Şimdi Ara

Ayak altı aydınlatma yardım lütfen sürekli yaniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar aracima ayak altı aydınlatma yapmak için sigorta yerinden paralel elektrik akımı alan aparatdan aldım ve tavan lambasinin sigortasından paralel olarak arti yi aldım ama eksiyi de direk şaseye bağladım lamba yanıyor ama sürekli yanıyor yani tavanla birlikte yanıp sönmüyor kapılar açılınca direk yanmıyor kumandadan açınca yanmıyor vs vs
    Muhtemelen eksiyi de ilgili kabloyu bulup ordan paralel çekmek gerekiyordu bilemiyorum nerde hata yapıyorum yardımcı olabilecek varmi

• Yokmu bir bilen :-(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavan ampulu soketinden çift kablo ile + -- çekin öyle bağlayın. Bazı araçlarda artı uç sabit saşe kapilardan tetikleme alır. Siz bir yerde atlamissiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Tavan ampulu soketinden çift kablo ile + -- çekin öyle bağlayın. Bazı araçlarda artı uç sabit saşe kapilardan tetikleme alır. Siz bir yerde atlamissiniz.

En sevmediğim şey boşu boşuna sigorta paralel parçası aldık tavandan indirmek hoşuma gitmiyor ama gidişat onu gösteriyor :-(

• Doğru yerden aldığınıza eminmisiniz hocam. Sigortada büyük ihtimalle sabit elektrik olur yeni araçlarda zamanlı tavan lambası olduğu için röle vardır röle çıkışını bulup ordan almak lazım yada tavan lambasına giden kabloyu takip edip ona bağlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Doğru yerden aldığınıza eminmisiniz hocam. Sigortada büyük ihtimalle sabit elektrik olur yeni araçlarda zamanlı tavan lambası olduğu için röle vardır röle çıkışını bulup ordan almak lazım yada tavan lambasına giden kabloyu takip edip ona bağlamak lazım.

Bu şekilde sigortadan aldığım zaman direk tavan ile birlikte yanıp sonecek zannediyordum o zaman bu aparat sadece sigorta kutusundan sürekli olarak paralel akım çekmeye yarıyor.

O kabloların arasından tavan a giden kabloyu bulmak neredeyse benim için imkansız bı elektrikciye gitsem bulur heralde yada tavandan aşağı inmek gerekecek artı yıl da eksiyi de çekeyim yukardan aşağı amele işi (kabloyu gizleyerek)

• quote:

Orijinalden alıntı: isa_001453

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Doğru yerden aldığınıza eminmisiniz hocam. Sigortada büyük ihtimalle sabit elektrik olur yeni araçlarda zamanlı tavan lambası olduğu için röle vardır röle çıkışını bulup ordan almak lazım yada tavan lambasına giden kabloyu takip edip ona bağlamak lazım.

Bu şekilde sigortadan aldığım zaman direk tavan ile birlikte yanıp sonecek zannediyordum o zaman bu aparat sadece sigorta kutusundan sürekli olarak paralel akım çekmeye yarıyor.

O kabloların arasından tavan a giden kabloyu bulmak neredeyse benim için imkansız bı elektrikciye gitsem bulur heralde yada tavandan aşağı inmek gerekecek artı yıl da eksiyi de çekeyim yukardan aşağı amele işi (kabloyu gizleyerek)

Hocam orda aramak evet imkansız gibi ama sol A sütunundaki kaplamayı acın tavan lambasına giden kablo oradan geçer ve büyük ihtimalle fazla kablo olmaz.

Yine tespit edemezseniz tavan lambasını çıkarıp kablo rengine bakın.

Rengi öğrendikten sonra aşağı doğru takip edin ve ölçü aleti ile yada test lambası ile kapıyı kapayıp açarak kontrol edin. Kapıya göre yanıp sönüyorsa oradan beslemeyi alın.

Diğer bir husus ise bunu artı + yada eksi - tetikle çalışma ihtimali var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkür ederim tvndan kablo indim çünkü yan çıta da 3 kablo vardı anahtar 3 türlü çalıştığı için enntemizi direk artı ve eksi tavandan inmek oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.