Şimdi Ara

Avustralya'da iki yildir yasiyorum (Kanguru eti fotografi ekledim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
7.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frostyfruit

Buraya kalici olarak gelmek istediginizi varsayarsak eger, sadece sizin icin de degil, hemen hemen herkes icin, uygun olan sadece skilled recognised visa(189). Baska ulkeler hakkinda bir bilgim yok.

Alıntıları Göster
    Ben hem yaşım geçmesin istiyorum hem de Türkiye'de tecrübe kazanmak istiyorum. Bu visayı almak için en az kaç sene tecrübe ve hangi yaşlar daha uygun sence ?? Puanlama sistemi olduğunu biliyorum sadece senin fikrini soruyorum

Örnek: 5 sene tecrübe ve 30 yaş kombinasyonu iyidir gibi ..

• gitmek sorun degil de ... ucmak sorun ... su sorunu cozseler amerika kanada gormek isterdim. calisirdim da belki ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonthor

Yağ oranı cok düsükmüs bende merak ediyorum.
    Avustralya ya giden herkese sorulan bir soru da var herkes farklı cevap veriyor genelde, 'Avustralya da hasere sorunlarında ne önlemler alıyorsunuz ve plaja yüzmeye gittiğinizde tehlikeli canlıların saldırılarına uğrayanlar oluyormu hala (tuzlu su timsahı, köpek balığı vb)'
    Coles'a tekrar gittigimde fotografini cekeyim senin icin. Evet, yag orani az. Kanguru cok kasli bir hayvan. Hasere konusunda, cok fazla orumcek var. Ozellikle daddy long legs. Avustralya'da cok guzel plajlar var, ancak cogu yerde okyanusa giremiyorsunuz. Cok fazla deniz anasi var. Cok fazla akinti var. Dalgalar cok yuksek. Hic girilesi degil yani. Kopek baligi saldirilari aslinda abarti. Ben iki yil icerisinde belki iki ya da uc defa kopek baligi saldirisi haberi izledim televizyonda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

gitmek sorun degil de ... ucmak sorun ... su sorunu cozseler amerika kanada gormek isterdim. calisirdim da belki ...
    Ben Emirates ile geldim Avustralya'ya. Iki gun surdu. Ayin 4'unde Istanbul'dan kalkti ucak, ayin 6'sinda Avustralya'ya indim.

• quote:

Ben Emirates ile geldim Avustralya'ya. Iki gun surdu. Ayin 4'unde Istanbul'dan kalkti ucak, ayin 6'sinda Avustralya'ya indim.

Alıntıları Göster
    arada 10 saat fark var bu yuzden oyle gelmistir.

ben ucamiyorum o yuzden gidemiyorum okyanus otesine.

gecen yaz flix bus ile seyahat ettim bulgaristan"a kadar. otobusun yarisindan cogu roman idi. les gibi kokuyordu otobus. anlatamama. bu sene araba ile gidicem. malesef ucaklar o kadar guvenli degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Ben hem yaşım geçmesin istiyorum hem de Türkiye'de tecrübe kazanmak istiyorum. Bu visayı almak için en az kaç sene tecrübe ve hangi yaşlar daha uygun sence ?? Puanlama sistemi olduğunu biliyorum sadece senin fikrini soruyorum

Örnek: 5 sene tecrübe ve 30 yaş kombinasyonu iyidir gibi ..

Alıntıları Göster
    Vizenin kosullarina tekrar bakmam gerekiyor. Hatirladigim kadariyla 25-30 yas arasi, yas kismindan en yuksek puani aliyorsunuz. Is tecrubesini hatirlamiyorum. 1-3 yil 5 puan miydi? Hatirlamiyorum. En onemlisi Ingilizce. IELTS her bir bolumden minimum 8.0. Size 20 puan getiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

arada 10 saat fark var bu yuzden oyle gelmistir.

ben ucamiyorum o yuzden gidemiyorum okyanus otesine.

gecen yaz flix bus ile seyahat ettim bulgaristan"a kadar. otobusun yarisindan cogu roman idi. les gibi kokuyordu otobus. anlatamama. bu sene araba ile gidicem. malesef ucaklar o kadar guvenli degil.

Alıntıları Göster
    Pek keyifli bir yolculuk olmamis gibi.

• Arkadaslar ben aksam yemegi icin cikiyorum simdi. Geldigimde cevaplayacagim yazdiklarinizi.

• quote:

Hayir. Skilled recognised graduate visa.

Alıntıları Göster
    Mudek vizesi değil mi bu? Benim arkadaşlarımda aldı. Skilled bilmem ne ilk defa duydum farkı nedir mudekten.
    Ayrıca bir çok kişi dil okuluyla gidip orda uzatarak orda kalıyor, kalmaya çalışıyor diye biliyorum sence direk mudek ya da senin vizeni kullanmak mantıklı mi? Senin şuan orda yaptığın iş beyaz yaka mi? ? Uber eats, bulasik, garson genelde is imkanları bunlar diye biliyorum.

İnsanlar çok mutlu, tek dertleri bugün kimle olsam ülke hoş güzel ama 2. Sınıf islerde avustralyali yani ozzie göremiyorsun diyorlar, hep dışardan gelen iş gücü ayak işlerine kullanilmakta, bunlae doğru mu? Kendi tecruben dahilinde sence bizim ülkedeki son 2 3 yıldaki olayları saymazsak orda yaşanır mi? Son olarak Senin şehrin hangisi?

• Sydney'de çalışmaya başlayacaktım 2018 eylülde işim hazırdı. 2018 Temmuz ayında bir arabanın bana çarpması sonucu hayaller suya düştü. Yolun açık olsun dostum. Yaşam şartlarının en iyi olduğu yerlerden birindesin.

Merak edenler için:
    ekşi sözlük
    yayaya 90 km hızla çarpıp iftira atmak
    https://eksisozluk.com/yayaya-90-km-hizla-carpip-iftira-atmak--6041815

Edit: sence bu olay Avustralya'da yaşansa ne olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 7 Temmuz 2019; 10:43:51 >

• Tarantula ve yılanlar kaynıyormuş her yerde hiç gördün mü ev de ya da dışarıda?

• quote:

Vizenin kosullarina tekrar bakmam gerekiyor. Hatirladigim kadariyla 25-30 yas arasi, yas kismindan en yuksek puani aliyorsunuz. Is tecrubesini hatirlamiyorum. 1-3 yil 5 puan miydi? Hatirlamiyorum. En onemlisi Ingilizce. IELTS her bir bolumden minimum 8.0. Size 20 puan getiriyor.

Alıntıları Göster
    IELTS'ten 7 üzeri aldığımda gerekli puanı toplamış oluyorum srv'de. IELTS korkutuyor beni ama, İngilizcem iyidir speaking dışında 7 puan çıkarabileceğimi düşünüyorum, speaking için de hazırlıklar yapabilirim. Elimde IELTS puanı olsa THY 2.pilot aday adaylığına da başvurucam aslında. IELTS için önerin var mıdır? Sen ilk girişinde mi aldın puanını? Gözümün korktuğu kadar var mı?

• Evde, bahçede, yolda, çayırda çimende olan hayvan popülasyonunu söyler misiniz:)
  • Vergiler ne kadar yüksek

• şu an kış sanıyorum orada, hava ne derece soğuk 'hissettiriyor?' kar yağıyor mu?

denize (okyanusa) hangi aylar girilebiliyor? hemen her denize girilen yerde vahşi hayvan riski var mı?

eğer astronomi ile ilgileniyorsan, güneş'in; ay'ın kuzeyde bulunması çok büyük bir farkmış gibi geliyor mu?
  • sponsor gerektiğini söyleyen olmuştu mesleklerde bu ne kadar doğru ? Ve en kolay (evlilik haric) nereden başlamak neler yapmak gerekir? İnternette bir kaç yazı okudum ama sizden de bir fikir almak isteriz. Bir de work and travel için şartı var mı ?

• Aborjin tanıdığın var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreün

Mudek vizesi değil mi bu? Benim arkadaşlarımda aldı. Skilled bilmem ne ilk defa duydum farkı nedir mudekten.
    Ayrıca bir çok kişi dil okuluyla gidip orda uzatarak orda kalıyor, kalmaya çalışıyor diye biliyorum sence direk mudek ya da senin vizeni kullanmak mantıklı mi? Senin şuan orda yaptığın iş beyaz yaka mi? ? Uber eats, bulasik, garson genelde is imkanları bunlar diye biliyorum.

İnsanlar çok mutlu, tek dertleri bugün kimle olsam ülke hoş güzel ama 2. Sınıf islerde avustralyali yani ozzie göremiyorsun diyorlar, hep dışardan gelen iş gücü ayak işlerine kullanilmakta, bunlae doğru mu? Kendi tecruben dahilinde sence bizim ülkedeki son 2 3 yıldaki olayları saymazsak orda yaşanır mi? Son olarak Senin şehrin hangisi?

Alıntıları Göster
    Mudek vizesi nedir? Hic duymadim. Dil okuluyla Avustralya'ya gelenlerin, daha sonrasinda baska bir vizeye basvurarak burada daha uzun sure kaldiklarini sanmiyorum. Egitim icin basvurulan vizelerde no further stay kosulu var. Bu durumda Avustralya'da baska bir vizeye basvuramiyorsunuz. Avustralya'yi terk edip, ulke disindan basvuru yapmaniz gerekiyor.

Evet, ben beyaz yaka olarak calisiyorum. Ikinci sinif isler diye bahsettigin islerde Avustralya'li pek gorulmuyor, bence yanlis bir tespit olur. Sanirim nerede yasadigina bagli olarak bu durum degisiyor.

Bana gore burasi yasamak icin cok guzel bir yer.

Edit: sehiri yazmayi unutmusum. Melbourne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostyfruit -- 7 Temmuz 2019; 13:24:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Güzey

Sydney'de çalışmaya başlayacaktım 2018 eylülde işim hazırdı. 2018 Temmuz ayında bir arabanın bana çarpması sonucu hayaller suya düştü. Yolun açık olsun dostum. Yaşam şartlarının en iyi olduğu yerlerden birindesin.

Merak edenler için:https://eksisozluk.com/yayaya-90-km-hizla-carpip-iftira-atmak--6041815

Edit: sence bu olay Avustralya'da yaşansa ne olurdu?
    Gecmis olsun. Konunu gormustum forumda. Durumun nasil?

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Tarantula ve yılanlar kaynıyormuş her yerde hiç gördün mü ev de ya da dışarıda?
    Benim yasadigim yerde, Victoria, hic yilan gormedim su iki yil icerisinde. NSW'da ise tam tersine cok fazla yilan var. Televizyonda eve giren piton yilanlariyla ilgili cok fazla haber var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.