genelde tıp okuyanlar sonradan hukuk okuyor, ben tersten gitmeye karar verdim :) |
avukatım, 7 yıl sonra yeniden sınava hazırlanmak sizce mantıklı mıdır? (2. sayfa)
-
-
Mantıklı değildir. 5-6 sene de okul sürecek. 35 yaşında başlarsınız mesleğe. Okurken sınavlara hazırlanması falan. Ben o yaştan sonra çekemezdim hiç tekrar oturup test cözmeyi + bölüm dersleri falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman go for it. Hem avukat hem doktor dream mix falan. Simdi manipulatif tipler de gelecektir (ciddi ciddi rakip elemeye calisan degisik kafalar) cok sey yapmayin onlari. Temel de var gozukuyor, gecim derdiniz de cok yoksa bence cool olur. -
Sana kalmisti beni elestirmek. -pet -
Benim peder , zamanında öğretmenken öğrencilerini sınava hazırlıyormuş. Sınava girmiş , sadece denemek için kendini . Çok iyi puan alıp , İstanbul Hukuğu kazanmış. Mezun olmuş . Sonrasında öğretmenlikten avukatlığa geçmiş.
Şu anda sorsan , 35 yaşında hukuk okumaktan hiç pişman değil. Hayatında her yönden farklı bir sayfa açılıyor . Hem akedemik hem kültürel hem ekonomik hem de bir çok açıdan ...
Tabi güzel olan zamanında kazanıp istediğin bölümü yaşında okumak ama herkesin hayat koşulları birbirinden farklı .
Yani diyeceğim okuyabilirsin.
Bazen böyle kişileri okuyorum.
Youtube’da Barış Hoca var . Biyoloji öğretmeni ama 6. Sınıf tıp okuyor Hatay’da .
Yaşı sanırım 30 u aşkın . Hatta evli , çocuğu da var yanılmıyorsam .
Geçen bir de matematiğin fatihi hocamızın öyle bir videosu vardı .
Geçen sene tıp fakültesine başlamış. O ,afla dönmüş. Ama okumayacak sanırım. Zaten matematik öğretmenliğinden memnun sanırım. Yani burada saymakla bitmez böyle örnekler var.
Ben Ege Üniversitesinde okumuş bir fen öğretmeninin hikayesini okumuştum. Zamanında 35 yaşındayken fakülteye başlıyor .41 inde mezun oluyor. Kendisi 5. Sınıftayken kızı aynı fakültede 1. Sınıfa başlamış.
Sonra adam uzman olmuş hatta doçent olmuş.
İnternetten ararsan bulursun belki.
Hukukla ilgili babamdan öğrendiğim kadarıyla işler çok iyi durumda değil .
Çok sayıda mezun var . Bir sürü üniversite açıldı.
Hakim , Savcı olsan maaşları çok iyi orda da işte mulakat işin içinde var .
Bir de bu 2 mesleğin manevi sorumluluğu var . Yani insanlara haksiz yere ceza vermek zorunda kalabilirsin. Bu tamamıyle başlı başına ayrı bir konu.
Tıptan mezun olunca uzman olmak zorunda değilsin . Ama tus puanı düşük kazanılması kolay alanlar da var .
Bir de duyduğuma göre Hatay’da üniversitede devamsızlığa dikkat etmiyorlarmış. Orayı araştırabilirsin .
Bana göre mesleğini sevmiyorsan bunu yapman oldukça mantıklı.
Kişiye göre değişen bir durum .
Kimisi avukatlığı çok sever yapmak ister . Kimisi sevmez bırakmak ister . Bence en önemlisi kişinin mesleğini sevmesi. Çevremdeki insanlardan bunu anladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 7 Aralık 2020; 13:18:8 >
-
Hiciv dolu sozlerimi bilirsin ama sana tek kelime yeter; AŞKO
vampir-sarimsak misali...Hadi bu sefer vampir sen ol. -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DEBB51F2D
Okulda 2 tane avukatla tanıştım ikisi de 28 yaşındaydı fakat sözel bölümlerdeler, tıp kazanması daha zor olurhangi bölüm?
-
Thats means: oyunu kabul ettim, ahaha. Evet hepimizin isi gucu var ❤️😝 -
quote:
Orijinalden alıntı: ayetulkubra
Benim peder , zamanında öğretmenken öğrencilerini sınava hazırlıyormuş. Sınava girmiş , sadece denemek için kendini . Çok iyi puan alıp , İstanbul Hukuğu kazanmış. Mezun olmuş . Sonrasında öğretmenlikten avukatlığa geçmiş.
Şu anda sorsan , 35 yaşında hukuk okumaktan hiç pişman değil. Hayatında her yönden farklı bir sayfa açılıyor . Hem akedemik hem kültürel hem ekonomik hem de bir çok açıdan ...
Tabi güzel olan zamanında kazanıp istediğin bölümü yaşında okumak ama herkesin hayat koşulları birbirinden farklı .
Yani diyeceğim okuyabilirsin.
Bazen böyle kişileri okuyorum.
Youtube’da Barış Hoca var . Biyoloji öğretmeni ama 6. Sınıf tıp okuyor Hatay’da .
Yaşı sanırım 30 u aşkın . Hatta evli , çocuğu da var yanılmıyorsam .
Geçen bir de matematiğin fatihi hocamızın öyle bir videosu vardı .
Geçen sene tıp fakültesine başlamış. O ,afla dönmüş. Ama okumayacak sanırım. Zaten matematik öğretmenliğinden memnun sanırım. Yani burada saymakla bitmez böyle örnekler var.
Ben Ege Üniversitesinde okumuş bir fen öğretmeninin hikayesini okumuştum. Zamanında 35 yaşındayken fakülteye başlıyor .41 inde mezun oluyor. Kendisi 5. Sınıftayken kızı aynı fakültede 1. Sınıfa başlamış.
Sonra adam uzman olmuş hatta doçent olmuş.
İnternetten ararsan bulursun belki.
Hukukla ilgili babamdan öğrendiğim kadarıyla işler çok iyi durumda değil .
Çok sayıda mezun var . Bir sürü üniversite açıldı.
Hakim , Savcı olsan maaşları çok iyi orda da işte mulakat işin içinde var .
Bir de bu 2 mesleğin manevi sorumluluğu var . Yani insanlara haksiz yere ceza vermek zorunda kalabilirsin. Bu tamamıyle başlı başına ayrı bir konu.
Tıptan mezun olunca uzman olmak zorunda değilsin . Ama tus puanı düşük kazanılması kolay alanlar da var .
Bir de duyduğuma göre Hatay’da üniversitede devamsızlığa dikkat etmiyorlarmış. Orayı araştırabilirsin .
Bana göre mesleğini sevmiyorsan bunu yapman oldukça mantıklı.
Kişiye göre değişen bir durum .
Kimisi avukatlığı çok sever yapmak ister . Kimisi sevmez bırakmak ister . Bence en önemlisi kişinin mesleğini sevmesi. Çevremdeki insanlardan bunu anladım.Ne kadar güzel yazmışsın vakit ayırıp bu kadar derinlemesine cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle.
Evet mesleğin hali ortada, tam bir kurtlar sofrası, herkes kuyunu kazmanın peşinde. Kalite yok, sen ahlaklı, etik davranmaya çalıştıkça senin üstüne basıp geçmeye çalışıyo herkes bu meslekte. Bir de emeğimin karşılığını alamamak, çevreden çok fazla baskı görmek beni yıprattı, şu yaşıma kadar etrafımdaki kişilerin görüşlerini aldım fakat onu kendi içimde tartarak kendi yolumda ilerledim. Ama hayal dünyasından baktığım fark ettim .Gerçekler benim gördüğüm, düşündüğüm gibi değilmiş. Yol ayrımına geldim onu hissediyorum.
-
Sana isini gucunu bi ben biraktirabiliyorum galiba shsıdjkss -
Bana olan askini daha munasip yerlerden ilet. Bu konu uygun degil cunku artik kabagin tadini almakta zorlaniyorum. -
Hocam ben de hukuk okuyorum. Üzülerek okudum . Ne tavsiye edersiniz bizlere malum dediğiniz gibi piyasa kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mantikli
-
ben doktorum. ben de arada düşünüyorum sınava girip başka bölüm seçmeyi. planınızı iyi yapın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X