Şimdi Ara

Avrupadan Alisveris Kriterleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    RC model aracim icin avrupadan bazi elektronik parcalar getirtmek istiyorum
    keza turkiyede satilmiyorlar
    alicagim 3 5 parca sey 100 euro yu gecmicek durumda
    shipping isleri
    vergi bindirme isleri
    gumrukte takilma isleri
    ve gumrukte takilirsa bana nasil ulasma durumu hakkinda bilgisi olan var mi?

• ebay'den satın al, ben onlarca parça aldım daha gümrüğe takılmadı. Aldıklarım cep telefonu parçalarıydı. HongKong lulardan alırsan genelde kargo ücretsiz oluyor. Şehir merkezlerine 15-20 günde PTT ile adrese teslim şeklinde oluyor. Satıcı ile konuşursun "gift" yazdırırsın sorun olmaz.
  • aradigim seyler e-bay de bulunmuyo
    honkogn sitelerinde de bulunmuyo
    daha cok rc model araclarin sitelerinde bulunuyo
  • DHL ile gümrük te takılma vs olmuyor diye biliyorum ancak, kargo ücretleri hakkında yeterince bilgim yok. airmail ile 7 günde honkong dan ürün geliyor. kargo ücreti 15$ civarında tutuyor. bir de ems var onun ücreti biraz daha pahalı ama gümrük konusunda pek bir etkisi olmuyor sanırım. 100$ ın üstündeki ürünlerde en garanti çözüm ups ve dhl.
  • ne gibi bi uygulama var gumrukte peki?
    neye gore vergi koyuyolar ve ya koymuyolar
  • gümrük memurunun insafına göre
  • Getireceksin fakat gümrükten geçmeme gibi bir tehlikesi var
  • özel kargo şirketleri kullanırken gümrüğe takılma daha olası diye biliyorum.
    normalde 150euro altına vergi olmaması lazım.ama her şey gümrük memuruna bağlı.internette uzun uzun aramama rağmen düzgün bi gümrük yasası bulamamıştım.tipine göre vergi bile koyabilir.
    gümrüğe takılırsa ptt'den çağırıyolar , " gel bi şu kutuyu açalım da vergi bindirelim" diyolar
    shipping de sitenin kargo şirketleriyle anlaşmasına , kargo şirketine , ülkeye vs değişir.genellikle çin , tayvan ve kanada'dan normal postayla alırken kargo ücretsiz oluyo
  • Hobbyking'den, RCmart'tan, genkidoridori'den, towerhobbies'dan bir ton alışverişim var. Hobbykingin bir gönderisi kayboldu, onun da parasını aldım. Onun haricindeki her şey geldi.
    Kısaca alabilirsin. 100$ geçme yeter. Bir de Ankara'daysan 2.4GHz kumandalarda sorun çıkıyor. İstanbulda çıkmadı.
    Gönderi için DHL/EMS vs seçme, registered air mail seçeceksin. PTT getirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 20 Kasım 2010; 13:23:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.