Avukatlık İçin IELTS mi TOEFL mı?
-
-
Genel de kabul görür ikisi de -
Reyiz ieltste ingiliz aksani lazim mi bende çok yokquote:
Orijinalden alıntı: Dell_Naja
Genel de kabul görür ikisi de
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben senin hukuk okuduğunu falan düşünmüyorum . Yazdiklarin falan hiç hukuk fakültesi okuyan bir öğrenci ağırlığında değil çünkü .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu fakülte boş çünkü.quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Ben senin hukuk okuduğunu falan düşünmüyorum . Yazdiklarin falan hiç hukuk fakültesi okuyan bir öğrenci ağırlığında değil çünkü .
Naptım ki birader sana? Biraz rahat ol.quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Tm3 8.5k aldım koç biz baba parasiyla Kıbrıs'ta okumuyoruz istanbul hukuk 2.ogretim marmara gazi vb pek cok iyi fakülteyi tutturdumquote:
Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe
Çoğu fakülte boş çünkü.
Alıntıları Göster
Ben girmedim ama ikisinde de speaking section'ı lazım diye biliyorum zaten avukat olacaksan genelde şirketler toefl/ielts puanının yanına ekstra bir speaking puanı şartı koylarlar muhtemelen.ingiliz aksanı şart koştuklarını sanmıyorum zira çok saçma olurdu ama bi bak yine de -
Nerdesin şimdi? Ben Marmara'dayım aynı sıralamayla.quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Tm3 8.5k aldım koç biz baba parasiyla Kıbrıs'ta okumuyoruz istanbul hukuk 2.ogretim marmara gazi vb pek cok iyi fakülteyi tutturdum
Alıntıları Göster
EyvAllah reisquote:
Orijinalden alıntı: Dell_Naja
Ben girmedim ama ikisinde de speaking section'ı lazım diye biliyorum zaten avukat olacaksan genelde şirketler toefl/ielts puanının yanına ekstra bir speaking puanı şartı koylarlar muhtemelen.ingiliz aksanı şart koştuklarını sanmıyorum zira çok saçma olurdu ama bi bak yine de
Küstüm söylemicem halbuki severdim seni :(quote:
Nerdesin şimdi? Ben Marmara'dayım aynı sıralamayla.
Alıntıları Göster
Ahahah özür dilerim hocam ben iyi biriyim.quote:
Küstüm söylemicem halbuki severdim seni :(
Alıntıları Göster
Barıştım tamam önemli diil :) muah muah (öpçük efektiiiiğ)quote:
Ahahah özür dilerim hocam ben iyi biriyim.
Alıntıları Göster
Birinden güzel puan alacak kadar bilirsen diğerinden de rahat iyi puan alırsın zaten, ama ben olsam TOEFL'a hazırlanırdim. Çünkü olur da yurtdışı olmazsa, ki büyük ihtimal olmaz çünkü baro sınavları çok zor oluyor, İstanbul'da uluslararası çalışan birkaç hukuk firmasi iş ilanlarında Toefl istiyordu
Bazıları sadece TOEFL kabul ediyor. Hazır girmişken TOEFL a gir.
söylediklerin anlaşıldığı sürece aksana bakmazlar. ama listening sınavları falan ingiliz aksanıyla olacak ona hazırlıklı olman lazım. -
Reis hangi kitaptan dalayim mevzuyaquote:
Orijinalden alıntı: lafebtix
söylediklerin anlaşıldığı sürece aksana bakmazlar. ama listening sınavları falan ingiliz aksanıyla olacak ona hazırlıklı olman lazım.
Fazla pahalı olmazsa iyi olur
Sinava 1.5 sene sonra girecegim o arada yavas yavas kasayim
vallahi ben hiç kitap defter bilmiyorum. zaten biliyordum ingilizce, girmeden önce 1 ay şöyle youtube'dan tips and tricks tarzı videolara baktım sınav formatını anlayayım diye o kadar. çok zor bi sınav değil ama bizim ülkede puanı biraz kıt veriyorlar galiba onu anlamadım ne iş. bilgisayarda yazı yazmaya alışıksan bilgisayarlısına gir bu arada çok daha iyi. listeningde kulaklıktan dinliyorsun, yazarken klavyeden yazıyorsun falan anlamak baya kolaylaşıyor. speaking'te de bazı taktikler var, ingilizceyi halihazırda biliyorsan azıcık onları gazlayıp iyi bir şeyler yaparsın. "very cold" değil "freezing" demek falan gibi basit şeyler. olabildiğince geniş kelime dağarcığın olduğunu ispatlaman lazım her şekil. ielts kurslarında falan 6 ayda canavar ediyorlarmış milleti onlara bi göz at istersen. -
Tamamdır saol reyizquote:
Orijinalden alıntı: lafebtix
vallahi ben hiç kitap defter bilmiyorum. zaten biliyordum ingilizce, girmeden önce 1 ay şöyle youtube'dan tips and tricks tarzı videolara baktım sınav formatını anlayayım diye o kadar. çok zor bi sınav değil ama bizim ülkede puanı biraz kıt veriyorlar galiba onu anlamadım ne iş. bilgisayarda yazı yazmaya alışıksan bilgisayarlısına gir bu arada çok daha iyi. listeningde kulaklıktan dinliyorsun, yazarken klavyeden yazıyorsun falan anlamak baya kolaylaşıyor. speaking'te de bazı taktikler var, ingilizceyi halihazırda biliyorsan azıcık onları gazlayıp iyi bir şeyler yaparsın. "very cold" değil "freezing" demek falan gibi basit şeyler. olabildiğince geniş kelime dağarcığın olduğunu ispatlaman lazım her şekil. ielts kurslarında falan 6 ayda canavar ediyorlarmış milleti onlara bi göz at istersen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de muah muahquote:
Barıştım tamam önemli diil :) muah muah (öpçük efektiiiiğ)
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hedefin "big law" diye tabir edilen ligde bir büroda çalışmaksa IELTS/TOEFL'ı mezuniyetten çok önce alman gerekli. çünkü mezun olduktan sonra bu bürolarda çalışmak istiyorsan lisans döneminde bu büroların en az iki veya üçünde yaz stajı yapmış olman lazım. yaz stajı kabul şartlarıysa genellikle 6.5 IELTS veya eşleniği TOEFL oluyor. IELTS ve TOEFL arasında da özel sektör açısından hiçbir fark yok. hangisini sevdiysen ona girebilirsin. edit: yukarıda Almanca falan denmiş, o konuya da açıklık getireyim genç arkadaşların kafasın karışmasın. çok spesifik müvekkil portföyü olan istisnai bürolar dışında İngilizce dışında bir dil lükstür ve neredeyse her zaman gereksizdir. dil öğrenimi sınırları olan bir alan değil, İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz de o kadar avantajlı olursunuz. örneğin 8.5 seviyesinde IELTS skorunuz varsa, o skoru 9'a çıkartmak, herhangi bir üçüncü dil öğrenmekten çok daha değerli. |
Benzer içerikler
- fıssek ne demek
- okulda elektronik sigara cezası
- yazıldığı gibi okunan diller
- babanın ölüm acısı nasıl geçer
- diş fırçaladıktan sonra ağızda oluşan beyaz şey
- çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
- penis nakli
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X