Şimdi Ara

Avukatlık İçin IELTS mi TOEFL mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uluslararası bir hukuk burosunda calismak icin hangisine yonelik calismaliyim

İngilizceyi halledemezsem aç kalacam bu gidisle

O kadar cok avukat varki zamaninin isletmesi öğretmenliği gibi oldu bölüm avukat enflasyonu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hedefin "big law" diye tabir edilen ligde bir büroda çalışmaksa IELTS/TOEFL'ı mezuniyetten çok önce alman gerekli. çünkü mezun olduktan sonra bu bürolarda çalışmak istiyorsan lisans döneminde bu büroların en az iki veya üçünde yaz stajı yapmış olman lazım.

yaz stajı kabul şartlarıysa genellikle 6.5 IELTS veya eşleniği TOEFL oluyor.

IELTS ve TOEFL arasında da özel sektör açısından hiçbir fark yok. hangisini sevdiysen ona girebilirsin.

edit: yukarıda Almanca falan denmiş, o konuya da açıklık getireyim genç arkadaşların kafasın karışmasın.

çok spesifik müvekkil portföyü olan istisnai bürolar dışında İngilizce dışında bir dil lükstür ve neredeyse her zaman gereksizdir. dil öğrenimi sınırları olan bir alan değil, İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz de o kadar avantajlı olursunuz. örneğin 8.5 seviyesinde IELTS skorunuz varsa, o skoru 9'a çıkartmak, herhangi bir üçüncü dil öğrenmekten çok daha değerli.

• Genel de kabul görür ikisi de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Genel de kabul görür ikisi de
    Reyiz ieltste ingiliz aksani lazim mi bende çok yok

• Ben senin hukuk okuduğunu falan düşünmüyorum . Yazdiklarin falan hiç hukuk fakültesi okuyan bir öğrenci ağırlığında değil çünkü .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ben senin hukuk okuduğunu falan düşünmüyorum . Yazdiklarin falan hiç hukuk fakültesi okuyan bir öğrenci ağırlığında değil çünkü .
    Çoğu fakülte boş çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ben senin hukuk okuduğunu falan düşünmüyorum . Yazdiklarin falan hiç hukuk fakültesi okuyan bir öğrenci ağırlığında değil çünkü .
    Naptım ki birader sana? Biraz rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Çoğu fakülte boş çünkü.

Alıntıları Göster
    Tm3 8.5k aldım koç biz baba parasiyla Kıbrıs'ta okumuyoruz istanbul hukuk 2.ogretim marmara gazi vb pek cok iyi fakülteyi tutturdum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Ben girmedim ama ikisinde de speaking section'ı lazım diye biliyorum zaten avukat olacaksan genelde şirketler toefl/ielts puanının yanına ekstra bir speaking puanı şartı koylarlar muhtemelen.ingiliz aksanı şart koştuklarını sanmıyorum zira çok saçma olurdu ama bi bak yine de
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Tm3 8.5k aldım koç biz baba parasiyla Kıbrıs'ta okumuyoruz istanbul hukuk 2.ogretim marmara gazi vb pek cok iyi fakülteyi tutturdum

Alıntıları Göster
    Nerdesin şimdi? Ben Marmara'dayım aynı sıralamayla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Ben girmedim ama ikisinde de speaking section'ı lazım diye biliyorum zaten avukat olacaksan genelde şirketler toefl/ielts puanının yanına ekstra bir speaking puanı şartı koylarlar muhtemelen.ingiliz aksanı şart koştuklarını sanmıyorum zira çok saçma olurdu ama bi bak yine de
    EyvAllah reis

• quote:

Nerdesin şimdi? Ben Marmara'dayım aynı sıralamayla.

Alıntıları Göster
    Küstüm söylemicem halbuki severdim seni :(

• quote:

Küstüm söylemicem halbuki severdim seni :(

Alıntıları Göster
    Ahahah özür dilerim hocam ben iyi biriyim.

• quote:

Ahahah özür dilerim hocam ben iyi biriyim.

Alıntıları Göster
    Barıştım tamam önemli diil :) muah muah (öpçük efektiiiiğ)

• Birinden güzel puan alacak kadar bilirsen diğerinden de rahat iyi puan alırsın zaten, ama ben olsam TOEFL'a hazırlanırdim. Çünkü olur da yurtdışı olmazsa, ki büyük ihtimal olmaz çünkü baro sınavları çok zor oluyor, İstanbul'da uluslararası çalışan birkaç hukuk firmasi iş ilanlarında Toefl istiyordu

• Bazıları sadece TOEFL kabul ediyor. Hazır girmişken TOEFL a gir.

söylediklerin anlaşıldığı sürece aksana bakmazlar. ama listening sınavları falan ingiliz aksanıyla olacak ona hazırlıklı olman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lafebtix

söylediklerin anlaşıldığı sürece aksana bakmazlar. ama listening sınavları falan ingiliz aksanıyla olacak ona hazırlıklı olman lazım.
    Reis hangi kitaptan dalayim mevzuya

Fazla pahalı olmazsa iyi olur

Sinava 1.5 sene sonra girecegim o arada yavas yavas kasayim

vallahi ben hiç kitap defter bilmiyorum. zaten biliyordum ingilizce, girmeden önce 1 ay şöyle youtube'dan tips and tricks tarzı videolara baktım sınav formatını anlayayım diye o kadar. çok zor bi sınav değil ama bizim ülkede puanı biraz kıt veriyorlar galiba onu anlamadım ne iş. bilgisayarda yazı yazmaya alışıksan bilgisayarlısına gir bu arada çok daha iyi. listeningde kulaklıktan dinliyorsun, yazarken klavyeden yazıyorsun falan anlamak baya kolaylaşıyor. speaking'te de bazı taktikler var, ingilizceyi halihazırda biliyorsan azıcık onları gazlayıp iyi bir şeyler yaparsın. "very cold" değil "freezing" demek falan gibi basit şeyler. olabildiğince geniş kelime dağarcığın olduğunu ispatlaman lazım her şekil. ielts kurslarında falan 6 ayda canavar ediyorlarmış milleti onlara bi göz at istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lafebtix

vallahi ben hiç kitap defter bilmiyorum. zaten biliyordum ingilizce, girmeden önce 1 ay şöyle youtube'dan tips and tricks tarzı videolara baktım sınav formatını anlayayım diye o kadar. çok zor bi sınav değil ama bizim ülkede puanı biraz kıt veriyorlar galiba onu anlamadım ne iş. bilgisayarda yazı yazmaya alışıksan bilgisayarlısına gir bu arada çok daha iyi. listeningde kulaklıktan dinliyorsun, yazarken klavyeden yazıyorsun falan anlamak baya kolaylaşıyor. speaking'te de bazı taktikler var, ingilizceyi halihazırda biliyorsan azıcık onları gazlayıp iyi bir şeyler yaparsın. "very cold" değil "freezing" demek falan gibi basit şeyler. olabildiğince geniş kelime dağarcığın olduğunu ispatlaman lazım her şekil. ielts kurslarında falan 6 ayda canavar ediyorlarmış milleti onlara bi göz at istersen.
    Tamamdır saol reyiz

• quote:

Barıştım tamam önemli diil :) muah muah (öpçük efektiiiiğ)

Alıntıları Göster
    Ben de muah muah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.