Merhabalar arkadaşlar, iyi forumlar öncelikle, Bende sizin gibi yurtdışında okumak istiyorum, Avusturya'nın Graz kentini tercih edeceğim. Teyzem orada yaşıyor yalnız başına ve beni de yanına çağırıyor lisans eğitimi için. Masraflarımın bir kısmını o karşılayacak, ayrıca ev sıkıntımda olmayacak bu şekilde fakat aklıma takılan bazı sorular var . Bilen kardeşlerimiz cevaplarsa çok memnun olacağım.
1=) Üniversiteye başvuru yaptım diyelim tercih sonuçları açıklandıktan sonra, belgeleri hazırlayıp gönderdik, kabul olma oranı ne? 2=) Avusturya'da eğitim görmen için hesabında 6200euro gibi bir para görünmesi gerekiyormuş bunu göstermesek bir sıkıntı olur mu ? Vize işleminden bahsediyorum. 3=) Üniversiteye gittiğim zaman , ben mbg okumak istiyorum , bu bölüm için sınav var, öncesinde dil kursu var çok sıkıntı oluşturur mu ? Viyana'da okuyan arkadaşların bazılarıda bu sınava giriyormuş duyduğum kadarıyla bilen varsa bilgilendirebilir mi ?
Teşekkürler, sizinde varsa sorunuz yazınız cevaplamaya yardımcı olmaya çalışayım. İyi forumlar
1- Bildiğim kadarıyla aynı bölümü burda da kazandıysan ve giriş puanı olmayan bir bölümse (NC'siz) şartlı kabul alıyorsun %100 2- Sıkıntı olur. Teyzenin garantör belgesi yollaması diğer yol. 3- Bölüm Almanca olacak anladığım kadarıyla. Almanca yeterlilik sınavını geçmen lazım tabii ki. Bir sene hazırlıkta, dil kursunda iyi çalışırsan çok sıkıntı oluşturmaz.