|
Ay fotoğrafı gerçek mi sahte mi? İşte Samsung'un açıklaması
-
-
benim anlamadığım, bu telefon piyasada ve ay da yerinde durmuyor mu?
isteyen akşam çıkıp çeker, belli olur sahte olup olmadığı.
bu kadar test yapılmış, bir editör de çıkıp denememiş mi, lansman fotoğrafının gerçek olup olmadığını?
-
Bu aralar dunya gundemi uzaya sardilar neden acaba 😂😂😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Salağa anlatır gibi anlatmışlar.
-
matrixi bozuyorsun, yapma
-
-
Ben de s21fe ile çekince ultraya yakın sonuç veriyor ay için. Ne hikmetse ideal ışık koşullarında uzaktaki bir objeyi bile böyle ayrıntılı iyileştiremiyor..
-
yaw dünya düzdür uğraşmayın böyle şeylerle
-
1)Mi 11 ultrada herhangi bir ısınma yada pilin çabuk bitmesi gibi sorunlar yaşıyor musunuz?
2)Pubg, cod gibi yüksek boyutlu oyunlar oynuyor musunuz? Eğer oynuyorsanız herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
S23 ultra var bende.daha iyisini bile çektim.önceki s21 ultraydı.onda da çekebiliyodum
-
Sorun o değil ki, sorun çekerken yapay zeka görüntüye ekleme yapıyor mu yapmıyor mu bunu bilmeye çalışıyorlar? Bunu bilemezsin görüntüyü işlerken telefonun kendisi yapar, yazılım ile ilgili.
-
magazanın içinde teşhir s23 le diğer taraftaki müşterileri çekmeye çalıştım. Mantıken kulaklığın markası okunması gerekirken bulanık. Ay nasıl bu kadar temiz anlamadım. -
Mesele şu. Biz her daim ayın aynı yüzünü görüyoruz. Yalnızca gördüğümüz kesim değişiyor. Çekilen düşük çözünürlüklü fotoğraf ile telefon ayın hangi fazda olduğunu anlıyor. Hafızasındaki yüksek çözünürlüklü ay fotoları ile çekilen sahneye uygun bir foto ortaya çıkarıyor.
İddialar bu yönde.
Samsung ise "öyle bir şey yok. bir kaç kareyi birleştirip işliyoruz" diyor.
-
lens kirlidir işiniz anca iftira atmak...
aha NOKIA 7230 fotosu net mi...
-
Yani sahte.
Daha da basit yolunu buldum:
Buzlu camın arkasından aydedenin fotoğrafını çekin, temiz çıkarsa görüntü bindiriyor demektir.
Anlamanın basit bir yolu var.
1) Yazıcıdan çıkmış bulanık bir aydede fotoğrafı gerçek aydedeyle hizalanarak evin camına asılır. (Aydede ile hizalayıp asmamızın sebebi gyroscope ve konum ile bilgi alıp ona göre modu ayarlıyor olabilir)
2) Fotoğrafı çekilir.
Eğer bulanık aydede fotoğrafını netleştirirse yapay zekadır, netleştirmezse hala yapay zeka olabilir. Sonuçta konuma göre ayın bulunduğu yere göre de modu aktifleştiriyor olabilir, ayın parlaklığını arka plandan (gökyüzü) ayırt ediyor olabilir, odağın sonsuzda olmasını talep ediyor olabilir vs. denenmesi gereken bir sürü parametre var.
Yazıcıdan çıkarılmış bulanık aydede fotoğrafını netleştirirse demek ki görüntü bindiriyormuş deriz.
Tabletten ay fotoğrafı açıp, bulanıklaştırıp onu çekmeyi deneyerek işe başlayabilirsiniz.
Bende cihaz olsaydı deneyip videosunu / fotoğrafı atardım buraya ama maalesef yok. Belki editörlerden ya da kullanıcılardan biri dener ve bizle paylaşır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 24 Mart 2023; 17:3:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
10x optik zoom ile ay fotoğrafı çekmek çok zor değil, S22 ultra ile aynı zoom kameraya sahip zaten.
Yapay zekanın burada yaptığı şey üzerine fotoğraf bindirmekten ziyade ay'ı algılayıp pozlama ayarını düşürerek doğru hale getiriyor ve 4-5 poz çekim yapıyor. Gece modunun mantığı da benzer şekilde çoklu poz çekip birleştirme
üzerine. Eğer nikon P1000 kadar net ay çekimleri olsaydı tamam derdim de, bende de S22 ultra var çekebildiği
netlik belli, kraterler hafif belli oluyor o kadar. 10x optik için mantık çerçevesinin içinde bir fotoğraf.
-
S23 ultra var denedim ayı çok iyi çekiyor hatta bi kaç pro ayar da daha da iyi çeker, onu geçtim gözükmeyen tabelaları yazıları plakaları dahi okuyor başta bulanık ama sanal zeka el atıyor okunur hale getiriyor. Maçta karşı tribünde kim var çok net tanınır şekilde görebiliyorsun...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBenzer içerikler
- fake fotoğraf sorgulama
- instagram dondurma
- instagram beğenileri görme
- instagram okundu bilgisi kapatma
- whatsapp şifre koymak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X