İstanbul dışında avukatlık yapacaksanız, kendinizi geliştirme falan hikaye hiçbir işe yaramıyor, taşra tamamen çevre ve kendini pazarlayabilmekten ibaret, mesela benim olduğum ilde kıbrıs mezunu çok, hukuktan anlamıyor ama kendini pazarlıyor başka bir şeyi yok. Bir de okuldayken eşya hukukunu çok iyi öğrenin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
avukatım, 7 yıl sonra yeniden sınava hazırlanmak sizce mantıklı mıdır? (3. sayfa)
-
-
Hakimlik, savcılık falan denemek istemez misiniz?
-
Hocam kendini pazarlamadan kastınız nedir . Bu adamların hukuki yeterliliği yok ise bu mesleği ifa ederken zaten problem yaşayacaklar kendini güzel pazarlasa bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haziran gibi başlasanız olurmuş ama bence biraz geç kalmışsınız
-
Hiç macera arama.kpssye hazırlan kurum avukatı ol.
Bizim kurumdaki avukatlar 6 bin maaş + yılda 1 kere 30 bin vekalet ücreti alıyor.
Aylık baza vurunca bir tıp doktorundan daha çok kazanıyorlar.
mantıklı değil +kazanamazsın zaten ayrıca tıp ve dişte eskisi gibi avantajlı değil her yıl binlerce mezun geliyor onlarda yavaştan işsizler ordusuna katılıyor
-
amca git mesleğini en iyi yapmaya bak ne yapacan bu vakitten sonra üniversiteyi
-
Ne kadar istediğinizle alakalı bir durum neden olmasın ki? Gerçekten çok istiyorsanız tabiki olur
Gerçekten bu adamlar kendilerini öyle bir pazarlıyor ki şöyle yaparım böyle yaparım şunu tanıyorum gibi dilekçeleri hukuk nosyonu almış birinin yazabileceği dilekçe değil, sonrasında kaybettiklerinde de başkalarını suçluyorlar. Yine işin içinde çıkıveriyorlar
Asliye hukuktaki çoğu dosya eşya hukuku kaynaklıdır
hocam iyi bir yer kazanmak her sene zorlaşıyor, hatta öyle bir zorlaşma ki 2017 den 2018 e 1 tık arttıysa 2018 den 2019 a 2 tık arttı daha sonra da 3 tık zorlaştı. yani sizin zamanınızdaki tıp kazanmak için verilen emekle şu zamanda tıp kazanmak için verilen emek kesinlikle bir değil arada çok büyük fark var. değmez.
-
Hocam mesleğinizde ilerlemeye bakın.
-
yazılım öğren yiğenim, bu devirde para yazılımda
-
Kesinlikle aşırı saçma. Eğer avukatlıktan maddi olarak memnun değilseniz ticarete atılın. Para ticarette. 6 sene tıp okuyup, 4 sene uzmanlık yaptığınız zaman 34 yaşında anca nispeten güzel denilebilecek paralar kazanırsınız. Bunun da gerçekten asla bir mantığı yok. Bence avukatlıkta devam edip ufak ufak ticarete geçin, baktınız işler iyi gidiyor, tamamen ticaretten devam edersiniz.
Kesinlikle hocam ben konuyu fazla incelemedim ama beğenilenlerde çoğu kişi yaşa ve tıpa takılmış bence 30-35 yaş meslek için hiçte geç değil bence. Zaten halihazırda bir meslek varken bunu tıp gibi bir bölümle taçlandırmak yani mükemmel ötesi olurdu ama dediğim gibi yapması gerçekten çok zor olabilir. Hem iki işi beraberde yapılabilir gibi/pek bilmesemde). Aslında şeyi düşünmüyor değilim mesela 40 yaşıma geldiğimde şunu demek istemem keşke gençken ve gücüm varken kendime katabileceğim her şeyi katsaydım şuan bulunduğum durumdan daha başarılı olabilirdim'' diye bir pişmanlığa girmek gerçekten istemem. Sonuçta öğrenmenin zararı olmaz eğer kendinize inancınız tamsa tabi...@rainbow.
-
Neden? Mesleğinizden memnun değil misiniz
-
Kimseyi dinlemeyin önünüze bakın bizim sınıfta 35 yaşında tıp okuyanda var her şey kişinin kafasında bitiyor. Tıp kazanacak kapasite var. Genelde insanlar sizin başlamanızı istemez hem rakip olmanızdan kaynaklıdır bu durum. Daha gençsiniz tıpı bitirdikten sonra tıp alanındaki davalara bakabilirsiniz.
-
Gereksiz heyecanlar, 30 yaşında masaya oturup yüzlerce ilaç adı mı ezberleyeceksin gerçekten?
Yaşıtlarınla buluşacaksın evlenmiş aile kurmuş ev araba almış, senin haftaya sınavın olacak beyler eve gidip patoloji ezberlemem gerek diyeceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 9 Aralık 2020; 9:2:3 >
eğer yanlış meslek tercihi yaptığınızı düşünüyorsanız, kafanızda başka bir bölüm varsa ve 1-1.5 yıl ciddi şekilde ders çalışacağınıza inanıyorsanız gayet mantıklıdır, yaşın zerre önemi yoktur. hayatının en güzel yıllarını kaybedeceksin diyenler de zırvalıyordur, adam gerçekten bir şeyi istiyorsa zaten o en güzel zamanı dediğiniz zamanları o iş ile harcamak istiyordur. yapamazsın, eskiden daha kolaydı şimdi zor artık senden geçti vs. diyenler de yapınca görürler. aa bak oluyormuş derler, yıllardır hep böyle.
kısacası: eğer gerçekten istiyorsanız evet, mantıklı. tıp kazanmak kolay mı ? elbette değil ama sıralamalarını 1 yılda nereden nereye taşıyan insanlar gördüm. çok çalışınca yapılıyor demek ki. bu arada bu yıl değil 2022 sınavı için konuştuğunuzu varsaydım, bu yılki sınava 6 ay kaldı. 2022 için gayet yapılabilir gerçekten istek ve gayret varsa. yaş en son takılacak şey.
bence sizin öncelikle yapacağınız şey bu düşüncenizin anlık heves mi yoksa gerçek bir istek mi olduğuna karar vermeniz. gerçekten istiyorsanız söylenecek fazla bir şey kalmıyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -memento mori -- 9 Aralık 2020; 9:41:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X