Şimdi Ara

Avustralya'da iki yildir yasiyorum (Kanguru eti fotografi ekledim) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
9
Favori
7.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hadi ya üzüldüm. Yeni Zelanda'ya gitmek istiyordum bir gün. Orasının daha kötüdür muhtemelen.
  • Hocam ne mühendisisiniz?
    İnşaat mühendisinin orada iş bulma şansı nedir?
    Master yaparak gelmek daha avantajlı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 8 Temmuz 2019; 12:15:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Neden uçamıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Geriliyorum... Ayaklarim kesiliuor yuksekten bakinca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Hocam ne mühendisisiniz?
    İnşaat mühendisinin orada iş bulma şansı nedir?
    Master yaparak gelmek daha avantajlı olur mu?
    Hocam ben metalurji ve malzeme ve kaynak muhendisiyim. Insaat muhendisinin is bulma olasiligi yuksek. Master yerine is tecrubesi daha avantajli olur. Buraya geldiginizde meslek denkliginizi almaniz ve sinava girmeniz gerekiyor. Daha sonrasinda calisabilirsiniz.

• frostyfruit F kullanıcısına yanıt
    Hocam abet akreditasyonu var fakültemde, yine de denklik almam gerekir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Hocam abet akreditasyonu var fakültemde, yine de denklik almam gerekir mi?
    Hocam, MUDEK'e kayitli oldugu icin benim fakultem, benim bolumum de denklik gerektirmiyor. Normalde calismabilmeniz icin denklik gerekmiyor ancak is verenin tercihi dolayisiyla denklik almaniz isteniyor.

• Hocam benim mesleğim SOL listesinde var. Yani MIS okudum ve system analyst olarak çalışabiliyorum. Örneğin başvurduk diyelim ancak sonucta bir tecrubem yok. Teorik olarak biliyorum. İngilizcemde orta iyi arası. Süreç nasil işliyor.
    Vatandaş olabiliyormuyuz 5 yil kalinca.
    Evlenirsek eşimizde gelebilir mi?

• hocam iklim nasil tr ile karsilastirir misin? sicaklik onemli bir faktör gercekten. esimle gitme asamasindaydik ama bir cok nedenden dolayi biraz daha bekleyip arastirmayi tercih ettik.

bunların basinda iklim ve ozon tabakasindaki incelme geliyor. hangi eyalette ve sehirdesin bu arada? cevrendeki dogal yasam nasil? ise gidip gelirken tehlikeli hayvanlarla karsilasiyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

hocam iklim nasil tr ile karsilastirir misin? sicaklik onemli bir faktör gercekten. esimle gitme asamasindaydik ama bir cok nedenden dolayi biraz daha bekleyip arastirmayi tercih ettik.

bunların basinda iklim ve ozon tabakasindaki incelme geliyor. hangi eyalette ve sehirdesin bu arada? cevrendeki dogal yasam nasil? ise gidip gelirken tehlikeli hayvanlarla karsilasiyor musun?
    Ben Victoria eyaletindeyim, Melbourne sehrinde. Buranin iklimi cok guzel. Izmir gibi aslinda. Izmir'e kiyasla kisi daha ilik, yazi ise daha ferah. Ozon tabakasindaki delik kendini yeniliyor. Cilt kanseri cok yuksek Avustralya'da. Bunun baslica nedeni kumsalda tum gun guneslenmeleri. Tum gun yatiyorlar. Okyanusa girilmeyecek durumda olsun, yine gidip o sicakta tum gun kumsalda gunesleniyorlar. Ben boyle bir sey daha once gormedim. Cevremdeki dogal yasam cok guzel. Rengarenk kuslari her yerde gormek mumkun. Yesil alan cok fazla. Cok fazla park var. Tehlikeli hayvanlar sehirde yok.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostyfruit -- 8 Temmuz 2019; 17:21:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mojotr

size çarpan kişi ne durumda şuan ?
    ifadesi alınıp serbest bırakıldı. serbest bırakılma hikayesinde de bişeyler var ama anlatamıyorum şuan.
  • kanguru eti yedikleri doğrumu ? eğer doğruysa tadı neye benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

kanguru eti yedikleri doğrumu ? eğer doğruysa tadı neye benziyor
    Evet, dogru. Ben hic alip denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

kanguru eti yedikleri doğrumu ? eğer doğruysa tadı neye benziyor
    Ilk mesajima fotograf ekledim.

Deakin'da 10 yıl önce game design and development bölümünde okudum, mezun olduğumda ya amerika'ya geçip filmlerde animasyon işine giricektim ya da yabancı bir oyun firmasında işe başlayacaktım ama o dönemde olan ekonomik krizlerden ve maddi sıkıntıdan dolayı dönmek zorunda kaldım... Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünün yalan olduğunu da orada öğrenmiş oldum, bulaşıkçı olarak bile iş vermediler orada...
  • Moruk İngilizce öğretmeniyim. 1 yıl önce mezun oldum. İş var diyosan geleyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Renova_TR

Deakin'da 10 yıl önce game design and development bölümünde okudum, mezun olduğumda ya amerika'ya geçip filmlerde animasyon işine giricektim ya da yabancı bir oyun firmasında işe başlayacaktım ama o dönemde olan ekonomik krizlerden ve maddi sıkıntıdan dolayı dönmek zorunda kaldım... Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünün yalan olduğunu da orada öğrenmiş oldum, bulaşıkçı olarak bile iş vermediler orada...
    Simdi ne yapiyorsun peki? Hayat nereye surukledi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Moruk İngilizce öğretmeniyim. 1 yıl önce mezun oldum. İş var diyosan geleyim.
    Ingilizce ogretmeni ihtiyaci neden olsun ki? Zaten anadilleri Ingilizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: frostyfruit

Ingilizce ogretmeni ihtiyaci neden olsun ki? Zaten anadilleri Ingilizce.

Alıntıları Göster
    Doğru diyosunuz, Türkiye’de Türkçe dersi ve öğretmenleri yok.
    Size saygılar, orada başarılar. Ben cevabımı aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Döndükten sonra 2 yıl kadar işsiz dolaştım, burada üniversiteyi dereceyle bitirmiştim buna rağmen ve iyi kötü bir yurtdışı deneyimim olmasına rağmen başvurduğum her yer hatta üniversite hocamın referansı ile gittiğim yerler bile saçma sapan tekliflerle geldiler, 3 ay sadece yol+yemek+ssk veririz maaş vermeyiz vs gibi :) Evlenmemiş olsam belki kabul edilebilirdi deneyim olması açısından ama o tekliflerle iyice kendimi salak yerine konuyor hissettiğim için kabul etmedim... 2 yıl sonunda eşimin akrabalarından birisinin arkadaşı sayesinde bir tekstil firmasına CRM, bayi ve perakendeye uygun özel yapım e-ticaret ve ürünün planlanmasından depoya inmesine kadar takibini, faturalandırmalarını, modellemelerini vs yapabildikleri özel bir ürün yönetim sistemi yaptım 1.5 asgari ücret gibi ucuz sayılabilecek bir tutara orada işe girip bu programların bakımlarını ve yönetimlerini yaptım... 2 yıl da orada geçirdim o sırada da boş zamanlarda edindiğim çevre ile 1-2 ajansın müşterilerine ek işler yaptım ve sözleşmeli çalışabileceğim 2-3 firma bağladım... O zamandan beri de evde home ofis olarak o sözleşme ile anlaştığım firmalar ile çalışıyorum, gerekmediği sürece dışarı çıkmıyorum desem yeridir. Anlaştığım firmalardan birisi 2 asgari ücret civarı bir ödeme yapıyor yaklaşık 50 yıllıkta bir aile firması, giren emekli olmadan çıkmıyor ve benim de durumum muhtemelen öyle olacak...

Uzun uzun yazdım kusura bakma ama özet olarak belki aklımdaki hayalimdeki hayatı yaşayamıyorum, belki yurtdışında çok daha rahat bir hayatım olacaktı ama burada da öyle veya rahat bir hayatım oldu... Fena bir gelirim yok, hatta normalin biraz üzerinde gelirim var, evden hiç çıkmadığım için trafik ve ofis vs gibi bir stresim yok sadece bağlı olduğum yerlerden gelen mailleri işleme cevaplayıp sistemlerin çalışmasını denetliyorum, yeri geliyor haber vermeden yurtdışına çıkıp gezebiliyorum sonuçta tek gereken internet ve bilgisayar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Doğru diyosunuz, Türkiye’de Türkçe dersi ve öğretmenleri yok.
    Size saygılar, orada başarılar. Ben cevabımı aldım.

Alıntıları Göster
    Güzel kardeşim sen bir Avustralyalı olsan, kendinin ya da çocuğunun bir Avustralyali veya Ingilizden mi Ingilizce dersi almasını istersin yoksa bir Türk'ten mi? Biraz mantık ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreün -- 10 Temmuz 2019; 12:18:12 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.