Şimdi Ara

Avukat var mı aramızda? Bu Gasp mıdır sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olayı kısaca özetlemek gerekirse akşam 21:30 sularında 3 kişinin bulunduğu bir çardağın yanından geçiyordum. Yanlarına gelmem için el işareti yapıldı yaşları ufak olduğundan sorun cıkmaz diyerek yanlarına gidip çardağa oturdum. Ne bakıyorsun artiz artiz diyerek aralarında ki yaşı büyük olanın terslemelerine maruz kaldım bu sırada cebimden telefonumu cıkararak 155 polis imdatı aramak istedim bunuda şahıslara beyan ettim. bu sırada yaşı büyük olan ver onu bana diyerek arka cebinden sustalı olarak tabir edilen bıcak cıkardı ve burnumun üstüne kafa darbeleri vurmaya başladı. bu sırada ben telefonu vermek istemedim ama mücadele sırasında telefon yere düştü. bu sırada yanında bulunan 2 şahıs abi gidelim tarzında soylemler de bulundu bana herhangibi bir fiziki müdalede bulunmadılar lakin fiziki müdahalede bulunana da engel olmadılar. bu sırada şahıslar burnumun aşırı kanamasından korktuklarından ve herhangibi bir karşı koyma durumu olmadığından kaçtılar. lakin şahıslar kaçtıktan sonra telefonumu aramaya başladım polisi arayıp haber verebilmek için telefonum yoktu. en yakındaki insanlardan yardım isteyerek 155 i aradım.
    durumu polislere bildirdikten ortalama 20 dak sonra olay yerine geri döndüğümüzde beni darp eden şahsı ve diğer şahsı orada yakaladılar. tek şahıs ne yazık ki yoktu. Karakola gidip ifademi verdim. Şikayetçi oldum Gasp ve yağmadan bir dosya açtılar. ben yanındaki 2 şahısdan bana müdale etmedikleri için şikayetçi olmadım ama beni darp eden şahıstan şikayetçi oldum. Hastane den burnum için rapor alıp götürdüm. İşin ilginç yanı telefonum 1 gün sonra bulundu denilerek bana teslim edildi. Lakin içinde sim kartım yoktu. iphone marka olan telefonumun düşerek simkartının çıkması imkansız. aynı zamanda olayın yaşandığı gece çok sağanak bir yağmur yağdı. Bulan kişilerin kimler olduğunu bilmiyorum ama telefonumun saat 13:00 sularında bahsi geçen yerde bulunduğu bana söylendi. olay yaşanırken telefonum yere düşünce 155 imdat hattı 36 saniye süre ile bizi dinlemiş. Şimdi sizce bu bir gasp mıdır. Böyle bir durum karşısında ne yapılmalıdır. Sanırım Bahsi geçen şahıs mahkemeye cıkarıldı ama sonucu ne oldu bilmiyorum. Olay cumartesi akşamı gerçekleşmiş olur söz konusu şahıs pazartesi mahkemeye çıkarılmıştır. Malum referandum yüzünden.

• olayın özeti buysa geçmiş olsun hocam.
  • Kısaca bu hocam. Lakin bu durumda avukat tutmama gerek varmıdır hakkımı araya bilmek için çünkü şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.
  • Avukat tut tazminat alırsan belki avukatı karşılarsın.
  • Feysbuk kullanıcısına yanıt
    Pek varlıklı biri değildir. Lakin yaptığınında yanına kar kalmasını istemiyorum. Bu gün bana yapılan yarın başkasına yapılır. Bu tür konularda sessiz kalmak istemiyorum açıkcası. Ama avukat masrafları ve bunun gibi şeylerinde tarafıma yüklenerek sırf o ceza alsın diye maddi bir külfetin içinede girmek istemiyorum. Şikayetimden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğim. Avukat tutmadan hakim yada savcı karşısında anlattıklarım yeterli olur mu?
  • Hocam darp raporu varsa paşa paşa tazminat açarsın. Rahatlıkla soyarsın hepsini.
  • mahkeme sana avukat atar sıkıntı yapma hakkını sonuna kadar ara
  • Nick_Otin kullanıcısına yanıt
    Sizin ve çocuğun vereceği ifadeye göre nitelikli yağma suçu gerçekleşmiş de denilebilir, yağma suçu tamamlanmayıp teşebbüs aşamasında da kalmış denilebilir. İyi bir avukattan hukuki destek almanız sizin için daha isabetli olacaktır.
  • burnumun üstünde 1.5 cm lik bir yara izi kalacağı konusunda doktor raporu mevcut. Olay cumartesi akşamı gerçekleşti ve bugün mahkemeye çıktılar. Sonuç ne oldu açıkcası bilmiyorum. Sizin dediğiniz gibi bunu bir avukata danışmak en mantıklısı sanırım. Bu arada şahıslarda 1.83 promil alkol da tespit edilmiş.
  • Geçmiş olsun hocam
  • ss miğfer S kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam.
  • Yağma suçunun unsurları oluşmuş.Savcılığa intikal eder savcı iddianame düzenler.Dava açılır.Git tanık bul olay yerinden.Ceza davasını kazandıktan sonra hukuk mahkemelerinde tazminat davası açabilirsin.
  • gokalpss G kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki civarda insanlar vardı lakin hiç birini tanımıyorum. Ama en başından bahsettiğim gibi yanında ki diğer 2 şahıs olayı gördüler. Onlardan şikayetçi değilim zaten yaşları da ufak.Nasıl bir ifade verdiklerini de bilmiyorum. Tanık bulmam bu konuda biraz sıkıntılı aynı zamanda çok kolay çünkü diğer 2 çocuk olayı an ve an gördüler.
    Dua et çocuklar yalancı tanıklık yapmasın.Mağduru olduğun suç zorunlu vekillik kapmasında avukatın yoksa talep edersin sana barodan avukat yollarlar.
    Yalancı tanıklık edebilecekleri pek fazla nokta yok acıkcası bahsettiğim gibi ben hiç bir şekilde hakaret ve darpta bulunmadım. 155 Polis merkezi telefonum yerde iken 36 saniye boyunca açık kalmış olmadı oradan hareket etmeyi düşünüyorum. Azda olsa sesleri kayıt etmişlerdir.
    Çevrede kamere varsa eğer görüntü kaydını iste.Zaten avukatın dosyayı öğrenince sana yardımcı olacaktır.Tam bilemediğim için yanlış da yönlendirmek istemiyorum.
    Muhakkak çevrede kameralar vardır. Bir de telefonu bulan şahısların kaçan 3. şahsın akrabası olduğunu şuan itibari ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bunun bana herhangibi bir faydası olurmu? Savcıya bunu söylemem gerekirmi yoksa iş güzarlığa girer ve azarlanır mıyım?
  • Avukat tutmana gerek yok

Ceza davası hukuk davası farklıdır tazminat vs ne alaka. Tazminat kararı çıksa bile tahsil edemezsin zaten kekodan

Bu aşamadan sonra senin bir şey yapmana gerek bile yok mahkemeye gidip hakime de anlatırsın tamam
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğinizi istediğim her an yapabilir miyim bana mahkeme celbi gelmesini beklemeli miyim? Mahkeme sırasına kadar bazı ayrıntıları unutmakta istemiyorum. Malum mahkeme süreleri oldukca uzun.
  • Geçmiş olsun hocam umarım gereken cezayı alırlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.