< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 25 Şubat 2020; 2:18:59 > |
Avukatlık İçin IELTS mi TOEFL mı? (2. sayfa)

-
-
Bence önce Türkçe. -
Knk hala bloklamadın mı onu?quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Naptım ki birader sana? Biraz rahat ol.
Alıntıları Göster -
Nickleri kafamda tutamıyorum bloklayayim mi kesin?quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRain
Knk hala bloklamadın mı onu?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Blokla knk.quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Nickleri kafamda tutamıyorum bloklayayim mi kesin?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
ahaha konuyu araştırıyordum ilk kendi konum çıktı googleda
toelf daha ağırlıklı gibi
-
Toefl’a çalışmaya başladın mı ve kaynak önerin var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Daha araştırıyorumquote:
Orijinalden alıntı: Shelby_1967
Toefl’a çalışmaya başladın mı ve kaynak önerin var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hedefin "big law" diye tabir edilen ligde bir büroda çalışmaksa IELTS/TOEFL'ı mezuniyetten çok önce alman gerekli. çünkü mezun olduktan sonra bu bürolarda çalışmak istiyorsan lisans döneminde bu büroların en az iki veya üçünde yaz stajı yapmış olman lazım.
yaz stajı kabul şartlarıysa genellikle 6.5 IELTS veya eşleniği TOEFL oluyor.
IELTS ve TOEFL arasında da özel sektör açısından hiçbir fark yok. hangisini sevdiysen ona girebilirsin.
edit: yukarıda Almanca falan denmiş, o konuya da açıklık getireyim genç arkadaşların kafasın karışmasın.
çok spesifik müvekkil portföyü olan istisnai bürolar dışında İngilizce dışında bir dil lükstür ve neredeyse her zaman gereksizdir. dil öğrenimi sınırları olan bir alan değil, İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz de o kadar avantajlı olursunuz. örneğin 8.5 seviyesinde IELTS skorunuz varsa, o skoru 9'a çıkartmak, herhangi bir üçüncü dil öğrenmekten çok daha değerli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aroxia -- 1 Ağustos 2021; 15:22:57 >
-
İki sınavda da aksanın notlandırılan bir şey değil. Cümlelerin doğru, düzgün ve anlaşılır olduğu sürece istediğin aksanda konuş önemi yok.
-
Hocam değerli bilgilerin için çok teşekkür ediyorum şuan antalyada yaşıyorum öyle çok çok büyük firmalar zaten İstanbul’da genellikle ben uluslararası çalışan ortalama bir büro arıyorum açıkçasıquote:
Orijinalden alıntı: Aroxiahedefin "big law" diye tabir edilen ligde bir büroda çalışmaksa IELTS/TOEFL'ı mezuniyetten çok önce alman gerekli. çünkü mezun olduktan sonra bu bürolarda çalışmak istiyorsan lisans döneminde bu büroların en az iki veya üçünde yaz stajı yapmış olman lazım.
yaz stajı kabul şartlarıysa genellikle 6.5 IELTS veya eşleniği TOEFL oluyor.
IELTS ve TOEFL arasında da özel sektör açısından hiçbir fark yok. hangisini sevdiysen ona girebilirsin.
edit: yukarıda Almanca falan denmiş, o konuya da açıklık getireyim genç arkadaşların kafasın karışmasın.
çok spesifik müvekkil portföyü olan istisnai bürolar dışında İngilizce dışında bir dil lükstür ve neredeyse her zaman gereksizdir. dil öğrenimi sınırları olan bir alan değil, İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz de o kadar avantajlı olursunuz. örneğin 8.5 seviyesinde IELTS skorunuz varsa, o skoru 9'a çıkartmak, herhangi bir üçüncü dil öğrenmekten çok daha değerli.
pandemi benim 3 ve 4. Sınıfıma denk geldiğinden staj işleri taklaya geldi hiçbir şey yapamadım ama ingilizcem şuan oldukça iyi 2 3 ay gibi bir çalışmayla toelfdan iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum
İelts mevzusu acaba yüksek lisans düşünürsem avrupada diye kafamı karıştırdı sanırım ünilerde daha geçerliymiş amma ve lakin toelf benim yapıma daha uygun çoktan seçmeli test ağırlıklı olduğu için
Bu arada sizin meslek nedir hukukçusunuz sanırım?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nedense kimseye söylenmiyor hocam
-
ingilizcem şuan iyi 2-3 aya iyi skor alırım'' demişsin. bu cümleleri sarf eden birinin ingilizcesi olması gerekenin çok altındadır diye tahmin ediyorum. Ülkede genel bir vasatlık hakim o nedenle eksiklerimizi objektif olarak değerlendiremiyoruz. tıpkı vasat futbolcunun türkiyede lig kalitesiz olduğundan sırıtmaması gibi.
neyse konuya gelirsek, hukuk ingilizcesi diye bir şey var. genel ingilizcen kusursuz olacak ki hukuk ingilizcesinde yol almaya başlayasın. gerçi kusursuz bir genel ingilizce ( 95 üstü yds, 8 üstü ielts gibi) hukuk ingilizcesinin de bir kısmını içerir diyebiliriz. kolay değil anadilde dahi ufak tefek hatalarla dava kaybedilebiliyor iken yabancı dilde kusursuz olacaksın ki onun hukukunu yapmaya talip olabilesin. hukuk demek dili kullanmak demektir bir anlamda.
üstteki arkadaşın dediğine katılıyorum. bu işleri bilmeyen ve kulaktan dolma bilgiler ve heveslerle 2. yabancı dil 3. yabancı dil muhabbetleri yapan arkadaşlar görüyorum daha ielts 8 i bırakın 7 leri bile yok. yds 90 ları bile yok. en iyi ikinci yabancı dil daha iyi bir ingilizcedir.
şuan ingilizce bir romanı sözlüksüz ve keyif alarak okuyabiliyor olmalısın. yoksa yabancı forumları kullanabilmek dizi film izleyebilmekle bu işler olmaz. kaldı ki onlar da ciddi bir birikim gerektiriyor. bu seviyenin altındaysa( yds 90, ielts 8) önce genel ingilizce çalış yani otur günde 6-7 saat en az 1 yıl ingilizce çalış. dil öğrenmek ciddi bir iştir. şimdi şöyle diyeceksen' hocam ingilizcem iyidir ama o sınavlara henüz girmedim vs' ingilizcen çok kötü demektir. önce bunu kabullen ki işin ciddiyetini anlayabilesin. eğer şuan yds 90 seviyelerindeysen otur hukuk ingilizcesi çalış.
coursera gibi platformlarda harvard hukuk ingilizcesi kursları var . elbette geleneksel eğitmi gibi değildir ancak bir çerçeve sınar . bir basamak sağlar sana. çok nitelikli kaynaklar bulabilirsin internette.
aynı zamanda tercümanlık yapan, psikolojik danışmanlık ve hukuk mezunu birisi olarak yazdım bu tavsiyeleri. hedefin güzel ama zor bir hedef. arada bir girdiğim forumda senin ismini çok görüyorum. İnternette bu kadar çok zaman geçirerek bahsettiğin hedeflere ulaşamazsın. bunu da iyi niyetli bir yorum olarak kabul et.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X