Amazon'un neden bu kadar berbat bir arayüzü var ?
-
-
Tembellik hb en iyisi -
Tek alışmayan basit gören ben miyim diyordum. Yalnız değilmişim.
-
Çok kötü cidden , kategorilerden hiç bir şeye ulaşamıyorum detaylı bir ürün bulmak için illa arama kısmına ismini yazmak gerekiyor.
-
iade süreci için yaptıkları arayüz o kadar basit ve işe yaramaz ki anlatamam.
1- iade arayüzünde: "ürünü X kargosuna verin" diyo.
2- aynı iade için Amazon'dan gönderilen mailde: "ürünü Y kargo firmasına vereceksiniz" diyo.
3- böyle olunca kafam karıştı ve müşteri hizmetlerini zorla bulup bu çelişkiyi anlattım, beni dinleyen görevli şunu dedi: "ikisi de yanlış, ne X ne de Y kargosuna vermeyeceksiniz, ürünü Z kargosuna vermeniz gerekiyo"
delirirsin.
HB'da iade süreci o kadar mükemmel ki, iadenin kargo takibini bile direk sayfadan yapıyosun.
HB'da müşleti hizmetlerine bile anında ulaşıyosun (iade sayfasında bulunan bi tek tuşla) Amazon'da sen müşteri hizmetlerine ulaşamayasın diye özellikle iletişim kısmını saklamışlar. -
Hepsiburada, Amazon kadar büyük olmasa da, Amazon'dan daha vizyonlu çalışıyor cidden
-
If it ain’t broke, don’t fix it!
-
İlk girdiğim zaman bu arayüzle nasıl dünya lideri olmuşlar diye düşündüm. Artık alıştım çok kötü gelmese de yine de tırt.
-
amazonun herşeyi berbat sitesi iade işlemi yandaki seçimler hele dandik yapmışlar aide seçeneği çıkıyor aramex var eve gelip alan whatsapdan falan yazın mesajlaşın olayı kadar kötü birşey yok mesaj atsanız kargoist gibi biz geliyoruz diye daha basit mesala iade yapacak adam bekliyor evde bir ürün alacan amazondan karman çorman çıkıyor işlemci mesala hepsiburda trendyol n11 falan çok iyi abi
üstüne iade etiketini çıkartın yazıcıdan yapıştırın falan neyin kafası bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 26 Mart 2024; 21:58:17 > -
amerikalılar için yapılmış bilinçli bir tasarım. mesela karşına aynı türden çok çeşit çıkarmaz, biz sana yarayacakları gösteriyoruz zaten fazla kafanı yorma birini al geç der. Hb gibi bir tasarımı
yapamadıklarından değil.
-
Tasarımı bilerek o şekilde yapılıyor.
IKEA mağazalarının labirent tarzında olması gibi. Aynı mantık.
Yapacağın en büyük alışverişi yapman üzere manipüle ediyor seni.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X