Şimdi Ara

Avukatlar TC öğrenebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şikayet dilekçesine TC kimlik numarası yazıldığı zaman avukatlara sormazlar mı nereden öğrendin diye.

• Xxdrap X kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LastTimes kullanıcısına yanıt

Emin miyiz hocam ona göre avukatı şikayet edeceğim

• Avukatlar kamu hizmeti yaparlar. Kısıtlı da olsa bazı bilgilere erişimleri var. Uyap üzerinden yapılan sorgulamalarda da gerçek kişi bilgilerine ulaşabilmeleri mümkün. Bu durum avukatlar için KVKK'ya aykırı değil sanıyorum.

üstte ki arkadaşın cevabı doğru.

• Prozacc kullanıcısına yanıt
    Dostum avukata sordum böyle dedi

Merhaba, hayır tc kimlik numarası bir nedenle elimizde değilse (kira sözleşmesine yazmıştır, adına fatura kesilmiştir vs) kimlik numarasını yazamıyoruz elimizde olmayınca. Zaten şikayet etmek veya dava açmak veya takip acmak için tckn doldurulmasi zorunlu alanlardan değil. Yani tckn olmadan da dava vs acabiliyoruz

• Usulsüz ele geçirdiğini nasıl ispat edeceksiniz? Avukat elinde TC bilgisi varsa tabi ki TC kimlik numarasını şikayet dilekçesinde yazar. Yoksa hiçbir avukat yasa dışı yollarla ya ben şunun TC'sini bulayım demez. Avukat TC bulamazsa kimlik numarasız yazar, elinde varsa TC kimlik numarasını yazar.

Hatta zorunludur da örneğin hukuk mahkemesinde TC bilgisi varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 31 Ocak 2023; 10:48:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Yani hocam bu durumda bir çok etken var. Ne konuyu biliyoruz, ne karşı tarafın kim olduğunu, sizinle yakınlık derecesini... Soru çok yüzeysel, o yüzden sana verilecek tüm cevaplar doğru, tüm cevaplar yanlış.

Direk senin sorduğun ilk sorunun cevabı şu : Hayır, sormazlar nerden öğrendin diye. Sen vermiş olabilirsin, evrak vermiş olabilirsin, karşı tarafla evrak alışverişin olabilir. Olabilir de olabilir. Anladığım kadarıyla başına her ne geldiyse, kazanamayacağın bir davada nasıl pislik yapabilirim diye soruyorsun, yapamazsın :)

Anladığınız kadarıyla yanlış biliyorsunuz benim öyle bir amacım yok. Bu soruyu merak ediyordum. Soruyu öyle bir sormuşum ki benim başıma gelmiş gibi gözüküyor ben örnekleme ile soruları sormuyorum yaşamış gibi anlatıyorum. Anladığım kadarıyla kendinizi medyum olarak görüyorsunuz, ama değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxdrap -- 31 Ocak 2023; 23:7:47 >

Tamam kardeşim, sensin.

Kaç yaşında adamsın yaptığın hareketlere bak.

• Avukatlar ellerindeki dava ve işlerle ilgili sadece mesleki amaca yönelik dilekçe ile kurumlardan bilgi belge isteyebilirler. Avukatlar da kişisel verileri muhafaza etmek, yaymamak amacı doğrultusunda kullanmakla yükümlüdür.

Daha detaylı bilgi için bu yazımı okuyabilirsin.

https://www.sezgenhukuk.com/kvkk/kisisel-veri-nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.