Şimdi Ara

avukatım, 7 yıl sonra yeniden sınava hazırlanmak sizce mantıklı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, foruma girmeyeli seneler oldu. En son 2014 tercih zamanı buralardaydım. O sene Marmara Hukuku kazandım. Şimdi bir buçuk yıllık avukatım. O zamanın ekonomik şartları ile şu anki şartlar maalesef aynı değil, fen lisesi mezunuyum. Kendi isteğim ile hukuk seçtim, çok da severek okudum. Marmara Hukuk'u onur öğrencisi olarak bitirdim. Fakat ekonomik şartlar ve türlü şeyler çok sevdiğim meslekten soğuttu. Yeniden hazırlanarak tıp için çalışsam mı diye düşünmekteyim. Bizim zamanımızdaki başarı sıralamaları ile şu ankiler arasında dağlar kadar fark var ve müfredattan çoğu zor konuları çıkarmışlar, sadece temel bilgileri yer alıyor. Sizce yeniden hazırlanıp tıp ya da diş mi kazansam?

• Müfredatın daraltılması tıp kazanmanın kolaylaştığı anlamına gelmiyo ki.Sıralama sınavı sonuçta bu,kolaysa herkese kolay zorsa herkese zor.Geçen sene konular kaldırıldı sınav da kolay geldi 490 puan tıpa girmek için yetmedi mesela.Tam tersi artık kazanmak daha zor,online eğitimin vs gelişmesiyle artık herkes kolayca ulaşabiliyo bilgiye,soru sayısı da az,çoğu kişi sınavda full çekiyo ya da çok az yanlış yapıyo bu yüzden.1 ayt sorusu binlerce oynatıyo,şans faktörü çok önemli artık

Bence mantıklı da değil,5-6 sene daha okumaktansa mesleğinde ilerlemek,gelişmeye çalışmak daha mantıklı

• şu an tıp kazanmak daha kolay diye düşünüyorsanız öncelikle öyle değil artık daha zor. ama yapabilecek kapasitedesinizdir çalışabilirsiniz
  • Hocam özel değilse neden avukatlığı bırakıyorsunuz? Mesela hakimliğe hazırlansanız daha mantıklı değil mi? Benim aklımda hukuk yazıp hakimlik odaklı çalışmak var, böyle konu görünce şaşırdım açıkçası

• tıp kazanmak artık daha kolay ancak tıp bitirmek daha zor. tıp bırakıp başka bölüm okuyanlardan biliyorum. eğer içinizde böyle bir şey varsa ve disiplinliyseniz kalkışın, ömrünüzün %10'unu harcamış olacaksınız. ha ancak bir düşünceyse yapmamanız taraftarıyım.

• Bence iki işi beraber yapın yani 32 yaşında filan tıptan mezun olacaksanız(bence gayet normal bir yaş bir doktor ve avukat için) o yaşınıza kadar okurken avukatlık yapın hem kimse size bir şeyde diyemez az çok parada kazanırsınız mezun olduktan sonrada tadından yenmez ama tabi tıp kazanabilecek misiniz ? ve tıp çok zor mu bilmiyorum ama okurken çalışabilecek misiniz ? bunlar artık deneyerek ve düşünerek siz karar verin ama bence harika fikir en azıdan ben olsam böyle yapardım

• rainbow. R kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 10 yıllık bir süreci öğrenci olarak kaldırabilirseniz. (Lisans+uzmanlik vs..) Tus, bir alanda uzmanlik veya o yogun program sizi heyecanlandirmiyorsa bence surece hic girmeyin derim. Pratisyen hekim olarak kalip aldigim maas bana yeter vizyonundaysaniz hayal kirikligi olusturabilir.
  • konu sıyrılıp taban sıralama yükselse bile yüksek net yapan bilinçli öğrenci sayısı da en az o kadar fazla. Sandığınızdan daha zor hocam tıp kazanmak artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 7 Aralık 2020; 13:46:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • avukatlığı tamamen bırakmayı düşünmüyorum, ara vermek gibi olabilir eğer ki kazanabilirsem sınavı. Hakimlik sınavına mezun olduğumda girdim hakkımda hayırlısı diyerek çözdüm soruları yarım puandan kaybettim. Sınav sonucu açıklanınca optiğimi kontrol ettiğimde bir soruda 2 şık işaretlemişim, yani ortak alan kısmına işaretleyeceğim soruyu, adli kısma işaretlemişim ve mülakata hak kazanamadım. Hakkımda hayırlısının avukatlık olduğunu düşündüm daha da sınava girmedim. Fakat uygulamayı görünce, sistemin nasıl ilerlediği, neler yaşandığını, iyi ki kazanmamışım dedim.

• şu an düşünce aşamasındayım, hali hazırla çalıştığım bir büro var, eğer kesin kararımı verirsem ocakta ayrılmayı düşünüyorum.

• Okulda 2 tane avukatla tanıştım ikisi de 28 yaşındaydı fakat sözel bölümlerdeler, tıp kazanması daha zor olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DEBB51F2D -- 7 Aralık 2020; 13:10:37 >
  • Adamlar derse bürolarından giriyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DEBB51F2D -- 7 Aralık 2020; 13:10:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicidalMert

Bence iki işi beraber yapın yani 32 yaşında filan tıptan mezun olacaksanız(bence gayet normal bir yaş bir doktor ve avukat için) o yaşınıza kadar okurken avukatlık yapın hem kimse size bir şeyde diyemez az çok parada kazanırsınız mezun olduktan sonrada tadından yenmez ama tabi tıp kazanabilecek misiniz ? ve tıp çok zor mu bilmiyorum ama okurken çalışabilecek misiniz ? bunlar artık deneyerek ve düşünerek siz karar verin ama bence harika fikir en azıdan ben olsam böyle yapardım

teşekkür ederim desteğiniz için :) eğer kazanabilirsem mesleğimi de devam ettirebileceğim öçlüde devam ettirmek isterim, biliyorum çok zor tıp ama hukuk da kolay bir bölüm değil, yoğun çalışma temposuna alışkın biriyim.

• tıpın sıralaması yükselse de ama eskiden 450 puanla tıp fakültesi kazanılabilirken şimdi 490 puanla kazanılmıyor hocam bu yılki tahminim tıpın 500 puanla kapatması

(her yıl 10-15 puan yükseliyor)

şimdiki insanların bilinci daha fazla herkes daha çok çalışıyor ve sınava giren kadar da mezuna kalanlar var eğer kendinize güveniyorsanız şimdiden çalışmayı başlayın

tıpa başlayan biri her ne olursa olsun bitirebiliyor onda sıkıntı yok hocam başarılar dilerim

• Clepsy kullanıcısına yanıt

öğrencilik çalışma hayatından daha güzelmiş 2 buçuk yıllık mezun hayatımda onu anladım :) kazanırsam elimden geleni yapacağıma inanıyorum

• Müfredatın daraltılması tıp kazanmanın kolaylaştığı anlamına gelmiyo ki.Sıralama sınavı sonuçta bu,kolaysa herkese kolay zorsa herkese zor.Geçen sene konular kaldırıldı sınav da kolay geldi 490 puan tıpa girmek için yetmedi mesela.Tam tersi artık kazanmak daha zor,online eğitimin vs gelişmesiyle artık herkes kolayca ulaşabiliyo bilgiye,soru sayısı da az,çoğu kişi sınavda full çekiyo ya da çok az yanlış yapıyo bu yüzden.1 ayt sorusu binlerce oynatıyo,şans faktörü çok önemli artık

Bence mantıklı da değil,5-6 sene daha okumaktansa mesleğinde ilerlemek,gelişmeye çalışmak daha mantıklı

• rainbow. R kullanıcısına yanıt

2 mesleği de yapabilirsiniz ve sizin için ilerde daha fazla ihtiyacınız olacak zaten hukuk ben de tıp bitsin ilerde hukuk da okumayı düşünüyorum

tıpta hukuk her zaman işinize yarayacak bir şey

• mezun sayısının da çokluğu göz önünde bulundurulduğunda haklısınız, bir 2020 yksden de mezuna kalan çevremde de çok kişi oldu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.