde sadece otur arada seslendiğimde orda ol bakkala neyim gidersin. Teklifimde ciddiyim

ya birader seni adam yerine koyupta cevap verenin.. hahaha kiki kuku yerine bana adam akilli mantikli cevaplarla gel onu bile beceremiyorusun o yuzden seni kale almayip blockluyorum kardes ,gule gule

Oğlum o kadar komiksin ki gerçekten güldüğümden bir sey dahi diyemiyorum. “Biz onları ibret alasınız diye yarattık”

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

işin en kötüsü Türkiyede planlama yapamıyorsun.

örnek atıyorum bilgisayar alacaksın para biriktiriyorsun. diyelim alacağım b pc 5000tl ona göre plan yapıyorsun diyorsun ki 2 ay çalışırsam bu bilgisayarım alırım ama 2 ay geçiyor bir bakmış o bilgisayar zamlanmış 7000tl olmuş.

Avrupanın bir güzelliği de şu enflasyon %0 larda olduğu için 1 senede geçse bilgisayarın fiyatı değişmiyor,hatta modeli eskidiği için fiyatı düşüyor.

Hocam ben bunu diğer başlıklarda belki 50 kere söylemişimdir ve zaten azıcık düşünen herkes fark edebilir. Dövizle fiyatlanan bir ürünü alma planınız varsa bunu sürekli değer kaybeden yerel para biriminiz ile sağlayamazsınız. TL ile kazanıyorsanız birikimi de o an dövize çevirip öyle kenara atacaksınız. İlave vergiler dışında, ürünün planladığınız alım tarihini ötelemekten sizi koruyan yegane yol budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Ekim 2020; 12:38:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.